Overleg gebruiker:Michiel1972

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Filing cabinet icon.svg

Archiefoverzicht

diverse artikelen van je bot RobotMichiel1972[bewerken]

Hallo Michiel1972, jaren geleden heb je grote aantallen botartikelen aangemaakt. Onlangs was er enige discussie op o.a. Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180110 en Overleg gebruiker:Ciell over enkele Poolse stations. Vorig jaaar heb ik je ook al eens benaderd over dorpen in Indonesië. Dit zijn beide series waarin niet altijd alle informatie klopt:

  • De dorpen in Indonesië zijn lang niet altijd dorpen. Je hebt uit een database (afgezien van de betrouwbaarheid ervan) blijkbaar "administrative village" vertaald in "dorp". Het is echter een kelurahan, een lage bestuursvorm met een ambtenaar als hoofd en een kantoortje. Dat kan net zo goed een stadswijk zijn of een groep dorpen.
  • De Poolse stations zijn allen gepresenteerd als bestaande stations. Er ontbreken diverse stations en anderzijds kom je onbeduidende of niet (meer) bestaande stations tegen. Sommige hebben b.v. wel bestaan voormalige Duitse gebieden, maar niet in het huidige Polen (na de oorlog niet hersteld->hoe kan daar dan een Poolse naam aan gegeven worden?), andere waren slechts haltes aan een trambaan of aan een smalspoorbaantje voor de bosbouw. Je bron was hier de Poolse Wikipedia, en die heeft vaak als bron een Poolse online (hobby?)database. Hoe betrouwbaar is dit?

In een overzicht dat je ooit hebt gemaakt (Gebruiker:RobotMichiel1972/Projecten) staan veel onderwerpen die prima artikelen hebben opgeleverd. Maar er zijn er ook verschillende bij waar je als bron een anderstalige Wikipedia hebt gebruikt. Juist in deze gevallen kun je je afvragen of die bron wel altijd betrouwbaar is. En of je daarmee ook niet fouten die elders gemaakt zijn hebt geïmporteerd naar de nederlandstalige Wikipedia. Bovendien is veel aangemaakt in de beginperiode van Wikipedia.
Mijn vraag aan jou is nu: hoe kunnen we dit het beste gaan herstellen? Handmatig alles langslopen is ondoenlijk. Moeten er andere bronnen worden gezocht, geven de anderstalige wiki's nu betere info, of kunnen sommige dingen beter weg? Het zou prettig zijn als je mee wilt denken of met je bot artikelen kunt verbeteren. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 17 apr 2018 13:25 (CEST) (eerder geplaatst op 2 feb 2018 22:24 (CET), 15 feb 2018 16:23 (CET), 24 feb 2018 00:06 (CET), 3 mrt 2018 13:33 (CET) en 10 mrt 2018 22:29 (CET).)

Al een geprobeerd te mailen Geo? Ciell 17 apr 2018 15:09 (CEST)