Overleg gebruiker:rode raaf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Over rode raaf Artikelen aangemaakt Overleg ARCHief Waardering Handig Kladblok
Hier gestelde vragen worden hier beantwoord. Tutoyeren wordt op prijs gesteld. Vergeet niet aan het einde van je bericht te ondertekenen met het plaatsen van 4 tildes: ~~~~ Klik hier om een nieuwe vraag te stellen.
Rode Raaf.svg

Oude berichten worden na twee weken automatisch verplaatst naar het archief. Verwijderd en/of onbeantwoord materiaal kan als gelezen worden beschouwd.


De Corneille (geslacht)[bewerken]

Geachte/Beste Rode raaf, ik heb aanpassingen gemaakt op de pagina van het geslacht de Corneille.Ik wilde u/jij vragen of -naast de vormfouten- u/jij de inhoud van de pagina waardig voor wikipedia acht. GsKSwitch (overleg) 11 jun 2018 14:11 (CEST)

Beste GsKSwitch (ik heb graag je en jij op dit overleg) met name de bronnen en de inhoud verdienen de nodige aandacht. Refererende aan de gebruikte bronnen zie ik dat het leeuwendeel van Wikipedia en Geneanet afkomstig is. Eerstgenoemde is vrij bewerkbaar daarom niet geschikt als bron. Genealogische websites zijn doorgaans onbetrouwbare bronnen daarom zijn ze ongeschikt om te gebruiken als basis voor een encyclopedisch artikel. Geneanet voldoet niet aan de 'Zeven pijlers van het genealogisch onderzoek’. Verder verwijs je een aantal keren naar een zoekopdracht. Ik kan de inhoud van het artikel niet staven met behulp van betrouwbare bronnen, het is ongebruikelijk om de lezer op zoektocht te sturen. Dan zou je evengoed die "bronnen" achterwege kunnen laten. Wat inhoud betreft, bijvoorbeeld, onder het kopje "Verwantschappen met andere families" staan namen opgenomen omdat bijvoorbeeld Charlotte Corday in de 5e generatie verwant is. Haar ouders waren nicht of neef van Pierre Corneille. Is dat wel relevant? In principe kan zo'n lijst oneindig worden. Met het Franse woord "seigneur" wordt Heer (feodalisme) bedoeld neem ik aan? De genoemde adelsverheffing verdiend een bron. Evenals dat "Cornielje" hetzelfde is als "Corneille". Er word wel een link gelegd, maar zijn ze ook écht familie? Vergelijk het artikel eens met andere beschreven families, daar valt misschien inspiratie uit te putten. Neem in elk geval even de tijd. Grote kans dat anderen komende week nog gaan verbetering. Ik volg het uiteraard, indien binnen de twee weken het artikel voldoet aan de conventies verwijder ik het sjabloon uiteraard. Hier nog een aantal pagina's met tips en richtlijnen, neem ze eens door. Misschien kan je er wat mee? Wikipedia:Geen origineel onderzoek, Wikipedia:Bronvermelding/Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen, Wikipedia:Conventies, Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Veel succes! Rode raaf (overleg) 11 jun 2018 14:51 (CEST)
Ben je toevallig dezelfde als Gebruiker:G.S. Baron Cornielje von Rheinbergen die destijds Huis Cornielje heeft aangemaakt? Ik denk van wel. Dat artikel werd twee jaar geleden per sessie van 9 juni 2017 verwijderd. Toevallig ook door mij genomineerd. Er ging even een belletje rinkelen met Cornielje, maar had nog niet meteen een verband gelegd. Op Wikisage staat de oorspronkelijke versie nog. Het huidige artikel heeft dezelfde inhoud. Het wordt sinds 4 juni bewerkt door een gebruiker met de naam GsKSwitch. Enfin, je hebt twee jaar geleden (vermoed ik) geprobeerd dit artikel te plaatsen en herplaatst dit nu met een nieuwe accountnaam met het passeren van WP:TERUG en het al die tijd negeren van de bestaande richtlijnen die ik je twee jaar geleden op je overlegpagina plaatste, aan de hand van die tips in het welkomsbericht had je makkelijk in die tijd een deftig artikel kunnen samenstellen ipv je als "nieuwe gebruiker" op te stellen. Enfin, oorspronkelijk was het een nogal fantastisch verhaal over een familie die over het land Rheinbergen regeert, waarom zou de inhoud dan nu wel correct zijn? Rode raaf (overleg) 11 jun 2018 20:58 (CEST)
Beste Rode raaf, het wachtwoord van mijn vorige account is verloren gegaan, en ik ben inderdaad de maker van de "huis cornielje pagina".Het merendeel van de vorige pagina was juist, echter het huis Rheinbergen was door een (nieuw) familielid gemaakt.Ik kreeg van dit familielid de indruk en data dat het een daadwerkelijk land was, echter bleek dit na een aantal maanden niet zo te zijn.De inhoud van de huidige pagina is 100% correct, dat kan ik garanderen, want ik heb zelf alle aktes en verslagen vertaald, gelezen, en geverifieerd.Uiteraard was het naïef om het woord van een vreemde te geloven, maar zoals gezegd, was het familie.Ik hoop voor begrip aan uw zijde. GsKSwitch (overleg) 12 jun 2018 12:22 (CEST)
Corneille wapen.svg
Ik zou het even op je gebruikerspagina vermelden, net zoals ik heb gedaan. Voordat er misverstanden uit ontstaan. Zie ook Wikipedia:Sokpop. Rode raaf (overleg) 12 jun 2018 12:39 (CEST)
Gedaan, dank voor de tip.GsKSwitch (overleg) 12 jun 2018 12:52 (CEST)
Is er trouwens een mogelijkheid dat je ons wapen in moderne wikipediavorm kan ontwerpen (zoals het wapen van Megen), ik wil daar gerust voor betalen. GsKSwitch (overleg) 12 jun 2018 12:53 (CEST)
Geen enkel probleem, ik zal zien of morgen even tijd heb daarvoor. En dat doe ik gewoon zoals altijd gratis. Rode raaf (overleg) 12 jun 2018 17:54 (CEST)
Heel veel dank, hij is perfect. GsKSwitch (overleg) 13 jun 2018 13:58 (CEST)

Stadswapen van Megen[bewerken]

Megen stadswapen.svg

Hallo Rode raaf,

Ik zag dat de stad Megen sinds 25 maart 1994 [1] een vastgesteld stadswapen heeft. Nou was mijn vraag: Wil je deze ook ontwerpen voor hier? Met vriendelijke groet, Grasmat (overleg) 11 jun 2018 17:03 (CEST)

Hoog tijd dat die er ook is Knipoog MVG Rode raaf (overleg) 11 jun 2018 18:16 (CEST)

Fleabass[bewerken]

Je hebt de pagina Fleabass gemarkeerd als te verwijderen. Dat is wel drastisch en daar ben ik niet blij mee. Ik had het Engelstalige artikel al verbeterd en met enige moeite deze eerste Nederlandstalige vertaling geplaatst. Dat het artikel work in progress is, ga ik volledig mee akkoord. Ik heb het intussen dan ook al aangepast. Graag je constructieve feedback ter verbetering. Ik vind het zeker Wiki-waardig. Toen ik zelf een Fleabass kocht enkele jaren terug vond ik er erg weinig informatie over, en nog minder non-commerciëel. In elk geval past het m.i. niet onder Flea's artiestenpagina. Bij de Engelse pagina is het ook niet het geval. De Fleabass was de vrucht van een van de projecten van Flea om minder welgestelde kinderen en jongeren met talent voor muziek middelen te bieden om toch te kunnen starten. Je kan ervan vinden wat je wil, maar dat was zijn missie. Nooit is het een puur winst gerichte aangelegenheid geweest, eerder een uitvloeisel van zijn non-profit Silverlake Muziekschool project. Toen hij merkte dat er weinig vraag was en de gitaren te duur moesten worden verkocht, heeft hij de stekker eruit getrokken. Doel van dit artikel is meer informatie en referenties te bundelen en in het artikel te verwerken, hopelijk met de hulp van andere wikischrijvers.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Oedipoes (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Ieder artikel op de Nederlandstalige Wikipedia moet voldoen aan relevantie en het neutraal standpunt. Dat is niet het geval. Alles lijkt op basis van primaire bronnen te zijn. Het artikel op en.wiki deugt ook niet. Zie WP:GOO. Mijn eigen bevindingen: Op fora hier, hier lees ik dat die bassen van wisselende kwaliteit bleken. Tweedehands kost zo'n bas 1000 dollar, voor de helft van het geld zijn betere Fenders of Ibanez bassen te koop. Ik twijfel dus hoe objectief de stelling is dat hij (multimiljonair met 150 miljoen dollar op zijn bankrekening) betaalbare kwaliteitsbassen voor jongeren op de markt wilde brengen. Vooral om ze dan in lagelonenland China te laten fabriceren. (In grotere oplagen kan je daar voor 200 dollar een kwaliteitsbas laten maken) Nu ga ik er niet van uit dat Flea hier veel geld aan verdiend heeft, maar het is zeker niet zo dat jongeren in die tijd ineens een betaalbare kwaliteitsbas konden kopen. In 2008 kostte een Fleabass junior afgeprijst nog altijd 370 euro. Een fender koop je voor 222 euro een Ibanez 199. Zo zijn er nog vele andere die zelfs een aantoonbare betere kwaliteit hebben. Kortom, de hele inleiding betwijfel ik sterk. Het is een pov. Dat zal je toch neutraal moeten verwoorden. Net als de twee zin: "Twee jaar na oprichting sloot hij de onderneming opnieuw omdat hij de ‘business side of things' (sic., vrij vertaald: de commerciële gang van zaken) hem niet kon bekoren." waarvan alles na "opnieuw" geschrapt dient te worden. Houdt je aan feiten, niet aan wat Flea zelf zegt en vindt. Of maak tenminste duidelijk dat het de mening is van Flea, niet van Wikipedia. "Fleabass basgitaren onderscheiden zich van andere merken door hun ongewone vormen en kleuren" is ook een pov. Die onderscheiding is volkomen onterecht. Ongewone vormen en kleuren bestaan al sinds de jaren '70. Gitaren waarvan de bodies vierkant, stervorming, driehoekig, enz zijn. Kleuren van transparant tot glitter. "Flea heeft zelf verscheidene Fleabass Touring Bassen in gebruik in zijn tournee-uitrusting" hoe kan je weten of dat dezelfde is? Wie zegt niet dat hij zijn persoonlijke bas heeft laten maken bij een Amerikaanse instrumentenmaker met hoogwaardige materialen en elementen en dat de exemplaren die in China gemaakt zijn feitelijk goekope kopieën zijn? Kortom, dat soort dingen is niet verifiëerbaar en behoeven een bron. Zie ook WP:VER en WP:BRON. Wat doen die voetnoten in de tekst? Is dit een vertaling van en.wiki? Dan zal je minstens horen te vermelden. Sjabloon:Bronvermelding Nederlandstalige Wikipedia. Rode raaf (overleg) 12 jun 2018 12:37 (CEST)

Jubilea[bewerken]

Beste Rode Raaf, ondanks dat hij de laatste 1,5 jaar minder actief is, wil jij Tjako een jubileumster geven? Vandaag is hij 10 jaar en 222 dagen geregistreerd. Om persoonlijke redenen wil ik het niet zelf doen, dus hoop dat jij het wilt doen (ik zie je vaak voorbijkomen met sterren, hihi). Groetjes, - Richard kiwi Overleg 13 jun 2018 14:03 (CEST)

Met plezier Richard. Ik probeer zoveel mogelijk de achterstanden in te lopen, omdat ik Tjako (inderdaad) al een tijdje niet gezien heb zag ik hem over het hoofd. Hij staat nu op de lijst, bedankt voor de tip! Mocht je nog eens iemand treffen, laat het gerust weten Glimlach Groetjes, Rode raaf (overleg) 13 jun 2018 14:15 (CEST)
Ok, heb er nog eentje, een (deels regionaal) bekende Nederlander, Huisdoorn. Groet, - Richard kiwi Overleg 13 jun 2018 16:45 (CEST)
Top! Glimlach Rode raaf (overleg) 13 jun 2018 16:50 (CEST)
Ik dacht dat ik er nog eentje gegeven had, maar zeker niet opgeslagen door mij (was elders en nu komen er opeens namen in me op, maar of het zo blijft?). Jan olieslagers (logboek) zie ik niet bij de 5-jarige sterren en is over 4 maanden al tien jaar hier. Helaas ook minder actief, maar net niet helemaal weg. Om nu een "5-jarige ster" te geven is misschien niet zo tactisch, haha. Je kunt ook 4 maanden wachten of de 10-jarige "alvast" geven, hoewel dat niet gebruikelijk is. Ik laat het geheel aan jouw fantasie over Glimlach - Richard kiwi Overleg 13 jun 2018 23:12 (CEST)
In zo'n geval lijkt het me inderdaad het handigste om voor de 10 jaar gelegenheid te wachten. Glimlach Rode raaf (overleg) 14 jun 2018 09:09 (CEST)
PPP komt ook niet tussen de sterren voor :-). "First edit: 2005-04-04 23:36". Groet, - Richard kiwi Overleg 16 jun 2018 23:49 (CEST)
Hoog tijd dus Glimlach Is geregeld, wederom bedankt Richard! Rode raaf (overleg) 17 jun 2018 09:30 (CEST)

Artikelen met haakjes[bewerken]

Bij het nalopen van Gebruiker:Frank Geerlings/Artikelen met haakjes per gebruiker kwam ik een paar artikelen van uw hand tegen die wat aandacht behoeven.

Er zijn hierbij mijns inziens twee mogelijkheden:

  1. de toevoeging tussen haakjes is overbodig aangezien er geen andere artikelen op NLWP (en elders) zijn met dezelfde paginatitel
  2. er ontbreekt een doorverwijspagina

Kun jij deze omissie verhelpen? The Banner Overleg 24 jun 2018 16:13 (CEST)

Hallo TB, gedaan inmiddels; het leek me even het handigst de ambiguïteit voorlopig te laten vervallen, omdat de overige parken die momenteel met dezelfde gebruiks- en/of werknaam (nog) niet met 100% zekerheid is te vast te stellen of ze die naam behouden of een andere naam in gebruik is. Wat het rijksmonument betreft is het onduidelijk of er überhaupt meerdere met dezelfde naam bestaan. Mocht er ooit een artikel bijkomen kan er uiteraard altijd alsnog een DP aangemaakt worden lijkt me. MVG, Rode raaf (overleg) 24 jun 2018 21:09 (CEST)
Fijn, dank je wel. The Banner Overleg 24 jun 2018 21:28 (CEST)