Overleg gebruiker:Rode raaf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Over Rode raaf Artikelen aangemaakt Overleg ARCHief Waardering Handig Kladblok
Hier gestelde vragen worden hier beantwoord. Tutoyeren wordt op prijs gesteld. Vergeet niet aan het einde van je bericht te ondertekenen met het plaatsen van 4 tildes: ~~~~ Klik hier om een nieuwe vraag te stellen.
Rode Raaf.svg

Oude berichten worden na twee weken automatisch verplaatst naar het archief. Verwijderd en/of onbeantwoord materiaal kan als gelezen worden beschouwd.

GayNieuws.blogspot.nl[bewerken]

Beste Rode Raaf,

Hartelijk dank dat je me hebt gewezen op de richtlijnen van Wikipedia. En sorry voor het verwijderen van het sjabloon. Ik had dit niet in de gaten totdat ik je mailtjes las. Maar naar mijn mening is dit geen reclame, maar een doorverwijzing naar een weblog voor LHBTI's. Ik beheer de weblog op vrijwillige basis en verdien er niets mee. Het gaat mij puur om het verstrekken van LHBTI-gerelateerde informatie aan de doelgroep !!

Met vriendelijke groet, Frank Henskens Tilburg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door MeFrankieboy (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hallo Frank, ik zie het als reclame in dit geval zelfpromotie omdat het over je eigen blog gaat, op Wikipedia:Zelfpromotie en Wikipedia:Neutraal standpunt kan je wat meer lezen hierover. Daarnaast is deze blog waarschijnlijk niet relevant genoeg voor opname. Relevantie wordt veelal afgemeten aan het volgende: Een onderwerp of feit is des te relevanter (encyclopedischer of encyclopediewaardiger, vaak afgekort tot "E" en "Ew") naarmate er meer en met grotere deskundigheid over is gepubliceerd. Een onderwerp of feit is niet relevant voor Wikipedia wanneer (behalve belanghebbenden of direct betrokkenen) niemand het de moeite waard heeft gevonden om het te beschrijven. Het gaat er dus om wat anderen erover schrijven. Hobby sites of commercieel maakt niets uit. Het gaat om het belang ervan. We kennen wel een leidraad op [WP:RPO]: De website is veel besproken en/of bekroond of de website is een monument in de ontwikkeling van het internet. Wereldwijd bestaan er tussen 40 en 50 miljard websites. Wat mij betreft mogen ze er allemaal op, ik zou alleen niet weten of de servers voldoende capaciteit hebben voor zoveel extra pagina's. Dan moet ergens een keuze gemaakt worden voor opname op Wikipedia. Het spijt me dat ik geen beter nieuws voor je heb. Met vriendelijke groet, Rode raaf (overleg) 11 mrt 2018 12:09 (CET)

Pagina verwijderen[bewerken]

De pagina Wout Ecci was als test gemaakt en mag verwijderd worden.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a03f:54ce:bd00:5cc6:4cb:cb45:98e3 (overleg · bijdragen)

Bedankt voor de mededeling. Rode raaf (overleg) 12 mrt 2018 13:52 (CET)

biosimilars[bewerken]

Beste Rode Raaf,

Waarom is mijn aanvulling (link naar https://www.uwbiosimilars.nl/medicijnen) van het medicijnoverzicht op het lemma biosimilars teruggedraaid? Want de lijst op de site op uwbiosimilars.nl is volledig en wordt bij nieuwe middelen aangevuld terwijl die nu op wikipedia staat niet volledig is.

Met vriendelijke groet,

D@lev 2A02:A448:AA8E:1:BCBB:D9F1:19FF:81AC 13 mrt 2018 16:21 (CET)

Hallo 2A02:A448:AA8E:1:BCBB:D9F1:19FF:81AC, je deed een vandalistische bewerking. Je gaat hier geen inhoud verwijderen om die te vervangen met een externe link. Zie ook WP:NIET en Wikipedia:Wanneer extern linken. Vriendelijk verzoek dat niet nogmaals te doen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om je in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Met vriendelijke groet, Rode raaf (overleg) 13 mrt 2018 17:05 (CET)

Beste Rode Raaf,

Heb dat overzicht zelf ooit gemaakt en de link waar ik naar refereer is veel uitgebreider. Geen zin om al die 'regels' te lezen van mensen die denken dat ze het als moderator het voor het zeggen hebben op wikipedia. Krijg het idee dat die moderators het leuk vinden omdat ze de macht hebben om bijdragen/aanvullingen te kunnen verwijderen/terugdraaien.

Met vriendelijke groet,

D@lev 2A02:A448:AA8E:1:B804:8654:3BDB:D9F9 15 mrt 2018 20:43 (CET)

sasha denhaene[bewerken]

hoezo - niet relevant? als vrouwenrechten activiste uitgenodigd voor een expo met haar werk ter gelegenheid van nationale vrouwenrechtendag Belgie op 11 nov a.s. 2A02:1810:2E0A:F800:9029:C32C:5B9C:AE09 14 mrt 2018 17:16 (CET)

Leuk voor haar. Rode raaf (overleg) 14 mrt 2018 17:18 (CET)

Pagina al dagen niet verwijderd[bewerken]

De pagina 'Wout Ecci' is nog steeds niet verwijderd..– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.22.195.76 (overleg · bijdragen)

Nadat het artikel genomineerd is om beoordeeld te worden is er eerst nog 14 dagen de tijd om aan het artikel te werken voordat het beoordeeld wordt. Aangezien het artikel op 4 maart werd genomineerd is die 14 dagen nog niet verstreken. Groet, MatthijsWiki (overleg) 15 mrt 2018 08:21 (CET)

Pagina verwijderd[bewerken]

Ik wil graag een bezwaar maken tegen het verwijderen van Joost Schulte (de pagina). Hoe is dit mogelijk? ZomaarSander (overleg) 15 mrt 2018 10:09 (CET)

Bezwaar maken na twee weken beoordeling is denk ik vrij zinloos. De inhoud werd door een moderator beoordeeld en verwijderd. Zoals ik al dacht voldoet het waarschijnlijk niet aan de relevantie zoals ik al op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180226 liet weten: WP:RPO: "radiomakers die grote bekendheid genieten buiten hun eigen programma en over wie geschreven is in nieuwsmedia buiten radioforums, (rtv-)blogs, sites van rtv-stations e.d." Is die grote bekendheid aanwezig buiten zijn eigen programma, wordt er over hem geschreven in onafhankelijke bronnen? Zo ja, dan is dát de informatie die het artikel (bij voorkeur met bron) nodig heeft om relevantie aan te tonen. Is er over hem geschreven in nieuwsmedia buiten radioforums, (rtv-)blogs, sites van rtv-stations? De gebruikte "bronnen": Facebook, NPO, studentenkrant, zijn geen geschikte bronnen. Zie ook WP:BRON. Relevantie (Zie ook: WP:REL) bleek niet uit de inhoud. Mocht je desalniettemin "bezwaar willen maken" of beter gezegd een "second opinion" over deze beoordeling willen, zou je via WP:TERUG een gemotiveerd terugplaatsingsverzoek doen. Rode raaf (overleg) 15 mrt 2018 11:23 (CET)

Dank je[bewerken]

Bedankt voor de aanleg van dit dossier. Ik was eraan bezig, maar werd onderbroken en toen ik terugkwam had jij 't allemaal geregeld. Blokkade ook al opgelegd. Keurig zo. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 15 mrt 2018 14:08 (CET)

Graag gedaan, daar hoeven we in elk geval de komende 24 uur geen geklie(d)er meer van te verwachten. Knipoog Met vriendelijke groet, Rode raaf (overleg) 15 mrt 2018 15:28 (CET)

Paula Schot[bewerken]

Beste Rode raaf,

Ik ben nieuw op Wikipedia en zoek mijn weg nog in bewerkingen en overleg. De laatste bewerking op de pagina Paula Schot heb ik gemaakt omdat er een onjuiste conclusie wordt getrokken uit de bron. Werken voor een bedrijf dat schoenen verkoopt maakt je nog geen schoenverkoper, zie bijvoorbeeld LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/paula-schot-8024a091 Het eerste deel heb ik dus verwijderd op basis van "Geen origineel onderzoek". Kun je je vinden in die redenering? Daarnaast is het feit dat iemand een dag mosselprinses is geweest in een dorpje als Zierikzee alleen lokaal relevant en voor de neutrale bezoeker net zo min het vermelden waard als het feit dat Klaas Dijkhoff ooit Prins Carnaval was. Niet voor niets is de originele bron de lokale krant die alle mosselpromotie evenementen in de omgeving verslaat.

Groet,

Libertate vinculo (overleg) 16 mrt 2018 11:48 (CET)

Ik zou niet weten waarom dat niet relevant zou zijn. Even vooropgesteld, zoals op TBP (Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180308) al wordt aangegeven door De Geo: "Haar kansloze kandidatuur in Amsterdam kun je beschouwen als een publiciteitsstunt van deze partij" die ik ondersteun. Vorig jaar haalde SGP 687 zetels voor de Tweede Kamer verkiezingen, voor 1 Amsterdamse zetel zijn echter 6000 stemmen nodig. Dat lijkt mij ook kansloos. Het artikel bevatte privacyschendende inhoud, dat inmiddels onzichtbaar werd gemaakt voor lezers. Daar maakte je je niet druk om? Van schoenverkoper naar Mosselprinses naar lijstrekker voor Amsterdam, dat is prachtig toch? Dat kan allemaal bij de SGP. Zelf vind je het noodzakelijk om in zowel in het artikel zowel in de bewerkingssamenvatting de kernpunten voor komende verkiezingen te vermelden? Dat vind je wel "relevant"? Merk op dat die kernpunten en partijzaken als niet relevant door anderen verwijderd werden. Enfin, op basis van "geen origineel onderzoek" juist de info verwijderen afkomstig uit secundaire bronnen is absoluut geen origineel onderzoek. Origineel onderzoek kan zijn: "Schot was onder meer een drijvende kracht achter de start van het populaire 'SGPJ-café’, bijeenkomsten op diverse locaties met politiek relevante sprekers" (waar ik een bronverzoek voor plaatste) het lukt me niet om die info te staven via bronnen. Juist info putten uit een primaire bron zoals het LinkedIn profiel is juist origineel onderzoek. Lees WP:GOO en WP:VER er maar op na. Ik zal in elk geval de term aanpassen naar de bron. Ik heb zelf de indruk dat je nauw betrokken bent bij Schot, dus mogelijk is er sprake van WP:Zelfpromotie en wil je juist bepaalde dingen uit het verleden wissen. Gewoon lekker laten staan. Groet, Rode raaf (overleg) 16 mrt 2018 12:12 (CET)
Dank voor je reactie. Ik zal m'n best doen om zo goed mogelijk op alles te antwoorden. Om met het laatste te beginnen, ik ben inderdaad betrokken bij de partij en daarom goed in staat om de juiste bronnen te vinden bij bepaalde zaken. Ik zal het (openbaar beschikbare) jaarverslag van de SGPJ uit 2015 als gevraagde bron toevoegen. Weet je misschien hoe ik specifiek verwijzen naar pagina 51, 5e alinea? Daar staat ze genoemd als verantwoordelijk bestuurslid samen met de voornoemde sprekers die (inderdaad) terecht zijn weggehaald vanwege namedropping. Dan over de deelname aan de verkiezingen als publiciteitsstunt: als je de partij een heel klein beetje kent, weet je dat ze af en toe best in zijn voor een stunt maar absoluut niet de verkiezingen zouden misbruiken voor publiciteit. Hoe moet je dat dan wel duiden? Simpelweg als het opbouwen van partijaanwezigheid in de hoofdstad. Merk op dat dit voor het eerst in 100 jaar is dat ze meedoen. Dan is de kans inderdaad groot dat je niet direct een zetel haalt, tegelijk weet je nooit hoe het gaat lopen en feit blijft dat je het SGP geluid kunt laten horen in debatten met andere lijsttrekkers. Dat levert leden op en als je over 4 jaar weer meedoet is de kans groter dat het wel lukt. Ter vergelijking: de CU doet dit al 12 jaar en heeft 3 vruchteloze GR-verkiezingen achter de rug. 4 jaar geleden kwamen ze 162 stemmen tekort. Dit jaar gaat het ze hoogstwaarschijnlijk lukken. Het bestuur van SGP Amsterdam de meest geschikte persoon naar voren heeft gekozen als lijsttrekker. Exact daar zit ook de relevantie van deze pagina. Het is de tweede vrouwelijke SGP lijsttrekker van NL, maar de eerste die dit doet na een interne lijsttrekkersverkiezing met meer dan 1 deelnemer. Het markeert een omslag in het denken van de partij en voor veel jonge meiden in SGP-kringen is Schot een voorbeeld.
Terwijl de SGP intern al verdeeld is over de rol van de vrouw, schetst deze tekst een wat bevreemdend beeld van een prinses die schoenen verkoopt. Deze tekst over een bijbaan naast een studie (klantenservice en marketing medewerker) en een dag als mosselprinses heeft geen enkele relevantie voor politiek, verkiezingen en iemands loopbaan. Je begrijpt dat dit wringt, vandaar de vergelijking met een VVD'er die ooit prins Carnaval was. Ook dat zegt niet zoveel over de persoon. Op mijn vraag waar die relevantie dan in zit voor deze informatie reageer je enkel door het stellen van de wedervraag, en laten we het onzuivere beeld bestaan dat geschapen wordt door een lokale bron die niet erg nauwkeurig is. Merk op dat mevrouw Schot direct na het VWO naar Amsterdam is verhuisd, daar al 7 jaar woonachtig is en al die tijd lid is van de SGP aldaar. Deze bron suggereert dat ze elke dag aan het werk was bij Omoda (in Zierikzee, Zeeland) terwijl ze in die tijd bezig was met een studie en twee bestuursjaren vanuit Amsterdam. Vandaar dat ik de tekst liever verwijder dan dat ik allerlei andere serieuze activiteiten van mevrouw Schot toevoeg die het beeld van Schot nauwkeuriger maken. Dan zijn de symposia over onderwijs of antisemitisme (bijv. https://amsterdam.sgp.nl/actueel/antisemitisme-in-amsterdam-neemt-toe/8634) die ze heeft georganiseerd i.s.m. de Eurowerkgroep van de SGP veel beeldbepalender en relevanter, maar alsnog niet relevant genoeg voor Wikipedia (denk ik).
De inhoud die is aangemerkt als privacyschendend zijn daar door een over-enthousiaste familielid geplaatst, maar op mijn verzoek weggehaald. Daar maakte ik me dus wel degelijk druk om. Ook andere zaken zijn terecht weggehaald, zoals verkiezingsstandpunten. Daar is Wikipedia niet voor bedoeld. Ik heb het zo goed mogelijk proberen toe te lichten en ben erg benieuwd naar je reactie. Ik hoor graag wat beter zou zijn: informatie toevoegen over de symposia e.a. activiteiten, of informatie eruit halen die m.i. niet relevant is.

Libertate vinculo (overleg) 16 mrt 2018 14:33 (CET)

Het is in principe geen probleem om ergens over te schrijven als je er bij betrokken bent, echter je zal dan afdoende afstandelijk moeten kunnen schrijven. Veel Wikipedianen zullen dat met argusogen volgen. Het is echter mogelijk. Wat dat betreft was het zoveel gunstiger geweest om even de verkiezingen af te wachten. De schijn van promo was er niet geweest, stel dat er inderdaad een zetel gaat komen... Veel gebruikers zullen terecht een verband gaan zien met de aanmaak van artikelen over nieuwe partijen, maar ook (zoals in dit geval) een nieuwe lijsttrekker in verband met deelname aan gemeenteraadsverkiezingen. Vergelijk het een beetje met een talentenjacht die volgende maand georganiseerd zal worden, en van de nu nog onbekende deelnemers ineens artikelen van verschijnen. Alleen die deelnemer die al relevantie heeft zal de toets der kritiek doorstaan. De relevantie van Schot is flinterdun. Ik probeer het te relativeren en bekijk het verder van een afstand. Ik probeer het op de encyclopedische waarde te beoordelen en zie het even los van de verkiezingen en het lijsttrekkersschap. Hoe relevant is de persoon los daarvan? Ik zie een relatief korte politieke carriere. Periode 2014-2016 als bestuurslid SGP-jongeren. Bestuursleden worden over het algemeen niet opgenomen. Wat deed ze in de periode 2017? In de periode 2018-heden als lijsttrekker SGP, maar we weten nog niet of er een zetel gehaald zal worden. Dat is gewoon niet heel erg veel. Eigenlijk zelfs niets. Je wil irrelevante zaken schrappen, echter wat je daaronder verstaat verschillen de meningen denk ik sterk per persoon. Zou Willem-Alexander der Nederlanden de zin: "In zijn studententijd kreeg hij de bijnaam 'Prins Pils', wegens het enthousiasme waarmee hij zich in het studentenleven stortte." niet geschrapt willen zien? Wat zou Balkende vinden van zijn Krokettenmotie die zelfs een artikel haalde? Het zijn juist van die alleraardigste zaken die beschreven personen nog "menselijk" maken. Ik kan duizenden voorbeelden opsommen, maar ik denk wel dat je begrijpt wat ik bedoel? Inhoud hoeft (wat mij persoonlijk betreft) niet altijd droge kost en opsomming te zijn van mijlpalen. Irrelevant vind ik dan op mijn beurt zo'n vermelding: "Na haar vwo aan het Calvijn College in Goes..." Onder de leerplicht vallen we allemaal. Een school volgen is niet zo bijzonder. Maar goed, in het kader van een biografie misstaat het uiteraard niet. Daarbij past w.m.b. prima een eerste baantje en een gewonnen titel. Je mag het gerust weer verwijderen hoor, ik zal je niet meer terugdraaien. Wat betreft verbeteringen, álles wat relevantie aantoont toevoegen. Zoals ik al opmerkte, op dit moment is het ijs flinterdun. Ik laat de schaatsen nog even in het vet. Die kan toenemen naarmate er meer en met grotere deskundigheid over is gepubliceerd. Info afkomstig van bronnen zoals: het jaarverslag van de SGPJ, amsterdam.sgp.nl zijn niet bepaald bruikbaar, ze komen niet neutraal over omdat het van eigen leest is; denk aan het : "wij van wc eend aviseren wc eend" effect. Ik raad je af die te gaan gebruiken. Gebruik daarom bij voorkeur onafhankelijke bronnen. Wie de relevantie van een onderwerp of feit wil aantonen, dient te streven naar een onderbouwing met zo betrouwbaar, onafhankelijk en deskundig mogelijke bronnen. Indien zulke bronnen niet voorhanden zijn of opgegeven worden kan een pagina of een deel daarvan als "niet-encyclopedisch" (NE) verwijderd worden. Ik twijfelde van mee af aan al, maar zie met alle voors en tegens niet langer een behouden in, ondanks het interessante fenomeen dat ze als vrouw ingezet wordt in als lijstrekker. Je hoeft mij niet te overtuigen, wat mij betreft mag over iedereen een artikel komen, echter de consensus daarover ligt anders. Ik probeer mijn oordeel over iedere inhoud objectief en zoveel als mogelijk op basis van die consensus te leggen. Schot's lijstrekkersschap als feit zou evengoed toegevoegd kunnen worden op het artikel over de partij zelf, indien dat nog niet gebeurd is. Als Schot haar politieke carriere verder weet uit te bouwen belet niets om alsnog een poging te wagen. Ik hoop desalniettemin dat je nog wat onafhankelijke bronnen/feiten enz. vinden kan, vooral dat het je gaat lukken om het artikel te behouden. Daarover zal een moderator oordelen. Veel succes! Rode raaf (overleg) 16 mrt 2018 16:12 (CET)

Marlous Fluitsma[bewerken]

Dag Henk,

Op verzoek van Mw. Fluitsma werk ik de pagina bij met informatie uit bronnen als tijdschriften, krantenartikelen en Mw. Fluitsma zelf. Dit om de informatie relevant te houden. Ik zie dat mijn wijzigingen ongedaan worden gemaakt.

Ik zou graag weten waarom? Je mag me ook even bellen. Hartelijke groet, N. van Loon – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Naomivanloon (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hallo N. van Loon, zoals een collega al aangaf: infobox herstel. Daarnaast (dit terzijde) vraag ik me af of het wel wijs is om over iemand te schrijven die je persoonlijk kent. Zie ook WP:Zelfpromotie. Je kan eerst beter even lezen op onze hulppagina voor nieuwkomers, volgens mij een goed begin om je in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als je nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! -PS- Een oplettende collega heeft je telefoonnummer verwijderd, het is beter geen telefoonnummers online te plaatsen. Ik heb een verzoek geplaatst om dit te laten verbergen uit privacy bescherming. Gebruik liever de mail functie voor dit soort zaken. Hartelijke groet, Rode raaf (overleg) 16 mrt 2018 12:02 (CET)

Beste Rode Raaf.[bewerken]

Beste Rode Raaf. U heeft mijn foto's verwijderd, ik heb aangeven dat die mijn eigendom zijn en dat ik toestemming van de fotografen heb en ik heb bovendien hun naam vermeld. Wat is het bezwaar? Dank Alvast. Grtz Jazz Facts – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jazz facts (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hallo Jazz facts, op je overlegpagina had ik dat al aangeven, volgens de officiële regel: Wikipedia:Beleid voor gebruik van media Voor alle afbeeldingen op Wikipedia geldt dat de maker toestemming moet hebben gegeven voor verspreiding, wijziging en commercieel gebruik van de afbeelding Je hebt keurig de maker van de foto erbij vermeld, echter die toestemming ontbreekt nog. De maker kan via OTRS die toestemming per email sturen. Dan krijgt het bestand een OTRS nummer zoals dat bijvoorbeeld ook met dit logo is gebeurd, zie onderaan de pagina in de "Summary" bij "Permission". Ik hoop dat het duidelijk is. Ik zie trouwens nog een probleem. De tekst in het artikel lijkt geparafraseerd van stichtingjazzingroningen.nl. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten. Je zal de tekst zelf moeten schrijven op basis van bronnen of toestemming moeten regelen om de tekst te gebruiken. Indien je zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en je wil deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL". Groet, Rode raaf (overleg) 20 mrt 2018 12:24 (CET)

Jelle Hermus[bewerken]

Beste Rode Raaf,

Dank dat je het artikel over Jelle Hermus op de beoordelingslijst hebt gezet. Ik ben me ervan bewust dat ik als zijn vader de schijn van partijdigheid tegen me heb en dit riekt naar zelfpromotie. Ik heb echter getracht het artikel zo neutraal mogelijk te houden. Ik kan niet (en wil) niet de relevantie van zijn blog, zijn boek en zijn activiteiten in de media beoordelen als het gaat om Wikipedia-waardigheid. Als het nodig is om meer (onafhankelijke) bronnen te noemen dan zijn die m.i. vrij gemakkelijk te vinden door eens te Googelen op zijn naam. Ik zie in ieder geval dat er in Google regelmatig wordt gezocht op de zoekterm "Jelle Hermus wikipedia". Dat was voor mij ook de aanleiding om het artikel op te stellen. Anyway, als ik iets kan doen om e.e.a. Beter onderbouwd en neutraler te verwoorden dan hoor ik, het graag :-) Hans Hermus (overleg) 24 mrt 2018 20:46 (CET)

Hallo Hans, het is goed mogelijk om als betrokkene te schrijven, echter soms is het ook wel weer handig dat een buitenstaander er eens een blijk op werpt. Ik zie via zoeken op nieuws dat het met de E-waarde waarschijnlijk wel goed zit. Heb je toevallig Wikipedia:Biografieën van levende personen al gelezen? Zo niet, dan is het een aanrader. Misschien staan er nog tips tussen. Er zouden in dat kader wat bronnen bij kunnen, met name die bezoekersaantallen voor de website. Hoe kan de lezer die verifiëren? Ik weet niet of je bekend met het toevoegen van bronnen, ik heb alvast één bron toegevoegd, dan wordt het snel duidelijk hoe je bronnen kan inzetten. Tevens een infobox toegevoegd en dubbele info verwijderd. De inleiding benoemd hem "blogger, auteur en oprichter van het online platform soChicken" dat is best wel een mond vol. Misschien een idee om alleen zijn primaire functies in de inleiding te vermelden? Bijvoorbeeld: auteur en blogger. In de biografie kan dan vermeld worden dat hij oprichter is van het online platform. Ik kan niet bepalen of de website relevant genoeg. Zijn boeken zijn dat mogelijk wel, i.v.m. gewonnen prijzen en media aandacht. Overweeg een apart kopje met een bibliografie (indien er meer publicaties van hem zijn) zoals dat bijvoorbeeld op Marion Bekker is gedaan. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Rode raaf (overleg) 24 mrt 2018 21:53 (CET)