Overleg gebruiker:Royalty & Nassau Expert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Royalty & Nassau Expert! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.984.598 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


- DutchTom (overleg) 8 jun 2019 13:09 (CEST)
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Terugdraaiing Gerhard van Nassau[bewerken]

Dag Royalty & Nassau Expert en welkom op Wikipedia.
Dank voor uw aanvullingen op bovenstaand artikel. Uw recente terugdraaiing is echter onterecht. Ik meende in mijn bewerkingssamenvatting voldoende duidelijk gemaakt te hebben waarom ik een aantal correcties aan uw bijdrage heb aangebracht, maar blijkbaar was dat niet voldoende om u ervan te weerhouden die verbeteringen terug te draaien onder vermelding van: "Niet corrigeren wat niet fout is s.v.p.". Daarom deze toelichting:

  • Gerhard van Nassau was proost/kanunnik van de domkapittels van Aken en Mainz. Uw toevoeging van het woordje "thans" bij Dom van Aken en Dom van Mainz wekt de indruk dat die kerken in de 13e/14e eeuw nog geen domkerk waren. Het tegendeel is waar. Het woordje "thans" is dus misplaatst. In het algemeen geldt op Wikipedia dat de vage aanduiding "thans" zoveel mogelijk vermeden dient te worden; tenzij uit de context blijkt welke periode bedoeld wordt.
  • Gerhard van Nassau zou volgens de huidige tekst proost zijn geweest van het kapittel van de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming te Maastricht en van het kapittel van de Sint-Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Die kerken kregen pas in de loop van de 20e eeuw de titel van basilica minor, toen ze al lang geen kapittelkerk meer waren. Ze kunnen dus in een 13e-eeuwse context niet zo worden aangeduid. Als u het woordje "thans" ergens wilt gebruiken, dan zou dat hier zijn. Overigens stonden de namen van deze vier kapittels correct vermeld voordat u met het artikel aan de slag ging. Uw opmerking "Niet corrigeren wat niet fout is s.v.p." is dus op uzelf van toepassing.

Vriendelijke groet, kleon3 (overleg) 15 jun 2019 13:15 (CEST)

Het blijkt dat wij elkaar niet goed begrepen hebben, dat kan gebeuren.
  • Ik noem bij de Dom van Aken en de Dom van Mainz eerst de naam van de kerk zoals die wordt vermeld in de bron waaruit ik de gegevens gehaald heb. Daarachter plaatste ik met de aanduiding "thans" hoe de desbetreffende kerk nu genoemd wordt. Als mijn schrijfwijze bij u een andere interpretatie oproept, dan moet ik kijken hoe ik de tekst kan aanpassen zodat mijn interpretatie voor iedereen duidelijk is.
  • Bij beide basilieken geldt dat ik de naam van de beide kerken heb overgenomen uit de titels van de artikelen. Hier ga ik nog een keer goed naar kijken, zodat de tekst overkomt met de feiten.
Ik ben blij met uw extra uitleg, uit uw samenvatting had ik dat niet begrepen. Vandaar mijn ietwat botte reactie, waarvoor bij deze mijn excuses. Ik kom vandaag niet meer toe aan het aanpassen van de tekst, morgen zal ik er voor gaan zitten. Met vriendelijke groeten, Royalty & Nassau Expert (overleg) 15 jun 2019 13:35 (CEST)
Uitstekend, ik wacht het even af. Misschien mag ik twee suggesties doen m.b.t. tot de kapittels in het Maas-Rijngebied, waar ik mij geregeld mee bezig houd: het Maastrichtse kapittel wordt in de vakliteratuur zonder uitzondering aangeduid als het Onze-Lieve-Vrouwekapittel (de toevoeging "Tenhemelopneming" is 19e-eeuws); het kapittel dat verbonden was aan de Dom van Aken wordt in de regel aangeduid als het Mariakapittel (Duits: Marienstift). Wat dat laatste betreft: vorig jaar heeft iemand het artikel Onze-Lieve-Vrouwekapittel (Aken) aangemaakt, maar de titel lijkt mij een eigenzinnige vrije vertaling. Veel succes verder met uw werk aan deze encyclopedie. kleon3 (overleg) 15 jun 2019 23:40 (CEST)
Dank voor uw reactie en suggesties. Ik ben nog even teruggegaan naar de bronnen en heb nu de namen van de kerken exact overgenomen uit die bronnen, en ze voorzien van de juiste hyperlink. De namen in de bronnen wijken nauwelijks af van uw suggesties, alleen de Dom van Aken wordt in het artikel over Gerhard ook Onze Lieve Vrouwe genoemd. Mocht u nog aanvullende suggesties hebben, dan hoor ik die graag. Tot slot, dank voor uw goede wensen! Met vriendelijke groeten, Royalty & Nassau Expert (overleg) 16 jun 2019 13:29 (CEST)
Ik had liever gezien "proost van het Onze-Lieve-Vrouwekapittel", enz., maar ik kan hier ook mee leven! Groet, kleon3 (overleg) 16 jun 2019 14:12 (CEST)
De reden waarom ik dat niet gedaan heb, is omdat ook het woord kapittel was voorzien van een link. U en ik weten wat een kapittel is, maar een behoorlijk aantal lezers zullen dat wellicht niet weten. Ik heb het daarom bewust op deze manier laten staan. Met vriendelijke groeten, Royalty & Nassau Expert (overleg) 16 jun 2019 14:34 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)