Overleg gebruiker:SamHuls

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, SamHuls! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.062.397 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".Encycloon (overleg) 16 dec 2020 17:23 (CET)
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Hitnoteringen op The Sign (Ace of Base)[brontekst bewerken]

Beste Sam, dank je wel voor je bewerking op het artikel The Sign (Ace of Base). De Nederlandstalige Wikipedia is puur Nederlandstalig, niet Nederlands. Door alleen Nederlandse hitnoteringen zeer gedetailleerd in het artikel op te nemen, is er een onevenwichtige aandacht gelegd op één land. Zie je kans om of ook andere hitlijsten net zo gedetailleerd te vermelden, of om de gedetailleerde Nederlandse hitlijsten weer te verwijderen en het te laten bij het noemen van de hitlijsten in de tweede alinea van de tekst? hiro the club is open 17 jan 2021 23:12 (CET)

Dag Hiro, ik begrijp dat we de Nederlandse wikipedia niet te neerlandocentrisch willen hebben, maar het is inderdaad een eerste stap. Elke hitlijst erbij zou een meerwaarde zijn voor het artikel, maar enkel de Nederlandse hitlijsten voegen al extra informatie er aan toe. Deze informatie is niet onnodig en zou naar mijn mening gewoon kunnen blijven staan. Ik ga echter niet zelf de hitlijsten er allemaal bij zetten. Als je je er zo erg aan ergert, kan je de hitlijsten weghalen SamHuls (overleg) 18 jan 2021 02:42 (CET)
Jammer dat je niet de moeite wil nemen om een evenwichtig artikel te schrijven. Het vergt geen wetenschappelijk onderzoek; het Engelstalige artikel geeft al een mooi overzicht inclusief bronnen. Aan de andere kant is het leuk om een nieuwe collega te mogen begroeten, laat ik daar dan mee afsluiten. Welkom op Wikipedia en succes met het schrijven van vele (ik neem aan?) muziekartikelen, een aandachtsgebied waar ik mij ook mee bezig houd. hiro the club is open 18 jan 2021 03:34 (CET)
Bedankt voor je succeswensen. Overigens zie ik een overzicht van alle internationale hitlijsten zoals bij de Engelstalige wikipedia nergens bij Nederlandstalige pagina's. Weet jij of dit met een reden is (stemming in het verleden of iets dergelijks) of een project wat nog niet is opgepakt? SamHuls (overleg) 18 jan 2021 03:40 (CET)
Als je er eenmaal op gaat letten, dan lukt het je niet meer om het niet te zien. Knipoog Heel veel artikelen zijn qua hitlijsten inderdaad niet evenwichtig geschreven, zeker niet als ze ook nog eens een Top 2000-sjabloon bevatten. Veel artikelen hebben hitlijsten van Nederland en Vlaanderen met soms dubbele vermeldingen tot gevolg, zoals hier. Dezelfde albums staan 2x vermeld omdat, tja, de sjablonen nu eenmaal gevuld moeten worden. Ik heb hier een soort van gulden middenweg gevonden door de uitgebrachte werken één keer te vermelden met de hitposities in het land van oorsprong, in Nederland en in Vlaanderen. Maar nog ben ik daar zelf niet tevreden mee omdat andere hitlijsten ontbreken. Het kan ook anders zoals hier, maar je hebt eerlijk gezegd wel een punt als je zegt dat elke hitlijst een meerwaarde heeft.
Een heel verhaal, maar nog geen antwoord op je vraag. Is er ooit een stemming gehouden? Niet dat ik weet. Wel is er een terugkerende discussie rond de Top 2000-sjablonen, maar die discussies gaan soms niet eens over óf maar hóe. Er is een Wikiproject Muziek, maar dat project is inactief. hiro the club is open 18 jan 2021 03:59 (CET)
Hmmm oke, ik ga mijzelf hier in verdiepen en mogelijk pak ik het toevoegen van internationale lijsten wel op als project. Ik ben nog een beetje zoekende wat ik precies wil doen hier en probeer nu een aantal dingen uit. In ieder geval bedankt voor je toelichting! SamHuls (overleg) 18 jan 2021 04:07 (CET)
Let er op dat de meningen verdeeld zijn en er niet één béste manier is. Verder is het mij opgevallen dat heel veel randartikelen als ik ze zo mag noemen, bijvoorbeeld over hitlijsten zelf, platenlabels, genres enz. nog geen artikel hebben. Ikzelf heb me daar ook niet op gestort, slechts af en toe heb ik een artikel over een label aangemaakt en slechts één keer een flinke bijdrage geleverd over een genre. Dat kan misschien ook wel een leuk projectje zijn.
Mocht je een projectje voor jezelf gevonden hebben, geef dan een gil. Ik wil wel meehelpen. hiro the club is open 18 jan 2021 10:51 (CET)

Linken[brontekst bewerken]

Kun je mij uitleggen waarom ik op een artikel dat ik begonnen ben, iets per se op jouw manier moet doen, alleen maar omdat jij ook een edit hebt gedaan op dat artikel? Edoderoo (overleg) 28 mei 2021 06:48 (CEST)