Overleg gebruiker:Saschaporsche

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Polyommatus bellargus male, Aveyron, France - Diliff.jpg

We can do it. Maak van Wikipedia opnieuw een warme encyclopedie: begin bij jezelf.
Heart-beat.gif
Deze gebruiker draagt Wikipedia een warm hart toe.
laatste bijdragen
  • Bijdragen aan deze pagina worden na enige tijd gearchiveerd, hier -------->>
Archief
Blue a v.svg Laatste bericht van Saschaporsche
Ik hoop op een vruchtbaar en respectvol overleg op deze pagina
Laat een nieuw bericht achter


laatste bijdragen

Vincent van Gogh, Weg met cipres en ster
Landweg in de Provence bij nacht toont twee wandelaars bij avond, op een landweg, onder de sterrenhemel. Op enige afstand volgt een klein rijtuig. De compositie wordt sterk gedomineerd door een grote cipres in het midden. Van Gogh schilderde vaker cipressen en schreef ooit aan zijn broer Theo dat ze voortdurend zijn gedachten vervulden, "net als de zonnebloemen". Hij was onder de indruk van de natuurlijke verticale belijning, "geproportioneerd als een Egyptische obelisk", en onderkende onmiskenbaar haar symbolische werking.
B up.svg


Niet-bestaande afbeeldingen[bewerken]

Hoi Saschaporsche,

Recent wijzigde je op een van de pagina's in mijn gebruikersnaamruimte een verwijzing naar een afbeelding door de haakjes te verwijderen. Dit zou zijn omdat de niet-bestaande afbeelding een foutmelding zou veroorzaken. Kun je mij uitleggen welke foutmelding dit betreft en waar deze melding zich voordoet?

Dank voor je reactie.

--RenéV (overleg) 2 jan 2020 01:50 (CET)

Hoi René, op deze pagina “Broken images” zie je alle foutmeldingen. Vr groet Saschaporsche (overleg) 2 jan 2020 05:27 (CET)
Dankjewel. --RenéV (overleg) 2 jan 2020 11:11 (CET)

Luchtsport[bewerken]

Waarom haalde je die twee artikelen uit de “Categorie:Luchtsport in de Verenigde Staten”? Ook zonder overleg trouwens. Je kunt toch eerst het overleg zoeken? Ymnes (overleg) 3 jan 2020 10:50 (CET)

begin verplaatste reactie

Hoi Ymnes, ik zag dat je deze nieuwe cat hebt aangemaakt. Echter beide demonstratieteams (blue angels en Thunderbirds) horen daar naar mijn mening echt niet in thuis. Het zijn professionele teams van de krijgsmacht die demonstraties geven. Dat heeft niets met “sport” te maken. Ik heb ze daarom ontdaan van hun cat. Vr groet Saschaporsche (overleg) 3 jan 2020 10:52 (CET)

eind verplaatste reactie

Dat is toch de omgekeerde volgorde? Want als ik ze er wel in zet, dan weet je dat ik het niet met je eens ben. Je hebt wel meer professionele sporters. Dus dat gaat naar mijn mening niet op. Ymnes (overleg) 3 jan 2020 10:54 (CET)
Naar mijn idee horen ze zeker niet thuis in deze cat. Maar ik zal wat onderzoek gaan doen, ik kom hier op terug. Saschaporsche (overleg) 3 jan 2020 10:56 (CET)
Ik zal nog een paar aanvullingen geven. Ze stonden al in een ondercategorie van luchtsport. Daarnaast doen militairen juist heel veel aan sport. Ze lopen aan de vierdaagse van Nijmegen mee en als je voor de aardigheid de Sportencyclopedie van Suriname eens doorbladert, dan zie je dat een groot deel van de sporten in Suriname door militairen of padvinders is geïntroduceerd. Dat geld zeker zo voor de sporten die voor 1950 in Suriname werden beoefend. (Suriname is hier slechts een voorbeeld, want dit zal in het algemeen zo gelden) Zo zijn er nog wel meer indicaties dat je sportende militairen als sporters kunt (moet) zien. Ymnes (overleg) 3 jan 2020 10:59 (CET)
Ik heb even gekeken, en inderdaad zijn de (buitenlandse) militaire demoteams opgenomen in een dergelijke cat (tot mijn verbazing). Ik heb mijn bewerkingen teruggedraaid. Sorry voor het misverstand. Vr groet Saschaporsche (overleg) 3 jan 2020 11:16 (CET)
Dankjewel voor het nakijken en corrigeren! Prettige dag verder. Ymnes (overleg) 3 jan 2020 11:21 (CET)

Lambiek (bier)[bewerken]

Dag Saschaporsche, Ik ben ook geen fan van extern linken maar in dit geval leek het me een meerwaarde. De website heeft een prijs gekregen van Lambiekkenners. Hij bevat een mooie bibliografie en origineel fotomateriaal. Onvermijdelijk worden brouwers en café's besproken, maar het opzet is niet commercieel. Wie geïnteresseerd is in het onderwerp, zal online niet snel betere informatie vinden, en ik betwijfel zelfs of er een boek is dat even 'encyclopedisch' alle aspecten dekt. Groet, Karmakolle (overleg) 5 jan 2020 20:38 (CET)

Hoi Karmakolle, ik heb mijn mening herzien na het lezen van je commentaar. vr groet Saschaporsche (overleg) 5 jan 2020 21:06 (CET)

Luchtvaart - Trein als alternatief?[bewerken]

De door je vanmiddag teruggedraaide aanvulling op de Luchtvaart-pagina past inderdaad (wellicht) beter op een andere pagina. Misschien wel een nieuwe pagina over Europees personen spoorvervoer. Ik ga er over nadenken. Vriendelijke groet, Richard Kruijswijk

Hoi Richard, dank voor je begrip. vr groet Saschaporsche (overleg) 8 jan 2020 22:11 (CET)

Ukraine International Airlines-vlucht 752[bewerken]

Beste Sachaporche, vanwege een bwc heb ik je laatste verandering ongezien terugedraaid. Excuus daarvoor. Het geeft mij wel de gelegenheid je te vragen wat die 'verslechtering' is die onmogelijk kan blijven staan? Collegiale groet, JanB46 (overleg) 11 jan 2020 18:26 (CET)

Hoi Jan, dank voor het inlichten. Ik vond je veranderingen (grotendeels) geen verbetering van de tekst. vr groet Saschaporsche (overleg) 11 jan 2020 19:23 (CET)

Instorting van het World Trade Center[bewerken]

Beste Saschaporsche, voordragen op Wikipedia:Etalage/Aanmelding kandidaten? Het zelf doen zou egocentrisch over komen, ook al is het door mij aangemaakt. Ik beschouw de huidige versie trouwens als "ons" werk (de laatste honderden bewerkingen ten gunste van de opmaak en taal). Er hebben daarnaast nog anderen aan het artikel gewerkt (hoewel weinig), ik wil ook hen niet vergeten. Daarom doe ik het liever niet zelf. Ik heb het artikel reeds voor een Review voorgedragen, dat wel. Mag dat? :-) Mvg Cnuddearthur (overleg) 11 januari 2020 21:33 (CET)

Hoi Arthur, zoals gezegd, "de Etalage" wordt ZEER kritisch bekeken. Daarom zou ik zeker nu dit nog achterwege laten. Laat het artikel zeker een maand in de review staan, en hopelijk komt/komen er commentaar, aanvullingen en verbeteringen van de tekst. Verdedig jezelf niet teveel als er kritiek komt, laat het gewoon begaan. Daarna kan eventueel de stap komen naar de etalage. Gewoon geduld hebben. vr groet Saschaporsche (overleg) 11 jan 2020 21:41 (CET)
Oké :) laatste vraagje. Staat het artikel nu enkel in de Review? Ik heb het alleen daar voorgesteld. Gelieve nog eens te kijken voor de zekerheid. Cnuddearthur (overleg) 11 januari 2020 02:28 (CET)
Correct, enkel in de review. Een etalagevoordracht kan (eventueel) later, na een uitgebreide review. Vr groet Saschaporsche (overleg) 12 jan 2020 07:01 (CET)

Uitgelicht 11 januari[bewerken]

Hoi collega, dit was een ongelukje neem ik aan? Groet, AnarchistiCookie Overleg 12 jan 2020 00:51 (CET)

Hoi AC, eerlijk gezegd niet. In de versie zoals hij nu staat is de kop “MRI scanner” vetgedrukt. In “mijn versie” is hij niet vetgedrukt, iets dat we standaard doen.. Ik zou dus graag terug gaan naar die versie. Ik heb dus weer mijn versie (niet vetgedrukte kop) neergezet, kun je me zeggen wat daar fout aan is? Vr groet Saschaporsche (overleg) 12 jan 2020 06:59 (CET)
Zoals ik het zie zijn de beide versies precies hetzelfde (beiden niet vetgedrukt), alleen wordt er in de kop nu verwezen naar MRI-scannerl in plaats van MRI-scanner. Is dat de bedoeling? AnarchistiCookie Overleg 12 jan 2020 17:04 (CET)
Oeps, dat was niet de bedoeling! ik heb het gecorrigeerd. Saschaporsche (overleg) 12 jan 2020 18:34 (CET)
Ter info, ik had een aanvullende vraag gesteld op de helpdesk, het is mij nu duidelijk wat er aan de hand is. Saschaporsche (overleg) 13 jan 2020 20:24 (CET)

Chapters, Energie[bewerken]

Beste Sascha,

Soms ben je een beetje destructief bezig, bijvoorbeeld in het weghalen van "chapters" op Wikipedia:De kern van alle menselijke kennis. Chapters is nu eenmaal de aanduiding bij WMNL voor de "afdelingen", of we dat leuk vinden of niet. Dus in discussie met hen moet dat woord vallen, anders begrijpen ze het niet. Ook bij Energieverbruik van auto's bemoeilijkte je het proces, zodat het artikel nu onnodig ingewikkeld is geworden helaas... Ach ja, vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 12 jan 2020 10:27 (CET)

Ik doe dingen met een reden, omdat ze onduidelijk of incorrect zijn. "Chapter" is engels voor "afdeling". Ik dacht dat we hier een nederlandstalige encyclopedie schreven. Bij "Energieverbruik van auto's" was het gewoon een onduidelijk verhaal waarin onjuiste dingen stonden. Dat ik daar tegen in opstand kom lijkt me niet vreemd. vr groet Saschaporsche (overleg) 12 jan 2020 13:29 (CET)