Overleg gebruiker:Saschaporsche

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Polyommatus bellargus male, Aveyron, France - Diliff.jpg

We can do it. Maak van Wikipedia opnieuw een warme encyclopedie: begin bij jezelf.
Heart-beat.gif
Deze gebruiker draagt Wikipedia een warm hart toe.
laatste bijdragen
  • Bijdragen aan deze pagina worden na enige tijd gearchiveerd, hier -------->>
Archief
Blue a v.svg Laatste bericht van Saschaporsche
Ik hoop op een vruchtbaar en respectvol overleg op deze pagina
Laat een nieuw bericht achter


laatste bijdragen

B up.svg

Vermoedens...[bewerken]

Wat een kul en gezever is dit nu toch weer, het is toch al lang en breed bekend dat Gülen het vermoedelijke brein is en er stond nota bene gewoon vermoedelijk bij. Dit gaat dus echt weer over helemaal niets.

En lok het gewoon zelf niet steeds uit, als je niet wilt dat ik je OP bezoek. Echte verbeteringen in edits van mij en anderen zijn van jouw hand verwaarloosbaar, vaak verslechteren formuleringen juist eerder door jouw ingrepen en je voegt ook maar heel zelden zelf iets inhoudelijks toe. Jouw inbreng bij al dit soort zaken kan althans door mij prima gemist worden. WP-NL is toch al nogal zwak op dit punt, maar door dit soort dingen wordt de paar redacteurs die wel bereid zijn om over nieuwsonderwerpen te schrijven ook nog het plezier goeddeels ontnomen. Dag en fijne avond, dit is ook meteen mijn laatste reactie hier. De Wikischim (overleg) 8 jan 2019 18:49 (CET)

Och, je kan het ook filosofisch bezien, Wikischim. Sachaporsche verwijderde vandaag Godert van Colmjon uit de lijst van overledenen in 2009, vermoedelijk omdat hij nog nooit van hem gehoord had. En zie nu: Godert van Colmjon. Door zijn verwijdering is Wikipedia nu een artikel rijker. The Banner Overleg 8 jan 2019 19:01 (CET)
Het liefst had ik al dit soort onkundige terugdraaiingen steevast zelf weer ongedaan gemaakt, en ik ben bijna geneigd dit maar gewoon te doen, arbcomverbod of niet. De encyclopedie staat immers altijd voorop en die mag geen schade lijden door tunnelvisies e.d. De Wikischim (overleg) 8 jan 2019 19:05 (CET)
Niet doen! Er zijn genoeg anderen die de boel in de gaten houden en substandaard edits terugdraaien. The Banner Overleg 8 jan 2019 19:19 (CET)
Ik ben het helemaal eens met Saschaporsche wat betreft het hierbovengenoemde verwijderen van "vermoedens". Zolang de Turkse regering (Erdogan) geen harde bewijzen publiceert blijft het propaganda van die regering. Het is niet in het belang van Wikipedia propaganda te steunen met herpublicatie van die vermoedens. VanBuren (overleg) 8 jan 2019 19:51 (CET)
Ik ga me niet beginnen moeien in de discussie zelf (over dit feit dus). Anderzijds horen 'vermoedens' toch niet thuis in een encyclopedie? Zolang er dus geen veroordeling of iets dergelijks is, heeft dit mijns inziens dus geen plaats op Wikipedia. Ernie (overleg) 8 jan 2019 20:32 (CET)
Zoals het er staat ben ik het met de terugdraaiing eens. Het verband is echter wel relevant, je zou kunnen kiezen voor 'volgens Turkije het brein achter de staatsgreep', omdat dat wel de reden is van de arrestaties. Dat Turkije dat vind is wel een feit. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 9 jan 2019 14:12 (CET)
Eens met Akoopal. Beste De Wikischim, het is toch juist niet "lang en breed bekend" dat Gülen het vermoedelijke brein is? Dat is toch alleen de Turkse lezing? Sowieso is iemands OP binnenstormen en heel hard kul roepen geen recept voor een vruchtbare discussie. Vinvlugt (overleg) 9 jan 2019 14:21 (CET)
Wie is "Turkije"? De mensen? Het land? ... Je zou nog kunnen kiezen voor bv 'volgens de Turkse president' of iets dergelijks. Dat lijkt me dan een betere formulering. Ernie (overleg) 9 jan 2019 19:56 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. Je bent vandaag 10 jaar en 1 dag actief, dus deze ster heb je verdiend!

Encycloon (overleg) 18 jan 2019 10:58 (CET)

Categoriseren[bewerken]

Ik heb iets niet helemaal begrepen. Je hebt vandaag bij Matroos Vos een categorie weggehaald: (Cat verwijderd, een pagina in de persoonlijke ruimte hoort niet op die manier gecategoriseerd te worden). Nu was dat bij een artikel dat daar was geplaatst omdat het buiten de hoofdnaamruimte stond te wachten op verbetering. Vandaar dat ik daar een ":" in de categorie had geplaatst. Dat was vergeten bij de verplaatsing. Daarmee verschijnt het artikel niet meer in de hoofdnaamruimte, zoals dat hoort bij kladversies. Wat is daar mis mee?Stunteltje (overleg) 22 jan 2019 20:38 (CET)

Ah, kijk die dubbele punt had ik even niet gezien. Excuses! Ik heb het teruggedraaid. Vr groet Saschaporsche (overleg) 22 jan 2019 23:14 (CET)
Kan gebeuren. Excuses nergens voor nodig. Ik vermoedde al zoiets. Stunteltje (overleg) 22 jan 2019 23:46 (CET)

Titanic[bewerken]

M'n oprechte excuses, ik wist niet dat dit niet paste in dit etalage-artikel. Door de naam van de test dacht ik volkomen ten onrechte dat het als zodanig in dit artikel hoorde, nogmaals sorry.Aggie2 (overleg)

Hoi Aggie, excuses zijn niet nodig hoor. Vr groet Saschaporsche (overleg) 24 jan 2019 16:52 (CET)

verwijdering item bij 4 maart 2018[bewerken]

Waarom hoort het feit dat Nicky Degrendele wereldkampioene wordt in het Keirin niet thuis in deze rubriek? Bij het overzicht van januari 2019, staat op 1 januari vermeld dat Michael Van Gerwen wereldkampioen darten is geworden. Waarom hoort dit hier wel thuis en de wereldkampioenentitel van Nicky Degrendele niet? Wikipedia wordt zowel door Belgische als door Nederlandse gebruikers geraadpleegd. Voor Nederlanders is Nicky Degrendele wellicht een nobele onbekende, maar dit geldt evenzeer voor Belgische lezers i.v.m. Michael Van Gerwen.

Naar mijn idee horen dergelijke feiten thuis op Sport in 2018, maar kennelijk is niet iedereen het daar over eens. Het feit is overigens terugplaatst door iemand anders... Vr groet Saschaporsche (overleg) 4 feb 2019 17:57 (CET)
Alleen stelde je bij de verwijdering dat het op haar eigen pagina thuishoorde... The Banner Overleg 4 feb 2019 19:20 (CET)

Stoppen met terugdraaien alsjeblieft[bewerken]

Jürgen Eissink (overleg) 6 feb 2019 22:25 (CET).

Het is niet aan Jürgen Eissink, noch aan mij om te bepalen wat het beleid is qua verplaatsingen uit de Kroeg, dat bepaalt de meerderheid van de gemeenschap. Dus ik kan hetzelfde verzoek aan jou doen, maar uiteindelijk beslist de gemeenschap hierover.
Mijn advies aan jou op dit moment is om je op z’n minst terug te trekken uit de discussie. Je bent te emotioneel betrokken, dat zou je zelf ook moeten inzien. Saschaporsche (overleg) 6 feb 2019 22:41 (CET)

MoiraMoira[bewerken]

Beste Saschaproche, Ik begrijp dat weghaalacties van valdalisten hersteld moeten worden, maar bij je laatste actie zet je een stuk historie terug die door MoiraMoira op 28 augustus 14:37 al gearchiveerd is. Om te voorkomen dat iedereen met data gaat slepen stel ik voor dat je dat zelf even hersteld. groet Japiot (overleg) 9 feb 2019 12:56 (CET)

Hmmm, ik was van goede wil, maar deed kennelijk iets niet goed. Maar goed, ik zal de pagina herstellen zoals ik denk dat de bedoeling is. (gearchiveerd overleg verwijderd). vr groet Saschaporsche (overleg) 9 feb 2019 14:03 (CET)

Helpdesk[bewerken]

Beste Saschaporsche. Zag dat je een onbekende die hier op de helpdesk kwam vragen naar een contactadres van een bekende Nederlander welwillend bent geweest. Het lijkt mij beter dat Wikipedia zich niet inlaat met dit soort verzoeken. Het is niet een van de taken hier en we weten ook niet wat die persoon van plan is, of er al contact is geweest etc. We weten niet eens of het om een bestaand persoon gaat, om een grap of wat dan ook. Ik zou je daarom willen vragen om je reactie weg te halen. mvg, HT (overleg) 14 feb 2019 00:23 (CET)

Beste Happytravels, sorry maar ik ben het niet met je conclusies eens. Allereerst is de helpdesk er OOK voor vragen die niet Wikipedia betreffen. Als we mensen kunnen helpen, dan doen we dat. Verder gaf ik alleen maar een link naar de Facebook pagina van de betreffende persoon. Een dergelijke pagina is openbaar, het staat iedereen vrij om die te bezoeken. Ik zie er absoluut geen “gevaar” in om deze openbare info hier te delen. Het spijt me dus zeer, maar ik ga mijn toegevoegde reactie daar niet weghalen, ik zie daar geen reden toe. Vr groet Saschaporsche (overleg) 14 feb 2019 01:01 (CET)