Overleg gebruiker:Skuipers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nuvola apps package editors.png
Welkom op mijn overlegpagina!

Reactie en commentaar op door mij geleverde bijdragen wordt op prijs gesteld. Antwoorden op hier gestelde vragen zal ik ook op deze pagina geven.

Gebruik bij voorkeur deze mogelijkheid om een nieuw bericht achter te laten

Click here if you want to write me or to ask a question


Hans Kraay sr.[bewerken]

Dag Skuipers, ik vraag me af waarom de titel van Hans Kraay sr. veranderd is in Hans Kraay (1936-2017). Onder die eerste naam staat hij bekend sinds zijn zoon veertig jaar geleden begon met voetballen en die naam is bij het publiek daarmee bekend. Daar zoeken mensen ook op lijkt me. TimGiesbers (overleg) 2 jan 2018 18:33 (CET)

Hallo TimGiesbers,
Dit is op wikipedia de gebruikelijke wijze om personen aan te duiden met dezelfde naam. Overigens is Hans Kraay sr nog altijd ook bereikbaar onder die naam! - dus mensen die hem zo zoeken, vinden hem ook. In de kop van het artikel wordt ook deze wijze van refereren aangehaald; daar heb ik natuurlijk niets aan veranderd.
Met vriendelijke groet, - Skuipers (overleg) 2 jan 2018 18:37 (CET)
Opmerking Opmerking - daar komt bij dat sr. en jr. betrekkelijke begrippen zijn: mocht Hans jr. een zoon Hans krijgen, en die op zijn beurt ook weer, dan vervalt die hele toevoeging. (Dat is hier op WP:NL al vaker vertoond.) Levensjaren zijn echter vrijwel altijd uniek voor iemand met eenzelfde naam. Paul Brussel (overleg) 2 jan 2018 18:44 (CET)

Leeghalen[bewerken]

Dag Skuipers, je bent artikelen over plaatsen aan het leeghalen om ze over te brengen naar nieuwe fusiegemeenten? Waarom? Kerken en andere bezienswaardigheden, sportclubs, en wat niet al, zijn echt niet opeens verdwenen uit (bijvoorbeeld) Hoogezand en Sappemeer. Wil je dit ajb niet doen? Bedankt en groet. Hartenhof (overleg) 4 jan 2018 19:03 (CET)

Hallo Hartenhof,
De artikelen gingen over gemeenten, niet over plaatsen. Die gemeenten bestaan niet meer. Als je de informatie wilt opnemen bij de artikelen over de plaatsen, VJVEGJG.
Met vriendelijke groet, - Skuipers (overleg) 4 jan 2018 19:07 (CET)
Uh... ja, je hebt gelijk. Sorry. Hartenhof (overleg) 5 jan 2018 08:48 (CET)
Np, daarvoor dient immers overleg? - Skuipers (overleg) 5 jan 2018 08:49 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

wapen\vlaggen: cultuur of geschiedenis?[bewerken]

Hei, ik zag dat je flink bezig was met het herindelen van wapens en vlaggen van opgeheven gemeenten. Altijd goed, anders wordt de betreffende hoofdcategorie zo groot! Die van vanochtend is verplaatst naar categorie geschiedenis van De Marne en andere vlaggen\wapens later op de dag onder categorie Cultuur in Midden-Groningen. Het lijkt mij dat er enig consistentie moet zijn. Ik denk zelf dat categorie geschiedenis (immers historische objecten) een betere optie is, maar er valt ook voor te zeggen voor categorie cultuur (immers ooit culturele objecten geweest). Wat is jouw idee hierbij? Grtz, Elvesham (overleg) 4 mrt 2018 21:51 (CET)

Hallo Elvesham
Beide zou kunnen, denk ik. Nu ik er nog eens over nadenk, is Geschiedenis misschien wat beter - maar beide categorieën is natuurlijk ook mogelijk. Je hebt gelijk dat mijn wijzigingen niet consistent zijn; daar zal ik wat aan doen.
Groeten, - Skuipers (overleg) 4 mrt 2018 22:09 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

Beoordelingsnominatie Tjeerd Epema[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tjeerd Epema dat is genomineerd door Sonuwe. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180430 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 mei 2018 02:11 (CEST)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo Skuipers,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:13 (CEST)

Categorie:Geschiedenis van Israël[bewerken]

In mijn volglijst zie ik een hele reeks wijzigingen langskomen zoals deze. Heb ik een overleg hierover gemist? In het afgelopen jaar is hierover in het Categoriecafé hierover nog overleg gevoerd en toen was de conclusie dat we historische onderwerpen categoriseren onder het hedendaagse land. Door de wijziging van vanmiddag staat een artikel als Vorstendom Galilea staat nu b.v. wél gecategoriseerd onder de geschiedenis van de hedendaagse staten Palestina en Libanon, maar niet onder de geschiedenis van Israël, terwijl Galilea tegenwoordig deel uit maakt van Israël. m.v.g. Hanhil (overleg) 2 mei 2018 12:26 (CEST)

Het is een gevolg van de opmerking die vermeld staat in de aanhef van het artikel Geschiedenis van Israël. Als het hoofdartikel het moderne Israël beschrijft, moet de bijbehorende categorie dat natuurlijk ook doen. De artikelen die ik gehercategoriseerd heb, zijn alle (indirect) terug te vinden in het artikel Geschiedenis van de staat Palestina, waarnaar in de genoemde aanhef verwezen wordt, of in de hierbij behorende categorie.
Let wel dat deze verdeling niet door mij is aangebracht. Ik heb slechts de categorieën hiermee in overeenstemming gebracht. Wellicht moet de categorie:Geschiedenis van Israël een subcat worden van de categorie:Geschiedenis van Palestina (of net andersom, dat kan ook wat mij betreft) om een en ander nog duidelijker te maken - Skuipers (overleg) 2 mei 2018 12:41 (CEST)
Nog een aanvulling: ik heb (natuurlijk) wel gekeken of er op de OP van de categorie hierover iets stond. Dat was niet het geval. Het is vanzelfsprekend niet doenlijk om bij iedere bewerking eerst alle overleggremia inclusief hun historie na te pluizen op relevante informatie. Als dat er wel geweest is, en tot een conclusie geleid heeft, is het nuttig daarnaartoe een verwijzing op de OP te plaatsen - Skuipers (overleg) 2 mei 2018 13:10 (CEST)
De vraag was meer of ík een overleg had gemist waarvan de bewerkingen van vandaag een weerslag zouden zijn. Dat was niet het geval. Mijn voorkeur heeft het in ieder geval om terug te gaan naar de oude situatie, waarbij via de ingang van het hedendaagse land de geschiedenis van dat gebied kan worden bekeken. De huidige staten Israël en Palestina delen natuurlijk een groot deel van de geschiedenis. Datzelfde zie je b.v. ook bij Korea, waarbij je zowel via de categoriebomen van Noord- als Zuid-Korea de geschiedenis kunt raadplegen. Je opmerking over de overlegpagina lijkt me inderdaad nuttig om misverstanden te voorkomen: in soortgelijke gevallen kunnen we inderdaad het beste hier op de overlegpagina bij de categorie een opmerking over plaatsen. Hanhil (overleg) 2 mei 2018 18:31 (CEST)
Ik heb het nu op dezelfde manier geconstrueerd als bij Korea, waarnaar je verwijst. Historische artikelen blijven in de categorie:Geschiedenis van Palestina, die een subcat is geworden van zowel de categorie:Geschiedenis van Israël als de (nieuwe) categorie:Geschiedenis van Palestina (staat). Op deze manier is de historische informatie eenvoudig bereikbaar vanuit beide categoriebomen. Misschien moet hier en daar nog een enkel artikel of subcategorie herplaatst worden - Skuipers (overleg) 2 mei 2018 19:18 (CEST)
Prima, bedankt! Hanhil (overleg) 2 mei 2018 19:41 (CEST)

Bouwjaar orgel[bewerken]

Dag Skuipers, Ik kom even terug op dit:[1]. Betreft kerk te Nieuwaal. Mijn opmerking was gebaseerd op het feit dat in de bronnen bij het artikel, de naam van de orgelbouwer gevolgd wordt door (1914). Daarmee wordt doorgaans iemands geboortejaar aangeduid. Ik betwijfel nog steeds of dit jaartal op het orgel betrekking heeft.mvg., Koos van den beukel (overleg) 25 aug 2018 15:20 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)

Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen (Zuid-Holland)[bewerken]

Als je verder gaat met deze serie, kun je de vermeldingen dan ook opnemen in de bijbehorende doorverwijspagina Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen? Bij voorbaat dank. The Banner Overleg 20 okt 2018 21:37 (CEST)

Ja, daar had ik zelf ook al aan gedacht. Goed dat je er nog even aan herinnert - Skuipers (overleg) 20 okt 2018 21:45 (CEST)
Het werk heeft even stilgestaan in verband met onderstaande nominatie. Nu deze niet gehonoreerd is, ga ik weer verder - Skuipers (overleg) 20 nov 2018 08:58 (CET)

Beoordelingsnominatie van o.a. Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen (Gelderland)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen (Gelderland) door een onbekende gebruiker, Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen (Groningen) door een onbekende gebruiker, Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen (Noord-Brabant) door een onbekende gebruiker, Lijst van geregistreerde aanduidingen voor Provinciale Statenverkiezingen (Zuid-Holland) door een onbekende gebruiker. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181020 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 okt 2018 02:06 (CEST)

Categorie voor lijsten[bewerken]

Hoi Skuipers,

Ik zie dat je druk bezig bent om de Lijst van personen geboren in te verplaatsen binnen de categorie. Mag ik daar twee opmerkingen bij maken?

  • Ik kan ervoor zorgend dat het botje dit bij de volgende ronde automatisch rechtzet, scheelt jou een hoop handwerk;
  • De lijsten die eindigen op '0', zoals 'Lijst van personen geboren in 41-50', komen te vervallen. Dat leek mij de logische naam, zoals een millenium eindigde na het jaar 2000, eindigt deze eeuw na het jaar 2100. Maar met decennia schijnt op Wikipedia aansluiting gezocht te worden bij de 'Jaren'-aanduiding, zoals 'De Jaren 20'.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 4 dec 2018 17:18 (CET)

Hallo RonnieV,
Ik was er mee begonnen en had een aantal artikelen klaargezet om te laten zien hoe het beter zou kunnen. Als een bot het kan overnemen, graag natuurlijk - daar hoopte ik al een beetje op. Met die 9/0-kwestie: ik was net aan het uitzoeken welke de voorkeur krijgt; dat probleem is nu meteen opgelost. Maak je verwijderingsnominaties voor alles wat kan vervallen?
Groeten, Skuipers (overleg) 4 dec 2018 17:29 (CET)
Hallo Skuipers,
Ik hoop dat mijn botje er vanavond aan toekomt om ze allemaal goed te zetten. Ik zal de vervallen pagina's dan zelf verwijderen (ben sinds kort in het bezit van een mod-bitje). Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 5 dec 2018 12:10 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap[bewerken]

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)

Continentale UCI Tour-categorieën in continentale kampioenschap-categorieën[bewerken]

Naar aanleiding van deze wijziging: hoezo is het geen (pan-)Amerikaans kampioenschap? De wedstrijden vinden toch exclusief plaats op het Amerikaanse continent? Zijn Categorie:UCI Africa Tour en Categorie:UCI Asia Tour niet vergelijkbaar? –bdijkstra (overleg) 12 dec 2018 12:10 (CET)

Dat wel, maar daarmee is het nog geen Afrikaans kampioenschap - wel een wedstrijd in Afrika natuurlijk. De categorie:UCI Europe Tour is ook niet gecategoriseerd als Europees kampioenschap - Skuipers (overleg) 12 dec 2018 12:29 (CET)
Voor mij is een Afrikaans kampioenschap niets meer dan een kampioenschap in Afrika. Blijkbaar denk jij daar anders over? Wat zijn de criteria? –bdijkstra (overleg) 12 dec 2018 13:18 (CET)
Zie ook het artikel UCI Continentale circuits. De continentale UCI Tours zijn een reeks van wedstrijden, die gedurende een kalenderjaar verreden worden. Ik kan daar echt geen kampioenschap in zien - al was het alleen maar omdat de beste renners van het continent (die immers in een pro-tour ploeg zitten) er niet aan deelnemen - Skuipers (overleg) 12 dec 2018 13:37 (CET)
Aha, nou snap ik het: het gaat om het verschil tussen kampioenschap en competitie, ik dacht dat de betekenis hetzelfde was. Vreemd dat er dan geen categorie:competitie naar continent e.v. is maar wel categorie:kampioenschap naar continent. –bdijkstra (overleg) 12 dec 2018 13:51 (CET)

Rooms-katholieke Kerk[bewerken]

Bij diverse lemma's van jou zie ik nog 'Rooms-katholieke Kerk' staan, dus met een foutieve kleine k. Al enkele jaren geleden is op Wikipedia besloten dat de juiste spelling Rooms-Katholieke Kerk is. Zou jij zo vriendelijk willen zijn om de fout in alle door jou gemaakte lemma's te herstellen? Jij weet namelijk beter dan anderen in welke lemma's de fout nog meer staat. Alvast hartelijke dank! HT (overleg) 15 dec 2018 16:48 (CET)

Ik weet het, en pas het aan als ik een lemma om andere redenen onder handen krijg (niet alleen door mij aangemaakte lemmata, maar ook in die van anderen). Als je het structureel zou willen aanpassen - mijn steun heb je - is het handiger om een bot in de arm te nemen, denk ik. Zelf heb ik helaas geen botkennis. Groeten, - Skuipers (overleg) 15 dec 2018 17:02 (CET)