Overleg gebruiker:Sonuwe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goedeavond, dit is de overlegpagina van Sonuwe.

Nieuwe berichten steeds onderaan bijvoegen.
Vragen die hier gesteld worden, worden ook hier beantwoord.

Filing cabinet icon.svgArchief overleg


2004, 2005, 2006, 2007, 2008
2009, 2010, 2011, 2012, 2013
2014, 2015, 2016, 2017

Jan Van der Noot[bewerken]

Geachte Heer,

Met belangstelling heb ik uw interessante tekst over Jan Van der Noot gelezen. Ik ondervind echter een kleine moeilijkheid bij de interpretatie van de sub-titel "Jeugd en Antwerpse periode".

Er staat: "Van der Noot was de jongste zoon van ridder Adriaan van der Noot, schout van Brecht en oud-schepen van Antwerpen. Na de dood van zijn ouders vestigde Van der Noot zich in Antwerpen waar hij in 1562 schepen werd. In 1565 werd hij nogmaals schepen in de stad."

Doordat er over twee personen geschreven wordt (Jan Van der Noot evenals ridder Adriaan Van der Noot) stel ik me de volgende vraag: "... schout van Brecht en oud-schepen van Antwerpen". Op wie heeft dit betrekking ? Op Jan, of op Adriaan ?

Aanvaard mijn dank voor uw welwillend antwoord.

Met hoogachting.

IDD5000 (overleg)

Beste IDD5000,
Dank u wel voor de belangstelling die u stelt in de tekst over Jan van der Noot. Ik heb even de bron erbij genomen en het is wel degelijk vader Adriaan die schout en oud-schepen was. Later, na de dood van zijn ouders, werd zoon Jan eveneens tweemaal schepen van Antwerpen. Ik heb de tekst nu wat verduidelijkt, in de hoop dat dit u voldoening zal schenken.
Met vriendelijke groeten,
Sonuwe () 4 jan 2017 15:45 (CET)

Jean Ancot[bewerken]

Zou je deze willen nakijken: Gebruiker:Ceescamel/Kladblok en dan vooral de geboortedatum, die staat namelijk voor mij in een onleesbare tijdsindeling (Franse republiek). De franse tekst is hier te vinden op pagina 95 IMSLP. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 16 jan 2017 17:29 (CET)

Ik zal er morgen, 17 januari, eens naar kijken. Ben net thuis en het is nu een beetje te laat. Sonuwe () 16 jan 2017 22:34 (CET)
Ik heb zijn geboorteakte teruggevonden, geboorteakte n° 994 van het jaar 7. Hij is geboren op 18 messidor an 7 wat overeenkomt met 6 juli 1799. De geboortedatum is dus juist. Vreemd is wel dat zijn vader er vermeld staat als Jean François Ancot en niet Jean Baptiste Ancot. Ook de huwelijksakte n° 169 uit 1797 vermeldt dat Jean François Ancot (en niet Jean Baptiste) in het huwelijk treedt met Françoise Albertine De Reus.Verder heb ik het artikel nog nagelezen en heb ik de Zweedse artikels nog gekoppeld aan het artikel over zijn vader en zijn broer. Groeten, Sonuwe () 17 jan 2017 19:44 (CET)

Adolf Denyn[bewerken]

Dank voor het bovenstaande. Ik heb nog wat voor je. Kan je de naam van de ouders van Adolf Denyn lezen op Geboorteakte en zonodig verbeteren. Het bevestigen van zijn overlijdensdatum zou ook leuk zijn, ik kan het via familysearch niet terugvinden, maar 11.1.1894 wordt ook aangehouden door het SVM. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 19 jan 2017 14:07 (CET)

De namen van de ouders zijn inderdaad zeer slecht leesbaar, daarom heb ik eventjes de huwelijksakte opgezocht en deze is wel duidelijk leesbaar. De overlijdensakten voor de jaren 1891-1900 zijn blijkbaar niet beschikbaar, niet op familysearch maar ook niet in het Rijksarchief zelf. Zie ook dit genealogisch overzicht. De sterfdatum van 11 januari 1894 wordt overal bevestigd en is dus zeker juist. Groeten, Sonuwe () 19 jan 2017 22:42 (CET)

Laag[bewerken]

Ik vind het beneden alle peil dat je correcte wijzigingen terugdraait dus een BTNI-handeling maar dan wel de andere er van beschuldigd. Misschien kan je de geschiedenis nog eens bekijken en dan zien dat jij als eerste een BTNI deed. De rest is zelfs POV. Dus stop maar met POV-pushing met betrekking wat JIJ beter vind. Je hebt nog geen enkel argument gebruikt buiten "beter". En dat is een echt steekhoudend, gezaghebbend argument waar ik direkt voor buig (NOT). Goedenavond Vdkdaan (Gif mo sjette) 24 jan 2017 21:47 (CET)

Blijkbaar wil je een BWO en stel je je eigen mening boven deze van andere met het argument "jou wil is geen wet" maar je eigen wil is dat blijkbaar wel. Spijtig dat je eerder terug draait dan overleg te plegen. Nog maar eens laag (en super collegiaal). Vdkdaan (Gif mo sjette) 24 jan 2017 21:50 (CET)~
Ik wil geen bwo dus ik stop vanaf nu met die pagina. Doe je zin, push maar verder je eigen wil die superieurheid uitstraalt boven het gepeupel alhier dat jij moet tolereren. Vdkdaan (Gif mo sjette) 24 jan 2017 21:51 (CET)
Kijk eens bij nationaliteit!. Glimlach Sonuwe () 25 jan 2017 00:09 (CET)

Jan van der Noot.[bewerken]

Geachte Heer,

Dank voor uw leerzaam artikel. Toevallig is er een relatie tussen Jan van der Noot en de Sint-Leonarduskerk te St-Lenaarts (Brecht). Jan's vader Adriaan evenals zijn moeder zijn er in een glasraam is afgebeeld. Ik heb een fotootje van het glasraam aan uw artikel toegevoegd, met daarbij een zeer korte verklarende tekst en een kleine redactie teneinde de tekst in het geheel van het artikel te integreren.

Bij het zeer aandachtig lezen ben ik evenwel nog op een zinsdeel gestoten, dat voor mij niet duidelijk is.

Onder de titel Jeugd en Antwerpse periode leest men: In maart 1567 nam hij als calvinistisch voorman deel aan het revolutionaire oproer met de hoop om markgraaf van Antwerpen te kunnen volgen.

Het laatste deel van de zin, namelijk: ... "met de hoop om markgraaf van Antwerpen te kunnen volgen" begrijp ik niet.

Met hoogachting.

IDD5000 (overleg) 5 feb 2017 11:51 (CET)

Beste IDD5000,
Ik had de plaatsing van de foto al opgemerkt. De ouders van Jan van der Noot zijn er blijkbaar vereeuwigd in een glasraam omdat ze een belangrijke bijdrage leverden voor de bouw van de kerk. (Dank u wel voor deze aanvulling.)
Jan van der Noot was zeer ambitieus en wilde maar al te graag markgraaf van Antwerpen worden. Ik heb dan ook het woord volgen veranderd in worden. (Dank u wel voor het opmerken van deze fout.)
Met vriendelijke groeten, Sonuwe () 5 feb 2017 18:37 (CET)

Karel de Brabander[bewerken]

Beste Sonuwe, zou je Gebruiker:Ceescamel/Kladblok willen nalezen en eventueel verbeteren. Graag ook toevoeging wat er met die collaborateursstraffen is gebeurd. In datzelfde artikel werd melding gemaakt van doodstraffen voor Paul Douliez en Wies Moens, maar zij leefden toch door blijkt uit de artikelen.Ceescamel (overleg) 16 mrt 2017 17:31 (CET)

Beste Ceescamel, ik zal er morgen naar kijken. Vandaag heb ik echt geen tijd meer hiervoor. Sonuwe () 16 mrt 2017 22:37 (CET)
Sonuwe, er is geen/nooit haast bij dit "soort" verzoeken.Ceescamel (overleg) 17 mrt 2017 10:14 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Nagekeken. Wat die collaboratiestraffen betreft, ben ik geen specialist ter zake. Het is wel zo dat deze straffen enkel in België golden. Wies Moens en Paul Douliez zijn bij verstek veroordeeld en nadien nooit naar België teruggekeerd waardoor ze hun straf hebben ontlopen. Ik weet wel dat er na de oorlog strafvermindering of zelfs eerherstel met kwijtschelding (met eventuele voorwaarden) kon aangevraagd worden, misschien dat Karel De Brabander daarvan gebruik heeft gemaakt. Ik veronderstel het laatste met als voorwaarde dat hij geen publieke functie meer mocht opnemen. Groeten, Sonuwe () 17 mrt 2017 16:38 (CET)

Leon Dubois[bewerken]

Ik heb voor bovenstaande nog even geïnformeerd bij Andries van den Abeele, dus dat zit wel goed. ik heb inmiddels klaar staan de basis voor Leon Dubois onder Gebruiker:Ceescamel/Kladblok. Hij wordt ook genoemd in de BN. Voor Frans kan ik wel een kleine tekst vertalen, maar deze is me te lang. Wil je er naar kijken; het heeft absoluut geen haast.Ceescamel (overleg) 21 mrt 2017 16:46 (CET)

Nagekeken en uitgebreid aan de hand van Oxford Music Online en Nouvelle Biographie Nationale. Ik zou toch kiezen voor Du Bois in plaats van Dubois. Zo te zien was dit zijn artiestennaam en dus zijn meest bekende naam. Zowel de NBN als Oxford gebruiken Du Bois. In de NBN staat de geboortedatum wel correct en Oxford niet. Het beroep van zijn vader was "ciseleur" een woord dat zelfs in de Dikke Van Dale staat en dus ook correct Nederlands is. Ik heb het toch maar vertaald als metaalsmid. Sonuwe () 22 mrt 2017 14:28 (CET)

Victor Felix Dwelshauvers-Dery[bewerken]

Beste Sonuwe, ik heb weer een Belg klaarstaan in Gebruiker:Ceescamel/Kladblok. Zou jij nog even willen nakijken (vader en moeder via de geboorteactie gevonden).Ceescamel (overleg) 13 apr 2017 13:42 (CEST)

Blijkbaar een weinig bekend musicus. Oxford Music Online noch de nationale biografische woordenboeken kennen hem. Zijn vader staat trouwens wel in de Biographie Nationale maar in dat artikel wordt met geen woord gerept over de zoon. Ik kan er ook maar weinig over vinden en heb het artikel dan maar gewoon nagelezen. Bij de gepubliceerde werken heb ik er eentje uit 1887 weggelaten omdat hij toen nog te jong was. Zijn vader had "Victor" als roepnaam, vandaar allicht de verwarring. Sonuwe () 14 apr 2017 14:03 (CEST)

Ik laat het over aan Gouwenaar en Paul Brussel, want het is een beetje mager.Ceescamel (overleg) 15 apr 2017 14:32 (CEST)

Ik heb geprobeerd het artikel in de BN van zijn vader te vertalen, maar dat is te specialistisch voor Google Translate. Dat lukt me dus niet. Ik kom niet verder dan de stoommachine. Ik laat de zoon dus ook voorlopig buiten de wiki.Ceescamel (overleg) 2 mei 2017 12:03 (CEST)

Ik zal er een van de volgende dagen eens werk van maken. Sonuwe () 2 mei 2017 16:51 (CEST)
Het heeft geen haast, meld het me maar even, dan hang ik er wal wat regels over de zoon in.Ceescamel (overleg) 2 mei 2017 22:26 (CEST)

Lieven Duvosel[bewerken]

Ik heb Lieven Duvosel flink uitgebreid. Dwelshauver moet even wachten, want de link van Gouwenaar naar de kbr werkte (vandaag) niet. Zou jij Duvosel willen nalopen, want er valt volgens mij nog wel wat te linken, maar als ik de tekst van het SVM probeer te linken krijg ik steeds instanties die pas na zijn dood zijn opgericht.Ceescamel (overleg) 16 apr 2017 14:38 (CEST)

Ik had gisteren de link naar de KBR nog kunnen bekijken maar zelfs daar worden de wetenschappelijke werken van vader en zoon door elkaar gehusseld. Er wordt zelfs een publicatie uit 1875 vermeld, het jochie was toen amper zes jaar oud. Wat Duvosel betreft, daar zal ik dinsdag werk van maken. Sonuwe () 16 apr 2017 20:50 (CEST)
Zal jammer genoeg voor volgende week zijn. Sonuwe () 20 apr 2017 10:30 (CEST)
Ik heb het artikel over Duvosel wat aangevuld. Sonuwe () 25 apr 2017 13:24 (CEST)

SARMA en de verklaring van de afkorting.[bewerken]

De naam Sarma, staat wel degelijk voor "Societé Anonyme pour la revente d'articles de masse". Ik baseer mij daarvoor op een boekje uitgegeven door Sarma zelf ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan (1928-1953). Dit boekje bevat de jaarrekening voor het jaar 1952-1953, een stukje van de geschiedenis en prachtige zwart-wit foto's van zowel het (toen) nieuwe depot, de Belgische winkels en de winkels van Sarma-Congo.

Dank je wel voor deze toelichting. Ik plaats deze opmerking ook even op de overlegpagina van het artikel zelf. Sonuwe () 16 apr 2017 21:02 (CEST)

Beoordelingsnominatie Codex over het welzijn op het werk[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Codex over het welzijn op het werk dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170507 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 8 mei 2017 02:01 (CEST)

Momumenten[bewerken]

Ga je mij nu echt vertellen dat je bezwaar maakt tegen een verzoek tot creatie van artikelen over Belgische onderwerpen? Rode linken zijn niet illegaal. The Banner Overleg 14 mei 2017 17:56 (CEST)

Ja, ik maak bezwaar. Sonuwe () 14 mei 2017 18:54 (CEST)
Op basis van? The Banner Overleg 14 mei 2017 18:59 (CEST)
Willekeur. Sonuwe () 14 mei 2017 20:13 (CEST)