Overleg gebruiker:Sonuwe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goedemorgen, dit is de overlegpagina van Sonuwe.

Nieuwe berichten steeds onderaan bijvoegen.
Vragen die hier gesteld worden, worden ook hier beantwoord.

Filing cabinet icon.svgArchief overleg


2004, 2005, 2006, 2007, 2008
2009, 2010, 2011, 2012, 2013
2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Welkom terug[bewerken]

Mooi zo, welkom terug Zonneschijn. :) Norbert zeescouts (overleg) 21 dec 2017 21:52 (CET)

Dank je Norbert. Ik ben blij dat je mijn oude accountnaam nog kent. Groetjes, Sonuwe () 21 dec 2017 21:58 (CET)

Stopzetten procedure[bewerken]

Moi Sonuwe, uiteraard ga jij over je eigen beslissingen, maar ik vind het wel jammer dat je de afzettingsprocedure intrekt enkel omdat Sjoerd die pagina heeft verwijderd. Nu lijkt het er op dat er enkel door een dreigement van jou door Sjoerd wordt gedaan wat jij van hem eist. Nu we geen reguliere beoordeling meer hebben vind ik dat extra jammer. Het handelen van Sjoerd, los van het nu verwijderen van die pagina, was imo reden om ernstig te twijfelen aan zijn geschiktheid als moderator. Dat was ook de teneur van meerdere bijdragen. Dat zou imo voldoende reden moeten zijn om de gemeenschap de kans te geven zich daarover uit te laten, die kans leek jij te bieden maar die kans is nu weer verkeken. Dat vind ik dus jammer. Peter b (overleg) 23 dec 2017 17:21 (CET)

Ik sluit me aan bij Peterb. Vinvlugt (overleg) 23 dec 2017 17:23 (CET)
Hoi beiden, initieel was het nooit mijn bedoeling geweest om het zover te drijven omdat ik het gevoel had dat Sjoerd wel snel zou bijdraaien. Toen dat toch niet gebeurde heb ik dan toch beslist om al te starten met het schrijven van een toelichting waarvoor ik al enkele uren nachtelijke slaap heb laten schieten. Nu Sjoerd toch is bijgedraaid heb ik de procedure vooral stopgezet wegens praktische overwegingen. Het is nu bijna Kerstmis en het zou me eigenlijk aan tijd ontbreken om gedurende de kerstvakantie de afzettingsprocedure goed op te volgen. Verder ben ik van mening dat de kerstperiode een periode is van vrede en verzoening waarin peilingen naar het afzetten van moderatoren niet thuishoren. Een laatste punt is dat Sjoerd niet meer zo actief is op Wikipedia. Een desysop had in theorie niet zoveel uitgehaald omdat hij de knoppen niet meer veel gebruikt. Hij heeft al enkele malen aangegeven dat Wikipedia voor hem niet meer prioritair is dat hij in Wikidata een beter project voor hem heeft gevonden. Ik begrijp de teleurstelling van jullie beiden maar ik had echt geen zin om helemaal tot het gaatje te gaan. Sonuwe () 23 dec 2017 18:22 (CET)
Dag Sonuwe, laten we jouw kerstgedachte vooral in ons achterhoofd houden! Groet, Vinvlugt (overleg) 24 dec 2017 12:14 (CET)

Auguste Gathy[bewerken]

Beste Sonuwe, blij dat je blijft. Ik heb net Auguste Gathy (Franz Servais?) aangemaakt. Ik zit alleen met zijn geboortedatum. Die zou liggen in mei 1800, maar toen voerde Luik de Franse kalender (zal ik maar zeggen). Elders zie ik ook 1804 genoteerd staan. Zij trage moeder] zou [Charlotte Hubertine heten. Ik heb het tafelboek geboorten Luik er nog op nageslagen maar zie daar alleen een Auguste in 1801. Zou je als je zin hebt er eens naar willen kijken. Indien de datum gewijzigd moet worden dan svp een link, want 14 mei komt echter overal voor. Alvast bedankt, Ceescamel (overleg) 27 dec 2017 16:13 (CET)

Beste Ceescamel, hij is geboren op 25 floréal an 7 = 14 mei 1799, dus net een jaar eerder dan aangegeven in de meeste bronnen. Sonuwe () 28 dec 2017 00:39 (CET)

Zonhoven[bewerken]

Beste, ik heb de afgelopen maanden veel gewerkt aan het artikel Zonhoven. Dit zal je misschien wel opgevallen zijn... Aangezien uzelf van Zonhoven afkomstig bent en in het verleden veel en goed aan dit lemma gewerkt hebt, vraag ik u of u het artikel eens wil nakijken, controleren op taal en spelling eventueel. Wat vindt u ervan? Ø11 (overleg) 30 dec 2017 16:47 (CET)

Inderdaad, dat was me al opgevallen. Ik zal in de week na nieuwjaar het artikel eens grondig nalezen. Ik woon dan al vier jaar niet meer in de gemeente maar ze blijft me toch nauw aan het hart liggen. Groeten, Sonuwe () 30 dec 2017 16:52 (CET)
Spijtig dat het overzicht op de lijst van de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen sinds de fusie 1976-1977 tot nu verloren is gegaan, zodat de groei of afnemen van partijen tot de coalitie 2012-2018 niet meer overzichtelijk gevolgd kan worden. Norbert zeescouts (overleg) 30 dec 2017 17:08 (CET)
Ik had het artikel niet meer op mijn volglijst staan maar dat lijkt me inderdaad toch wel essentiële informatie over de evolutie van de politieke verhoudingen in de gemeente. Ik bekijk het volgende week eens rustig. Sonuwe () 30 dec 2017 17:21 (CET)
Ik zal het nakijken met een weekje moeten uitstellen wegens onvoorziene omstandigheden (zie kopje hieronder). Sonuwe () 30 dec 2017 23:09 (CET) Niet meer van toepassing. Sonuwe () 31 dec 2017 23:28 (CET)
Norbert zeescouts, ik kan de 'oude', overzichtelijke tabel terug invoegen en de tabellen die ik gecreëerd had, verwijderen. Bovendien, Sonuwe, is er wel degelijk een tunnel onder de autosnelweg die de Teut en Tenhaagdoornheide verbindt. Hij is gewoon niet zo bekend. Gaat u maar eens op de kaart van Zonhoven (bovenaan het artikel) diep inzoomen en de grens van Zonhoven met Houthalen-Helchteren afgaan. De tunnel is vooral bekend bij mountainbikers en ligt verscholen in een gebied waar niet veel wandelaars komen. En ook over het hoogste punt van Zonhoven (78 of 103 meter) kan gediscussieerd worden. Er is namelijk een misverstand... Ø11 (overleg) 2 jan 2018 23:19 (CET)
Ik zie daar inderdaad een kleine ondertunneling maar is die niet enkel bedoeld voor dieren? Aan de kant van Zonhoven zie ik nergens een toegangsweg die naar de tunnel loopt. Verder zie ik dat wandelingen die door de Teut en Tenhaagdoornheide lopen allemaal gebruik maken van de ondertunneling achter Essers, grondgebied Genk. Een hoogte van 103 meter is onmogelijk, er loopt geen hoogtelijn van 80 meter of meer door Zonhoven. De Topologische Atlas van België geeft 79 meter aan als hoogste punt en de Gids voor Vlaanderen 78 meter. Ik ben voor vandaag gestopt net voor het politieke gedeelte en doe morgen verder. Sonuwe () 2 jan 2018 23:40 (CET)
Deze bron geeft inderdaad aan dat het om een ecotunnel gaat. Sonuwe () 3 jan 2018 00:02 (CET)
Ik ben eveneens van mening dat de oude tabel overzichtelijker was. Om nu de stemevolutie doorheen de jaren te bekijken moet je verschillende tabellen open- en dichtklappen en dat is in mijn ogen weinig praktisch. Verder was er iets misgelopen met het aantal gemeenteraadsleden dat op 28 stond terwijl er slechts 27 gemeenteraadsleden verkozen waren. Tijdens een legislatuur wordt het aantal gemeenteraadsleden nooit gewijzigd. Op de gemeentelijke website staan momenteel inderdaad 28 namen, waarschijnlijk een wisseling op 1 januari 2018 waarbij zowel het afscheidnemende lid als zijn opvolger nog vermeld staan.
Ik ben nu door het hele artikel gefietst en hierbij mijn welgemeende felicitaties voor het vele werk aan het artikel en de mooie foto's die werden toegevoegd. Sonuwe () 3 jan 2018 23:02 (CET)

Tony Willems[bewerken]

Het artikel over Tony Willems was na een beoordelingssessie verwijderd. Het is op jouw verzoek teruggeplaatst in je eigen naamruimte, zodat je in de gelegenheid zou zijn het op te knappen. De procedure bij een eerder na sessie verwijderd artikel is om een terugplaatsingsverzoek te doen als je van mening bent dat het voldoende is opgeknapt. Je was zelf een van de medewerkers die tegen verwijdering was, en ook de verwijderde versie al wel goed genoeg vond. Dan ben je niet de aangewezen persoon om te beoordelen of de oorspronkelijk genoemde bezwaren tegen het artikel zijn weggenomen. Laat dat maar beoordelen door een onafhankelijk moderator en eventueel andere gebruikers die daarover willen meepraten. Ik heb het artikel daarom weer uit de hoofdnaamruimte verwijderd, en teruggeplaatst waar Mbch331 het voor je geplaatst had: in je eigen naamruimte. Ik hoop op je begrip. WIKIKLAAS overleg 30 dec 2017 17:28 (CET)

Wie denk jij wel dat je bent? Ik schrijf al dertien jaar artikels op Wikipedia en ik laat niet met mij sollen. Ik weet heus wel hoe ik een artikel moet schrijven. Geen greintje respect heb je voor het feit dat ik uren gespendeerd heb aan het inlezen en het opknappen van dit artikel. Sonuwe () 30 dec 2017 17:31 (CET)
Beste Sonuwe, je doet inderdaad al heel lang mee en bent vaak actief op TBP en op de verzoekpagina voor het terugplaatsen van artikelen. Dan weet je dus heel goed hoe het werkt. Als je dat artikel graag in de hoofdnaamruimte terug wilt zien, en je inspanning niet verloren wilt laten gaan, dan lijkt het me raadzaam dat je gewoon de daartoe geëigende procedure volgt. WIKIKLAAS overleg 30 dec 2017 17:40 (CET)
Er is inderdaad bij sommigen geen enkel respect meer. Sonuwe had niet eens de tijd om iets te ondernemen, of Wikiklaas schoot al na enkele weinige minuten in actie. Om met Sonuwe contact op te nemen? Wat dacht je wel. Alleen maar om onmiddellijk het artikel te verwijderen. Men zou voor minder een afkeer krijgen. Andries Van den Abeele (overleg) 30 dec 2017 17:52 (CET)
Sonuwe kent de regels en als die genegeerd worden moeten de moderatoren in actie komen. Helaas had Wikiklaas het in deze situatie hoe dan ook dus nooit goed gedaan: laat hij Sonuwe zijn gang gaan dan worden de afgesproken regels niet nagekomen en verwijderd hij het, dan heeft hij een ziedende Sonuwe en een hele rij aan klagers en jammeraars achter zich aan. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2017 18:01 (CET)
Wegens persoonlijke aanval ben je een week geblokkeerd Sonuwe.
Het artikel is nu weer te zien op Gebruiker:Sonuwe/Tony Willems.
@Wikiklaas: ik denk dat het beter is dat je wat afstand neemt. Jouw acties in relatie tot dit artikel verdienen geen schoonheidsprijs. Multichill (overleg) 30 dec 2017 18:57 (CET)
Kun je even man en paard noemen, Multichill? Wat precies verdient geen schoonheidsprijs? Ik vertel even wat er gebeurde: ik zag een verzoek voor een nuweg van de redirect die was ontstaan doordat Sonuwe zonder enig verzoek het artikel over Tony Willems op eigen gezag had teruggeplaatst in de hoofdnaamruimte, en nu zelf om het verwijderen van de redirect verzocht. Vanwege het ontbreken van een verzoek, plaatste ik dat artikel via een kleine omweg terug in zijn eigen naamruimte, en opende bovenstaand overleg. Sonuwe plaatste intussen nogmaals het artikel in de hoofdnaamruimte. Ik heb het toen uiteraard niet nogmaals in zijn eigen naamruimte teruggeplaatst, maar gewoon verwijderd, en hem nogmaals op de gebruikelijke procedure gewezen. Er zal hier toch eerst een verzoek moeten komen voor terugplaatsing in de hoofdnaamruimte, waarbij iemand anders dan Sonuwe zelf beoordeelt of de tegen het artikel genoemde bezwaren zijn weggenomen. WIKIKLAAS overleg 30 dec 2017 19:10 (CET)
Zegt het begrip editwar jou iets? Want je was een bijzonder soort editwar aan het voeren. The Banner Overleg 30 dec 2017 19:16 (CET)

Wikiklaas plaatst nu een hele uitleg in De Kroeg waar geen letter van klopt. Het enige wat hij wil bereiken is te trachten zijn vel te redden. Op 3 oktober 2017 had ik trouwens nog een klein overleg met MoiraMoira over de regels. Zij antwoordde mij toen dat een artikel wordt teruggeplaatst in de gebruikersnaamruimte in vertrouwen dat het wel goedkomt, zie hier. Daarenboven complimenteerde zij mij nog met de kwaliteit van het artikel, maar dat terzijde. Er was toen geen sprake van een nieuw terugplaatsverzoek noch van hernominering. Ik was van mening dat de terugplaatsing door de moderator van dienst ook deze keer was gebeurd in vertrouwen zoals MoiraMoira mij had uitgelegd. Als Wikiklaas geen vetrouwen in mij kan hebben na dertien jaar dienst, honderdduizend edits en drieduizend nieuwe artikels, dan kan ik ook geen vertrouwen meer hebben in zijn functioneren als moderator en ik schat dat ik niet de enige ben. Sonuwe () 31 dec 2017 01:18 (CET)

Het artikel staat nu in de hoofdnaamruimte en is opnieuw ter beoordeling voorgelegd aan de gemeenschap. De discussie kan je hier volgen. Mbch331 (Overleg) 31 dec 2017 09:28 (CET)
Op verzoek van Wikiklaas heb ik je blokkade opgeheven per direct. Mbch331 (Overleg) 31 dec 2017 14:45 (CET)

Beste Sonuwe, in je kwaadheid die er uiteindelijk toe leidde dat je mij een imbeciel noemde, veronderstelde je dingen over mij die niet kloppen. Het belangrijkste is dat je denkt dat ik geen enkel respect heb voor je werk. Dat is echt volslagen nonsens.

Waar ik geen respect voor heb is dat je voor jezelf een positie eist waarin je automatisch boven iedere kritiek verheven bent. Dat is niemand, dus ook jij niet. In het geval van Tony Willems was het heel eenvoudig geweest om op de verzoekpagina waar het verzoek stond om Tony Willems terug te plaatsen te melden dat je het artikel had opgeknapt, en of iemand anders even wilde checken of de eerdere bezwaren waren weggenomen. Het is alleen in totalitaire regimes gebruikelijk dat de controle op de uitvoering van zaken gebeurt door de persoon die zelf voor de uitvoering verantwoordelijk was. Als je er serieus van overtuigd bent dat je goed werk hebt geleverd, dan kan het doen van zo'n verzoek geen al te groot probleem zijn. Je geeft dan iemand anders ook nog eens de kans om te zeggen: "Dat was inderdaad goed werk, Sonuwe, ik plaats het artikel met veel genoegen terug." Zoiets hoeft geen halve dag in beslag te nemen.

Ik heb veel respect voor het volume en voor de kwaliteit van al je werk, dus daarmee had het niets te maken toen ik niet akkoord ging met je eigenwijze actie. WIKIKLAAS overleg 31 dec 2017 15:00 (CET)

Beste Wikiklaas, allereerst mijn excuses voor de PA aan jouw adres maar zoiets kan gebeuren wanneer je zo woedend bent, dat je jezelf nog weinig onder controle hebt. We kunnen hier nu een welles-nietes spelletje gaan beginnen voeren over het feit wie er nu gelijk heeft maar de kerk zal, zoals steeds, ergens in het midden liggen. Ik had wat meer rekening moeten gehouden hebben met de geldende gewoonten in verband met terugplaatsing van opgeknapte artikels en jij had iets minder formeel kunnen zijn. Ik stel voor dat we terug overgaan tot de orde van de dag en er een berg zand over strooien. Met vriendelijke groeten, Sonuwe () 31 dec 2017 15:24 (CET)
Dat laatste lijkt me een goed voorstel. En als je je maar herinnert dat ik dus wel degelijk veel respect voor je werk heb. Ik wens je alvast een goed 2018. WIKIKLAAS overleg 31 dec 2017 15:30 (CET)
Eveneens een goed eindejaar en 2018 gewenst. Sonuwe () 31 dec 2017 15:33 (CET)

Beoordelingsnominatie Tony Willems[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tony Willems dat is genomineerd door Mbch331. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171231 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 jan 2018 01:00 (CET)

De bot loopt achter want ondertussen is de beoordelingsnominatie geschrapt. Norbert zeescouts (overleg) 1 jan 2018 01:28 (CET)
Inderdaad, en mijn beste wensen voor 2018! Sonuwe () 1 jan 2018 01:49 (CET)

Emmanuel Geeurickx[bewerken]

Misschien wat laat, maar ik bevind me in een andere tijdzone, Beste wensen en gezondheid in 2018. Ik heb vandaag aangemaakt Emmanuel Geeurickx. Zou je hem nog even willen nalopen?Ceescamel (overleg) 12 jan 2018 12:11 (CET)

Beste Ceescamel, ook van mij de beste wensen en een goede gezondheid in het nieuwe jaar 2018. Het artikel is nagekeken en ik heb enkel wat kleinigheden aangepast. Wel heb ik Lode Van Dessel (Vlaamse achternamen met hoofdletter!) voorzien van een link omdat ik zag dat zowel de Duitse als de Limburgse Wikipedia een artikel over hem hebben. Sonuwe () 12 jan 2018 22:14 (CET)

Henri De Belder[bewerken]

Beste Sonuwe, hoe kom je er bij dat er van Henri De Belder niets terug te vinden zou zijn in de nationale pers? Akadunzio (overleg) 12 jan 2018 21:59 (CET)

Toch absoluut niet in dezelfde verhouding als van bijvoorbeeld Werner Van Heetvelde. Sonuwe () 12 jan 2018 22:06 (CET)
En wat is absoluut in verhouding tot Werner Van Heetvelde? In 1949 alleen al vind ik voor Henri De Belder acht vermeldingen in één nationale krant. Alleen is niet alles wat in een nationale krant verschijnt automatisch relevant. En waarom staat er niets in het artikel over de realisaties van Van Heetvelde? Want daar vind je buiten wat vakbondspublicaties niet veel over terug. En daar zou de discussie moeten over gaan. Akadunzio (overleg) 12 jan 2018 23:11 (CET)

Beoordelingsnominatie Provinciale Bibliotheek Limburg[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Provinciale Bibliotheek Limburg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180112 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 13 jan 2018 01:05 (CET)

De bot is precies in de war! Sonuwe () 13 jan 2018 01:07 (CET)

FYI[bewerken]

FYI. Het spijt mij zeer, maar je laat mij geen andere keus. mvg. Happytravels (overleg) 13 jan 2018 14:24 (CET)

Joseph Gehot[bewerken]

Nu struikel ik over Joseph Gehot. Zowel geboorteplaats, geboortedatum als sterfjaar zijn aan veranderingen onderhevig. Zijn die eerste twee nog ergens na te kijken en of het misschien zijn doopdatum is? Brussel/Luik had toen toch nog geen geboorteregister?Ceescamel (overleg) 13 jan 2018 16:38 (CET)

In principe is dat zijn doopdatum. De geboorteregisters werden pas ingevoerd bij de Franse bezetting. Brussel telde toen al vele parochies zoals Sint-Goedele, Onze-Lieve-Vrouw (Kapellekerk, Zavelkerk en Finistèrekerk), Sint-Katelijne, Sint-Jacob, Sint-Nicolaas, Sint-Gorik, ... Ook Luik telde al meerdere parochies in die tijd. De doopregisters bestaan wel maar het zou handig zijn om te weten in welke kerk hij gedoopt is. Sonuwe () 13 jan 2018 16:47 (CET)
Volgens Geneanet is hij gedoopt in Sint-Gorik. Daar vindt men de doopakte op 8 april 1756. Op de dag van het doopsel was hij gisteren (heri) geboren. Dus op 7 april 1756. Akadunzio (overleg) 13 jan 2018 17:32 (CET)
Dank je wel voor het uitzoeken, Akadunzio. Ik zie dat je de informatie al hebt toegevoegd aan het artikel. Ceescamel, hier de doopakte indien je ze nog eens wil bekijken. Groeten, Sonuwe () 13 jan 2018 18:36 (CET)
Beiden bedankt. Moeten we alweer dwars tegen alle wetenschappelijke boekwerken in.Ceescamel (overleg) 13 jan 2018 21:12 (CET)

Henri-Philippe Gérard[bewerken]

Nou heb ik er weer eentje: Henri-Philippe Gérard, zowel 1760 als 1763 wordt genoemd. Overal wordt Luik aangewezen, maar het kan ook elders binnen dat Prinsbisdom zijn geweest. Wil je/willen jullie een poging wagen?Ceescamel (overleg) 16 jan 2018 13:08 (CET)

Gedoopt op 9 november 1760 in de Luikse parochie Sainte-Marguerite, zie doopakte. Er staat niet vermeld wanneer hij geboren werd. Groeten, Sonuwe () 16 jan 2018 17:08 (CET)

Gevers[bewerken]

Svp even nalopen Frédéric Gevers. Bij voorbaat dank,Ceescamel (overleg) 23 jan 2018 16:03 (CET)

Zal voor morgen zijn. Heb teveel hoofdpijn vandaag. Ik denk dat je ipv Stanley Steiner waarschijnlijk Stanley Weiner bedoelt. Sonuwe () 23 jan 2018 16:29 (CET)

Inderdaad. Sterkte.Ceescamel (overleg) 24 jan 2018 12:10 (CET)

Bedankt voor de bezorgdheid maar zo erg was het nu ook weer niet. Ik lees zulke dingen liever na wanneer ik een fris hoofd heb. Ik heb nog wat aanvullingen gedaan met behulp van de biografie van de hand van Eugène Traey die in de Nouvelle Biographie Nationale is verschenen. Groeten, Sonuwe () 24 jan 2018 14:36 (CET)

Artus Gheerdinck[bewerken]

Mocht jij of @Akadunzio: zin hebben om de doopdatum in 1564 van Artus Gheerdinck te zoeken? Hij zou uit Antwerpen komen. Zijn naam is helaas op allerlei manieren gespeld.Ceescamel (overleg) 25 jan 2018 16:19 (CET)

De meeste doopregisters van de Antwerpse parochies beginnen pas later dan 1564. Voor twee parochies beginnen de registers in 1560 nl. Sint-Walburga en Onze-Lieve-Vrouw. In de eerste parochie geen doop gevonden met deze familienaam en in de Onze-Lieve-Vrouwparochie is er op 28 september 1564 een zekere Joannes Ghericx gedoopt. Het is zeer twijfelachtig of dit de gevraagde persoon is. Sonuwe () 25 jan 2018 18:24 (CET)

Onvermoeide gebruikersster[bewerken]

Voor het aanmaken van meer dan 3.200 artikelen, dan lijkt mij deze ster hier wel (meer dan!) op zijn plaats. Rode raaf (overleg) 28 jan 2018 17:10 (CET)

Dank je wel mijn beste Rode raaf voor deze mooie ster. Het is altijd leuk om een ster te mogen ontvangen en ik zal hem een mooi plaatsje geven in de sterrengalerij op mijn GP. Hartelijke groeten, Sonuwe () 28 jan 2018 20:11 (CET)

achternaam[bewerken]

Hoi Sonuwe, interessant artikel over Céline Dangotte. Via 100Wikiwomen kom je mensen tegen uit de geschiedenis waar je nog nooit van hebt gehoord. Ik zag in dat artikel de naam Albert Van huffel. Is het gebruikelijk om de achternaam zo te spellen? Of moet het toch zijn Albert Van Huffel? Op de Franstalige wordt deze laatste spelling gebruikt. Met vriendelijke groet, EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 29 jan 2018 12:52 (CET)

Hoi Elly, Leuk dat je mijn artikels weet te waarderen. In België geldt de regel dat de familienaam geschreven wordt zoals hij op de geboorteakte vermeld staat. In dit geval "Van huffel". Zijn vader heette Vanhuffel en heeft ook getekend met de naam "Vanhuffel" maar op de geboorteakte is de naam foutief ingeschreven als "Van huffel" maar blijft deze naam levenslang behouden. Een naamsverandering kon toen enkel via een dure procedure via de rechtbank. Zie ook de volgende links die aantonen dat de naam "Van huffel" in Vlaanderen algemeen gebruikt werd.
Hartelijke groeten uit België, Sonuwe () 29 jan 2018 13:11 (CET)
Dank je wel, weer wat bijgeleerd! Met hartelijke groet uit Nederland. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 29 jan 2018 13:57 (CET)

Pieter Vanderghinste[bewerken]

vandaag kwam ik toe aan Pieter Vanderghinste. Aangezien ik twee overlijdensjaren vond ben ik even gaan kijken. in 1861 vond ik twee Vanderghinste's die overleden maar geen Pieter of Pierre. In 1860 vond ik een Pierre Jozef Vanderghinste, componist overleden "hier") op 22 oktober, ook [https://gw.geneanet.org/jvandeghinste?lang=nl&pz=jeremy+joseph&nz=schmidt&ocz=0&p=pieter+joseph&n=vanderghinste hier vermeld. Bij de eerste site was hij 70 jaar; bij de tweede dat hij geboren zou zijn op 22 november 1789; dat is dan ook 70 jaar. Maar ik neem aan dat dat "gedoopt" moet zijn; het eerste geboorteboek van Kortrijk zou uit 1796 zijn. Wil je het nog even nakijken, zodat we het kunnen verbeteren. We moeten dan wel weer dwars is tegen sommige gerenommeerde bronnen. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 14 feb 2018 14:44 (CET)

In het artikel over hem in het Nationaal Biografisch Woordenboek staat als geboortedatum 20 november 1789. Aan de hand hiervan heb ik zijn doopakte teruggevonden. In de doopakte staat vermeld dat hij geboren werd op 20 november om drie uur in de ochtend ende ten selve daeghe gedoopt werd. Het NBW gaf wel als overlijdensdatum 21 oktober 1860 terwijl de overlijdensakte duidelijk 22 oktober geeft. Ziezo, weer een zaakje opgelost. Sonuwe () 14 feb 2018 15:33 (CET)

"Moeten we dan niet ook zijn sterfjaar aanpassen?;-)Ceescamel (overleg) 14 feb 2018 16:46 (CET)

Oei, dat had ik over het hoofd gezien. Ik zie dat jij het ondertussen al hebt aangepast. Sonuwe () 14 feb 2018 17:06 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

#100wikiwomen[bewerken]

Hi Sonuwe,

zou jij Julie Billiart kunnen promoveren naar vandaag?

Ik heb de kandidaat van vandaag laten vervallen, wegens foute aanmaakdatum en wegens beoordelingslijst.

Groetjes, Vinkje83 (overleg) 20 feb 2018 15:46 (CET)

Dat is perfect mogelijk. Ik zet ze binnen het half uur online. Groeten, Sonuwe () 20 feb 2018 15:56 (CET)
Bedankt voor de prompte medewerking. Prima artikel, trouwens!
Ik vrees dat Ecritures even buiten werking is. Daarom leek het me gerechtvaardigd om deze brute ingreep te doen. Vinkje83 (overleg) 20 feb 2018 16:17 (CET)
Graag gedaan en bedankt voor het compliment! Sonuwe () 20 feb 2018 16:19 (CET)