Overleg gebruiker:Spec80

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Spec80, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.895 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Teksten van andere websites[brontekst bewerken]

Beste Spec80,

welkom op Wikipedia. Fijn dat je wilt bijdragen. Helaas heb ik het door jou aangemaakte artikel Memru moeten verwijderen omdat de tekst letterlijk gekopieerd was van een andere website. Wij zijn voorzichtig met auteursrechten en het is nooit de bedoeling om zonder expliciete toestemming teksten van elders over te nemen. Het is beter om zelf teksten te schrijven op basis van meerdere bronnen. Hopende je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 okt 2019 08:26 (CEST)[reageer]

Hoi Spec80, ik zag net je artikel over Memru. Ik heb daar het e.e.a. aangepast, omdat het artikel nog niet voldeed aan enkele minimumeisen. Zo begint een artikel altijd met een korte inleiding die het onderwerp beschrijft. Woorden als 'op dit moment' kun je beter niet gebruiken, want een encyclopedie is tijdloos en het is best raar om over 3 jaar te lezen dat iemand 'op dit moment' met project x of y bezig is; vermijd daarom dat soort bewoordingen, en gebruik het liefst een datum of jaartal.

Ook belangrijk: we gebruiken altijd de achternaam van een persoon. Nou kan het dat de voornaam tevens de artiestennaam is en dat de persoon vooral onder die voornaam bekend is (zoals Anouk), maar ik weet niet of dat bij Memru het geval is. Daarom heb ik overal de achternaam gebruikt.

Misschien is het handig als je de hierboven genoemde tips en adviezen rustig doorneemt en de Snelcursus doet, zodat je een beter idee krijgt hoe je een artikel precies opbouwt. Thieu1972 (overleg) 7 okt 2019 17:51 (CEST)[reageer]

Nu doe je het wéér: het kopiëren van teksten van andermans website! Jouw tekst was geheel afkomstig van deze site! Ik kom toevallig die site tegen en zie exact dezelfde tekst staan. Er is je al verteld dat je dat niet moet doen, want er zitten auteursrechten op websites. Thieu1972 (overleg) 7 okt 2019 17:59 (CEST)[reageer]

Het zit wat anders in elkaar deze site heeft de tekst van ons het zijn onze teksten waarom zouden we die niet op 2 plaatsen mogen vertonnen?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Spec80 (overleg · bijdragen)

De tekst op Anchor is eind augustus geplaatst, terwijl jij het artikel op 7 oktober hebt aangemaakt. Op basis daarvan kan ik geen logica ontdekken dat Wikipedia eerder zou zijn met de tekst dan Anchor. Het kan dus niet anders dan dat je de tekst hebt gekopieerd vanaf die site naar Wikipedia.
Jouw eerste artikel was van 2 oktober en was volgens @Taketa: gekopieerd van deze site, waarna jouw artikel dan ook is verwijderd: die site heeft een copyrighttekentje en het is ook daar niet aannemelijk dat jouw Wikipedia-tekst er eerder was.
Wat ook nog een mogelijkheid is (en gezien je gebruikersnaam ook aannemelijk): jij bent de eigenaar van een van beide websites. In dat geval zul je echter a) de teksten op je website volledig vrij moeten geven voor gebruik door Wikipedia en b) daarmee accepteren dat de hele wereld de tekst onbeperkt mag overnemen (aangezien Wikipedia de meest uitgebreide licentie verstrekt). Ik denk dat het simpeler is om gewoon een artikel vanaf scratch te schrijven. In feite heb ik dat dus nu gedaan. Thieu1972 (overleg) 7 okt 2019 20:40 (CEST)[reageer]

Hoi Thieu

Klopt wij zijn eigenaren van de teksten, we hebben in overleg met memru de huidige tekst gemaakt is dat oke?

Om eerlijk te zijn denk ik dat je nieuwe tekst geen verbetering is. De opmaak is niet conform de conventies, de geboortegegevens zijn niet van een bron voorzien, en de behaalde prijzen zijn nu volledig verdwenen. Wat betreft de geboortegegevens: Wikipedia wil alleen gegevens vermelden die in openbaar toegankelijke bronnen te vinden zijn. Voor Memru heb ik geen bron gevonden waaruit die datum/geboorteplaats blijkt. Het feit dat iemand beweert de artiest zelf te zijn of diens manager, is onvoldoende: simpel gezegd kan iedereen dat namelijk wel zeggen. We moeten uiterst voorzichtig zijn met persoonsgegevens, daarom gaan we ook altijd uit van onafhankelijke, betrouwbare bronnen. Kan me voorstellen dat dat wat vreemd overkomt als je direct betrokkene bent, maar het komt helaas voor dat artiesten boos worden als Wikipedia een geboortedatum publiceert die nergens anders bekend is. Vandaar de voorzichtigheid.
Verder valt het af te raden om een artikel over jezelf te schrijven (of over een onderwerp dat te dicht bij je staat). Het is immers heel moeilijk om neutraal te blijven. Je loopt het risico om dingen weg te laten of juist uit te vergroten (zoals eindeloze opsommingen van alle nummers). Veiliger is het om anderen over je te laten schrijven.
Ik wil je laatste aanpassingen terugdraaien, zodat 1) de persoonsgegevens niet meer zichtbaar zijn en 2) de opmaak weer hersteld is. Qua inhoud was mijn tekst in orde volgens mij, dus dat zal het probleem niet zijn. Als Memru zijn geboortegegevens graag wil terugzien, zal hij - hoe suf dat ook klinkt - die gegevens openbaar moeten maken bij betrouwbare bronnen, als kranten, tijdschriften of de site van zijn management. Dan pas kan Wikipedia het overnemen. Thieu1972 (overleg) 14 okt 2019 19:00 (CEST)[reageer]


Hoi


Memru Fredericus Paulus Renjaan (Zevenaar, 1 november 1982), beter bekend als Memru of Memrox, is een Nederlandse songwriter, gitarist en producer. Hij is getekend bij SPEC. en werkte onder andere mee aan de hits Parijs (Kenny B), Jungle (Broederliefde), Krantenwijk (Lil Kleine feat. Boef), Loterij (Lil Kleine feat. Ronnie Flex) en Verleden Tijd (Frenna & Lil Kleine). Ook heeft hij als gitarist gespeeld in de band van Anouk[1] en begeleidde hij meerdere kandidaten bij The voice of Holland.

deze tekst zal nu kunnen hij heeft zijn geboorte plaats en datum hier gezet:

https://www.linkedin.com/in/memrox/

Auteursrechtenschending Ik Wil Groeien[brontekst bewerken]

Beste Spec80, je hebt zonet het artikel Ik Wil Groeien aangemaakt. De tekst was een op een overgenomen van deze pagina. Hierboven is je al eens uitgelegd dat dat niet de bedoeling is. Verder is de tekst promotioneel van aard en daarmee ongeschikt voor een encyclopedie. Om die redenen heb ik het artikel ter directe verwijdering voorgedragen.

Neem deze pagina eens door. Wikipedia is geen bedrijvengids, reclamezuil of promotieplatform. Wikipedia is een encyclopedie. Daar hoort een bepaalde schrijfstijl bij en de inhoud dient verifieerbaar maar ook neutraal te zijn. hiro the club is open 1 sep 2021 03:10 (CEST)[reageer]

Betaalde bijdragen?[brontekst bewerken]

In een eerder overleg hierboven schrijf je: "Hij is getekend bij SPEC". Gezien je gebruikersnaam begin ik het vermoeden te krijgen dat je het bureau SPEC runt, of daar werknemer bent. Klopt dat? Ik wil je graag wijzen op de gebruikersvoorwaarden en dan met name het kopje "Betaald bijdragen zonder openheid van zaken te geven". Daarin staat onder andere: "Als onderdeel van deze verplichtingen moet u openheid van zaken geven over uw werkgever, klant en betrokkenheid met betrekking tot bijdragen waarvoor u een vergoeding krijgt, of verwacht een vergoeding te krijgen." Tevens lees je daar hoe je die openheid kunt geven. Er zijn drie mogelijkheden;

  • een mededeling op je gebruikerspagina,
  • een mededeling op de overlegpagina bij elke betaalde bijdrage, of
  • een mededeling in de bewerkingssamenvatting van elke betaalde bijdrage.

Neem de pagina gerust eens door. Tenslotte wil ik je nogmaals wijzen op het feit dat Wikipedia een encyclopedie is. Het is geen extensie van een managementbureau. hiro the club is open 1 sep 2021 03:18 (CEST)[reageer]

Hoi Hiro,
je bent snel we wouden morgen een originelen tekst schrijven, stom had het niet moeten doen, het moet een pagina worden en zeker geen promotie pagina.
Spec is niet van mij en ik ben ook geen werknemer van ze ik ben een jeugd vriend van hem en wat hij doet met ikwilgroeien is geniaal het ging mij er meer om dat mensen kunnen lezen wat het inhoudt. als ik een neutrale tekst laat maken die zeker geen promo is mag het dan wel? Spec80 (overleg) 1 sep 2021 03:29 (CEST)[reageer]
Als je een artikel kunt schrijven met feiten die door neutrale en gezaghebbende bronnen gesteund kunnen worden, ga dan gerust je gang. Dat is sowieso de juiste volgorde; vind bronnen en schrijf dan een artikel. Schrijf altijd in je eigen woorden en pas je schrijfstel aan aan het medium waar je je tekst publiceert, in dit geval een encyclopedie.
Er zijn twee manieren om aan een artikel te werken als je wel al een begin wil maken maar nog niet alle informatie hebt verzameld om een tekst op te baseren. Maak het artikel aan en zet er het sjabloon {{Meebezig}} boven. Dan weten anderen dat er nog aan het artikel gewerkt wordt. Een tweede mogelijkheid is om je kladblok te gebruiken. Die vind je in het menu rechtsboven, of klik hier. hiro the club is open 1 sep 2021 03:40 (CEST)[reageer]