Overleg gebruiker:Spider

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Leeggemaakt op 18 augustus 2005[bewerken]

Linkie[bewerken]

Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Nederlandse_Erfgoed_Inventarisatie/Gemeentelijke_monumenten. Multichill (overleg) 10 nov 2012 17:14 (CET)

Bouwstijl[bewerken]

Beste Spider, ik zag u een nieuwe kolom "bouwstijl" toevoegen aan het Sjabloon:Tabelrij gemeentelijk monument, maar ik zou willen voorstellen om daarover eerst even te overleggen (bijvoorbeeld via WP:OG). Het is in de monumentenlijsten toch al woekeren met de ruimte, dus een extra kolom is niet zonder meer wenselijk. Ook in het anologe rijksmonumentensjabloon is zo'n kolom trouwens niet opgenomen. Met vriendelijke groet, Wutsje 27 mrt 2013 20:56 (CET)

Dag Wutsje! Wij zitten nu op dit moment bij het WMNL kantoor met aantal WLM-mensen precies dat soort dingen te bespreken — de huidige stand is dat we proberen toch alle informatie die van de gemeentelijke documenten te extraheren valt (en waar geen copyright aan zit), in de sjablonen te bewaren, maar niet alle informatie weergeven (omdat anders tabellen te zwaar en lelijk zouden worden, of alleen te bekijken op reuze displays). Een van de grootste redenen is dat dat soort extra informatie kan ons later helpen om andere velden in een sjabloon te vullen met het matchen tegen andere databases. Groeten, Vadim / Spider (overleg) 27 mrt 2013 21:04 (CET)
Als het niet de bedoeling is dat ze worden getoond, zit ik er minder mee, al blijft een (soms groot) probleem dat een lijst binnenhalen langer duurt naarmate er meer informatie in is opgenomen. Sowieso echter vind ik dat over dit soort dingen op Wikipedia overlegd dient te worden. Dáár worden tenslotte de besluiten over dit project genomen, niet in een kantoor ergens. Groet, Wutsje 27 mrt 2013 21:59 (CET)

Gemeentelijke monumenten Apeldoorn[bewerken]

Hoi Spider, ik zag onlangs de door jou gestarte Lijst van gemeentelijke monumenten in Apeldoorn en heb er inmiddels al de nodige aanvullingen op gedaan, vooral in de vorm van foto's (de lijst was erg welkom, ik had nl. de overeenkomstige categorie op Commons al enigszins gevuld), en verbeteringen doorgevoerd. Ik ben nu van plan een foto toe te voegen van een voormalige fabriek. Zie daarvoor "Ietje Kooistraweg": daar staat een hele reeks van woningen. Maar het monument is alleen de voormalige fabriek. Ik ben geneigd om de betreffende rijen samen te voegen tot één, om dat duidelijk te maken. Alleen, ik zie dat dat verstorend zou kunnen werken op de voorlaatste kolom ("Nr."), waarin elk adres een eigen id heeft. Wat is jouw gedachte hierover? Groet, Apdency (overleg) 14 apr 2013 11:42 (CEST)

Ik kwam op OTRS nog een lijst in Excel van 2013 tegen, die moet een stuk makkelijker om te zetten zijn dan de pdf. Mocht je nog interesse hebben, hoor ik het wel! Groetjes, Ciell 4 jun 2014 22:30 (CEST)
Is dat niet de lijst dat we toen (met Effe) gegenereerd hebben? ;) Volgens mij staat de lijst van Apeldoorn nu wel in orde, maar als het echt een andere lijst is, kan ik het misschien wel beter cross-checken met wat hier nu staat. --Spider (overleg) 5 jun 2014 16:22 (CEST)
De mail is afkomstig van de gemeente Apeldoorn, dus ik denk niet dat het die lijst is.
Ik kan hem je even doorsturen als je wilt? Ciell 5 jun 2014 16:30 (CEST)

Wikimedia Conferentie 2013[bewerken]

Beste Spider,

Dank voor je aanbod sprekers uit te nodigen. Op het ogenblik zit het programma even vol, als er niemand uitvalt tenminste. Dus je kunt ophouden lieden te werven! Welbedankt, groeten, Hansmuller (overleg) 25 sep 2013 08:50 (CEST)

PS. Kan even niet bij je email-adres, daarom deze weg.

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo Spider, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 23 okt 2013 04:05 (CEST)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 23 okt 2013 04:05 (CEST)

Ontmoete Wikimedianen: je bent bevestigd![bewerken]

Hallo Spider, Je hebt je eerder aangemeld voor het systeem van Ontmoete Wikimedianen. Door minstens drie andere gebruikers ben je bevestigd dat je hen ontmoet hebt. Je kunt nu zelf ook andere gebruikers die je hebt ontmoet bevestigen.

  • Voor het overzicht staan op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers de Nederlandstalige gebruikers.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanmeldingen? Plaats dan Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers op je volglijst.
  • Voor een volledig overzicht van de meer dan 1300 deelnemende gebruikers kijk je hier.
  • Je kunt op je gebruikerspagina met een gebruikersbox aangeven dat je deelneemt in het systeem. Plaats dan {{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}} op je gebruikerspagina. Dit werkt op de-wiki, en-wiki, fr-wiki, nl-wiki, Commons, Meta, Wikidata, WMBE-wiki en WMNL-wiki. Daarnaast kan dit voor ieder ander project worden aangevraagd.
  • Vraag bij ontmoetingen of gebruikers zich hiervoor al aangemeld hebben. (Er zijn flyers beschikbaar met korte uitleg.)

Direct iemand bevestigen? Zie deze pagina. Romaine 25 nov 2013 17:57 (CET)

Fijne Feestdagen![bewerken]

_.
Christmas Barnstar2.png Fijne Feestdagen!
Vera (talk) 24 dec 2013 15:58 (CET)
_.

Dinsdag 15 april 2014: derde bijeenkomst Wiki Loves Earth[bewerken]

Dag,

Op dinsdag 15 april is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia-Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlakbij het Centraal Station), van 19:00 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is, wordt deze geplaatst op de projectpagina. Hier zijn ook de eerdere notulen te vinden.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Aanmelden wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 8 apr 2014 13:50 (CEST)

Maandag 28 april 2014: vierde bijeenkomst Wiki Loves Earth[bewerken]

Dag,

Op maandag 28 april is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlakbij het Centraal Station), van 19:00 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is, wordt deze geplaatst op de projectpagina. Hier zijn ook de eerdere notulen te vinden.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Aanmelden wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 17 apr 2014 11:05 (CEST)

3 mei: startsein Wiki Loves Earth-wedstrijd in Nationaal Park Weerribben-Wieden[bewerken]

Doe je mee met de Wiki Loves Earth wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op Wikipedia te zetten? Op zaterdag 3 mei geven wij het startsein van deze wedstrijd met een evenement in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Natuurlijk zijn jullie allemaal welkom! We ontdekken dit park met de boot, dus schrijf je snel in om jezelf te verzekeren van een plekje! Kijk voor meer informatie op: Wikilovesearth.nl.

Hartelijke groet, namens de Wiki Loves Earth werkroep, JurgenNL (overleg) 28 apr 2014 14:57 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Dinsdag 13 mei: volgende bijeenkomst Wiki Loves Earth[bewerken]

Goedemiddag,

Op dinsdag 13 mei is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlak bij het Centraal Station), van 19:00 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is, wordt deze geplaatst op de projectpagina. Hier zijn ook de eerdere notulen te vinden.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Aanmelden wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 29 apr 2014 17:04 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Fotoworkshop in Nationaal Park Drentsche Aa[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park aanwezig in Nationaal Park Drentsche Aa voor een fotoworkshop, kom je ook?

Het evenement begint om 14:30 in het Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" waar deelnemers worden geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 7 mei 2014 11:58 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Fotoworkshop in NP Utrechtse Heuvelrug[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement begint om 12:45 in Molecaten Landgoed Ginkelduin met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Molecaten Landgoed Ginkelduin waar deelnemers de mogelijkheid hebben om de genomen foto's te uploaden.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 12 mei 2014 14:31 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Workshop Geluiden opnemen in NP Sallandse Heuvelrug[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug voor een workshop geluiden opnemen, kom je ook? Schrijf je snel in! Het programma voor de dag is hier te vinden.

Het evenement begint om 12:45 uur in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met een workshop geluiden opnemen. Vervolgens gaan we samen het park in om geluiden in het Nationaal Park op te nemen. Na de parkwandeling komen we terug in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van geluiden op Wikimedia Commons, de beeld- én geluidenbank van Wikipedia.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 17 mei 2014 22:09 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Schrijfworkshop in NP De Alde Feanen[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op maandag 9 juni 2014 aanwezig in Nationaal Park De Alde Feanen voor een schrijfworkshop. In het thema van Wiki Loves Earth zullen wij tijdens deze schrijfworkshop aandacht schenken aan artikelen over de Nederlandse natuur op Wikipedia. Schrijf ook mee op 9 juni. We starten om 12:30 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen (Koaidyk 8a, te Earnewâld) en sluiten af om 16:30. Tussendoor zullen we natuurlijk het Nationaal Park in gaan om van de prachtige natuur in De Alde Feanen te genieten! Schrijf je nu in!

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 27 mei 2014 13:05 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Fotoworkshop in NP Drents-Friese Wold[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 15 juni, aanwezig in NP Drents-Friese Wold voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement beging om 12:45 in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf je van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van foto's naar Wikimedia Commons.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 3 jun 2014 14:12 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Resultaten Wiki Loves Earth[bewerken]

Hallo Spider, De wedstrijd Wiki Loves Earth is voorbij en we hebben 1.395 beeld- en geluidsmateriaal binnen gekregen. Er deden 106 deelnemers mee aan de foto/geluid wedstrijd waar 74,5% nieuwe gebruikers waren. We willen iedereen die foto’s en geluiden heeft geüpload hartelijk bedanken! De populairste categorie van Wiki Loves Earth was bij uitstek landschap met 685 foto’s, dit is maar liefst 49,1% van alle foto’s! De prijsuitreiking zal plaatsvinden in Naturalis, meer informatie over de prijsuitreiking volgt later.

Met vriendelijke groet,

Romaine 8 jul 2014 15:29 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 17:32 (CEST)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die deelnamen aan de wedstrijd is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 19:55 (CET)