Overleg gebruiker:StellavG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is mijn overlegpagina.

Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English

Leer Wikipedia te begrijpen

Help mee

Persoonlijke hulp

Andere handige pagina's

Hallo StellavG, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Ecritures (overleg) 6 feb 2017 12:30 (CET)

Dank![brontekst bewerken]

Fijn dat je bezig bent met de pagina Eerste feministische golf‎, een onderwerp dat volgens mij belangrijk is maar waar ik niet zoveel van weet. Volgens mij zou de pagina erover in Wikipedia flink kunnen en moeten worden uitgebreid. Dank voor je werk tot dusver! Mark in wiki (overleg) 8 feb 2017 12:02 (CET)

  • Dat is fijn om te horen! Het kan inderdaad nog een stuk beter. Een probleem is denk ik ook dat veel vergelijkbare informatie al op de pagina 'Vrouwenkiesrecht' staat, maar vooralsnog valt er meer over de Eerste Golf te zeggen. StellavG (overleg) 8 feb 2017 12:32 (CET)

Bronvermelding[brontekst bewerken]

Hoi Stella, het ziet ernaar uit dat je Millicent Fawcett vertaalt vanaf en.wiki. Je bent in zo'n geval verplicht de bron te vermelden. Dat mag je bij het starten van het artikel in de samenvattingsregel doen (bijv. "vertaald vanaf en:Millicent Fawcett"), je mag ook het Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia gebruiken en sommige mensen doen beide.

Ik zag dat er nog een referentiefout in staat. Voor verwijzing naar ODNB wordt bij en.wiki een sjabloon gebruikt dat we hier niet hebben, dat zul je dus anders moeten oplossen. Persoonlijk zou ik liever een bron zien die niet achter een betaalmuur zit. RONN (overleg) 8 feb 2017 14:18 (CET)

Bedankt, dan zal ik dat aanpassen. Naar die bron moest ik inderdaad nog kijken, misschien is er een andere bron te vinden met dezelfde informatie of is het sjabloon te omzeilen oid.
Het vertaalsjabloon mag gewoon onderaan hoor, ik heb dat nu bij Dora Montefiore bij de noten ingevoegd. Het is de bedoeling dat je de categorieën zo specifiek mogelijk kiest. Jij had bij Montefiore gekozen voor Categorie:Feminisme, Categorie:Socialisme en Categorie:Vrouwengeschiedenis. Ik heb haar in de categorie Categorie:Brits feminist ondergebracht, waardoor ze automatisch ook onder de categorieën feminisme en vrouwengeschiedenis valt, en de Categorie:Brits socialist‎.
Ik hoop trouwens dat je mijn opmerkingen als tips opvat (zo zijn ze ook bedoeld) en niet als kritiek, want je bent lekker bezig. Knipoog RONN (overleg) 8 feb 2017 20:25 (CET)

Welkom![brontekst bewerken]

Hallo! Van harte welkom op Wikipedia en leuk dat je deelgenomen hebt aan de Wikvrijdag bij Atria. Je kan contact opnemen met mij (Spinster), met Ecritures of met Jane als je vragen hebt. Spinster (overleg) 17 feb 2017 14:40 (CET)

#100wikiwomen challenge: bedankt![brontekst bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Dora Montefiore tijdens de #100wikiwomen challenge

Ha StellaVG, hier een ster voor je artikel over Dora Montefiore voor de #100wikiwomen challenge. Voor jou misschien een enigszins onverwachte ster. de dag dat jij het artikel over Dora Montefiore publiceerde was degene die beloofd had die dag een artikel online te zetten dat vergeten. Ik ben zo vrij geweest om - zonder jou te waarschuwen - jouw gedegen artikel vervolgens op de lijst te zetten zodat er toch 100 dagen lang iedere dag 1 artikel op de lijst verschijnt Duivel. Mocht je nog een - wel ingepland - artikel willen schrijven voor de #100 wikiwomen challenge dan zijn er nog 3 plekken beschikbaar (27/2 > mij kun je verwijderen, 3/3 en 4/3). Hartelijk dank voor je bijdrage en ga vooral door met alle gave artikelen die je schrijft! Ecritures (overleg) 25 feb 2017 16:56 (CET)

  • Oh wow, dankjewel! Ik had inderdaad al gezien dat ik met Montefiore in de lijst stond, ben blij dat ik onbewust alvast iets bij heb kunnen dragen aan de challenge :D. Ik zie dat de 100wikiwomen lijst nu vol is, super Gezicht met bril! Eerder had ik al Emilienne Moreau voor de challenge aangemaakt trouwens, maar die moet ik eigenlijk nog wel wat uitbreiden. StellavG (overleg) 27 feb 2017 17:15 (CET)

Mia Boissevain[brontekst bewerken]

Bedankt voor je bijdrage! Er is nog wel een sjabloon op die pagina, maar ik zou het zo laten. In de toekomst, mocht je nog een vertaling doen van nl-->en wilde ik je wel mededelen dat het toegestaan is op enwiki om nederlandstalige bronnen te gebruiken (vaak met vrouwen-gerelateerde onderwerpen moet dit ook omdat op enwiki zij een "minimum 3 bronnen" regel hanteren, en die zijn er soms niet zo makkelijk te vinden voor vrouwen). Jane023 (overleg) 9 mrt 2017 08:43 (CET)

  • Oké, bedankt voor de tip, dan zal ik nog wat nl bronnen over Mia toevoegen :)

Antonia Ockerse[brontekst bewerken]

Beste StellavG, je voegde deze informatie toe aan het artikel over Antonia Ockerse. Grotendeels betrof het een aanvulling van wat feitelijke zaken, maar deels betrof het ook een waardeoordeel uit de gebruikte bron. Zou je in het vervolg bij het vrij letterlijk overnemen van dit soort zaken de herkomst willen benoemen. Nmm heeft de oorspronkelijke auteur — in dit geval Riet Schenkeveld-van der Dussen — er recht op dat zij vermeld wordt als degene die het oordeel formuleerde. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 13 mrt 2017 15:52 (CET)

Dat lijkt me prima. Ik kreeg de indruk dat 'gevoelige rijmloze poëzie' een bepaald gedefinieerd genre is en heb het daarom vrij letterlijk overgenomen, maar als dat inderdaad een waardeoordeel is lijkt een referentie mij ook op zijn plaats. StellavG (overleg) 13 mrt 2017 16:07 (CET)
Schenkeveld-van der Dussen heeft het ook niet over gevoelige rijmloze poëzie, maar over modieuze rijmloze verzen over gevoelige onderwerpen. Rijmloze poëzie kan je wel typeren als een genre, maar met het bijvoeglijk naamwoord gevoelig krijgt het een andere gevoelslading. Gouwenaar (overleg) 13 mrt 2017 19:15 (CET)
Ja, dat zie ik nu, heb ik inderdaad niet helemaal goed overgenomen. Bedankt voor de hulp StellavG (overleg) 15 mrt 2017 10:27 (CET)

Vrouwenverenigingen[brontekst bewerken]

Ha StellavG, ik heb een begin gemaakt met een overzicht van vrouwenorganisaties en -verenigingen tijdens de eerste feministische golf op Gebruiker:Ecritures/Gendergap/Vrouwenkiesrecht. Ik hoop dat je zin hebt om mee te werken aan deze pagina zodat het een artikel wordt dat we tzt/binnenkort in de hoofdnaamruimte kunnen zetten. ik zat nu nog te denken: zullen we er ook activistische tijdschriften aan toe voegen of kunnen we daar beter een apart overzicht voor maken? Ecritures (overleg) 25 mrt 2017 12:27 (CET)

Hoi! Ja, daar werk ik natuurlijk graag aan mee :) Een apart artikel voor tijdschriften is misschien handig, misschien eerst kijken hoe goed gevuld het artikel over organisaties op zichzelf is? StellavG (overleg) 27 mrt 2017 10:29 (CEST)

Gendergap + Schrijfwedstrijd?[brontekst bewerken]

Hey collega! Ik zag dat je de laatste tijd veel mooi werk hebt verricht aan het Gendergap-project. Echt knap! Heb je toevallig ook zin om een uitgebreider artikel te schrijven over een onderwerp dat je inspireert? En daarmee een van de Schrijfwedstrijd-prijzen in de wacht te slepen? Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Hopelijk tot snel! Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 18:05 (CEST)

Wikivrijdag 15 december[brontekst bewerken]

Hoi StellavG,

De laatste dagen van het jaar naderen rap en daarmee ook de laatste wikivrijdag van dit jaar. Ik hoorde van mijn collega dat jij zou willen begeleiden als je agenda dit zou toelaten.

Zou je me kunnen laten weten of je agenda dit toestaat? Je kunt me bereiken op boon-at-wikimedia.nl

Groeten,

Michelle Boon (overleg) 27 nov 2017 12:07 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet[brontekst bewerken]

La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet. KroySquare.jpgDirkVE overleg 1 mrt 2018 14:08 (CET)

Sterrendag[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Met vrolijke groet, Kattiel (overleg) 31 dec 2018 13:44 (CET)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

20 november 2020[brontekst bewerken]

Dag Stella,

de link naar mijn summiere notities voor vandaag: Wikipedia:Wikiproject/LHBT/Bijeenkomsten/20201120.

groet, --Dick Bos (overleg) 20 nov 2020 13:43 (CET)