Overleg gebruiker:Stirclash

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Net serieus begonnen, nog niets te overleggen. Maar beter eerst het nest, dan de eieren.

Leeg veld Bronnen[brontekst bewerken]

Probleempje: wie kan het verbeteren? Bij de pagina "Wijdenes" wilde ik de publicatie van P. Boon als nr. 5 aan de referentielijst toevoegen. Is niet gelukt, is een apart stukje geworden, was dus niet de bedoeling.

Hallo Stirclash,
Voor dit soort vragen heb je inmiddels de Helpdesk gevonden, maar deze kwam ik toevallig tegen. In de bewerkingssamenvatting schreef je referentie op de goede plek gezet. Kan het nu lege veld Bronnen enz niet wegkrijgen. Wie wel?
Het antwoord is: De ingebouwde tekstverwerker van Wikipedia is niet volmaakt en laat soms nog wat brokjes (sjablonen) zien, die na het opslaan niet meer nodig zijn en vanzelf verdwijnen of op een andere plaats terechtkomen. Zo is het in dit geval ook gegaan, de bewerking was perfect.

Losser[brontekst bewerken]

De vraag hierboven getuigt van een behoefte aan zorgvuldig werken. Daarom durf ik het aan om te zeggen: laat af en toe de teugels vieren. Als het faliekant verkeerd loopt, kun je via de paginageschiedenis (linkje staat bovenaan iedere pagina) de opgeslagen bewerking altijd ongedaan maken. De oude, foute versie blijft bestaan, dus je kunt daarna altijd nog bekijken of navragen wat er misging. Ook hoef je dus niet bang te zijn, dat uren werk voor niets zijn: gewoon opslaan en als het misgaat terugdraaien. Lukt het niet om de opgeslagen en weer verwijderde tekst weer terug te krijgen, dan weet je de Helpdesk te vinden.

Met vriendelijke groet — bertux 28 sep 2019 23:47 (CEST)[reageer]

Hallo Stirclash, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 28 sep 2019 23:22 (CEST)[reageer]


Ik hoop dat deze plek de goeie is voor mijn vraag. Op de WikiCommons-pagina https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Hervormde_kerk_(Oostwold,_Leek)?uselang=nl staan 5 zwart-witfoto's. Prima, maar de filenamen kloppen niet. Bij de eerste staat "interieur naar het oosten" als filenaam. De omschrijving heb ik al veranderd: de foto beeldt de westkant van de kerk af. Bij de andere foto's zelfde soort vergissing. Kijk maar op GoogleEarth. Ik weet niet of ik filenamen wel veranderen kan/mag, omdat die ook buiten het Wiki-domein gebruikt kunnen zijn, zoals bij de "Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed". Natuurlijk is het niet erg, deze vergissing, misschien juist handiger het maar zo te laten. Ik kan alleen niet nalaten het te noemen, en ben benieuwd wat meer ervaren Wikigenoten er van vinden. sorry, tildes vergeten. Bij deze Stirclash (overleg) 20 apr 2020 18:34 (CEST)[reageer]

Zoiets kan je vragen op de helpdesk (link onder "Persoonlijke hulp" rechts op deze pagina). Ik doe het nu wel even hier. Elke taalversie van Wikipedia heeft zijn eigen afbeeldingendatabase. Daarnaast bestaat er een overkoepelende Wikimedia Commons. Een deel van de Wikipedia's (lang niet allemaal) zoals de Nederlandstalige kiest ervoor om die eigen database niet te gebruiken en enkel Commons te gebruiken. De Engelstalige doet dat bijvoorbeeld niet. Die hebben dus een eigen database + commons. Wij gebruiken enkel commons. Als je de naam van een afbeelding wil wijzigen, doe je dat dus niet op de Nederlandstalige Wikipedia, maar op Commons (waar je al bezig was). Op Commons kan echter niet iedereen bestanden hernoemen. Moderatoren kunnen dat wel. Je kan wel een melding bovenaan de afbeelding plaatsen waarna een moderator het hernoemt indien het conform een toegelaten reden is.
  • Op https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Interieur_naar_het_oosten_-_Oostwold_(Leek)_-_20176049_-_RCE.jpg zie je bovenaan ergens "Lezen bewerken geschiedenis weergeven ..." Klik daar op "Meer". Klik dan op "hernoemen". Daarna komt er iets waarmee je een melding kan geven om de pagina te laten hernoemen. Volg de instructies aldaar.
  • Het bovenste gedeelte legt de toegelaten redenen uit waarom je de naam van een afbeelding mag laten wijzigen. Dat is redelijk wat tekst, maar voor de hernoeming vul je enkel vanaf "vul de nieuwe naam in". Jouw reden lijkt me onder het derde criterium te vallen. De bron (zie link onder afbeelding) geeft je zelfs gelijk. Vergeet de motivatie niet.
Hopelijk heb je hier iets aan. Een prettige dag verder.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 20 apr 2020 20:15 (CEST)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Stirclash, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 2 jan 2022 13:14 (CET)[reageer]