Overleg gebruiker:Take Mirrenberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken[bewerken]

Hallo Take Mirrenberg, Omdat je eerder hebt meegedaan aan een schrijfweek of themaweek, krijg je nu eenmalig een bericht. Na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week komen gaat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine 16 okt 2015 13:44 (CEST)

Nieuwe lijst[bewerken]

Het doel van die nieuwe lijst is gelijk aan de oude lijst (die niet meer werkt): verbetering van artikelen, niet het nomineren ervan. Ik vul de lijst de komende tijd nog aan, maar ik adviseer je om als je geen ervaring met de oude lijst hebt (zover ik weet) dit nog even niet te doen. Het is niet verboden uiteraard, maar ik probeer de lijst eerst wat op te bouwen. 21 januari is nu al niet meer opvraagbaar, dus die heb ik nog net op tijd kunnen saven. Maar een sjabloon toevoegen is niet een teken dat er (her)controle heeft plaatsgevonden, want het komt nu 2 weken op een lijst en wordt dan juist waarschijnlijk nog veranderd en is dus nog niet verbeterd. Hoop dat je em snapt? :) Groetjes, - Richard kiwi Overleg 21 feb 2016 02:27 (CET)

 • Dag Richard, bedankt voor je bericht. Ik snap hem helemaal, het is een grondige hercontrole gericht op verbetering. Verwijderen is in principe niet nodig want die filtering is immers al bij eerste controle gedaan. In het geval van F.H. Koekkoek heb ik het artikel juist inhoudelijk tegen het licht gehouden, er klopte van alles niet. Bovendien bleek de persoon gewoon niet EW. Ik heb deze daarom op de beoordelinslijst geplaatst en daarmee leek mij de hercontrole voor dit lemma even gereed. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 21 feb 2016 12:02 (CET).
  • Ha Take, ik mis je bij de anoniemencontrole, er zijn mensen die niet via de lijst werken en soms enorm helpen, echter momenteel niet en de mensen die wel via de lijst werken zijn op Wikibreak of zijn (tijdelijk) gestopt. Misschien heb je weer een keer zin een deel te doen. Je kunt ook gewoon uit de hele lijst kiezen, door het oudste dagdeel aan te klikken en gewoon te kiezen. Maar het is geheel vrijblijvend, ik schrijf het omdat ik momenteel veel aan mijn hoofd heb en toch iets teveel op Wikipedia zit, dus ik vrees dat er weer een achterstand aan gaat komen, hoewel er nog steeds mensen ijverig controleren. Groetjes, - Richard kiwi Overleg 8 apr 2016 00:03 (CEST)
  • Dag Richard, hartelijk dank voor je trigger. Zoals je al gemerkt hebt, hou ik op het moment even alleen mijn volglijst bij. Ondanks dat ik op het moment veel andere dingen te doen heb, zal ik kijken waar ik op korte termijn kan bijdragen aan de anoniemen. Groetjes, - Take Mirrenberg (overleg) 9 apr 2016 19:45 (CEST)

Anoniemencontrole[bewerken]

Beste Take, gebruik jij een speciale methode voor vandalismebestrijding, zoals RTRC? De reden dat ik dit vraag is omdat er na een dagdeel van jou gemiddeld nog 5 wijzigingen openstaan. Nu is het geen ramp, soms doe ik ze, maar ik heb het deze keer laten staan, zodat jij het weet en kunt kijken waaraan het ligt. Groetjes, - Richard kiwi Overleg 13 apr 2016 22:20 (CEST)

 • Beste Richard, bedankt voor het melden. Ik had het gezien, maar dacht dat iemand anders ze had laten staan met een reden. Gisteren waren we met z'n tweeën aan het werk waren en 06 april was opeens van de lijst verdwenen. Klaar, dacht ik. Ik heb toen niet meer gecheckt of alles gedaan was. Ik heb ze nu bekeken en ze zijn weg. Groet, Take Mirrenberg (overleg) 14 apr 2016 00:42 (CEST)
  • Ja gisteren waren we met drie personen bezig, waarvan eentje niet via de lijsten werkt, vandaar dat ik als snel bij een lege 6 april uitkwam en de dag weghaalde van de lijst. Ik check het altijd, sterker nog, ik open alles in een nieuw scherm en ververs dan het scherm dat continue openstaat. Dan zie ik vanzelf of het gedaan is. Daarom doe ik tegenwoordig vaak het hele artikel (zover nodig), omdat het ook vaak gebeurt dat men de verkeerde wijziging (ander tijdstip) markeert. En bovendien is het handiger om meteen alle anoniemen te checken, vaak is het al gecontroleerd, vooral bij voetbal en is het alleen markeerwerk. Maar dat doe ik ook pas sinds een jaar of 3-4 en zit hier bijna 9 jaar. Grtz. - Richard kiwi Overleg 14 apr 2016 00:59 (CEST)
   • Nu is er weer zo'n geval, bij de anoniemen van 07 april heeft MathijsWiki 6:00 - 13:30 afgevinkt, maar er staan er nog 17 open tussen 11:44 en 13:18u. Ik heb het blokje 13:30-15:00u gedaan. Slordigheidje? Take Mirrenberg (overleg) 15 apr 2016 00:27 (CEST)

Ster[bewerken]

 • Beste Richard, hartelijk bedankt voor dit schouderklopje. M'n eerste ster, ik waardeer het zeer. Groet, Take Mirrenberg (overleg) 15 apr 2016 00:22 (CEST).

Nog 15 open[bewerken]

Take, ondanks de aanmoedigingsster, staan er nog 15 ! markeringen open in het dagdeel dat je aangevinkt hebt. Twee zijn doorverwezen en moet je in het doorverwezen artikel markeren. De andere dertien zijn gewone... Groeten, - Richard kiwi Overleg 15 apr 2016 00:30 (CEST)

 • Hoi Richard, dit had ik al gezien maar ze zijn uit een eerder dagdeel afgevinkt door MathijsWiki. Gisterenavond heb ik er hierboven, bij ons eerder overleg onder het kopje Anoniemencontrole, al melding van gemaakt. Geen idee dus. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 15 apr 2016 07:11 (CEST).
  • Matthijswiki had het dagdeel ervoor gedaan. Als jij dan het dagdeel erna afvinkt is het de bedoeling dat ze gedaan zijn :-) Of bedoel je dat jij daarmee bezig was (met het dagdeel ervoor) en iemand anders het deed en je dan het dagdeel erna aftekende? Dat is dan niet de bedoeling, maar ik heb het idee dat je dat ook niet bedoelt. Als je het scherm ververst blijven altijd de resterende open. Op mijn computer krijgen ze een ander kleurtje als ik ze gedaan heb, maar ik heb oude en nieuwe instellingen door elkaar. - Richard kiwi Overleg 15 apr 2016 12:21 (CEST)
   • Het ligt toch ergens aan jouw kant. Ik begrijp nog steeds niet goed wat het nu precies is. Het probleem is opgelost als je geen deel kiest, maar bijvoorbeeld het oudste deel aanklikt (dan krijg je alle wijzigingen te zien) en naar keuze er 10, 20, 50? willekeurige kiest. Soms zijn er hele reeksen die al verbeterd zijn, maar nog niet gemarkeerd, daarmee slinkt de lijst snel. Denk er maar over na als je wilt. Als je via de lijst blijft doen dan is het wel de bedoeling dat ze ook echt gedaan zijn, anders moet ik helaas je bewerkingen terugdraaien. Tot nu toe heb ik het af en toe zelf gedaan, de markeringen die niet gedaan worden, maar gisteren die 15 (nadat ik al meldingen had gemaakt hier) dat kan echt niet. Dus hoop dat het nu goed gaat. / Ik heb er nog wel vertrouwen in, verder doe je het goed hoor. Maar velen werken ook los (niet via de lijst) zoals ik hierboven zei en dan bedoel ik niet live. Dus dat wil ik je adviseren. Groetjes, - Richard kiwi Overleg 15 apr 2016 12:21 (CEST)
 • Inmiddels is het duidelijk, na tip van MatthijsWiki bleek dat de tijdinstellingen bij Voorkeuren 2 uur verschoven stond t.o.v. de lokale tijd. Nu loopt het weer synchroon. Take Mirrenberg (overleg) 29 apr 2016 23:30 (CEST)
  • Dat is vaker voorgekomen, dat meerdere controleurs dagdelen afvinkten door een uur tijdsverschil. Het schoot een keer door mijn hoofd, maar heb er niet meer aan gedacht. - Richard kiwi Overleg 6 mei 2016 10:32 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Terugdraaier[bewerken]

Beste Take Mirrenberg,

Ik heb zojuist het terugdraaibitje bij je geplaatst; daar kan je vanaf heden dan ook gebruik van maken. Enige toelichting is hier te vinden; mocht je toch nog vragen hebben klop dan gerust even aan.

Veel succes en plezier met het bitje!

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 8 aug 2016 02:13 (CEST)

Verontschuldigingen[bewerken]

Lennyvroya (overleg) 20 aug 2016 00:58 (CEST)Dag Take. Ik ben Lenny, de auteur die op de pagina van de separatistische bewegingen Brabant toevoegde. Ik ben 14 jaar en lid van Ondeelbaar Brabant, de separatistische beweging die ijvert voor een onafhankelijk en herenigd Brabant. Ik heb Brabant proberen toe te voegen omdat ik nergens Brabant terugvond op welke wikipagina dan ook. Veel mensen weten het niet, maar de Brabantse beweging bestaat echt. Het spijt me, dat ik dit gewijzigd heb op een niet al te correcte manier. Zo ben ik namelijk ook mijn bronnen vergeten en mij ook te registreren op wikipedia. Mijn persoonlijke verontschuldigingen hiervoor. Als u wil, kan ik mijn persoonlijke bronnen aan u meegeven? En zou u Brabant dan kunnen toevoegen? :) Bij voorbaat dank. Lenny.

Beste Lennyvroya, bedankt voor uw beleefde bericht. Uw verontschuldigingen zijn natuurlijk aanvaard, maar het was wat mij betreft niet nodig om ze te maken hoor. Ik weet dat het soms lastig manoeuvreren is op Wikipedia en dat de regeltjes en de mores voor nieuwkomers - wellicht bent u dat - niet altijd duidelijk is. Overigens fijn dat u zich geregistreerd heeft, dat maakt het overleg wat makkelijker en persoonlijker. Ik stel voor dat we het overleg over Ondeelbaar Brabant voortzetten op de overlegpagina van de Lijst van gebieden met separatistische of irredentistische bewegingen. Ik zal om te beginnen mijn overwegingen neerschrijven. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 28 aug 2016 11:17 (CEST).

Verwijzing handigheidjes naar mijn handigheidpagina[bewerken]

Beste Take,

Ik kwam zojuist via via op je gebruikerspagina terecht en zag dat je daarop mij benoemd met mijn handigheids toolpagina, erg leuk en goed dat je dit doet, maar je zou beter dan de "#" in die link het beste wellicht vervangen door "/" dan linkt je echt direct naar mijn handige tools pagina, nu link je namelijk eerst naar mijn algehele gebruikerspagina (mag uiteraard ook) ik ben niet van het aanpassen van iemand anders zijn gebruikerspagina, dus vandaar dit berichtje, zodat je dit zelf eventueel kan doen. Succes verder met al je inspanningen op Wikipedia. mvg Ricodol74 ? 25 aug 2016 12:40 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - Bedankt dat je het op deze manier onder de aandacht hebt gebracht. Groet, Take Mirrenberg (overleg) 25 aug 2016 19:56 (CEST).

Aanpassingen pagina Salvenmoosbahn[bewerken]

Beste Take,

Ik heb je bericht gelezen en de pagina word zo spoedig mogelijk aangepast. Extra alinea's zijn toegevoegd en morgen zullen de bronnen en foto's volgen

Met vriendelijke groet, Danny. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door KingDannyOne (overleg · bijdragen)

Bosatlas[bewerken]

Beste Take, je hebt De Wereld Bosatlas genomineerd. Heel begrijpelijk en mee eens. Zou je dan ook eens kunnen kijken naar De Bosatlas van het klimaat en De Bosatlas van Nederland Waterland, want die zijn ook niet veel soeps en moeten dan eigenlijk ook op de beoordelingslijst. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 9 nov 2016 13:25 (CET)

 • Beste ErikvanB, dank je wel voor je opmerkzaamheid. Ik heb er net naar gekeken, de 'bosatlas-reeks' is inderdaad erg minimaal. Ik zag op de GP van de auteur dat er nog een paar artikelen van vergelijkbaar niveau zijn, zoals Nasja of Bubali. Ik weet niet in hoeverre dat bij geografie de bedoeling is. Het lijken beginnersfoutjes, aangezien de artikelen geschreven zijn in 2012, in de eerste maanden van het wikipedia-leven van de auteur. Inmiddels heeft hij zijn sporen wel verdiend. Ik ga de andere bosatlassen erbij noemen op de dagpagina. Groeten, Take Mirrenberg (overleg) 9 nov 2016 23:08 (CET).

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

Request[bewerken]

Hello.

Can you create a detailed article en:Azerbaijani Land Forces in Dutch, like the article Koninklijke Landmacht?

Thank you.

31.200.21.159 31 jan 2017 17:46 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Foto Van Hout[bewerken]

Beste Take Mirrenberg, ik zou graag zien dat je je verwijderingsnominatie voor de afbeelding Van den Hout zou intrekken. Ik was gewoon aanwezig bij die persconferentie, die überhaupt niet werd uitgezonden op de televisie en in geen geval rechtstreeks. Ik heb de foto om 10.48 genomen en er kan dus geen sprake zijn van een screenshot. Het is misschien niet zo'n geweldige foto maar ik stond erg achteraan, ben geen fotograaf en was daar vooral voor de schrijvende pers. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 3 apr 2017 18:50 (CEST)

Zeker. Uitgevoerd Uitgevoerd. Excuus, ik werd door het korrelige beeld op het verkeerde been gezet. Bedankt voor het toevoegen van de foto en je andere bijdragen aan het artikel ! Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 3 apr 2017 22:41 (CEST).

Pastorie[bewerken]

Hallo Take, je hebt een afbeelding toegevoegd aan het lemma Pastorie die naar mijn mening afbreuk doet aan het artikel in plaats van het te verrijken. Het lemma kende een galerij van zes afbeeldingen van monumentale pastorieën, verdeeld over vier protestants-christelijke en twee katholieke kerkgenootschappen, over vier eeuwen en over twee landen. Bij de inleiding staat de afbeelding van een pastorie uit België, om meer tegenwicht te bieden aan de overmaat aan Nederlandse voorbeelden. Jij breidde de galerij uit met een mooie foto van een mooie pastorie, maar het is de derde pastorie uit de 19e eeuw, de derde rooms-katholieke en de zesde Nederlandse. Daarmee raakt de informatie die al niet evenwichtig over kerkgenootschappen, eeuwen en landen was verdeeld, nog verder uit balans. Ik wil de afbeelding niet zomaar verwijderen en hoor graag eerst jouw mening. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 9 mei 2017 14:31 (CEST)

 • Hoi Sylhouet, geen punt. Zo precies had ik er niet naar gekeken. Ik had hem erbij gezet omdat er nog niet heel veel artikelen zijn met dit thema en het idd een mooi gebouw is. Fijn dat je het van te voren aankaart. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 9 mei 2017 14:45 (CEST).
Dank voor je snelle antwoord. Ik heb de foto verwijderd. Groet, Sylhouet overleg 9 mei 2017 15:08 (CEST)
Bij nader inzien, mijn keuze voor de galerij is (terecht) als kunstmatig gekwalificeerd, kies ik voor mooie, instructieve foto's. Inclusief die van jou. Sylhouet overleg 11 jul 2017 18:31 (CEST)

Action air[bewerken]

Nou, je hoort het, Take. Dan weet jij het ook vast. ;) Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 jun 2017 18:36 (CEST)

Je ziet het pas als je het door hebt, Erik. ;) Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 8 jun 2017 23:33 (CEST)

Monumenten challenge[bewerken]

Hoi Take,

Ik zou graag over de mail met je in contact willen komen over je deelname aan de WLM Monumenten Challenge, maar je hebt geen mailadres bevestigd aan Wikipedia dus ik kan je niet mailen. Let erop dat dit bij de meeste van onze wedstrijden een voorwaarde is, want we willen graag contact op kunnen nemen met de potentiële winnaars! Stuur je mij even een mailtje via de Wikipedia mailfunctie?

Vriendelijke groet, Ciell 15 jun 2017 12:14 (CEST)

Hoi Ciell,
Bedankt voor je bericht. Ik heb je inmiddels gemaild.
Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 15 jun 2017 20:49 (CEST)

Kuifje[bewerken]

Hej Take! De anonieme bijdrager haalde Hergé's avonturen van Kuifje en De avonturen van Kuifje (een andere tekenfilmserie) door elkaar. Die andere serie wordt in het betreffende artikel (uiteraard) ook genoemd. Richard 21 jul 2017 13:50 (CEST)

Hoi Richard, dank voor je oplettendheid en het plaatsen van je bericht. Take Mirrenberg (overleg) 21 jul 2017 21:47 (CEST)

MTOC[bewerken]

Beste Take

Ik zal de pagina updaten met behulp van de snelcursus bewerken. Als ik vragen heb zal ik u iets laten weten. Voel u vrij om tussendoor feedback te geven

met vriendelijke groeten

Professor Moriarty Jim (overleg) 4 sep 2017 17:38 (CEST)

Beste Professor Moriarty, dank voor het bericht. Fijn dat u het zo oppakt. Ik kijk wat ik kan doen. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 4 sep 2017 19:15 (CEST)

Circuit X[bewerken]

Beste Take, ik zag je bewerking van Circuit X, waarbij je het gedeelte 'speelplekken' verwijderde. Ik begrijp je bekommernis, maar op zich is dit wel informatie die voor iemand die Circuit X niet kent aangeeft wat de omvang en het bereik ervan is (en dus ook de encyclopedische relevantie). Het is overigens geen speellijst van de specifieke voorstellingen, wel een opsomming van de ruimtes waar voorstellingen binnen dit project speelden. Het probleem is dat dergelijke informatie wellicht niet beschikbaar blijft op de website. Dat risicio is in dit geval zelfs erg groot, aangezien Circuit X stopt wegens stopzetting van subsidies en de website eveneens dreigt te verdwijnen. Ik pleit er dus voor om dit toch terug te zetten, tenzij je een ander/beter voorstel hebt om dit op te lossen? Beireke1 (overleg) 6 sep 2017 11:46 (CEST)

Beste Beireke1, ik heb je bericht gelezen maar ik ben vandaag niet in de gelegenheid inhoudelijk te reageren. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 6 sep 2017 21:49 (CEST).
Beste Beireke1 (overleg), ik zal nog motiveren waarom ik het betreffende stukje heb verwijderd. Een complete lijst van speellocaties voegt inhoudelijk niets toe aan het artikel. Het artikel dient kort en bondig duidelijk te maken wat Circuit X is en wat haar bestaansrecht is, en dat wordt keurig verwoord en van (weliswaar niet geheel neutrale) bronnen voorzien. De grote lap tekst met speellocaties brengt het artikel uit balans. Een lijst met tientallen vooral kleine culturele centra zou ik willen scharen onder trivia. Ik ben het wél met u eens dat het aangeven van de reikwijdte van belang is. Die laat zich prima omschrijven met een formulering als Voorstellingen van Circuit X worden gehouden in tientallen culturele centra en schouwburgen in Nederland en België, waaronder ook de belangrijke podia x, y en z. De lezer die behoefte heeft aan een lijst, raadplege de aangehaalde bron (de thuispagina van het talentenprogramma). Het spijt mij dat de organisatie in haar voortbestaan wordt bedreigd en dat als gevolg daarvan haar website wellicht zal verdwijnen. Wikipedia is er echter niet om webhosting of een webarchief te faciliteren. Daarvoor kan de Wayback Machine dienen. Ook de Circuit X-pagina met de speellocaties is daarop gearchiveerd. Ik hoop dat ik u zo goed geïnformeerd heb en dat u zich kunt vinden in deze oplossing. Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 8 sep 2017 22:03 (CEST).

Alba Rosa Viëtor[bewerken]

Beste Take, Kun je mij uitleggen waarom er geen links naar concert uitzendingen in Wikipedia worden gezet. Het is voor een stuk over een componist en dan is het toch belangrijk om werken ook te kunnen beluisteren. En dan is dit ook nog een niet-commerciële bron. Hoor graag van je, Joost Mollerus – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Joost.mollerus (overleg · bijdragen) 29 sep 2017 16:17

Beste Joost, bedankt voor je vraag. Het antwoord is eenvoudig: Wikipedia is een encyclopedie en geen linklijst of Startpagina. Extern linken gebeurt zeer beperkt en alleen als het echt toegevoegde waarde heeft. Gebruikers zijn prima in staat zelf op YouTube of elders materiaal van Alba Rosa Viëtor te vinden. In een artikel over een compositie wordt ook geen link naar een uitvoering opgenomen en ook bij componisten is dat ook zo. Extern linken gebeurt wel als het bijzondere achtergrondinformatie betreft, bijvoorbeeld de partituur van een besproken muziekstuk. Of het rapport van de commissie-Warren over de moord op JFK. Daarbij komt dat externe links nogal eens wijzigen en daardoor onbereikbaar worden. Een en ander staat hier beknopt verwoord: WP:EL. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 29 sep 2017 23:27 (CEST).

Allein zu dir, Herr Jesu Christ[bewerken]

Beste Take,

Kun je eens naar OP van Allein zu dir, Herr Jesu Christ kijken? Alvast dank, Klaas `Z4␟` V:  1 okt 2017 14:01 (CEST)
Beste KlaasZ4usV,
Scherp gezien. Aangepast! Take Mirrenberg (overleg) 1 okt 2017 14:58 (CEST)
Duim omhoog Klaas `Z4␟` V:  1 okt 2017 15:02 (CEST)

Global exploration[bewerken]

Hoi,

Ik heb het artikel genuwegd, maar zou je zelf de gebruiker even op de hoogte willen stellen? Dank! Ciell 15 okt 2017 20:18 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Groeten, Take Mirrenberg (overleg) 15 okt 2017 20:41 (CEST)

Ster[bewerken]

Levi van Kempen[bewerken]

Geachte Take Mirrenberg,

Mijn excuses voor de veranderingen die zijn doorgevoerd. Mijn onervarenheid met aanpassingen op dit platform zijn daar de oorzaak van. Ik ben gaan kijken en zie dat de pagina nu helemaal is verdwenen. Alle aanpassingen om de pagina terug te krijgen zal ik met uiterste zorg doorvoeren. Het bestaansrecht van de pagina is vele malen groter dan de wijzigingen die jl. zijn doorgevoerd. Hoewel ik de pagina graag wil verversen zal ik dat, mits mogelijk, doen in lijn met de Wikipedia richtlijnen. Nogmaals, mijn excuses. Ik hoor graag Take. Alvast hartelijk dank! Groet, Levi – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Levivankempen (overleg · bijdragen) 1 jan 2018 23:48‎

Beste Levi,
Excuses zijn niet nodig hoor. Iedereen mag naar eer en geweten bijdragen aan Wikipedia. Ik zie inderdaad dat je artikel is verwijderd. De laatste versie heb ik niet gezien, maar kennelijk heeft de dienstdoende moderator de kwaliteit als onvoldoende beoordeeld en het artikel verwijderd. Ik weet niet of je Levi van Kempen in eigen persoon bent of dat deze naam als alias gebruikt. Het is in het algemeen niet verstandig om te schrijven over jezelf of over onderwerpen waar je te zeer bij betrokken bent. Het is nogal moeilijk om dan voldoende afstand tot het onderwerp te behouden. Ook als je een fan bent, is het belangrijk om neutraal te blijven schrijven en te bedenken dat niet alle feitjes die voor een fan interessant zijn ook in een artikel horen. In het algemeen kan ik je aanraden om goed rond te kijken op WP en wat ervaring op te bouwen, dan het lukt het schrijven volgens afspraken vanzelf wel. Je kunt ook altijd hulp vragen aan een Wwikipediaan (zoals je nu gedaan hebt) of beter nog een coach aanvragen, zie WP:COACH. Dan wordt je geholpen met je eerste stappen op WP.
Tenslotte een tip: het is gebruikelijk je bijdragen te ondertekenen met vier tildes (~~~~). Dan verschijnt automatisch bij het opslaan je naam en de datum achter je bijdrage. Zo ook is mijn naam verschenen na deze paragraaf. Dan is het voor iedereen duidelijk wie wat heeft geschreven.
Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 2 jan 2018 11:44 (CET)

Beste Take,

Ontzettend bedankt voor je heldere en fijne uitleg. Intussen heb ik een reactie gegeven op deze pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Terugplaatsen#Levi_van_Kempen

Ik ben Levi zelf :-) En zoals ik al schreef kan ik dat natuurlijk gemakkelijk aantonen. Ik wil er alles aan doen om de pagina terug te halen, maar volgens mij is dat wel duidelijk ;-) Ik wacht even de reactie af op die andere pagina. Ontzettend bedankt voor het aanbevelen van een coach. Die ga ik zeker in de hand nemen zodra de pagina weer in de lucht is. Dank Take!

Fingers crossed op een goeie afloop. (Levivankempen (overleg) 3 jan 2018 01:42 (CET))

Lettercodering DAF YBB-95.480 en DAF YBZ2300[bewerken]

Beste Take,

Bedankt voor je vriendelijke reactie op mijn aanvullingen op het artikel DAF YA 4440/4442. Waar de letters in de typeaanduiding DAF YBB-95.480 bergingsauto voor staan weet ik niet. Dat de tweede "B" in YBB voor "Bepantserd" staat lijkt mij wel waarschijnlijk. Het is immers geen "Pantser" voertuig zoals de YPR of YP, maar een gewone vrachtwagen met toegevoegde bepantsering op de verder ongepantserde cabine.Groeten van Fons den Dekker (overleg) 16 mrt 2018 23:06 (CET)

Fons, bedankt voor je reactie. Vr. Gr. Take Mirrenberg (overleg) 16 mrt 2018 23:35 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Customer Journey[bewerken]

Hi Take,

Mijn naam is Victor, ik ben de schrijver van de customer Journey pagina (en tevens nieuw bij wikipedia). Ik ben een marketingspecialist en columnist, vandaar vond ik het nodig om deze pagina aan te maken.

Ik ben niet werkzaam bij het bedrijf waar mijn artikel te vinden is, ze hebben deze alleen gepubliceerd. Geld verdien ik er dus niet mee. Het is me opgevallen dat niemand een duidelijke uitleg van Customer Journey implementatie waar dan ook op het internet plaatst. Vandaar heb ik de infographic gemaakt. Alle informatie op de pagina is te verwijten aan feiten, mijn infographic is niks anders dan verduidelijking van deze informatie.

Dit heeft niks te maken met "zelfpromotie" o.i.d. Ik wil simpelweg mijn kennis delen met de rest van de wereld. Het liefst zou ik mijn gehele onderzoek letterlijk kopiëren en plakken naar de WIKI pagina, maar dat gaat niet ivbm Google.

Ik heb dus niks te verdienen/winnen met het plaatsen van de afbeelding of de link; ik wil deze alleen maar delen met de wereld.

Ik hoor graag van je terug,


Victor – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Victornorbart (overleg · bijdragen) 26 apr 2018 10:49‎

 • Hoi Victor, Bedankt voor je bericht en fijn dat je wilt bijdragen. Dit onderwerp mag zeker belicht worden en ik waardeer je enthousiasme. Punt is even dat op WP de zaken van alle kanten belicht dienen te worden. Je spreekt van een eigen onderzoek. Dan sla je de spijker op z'n kop. Het "publiceren" van eigen onderzoek of standpunten is volgens WP:GOO niet toegestaan. Als jij de eerste bent die dit stappenplan heeft geformuleerd dan kan er op WP niet over gepubliceerd worden omdat het geen algemeen aanvaard inzicht is. Algemeen aanvaard wil zeggen dat er over een onderwerp door verschillende onafhankelijke gezaghebbende bronnen is geschreven. (Daarmee zeg ik niet dat jij niet gezaghebbend bent). Kort gezegd: ik lees in het artikel geen verwijzing naar bronnen die de aanpak beschrijven. Over commerciële motieven geloof ik je op je woord. Discussie over dit onderwerp vindt trouwens hier plaats, zodat die centraal leesbaar is voor de gemeenschap en de moderator die een oordeel moet vellen over behoud. Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 26 apr 2018 11:28 (CEST)

Marinekazerne Suffisant[bewerken]

Ik zie dat je nogal wat ervaring hebt met het schrijven over militaire onderwerpen. Zou jij misschien zin en tijd hebben om dit artikel te schrijven of vertalen? Ik hoop dat je er even tijd voor kunt maken! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 20 mei 2018 20:46 (CEST)

Ha Ymnes, dat was al in mij opgekomen. Ik kende de kazerne niet, maar het is zeker leuk om er een artikeltje aan te wijden. Foto's waren schaars zag ik al. Ik kijk wat ik kan doen, maar zeg erbij dat ik momenteel een vol programma heb buiten WP en er zit nog één en ander aan artikels in de pijplijn. Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 20 mei 2018 21:12 (CEST)

Groep-De Groot (met) koppelteken of 'Groep de Groot'[bewerken]

Hallo Take,
Je hebt een Groep-De Groot koppeltekentoevoeging gedaan volgens de Taalunie regel. Nu komt de frase 'Groep de Groot' zo voor op de meeste OCVG systeemkaarten van verzetsbetrokkenen en ook in de toelichtingen die het OVCG geeft bij de systeemkaarten en op allerlei andere plaatsen waar naar deze groep verwezen wordt. Is het niet verwarrend om dan opeens een andere schrijfwijze te hanteren?
Als je deze correctie consequent wilt toepassen, ga je er veel werk aan krijgen om nog heel wat meer groepen door te koppelen, zie op bv de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_verzetsgroepen_in_Nederland_tijdens_de_Tweede_Wereldoorlog en alle links/pagina's die daar weer mee samenhangen...
Ik kan de bestaande archieven niet veranderen, dus heb ik for the time being Groep-De Groot vervangen door 'Groep de Groot' (tussen' ') als een in de archieven bekende titel/aanduiding.
hgr, Otto – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ottobw (overleg · bijdragen) 5 jul 2018 10:57‎ tot 16:05

Beste Otto,
Allereerst dank voor je bericht en je artikel over Groep-De Groot. Je bent een nieuwkomer zag ik. Laat je niet ontmoedigen door het sjabloon bovenaan je artikel, het gebeurt wel vaker dat nieuwkomers wat hardhandig met de neus op de feiten worden gedrukt als hun eerste artikel niet helemaal volgens de conventies is.
Goede punten die je hierboven aanhaalt. Ik zou in dit geval vasthouden aan de correcte spelwijze. Ik werd direct op het verkeerde been gezet door de titel in de oorspronkelijke spelwijze. Ik dacht: hier zijn woorden weggevallen of zo. Vandaar mijn wijzigingen. Mét streepje is het wel direct duidelijk wat bedoeld wordt: een groep genoemd naar een persoon. Daar is ook precies die spellingsregel voor.
Zeker moet soms rekening gehouden worden met ingeburgerde foutieve schrijfwijzen. In dit geval echter is de bekendheid beperkt en zou ik de juiste spelwijze aanhouden. Je refereert naar een archief. Het is niet zo dat een archief bepaalt hoe een groep heet of gespeld wordt. Ook hier sluipen fouten en onnauwkeurigheden in. Kijk maar eens naar kerkboeken of archieven van de burgerlijke stand waar achternamen verkeerd worden gespeld. Dit moeten we dan maar niet overnemen. Het feit dat vergelijkbare lemmata verkeerd gespeld zijn vind ik geen goed argument omdat we ergens moeten beginnen met het goed doen.
Het gebruik van quotes in de titel is ongebruikelijk, en als je het over woordbeeld hebt, onwenselijk. En dan is de beer los: dan krijgen we titels als Hotel "Krasnapolsky" en Kabinet "Lubbers".
Voor advies over dit soort onderwerpen kan een vraag gesteld worden in het Taalcafé. Meestal komt er wel een advies of een referentie naar een eerdere discussie.
Ik zag dat je titelwijziging hebt teruggedraaid. Afgezien van het koppelteken dient het lidwoord met hoofdletter te worden geschreven. In Nederland worden woorden als de, der, in, op, van enzovoort in familienamen met een hoofdletter geschreven als er geen voorletter of (voor)naam aan voorafgaat. Zie hier. Succes!
Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 5 jul 2018 22:35 (CEST)
Hallo Take, Bedankt voor je uitleg. Ik ga 't weer aanpassen volgens de taalregels. mvg, Otto – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ottobw (overleg · bijdragen) 5 jul 2018 23:35‎
Beste Otto, prima! Ik heb ook de discussie aangezwengeld op de overlegpagina van het artikel. Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 5 jul 2018 23:48 (CEST)

Vandalismedossier[bewerken]

Hallo Take, ik was wat verrast over je manier van dossierlay-out. Doe je het vaker zo? Op WP:VB#Dossier staat het namelijk anders uitgelegd. Ik heb in dit geval het dossier volgens deze standaard bijgewerkt, maar misschien had je er een reden voor? Mvg, Encycloon (overleg) 7 jul 2018 23:35 (CEST)

Hoi Encycloon, ik zat er niet ver naast geloof ik. Ik maak zelden een dossier aan en kon de standaard niet vinden. Gr. Take Mirrenberg (overleg) 8 jul 2018 08:43 (CEST) Take Mirrenberg (overleg) 8 jul 2018 08:43 (CEST)

Het klopte inderdaad al wel aardig. Encycloon (overleg) 8 jul 2018 09:05 (CEST)

Droogmakerij[bewerken]

Beste Take Mirrenberg

Ik zie dat u mijn bewerking op het artikel Droogmakerij alweer heeft teruggedraaid. U verschuilt zich achter het principe BTNI, wat uw goed recht is. Maar landen vermelden is echt wel beter dan regio's/streken. De titel duidt op landen, dan verwacht de lezer ook dat er bij de voorbeelden landen staan. Akkoord, regio's/streken vermelden is technisch gezien niet foutief maar het zou wel beter zijn om deze paragraaf consequent op te bouwen. Gewoon omwille van het verwachtingspatroon van de lezer en de consequentie. We zouden anders ook gewoon voor elk geval apart beslissen of we de provincie/regio/streek/arrondissement/gemeente/deelgemeente/straat vermelden. Gewoon omdat het technisch gezien correct is. We beslissen gewoon ad random wat we zouden vermelden. Want wie heeft er iets aan een duidelijk artikel, hé?

Ik ben al meerdere malen in aanvaring gekomen met gebruikers die in gevallen van consequentie (iets wat ik hoog in het vaandel draag) BTNI inroepen. Ik vermoed dus dat u mij geen gelijk zal geven. U heeft namelijk de regels van Wikipedia "aan uw kant". Ik ben geen ruziestoker en ik zal ook niet meer terugdraaien alhoewel ik het niet met u eens ben. Maar mag ik u alleszins vriendelijk vragen eens na te denken over hoe slordig deze paragraaf is opgesteld? U zou mij daar al een heel groot plezier mee doen.

Met vriendelijke groeten

EBFS (overleg) 26 jul 2018 18:45 (CEST)

Voor beide opties is denk ik wat te zeggen. De versie vóórdat EBFS die aanpaste (en die nu weer is teruggezet) veronderstelt iets meer geografische basiskennis bij de "gewone" lezer, die dan wordt geacht te weten dat bijv. Vlaanderen een deel is van België. Nu zullen de meeste Nederlandstaligen dit ook idd. wel zo weten, maar dan nog blijft het een punt van discussie. (Als je dit tot in het extreme doortrekt, moet je je immers ook afvragen of in Vlaanderen wel expliciet gemeld moet worden dat het in België ligt; dat weet immers iedereen zo toch ook wel?) De Wikischim (overleg) 26 jul 2018 21:36 (CEST)

John F. Kennedy[bewerken]

Hallo Take, zou je gebruiker Krijger & Partners uitleg willen geven m.b.t. je reverts van zojuist? Het betreft een nieuwe gebruiker namelijk, die de "mores" hier natuurlijk nog niet kent. Dank je wel, hartelijke groet, eVe Roept u maar! 31 jul 2018 16:24 (CEST)

Hoi Eve,
Zeker! Dank voor je bericht. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 31 jul 2018 16:52 (CEST)
Super, dank je :) - eVe Roept u maar! 1 aug 2018 10:52 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

De enquête had ik al ingevuld. Strekking van mijn feedback: zie hierboven. Take Mirrenberg (overleg) 8 dec 2018 16:50 (CET)

Doorgeefster[bewerken]

Sterrendag[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag? Richardkiwi 31 dec 2018 01:25 (CET)

reclame[bewerken]

Het sjabloon {{reclame}} is bedoeld voor normale beoordelingsnominaties wegens reclame en niet voor nuwegjes wegens expliciete reclame. Daarvoor moet je gewoon {{nuweg}} gebruiken. Mbch331 (Overleg) 28 apr 2019 10:09 (CEST)

Yes, vergeten. Bedankt. Take Mirrenberg (overleg) 28 apr 2019 10:12 (CEST)