Overleg gebruiker:TheBartgry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beoordelingsnominatie PlanetSide 2[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om PlanetSide 2 dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140111 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 jan 2014 01:01 (CET)

Beoordelingsnominatie Experimentele biologie[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Experimentele biologie dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180928 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 29 sep 2018 02:03 (CEST)

Alfa-methyl-para-tyrosine[brontekst bewerken]

Hoi,

Ik struikelde over het net door jou aangemaakte lemma Alfa-methyl-para-tyrosine. Hoewel de informatie die jij geeft niet aanwezig is in het artikel over Metirosine gaat het wel over dezelfde stof. De doublure bleek toen ik de Lijst van brutoformules C10 wilde aanvullen met Alfa-methyl-para-tyrosine. Dit is een handmatig aangemaakte lijst, dus er is geen garantie dat alle stoffen die in de Wikipedia vermeld zijn er in voorkomen, maar het is in ieder geval een begin om doublures te voorkomen. Als je niet vertrouwd bent met een index op basis van de brutoformule kun je even hier kijken. T.vanschaik (overleg) 10 okt 2018 12:59 (CEST)

Is het echt een doublure? Misschien is het Alfa-methyl-para-tyrosine het werkzame molecuul in metirosine. Op de Engelse wikipedia zijn het ook twee aparte artikelen die niet echt in verbinding staan met elkaar. Beetje vreemd inderdaad. Hoe dan ook, ik vind het prima om de artikelen samen te voegen. Welke pagina van de twee gaat dan bij de ander? TheBartgry (overleg) 10 okt 2018 17:56 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Hij is samengevoegd naar metirosine. TheBartgry (overleg) 22 okt 2018 13:25 (CEST)

Springspitsmuizen[brontekst bewerken]

Hoewel ik de nominatie terecht vind, zou ik je willen vragen om het artikel eerst nog een review te laten doorlopen. Het artikel stond al op mijn lijst om wat uit te breiden, eerder heb ik dit bij de etalageartikelen zeekoeien en dodo gedaan. Volgende week ben ik vrij en heb dan tijd zat om eraan te werken. Groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 15 nov 2018 09:26 (CET)

Prima, ik zal het artikel overzetten naar de review. Groeten TheBartgry (overleg) 15 nov 2018 11:02 (CET)
Inmiddels heb ik het artikel naar een iets hoger niveau gebracht, althans dat mag ik hopen... -B kimmel (overleg) 19 nov 2018 17:50 (CET)

Beste TheBartgry, vergeet je niet de review van Springspitsmuizen te archiveren? Een uitleg vind je bovenaan de Reviewpagina. Bij voorbaat dank! Knipoog 10 dec 2018 16:42 (CET)

Ik was er net naar aan het zoeken! TheBartgry (overleg) 10 dec 2018 16:50 (CET)
Helemaal goed! Duim omhoog Artikel is ook mooi opgeknapt, weer degelijk werk van B kimmel. heinGlas z3.pngnlein'' 10 dec 2018 17:15 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Zeg het met 花的[brontekst bewerken]

Peonies, Yun Shouping.jpg

Beste TheBartgry, bedankt voor het invullen van die rode links! Ik was al van plan ze blauw te kleuren, ooit, maar keek vooral tegen die musea nogal op. Goed bezig! Duim omhoog heinGlas z3.pngnlein'' 28 dec 2018 20:43 (CET)

Geen moeite! Leuk om mee te helpen aan zo'n goed (etalage) artikel. TheBartgry (overleg) 28 dec 2018 21:16 (CET)
Nou, etalage is het nog lang niet... Zaken als religieuze invloeden en de impact op buitenlandse schilderkunsten zijn nog te onderbelicht en ik heb nog heel wat bronnen te raadplegen. Het is meer een project dat me blijft boeien, wat best uniek is. Maar wie weet, als we een jaar en 70 kb verder zijn? Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 29 dec 2018 06:12 (CET)

Uitsnede[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, Ik zag je advies aan Evil berry om een uitsnede te nemen uit een te grote afbeelding. Ik zou graag de afbeelding van de eetzaal in Lick House – een stereo-opname, zie hier – halveren tot een enkel beeld en toch het thumbformaat handhaven. Weet jij hoe dat moet? Met vriendelijk groet, Sylhouet overleg 18 jan 2019 18:07 (CET)

Zeker! Ik maak er wel een paar. TheBartgry (overleg) 18 jan 2019 18:46 (CET)
Mijn dank voor je snelle en deskundige reactie. Sylhouet overleg 18 jan 2019 20:58 (CET)

Complimenten![brontekst bewerken]

Niet van mij, maar van mijn vrouw. Ze vertelde me dat ze op het artikel Tyrosine stuitte en het heel boeiend vond (ze is een rasechte, doorgewinterde foody). Ik zei dus meteen: dat geef ik door! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 27 jan 2019 17:35 (CET)

Kijk aan! Dat is erg leuk om te horen! Geef haar mijn dank door! (en Itsme zijn dank, hij heeft ook een behoorlijke aandeel geschreven. Als voedingskundige zou hij dit vast ook leuk vinden om te horen.) TheBartgry (overleg) 27 jan 2019 20:32 (CET)
Zeker! Glimlach Itsme (overleg) 4 jan 2020 01:50 (CET)

Haakjes[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, bedankt voor je verduidelijking met deze bewerkingssamenvatting, maar het is mij niet zo duidelijk waarom je een notatie met haakjes gebruikt doorheen dit artikel. Ik zal niet pretenderen daar een groot kenner in te zijn, maar mij is die notatie onbekend (ik ben nochtans enigszins vertrouwd met het thema op zich). Bedoel je dat om het geheel duidelijk af te lijnen? Dan zijn aanhalingstekens wellicht meer aangewezen. Haken impliceren dat als je het stuk tussen haken weglaat, de zin nog steeds klopt. Dat is hier niet zo. Als het de notatie is zoals die in de literatuur gebruikt wordt, is het natuurlijk maar zo. Terwijl ik hier toch even passeer: ik zie je bewerkingen de laatste tijd vaak passeren op mijn volglijst. M'n complimenten voor de uitbreidingen en aanpassingen her en der! M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 27 jan 2019 22:10 (CET)

Dank voor het nalezen van het artikel! (A → G)- is inderdaad een twijfelachtige manier van noteren. Ik probeerde inderdaad een geheel aan te geven. A → G-gradiënt vond ik wel erg obscuur. Aan aanhalingstekens had ik nog niet gedacht, dat is een goede oplossing! TheBartgry (overleg) 27 jan 2019 22:37 (CET)
Bedankt voor je antwoord en je aanpassing. Dat lijkt me duidelijker zo. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 28 jan 2019 09:06 (CET)

Archaea[brontekst bewerken]

Hallo,

Bedankt voor uw reactie op mijn wijziging bij Archaea.
De reden dat ik de wijziging aanbracht, is dat er TWEE keer een domein gedefinieerd werd namelijk:
Domein: Archaea (archaebacteriën) en dan nog eens:
Domein
Archaea
De laatste leek me voldoende en ook beter omdat ik denk dat dat de wetenschappelijke naam is.
Daarom verplaatste ik de Nederlandse naam archaebacteriën naar de kop van de box.

Bovengenoemde is echter mijn persoonlijke opvatting en ik heb er geen enkel probleem mee als u de bewerking terugdraait.

met vriendelijke groet,

Kvdrgeus (overleg) 7 mrt 2019 22:23 (CET)

Het lijkt in dit geval inderdaad dubbelop, dat komt omdat het taxobox-sjabloon met name is ontworpen om lagere taxa in te vullen: kijk bijvoorbeeld hier bij protisten. Hier, bij archaea, spreken we van het hoogst mogelijke taxonomische niveau, het domein. We moeten minstens ‘domein’ aangegeven onder ‘taxonomische indeling’, maar dan ook eronder de archaea echt definiëren. Dat lijkt wellicht dubbelop, maar is het meest analoog aan andere artikelen. TheBartgry (overleg) 7 mrt 2019 22:41 (CET)

Wetenschap[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry,

zag dat je fysisch had toegevoegd, maar in de geschiedwetenschap bijvoorbeeld gaat het niet om fysische verklaringen. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 31 mrt 2019 13:43 (CEST)

Je hebt helemaal gelijk. Ik was niet zo te spreken over de toevoeging ‘zonder bijvoorbeeld een beroep op bovennatuurlijke machten.’ Het lijkt me niet relevant om in het eerstgenoemde kenmerk uberhaupt een voorbeeld te geven. Er zijn zoveel zaken waar beoefenaars van de wetenschap geen beroep op doen. TheBartgry (overleg) 31 mrt 2019 14:41 (CEST)
Dat laaste klopt, maar bij demarcatieproblenen wordt toch vaak wetenschap tegenover religie gezet?

mvg HenriDuvent 31 mrt 2019 15:10 (CEST)

Algen[brontekst bewerken]

Hoi TheBartgry, weet je zeker dat alle algologen inmiddels blauwalgen niet meer als algen zien? mvg HenriDuvent 31 mrt 2019 15:08 (CEST)

100%. Cyanobacteriën zijn prokaryoot. Ze hebben werkelijk niets met algen te maken. Ik weet ook niet welke dwaas heeft toegelaten dat de term ‘blauwalgen’ zo ingeburgerd is geworden. Ach, ze lijken misschien van een afstand op algenbloei. Dat kan de reden zijn. Fijn trouwens om samen tot compromissen te komen over het artikel. Ik had nog een laatste vraag over die tweede zin: zou het niet beter zijn om het tweede gedeelte ervan in een aparte zin te zetten? Nu zeggen we dat algen gemeen hebben dat ze eukaryoot zijn. Dat is eigenlijk een beetje gek verwoord, want vrijwel al het leven om ons heen is eukaryoot. TheBartgry (overleg) 31 mrt 2019 16:17 (CEST)
Prima om het te veranderenn. En wat betreft de blauwwieren. Vergeet niet dat nog maar kort geleden aan Nederlandse universiteiten blauwwieren tot wieren werden gerekend. Ik weet zo goed als zeker dat Chris van den Hoek, toch niet de minste, dat ons dat in zijn cursus systematiek van lagere planten bijbracht. En inderdaad fijn om constructief samen te werken, hg HenriDuvent 31 mrt 2019 21:41 (CEST)
NB. Chris van den Hoek doceerde adhv een syllabus die later is omgewerkt tot zijn bekende inleiding in de Algologie: zie [[1]], mvg HenriDuvent 31 mrt 2019 21:48 (CEST)

Wetenschap[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry,

Kun je hier even reageren? Groeten, Hansmuller (overleg) 7 mei 2019 12:13 (CEST)

Gereageerd! Ik volg dergelijke pagina’s trouwens in mijn volglijst, dus ik lees altijd wel de vragen die daar gesteld worden. Goede compromis vond ik het overigens. TheBartgry (overleg) 8 mei 2019 15:32 (CEST)

Desoxyribonucleïnezuur[brontekst bewerken]

Ik snap deze bewerking niet zo erg. Goed, DNA en Dna redirecten nu naar de doorverwijspagina maar naar mijn mening is de verwijzing wel nuttig. Of mis ik een overweging? The Banner Overleg 29 jul 2019 21:09 (CEST)

Zou je kunnen uitleggen op welke manier het nuttig is? Niks van wat op de doorverwijspagina staat heeft iets te maken met het molecuul desoxyribonucleïnezuur, dus een link erheen vond ik erg vreemd. TheBartgry (overleg) 29 jul 2019 23:07 (CEST)
Ik keek er nogal raar tegen aan maar je maakt nu duidelijk dat het in feite een heen-en-weer-verwijzing is. Dat is inderdaad niet nuttig. The Banner Overleg 29 jul 2019 23:36 (CEST)

Lipide dubbellaag[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry,

Bij het oplossen van links naar doorverwijspagina's zag ik dat je per ongeluk een of meerdere links op Lipide dubbellaag had achtergelaten. Via zo een link komt een lezer niet op het juiste artikel terecht.

Door op jouw persoonlijke instellingen -->click--> meta:Special:MyPage/global.css <--click<-- dit neer te zetten:

.mw-disambig { background-color:#AFEEEE; }

zie je voortaan heel gemakkelijk waar je per ongeluk een dp-link hebt achtergelaten.

Meer informatie hiervoor kan je hier vinden: Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Met vriendelijke groet,
Edoderoo (overleg) 4 aug 2019 21:11 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2019 1 sep 2019 16:42 (CEST)

kleine letter[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, omdat ik deze bewerking van je ongedaan maakte, toch even wat uitleg waarom. Hoe een woord ook geschreven wordt, de regel van de beginhoofdletter heeft altijd voorrang, ook bij merknamen bijvoorbeeld (zie donorprincipe). Hier heb je m.i. zelfs geen eigennaam, maar een woord dat niet wezenlijk anders is dan bv. "microscoop", waarvan quasi niemand (denk ik) het met kleine letter zou schrijven aan het begin van een zin. Ik zie zelf niet goed in waarom je net voor dit woord een alternatieve spelling zou willen bedenken, het is een woord zoals eigenlijk alle andere die ik in dit stukje heb neergeschreven, nog los van die taalregel. Vanzelfsprekend is het elders in de zin met een kleine letter. Vriendelijke groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 3 nov 2019 21:19 (CET)

Goed dat je dit aanhaalt. Ik was namelijk zelf ook niet 100% zeker hoe de schrijfregel hier precies geldt. Het is absoluut gebruikelijk om bij verschillende type RNA-moleculen een kleine letter te gebruiken in verkorte vorm: mRNA, tRNA, dsRNA, snoRNA. Ook bij termen als pH en tert-butyl geldt hiervoor een afwijkende schrijfvorm, namelijk een kleine letter, ook aan het begin van een zin. Bij microRNA is het even de vraag of de korte-vorm-spelling geldt. Ik vermoedde van wel, omdat uitgeschreven vormen altijd een spatie bevatten: messenger RNA. Even rondkijkend in journals zie ik dat het allebei wordt gebruikt: dit onderzoek hanteert bijvoorbeeld ‘microRNA’, een ander onderzoek weer niet. Ik weet het even niet meer. Maar goed zodoende mijn beweegreden. TheBartgry (overleg) 3 nov 2019 22:57 (CET)
Beste TheBartgry, bedankt voor de verduidelijkingen. Ik ben me er zeer van bewust dat de voorbeelden die je aanhaalt steevast met kleine letter worden geschreven. Er is echter een verschil tussen vakliteratuur en Wikipedia. Op de Nederlandse Wikipedia is beslist om de standaardregels voor het Nederlands te hanteren en die zijn hierin volgens mij glashelder: geen uitzonderingen. Ook voor rRNA, mRNA, snoRNA, microRNA ... gaat dit dus ook gewoon op, ook al zul je die in de literatuur zelden of nooit aantreffen. En dat is heel begrijpelijk, als je "MRNA" ziet, dan zal dat verwarrend zijn, alsof dat iets anders is dan "mRNA". Het handigste volgens mij is om gewoon te vermijden dat die afkortingen in het begin van een zin komen te staan. De woordvolgorde veranderen is in het Nederlands vaak niet eens zo moeilijk. Een lidwoord kan ook helpen of het daar voluit schrijven. Zo zou ik die soms vervelende tegenstelling tussen vakliteratuur en Nederlands alvast vermijden. :-) Vriendelijke groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 5 nov 2019 13:34 (CET)
@MichielDMN: Lidwoorden zijn inderdaad een goede manier om deze spellingsconflicten te voorkomen. Ik heb nog een kleine vervolgvraag: als de standaardregels van het Nederlands zonder uitzonderingen in een encyclopedie gevolgd moeten worden, loop je bij vakspecifieke artikelen al snel aan tegen lelijke inconsistenties. Als een dergelijk artikel een correct beeld hoort te geven van het onderwerp, is er toch geen andere keus om de courante spelling daarvoor te gebruiken? Hoe kunnen die standaardregels Nederlands ooit gerijmd worden met de inhoudelijke autenthiciteit van een vakspecifieke tekst (los van trucjes met lidwoorden)? TheBartgry (overleg) 14 nov 2019 22:24 (CET)
MichielDMN heeft gelijk over hoofdletters aan het begin van een zin, zie bijv. dit taaladvies. Ook Onze Taal dat op dit soort punten vaak wat rekkelijker is, zegt dat alleen zinnen die met een apostrof, cijfer of symbool beginnen een uitzondering vormen. MRNA is inderdaad raar, dus een alternatieve formulering is verstandig.
Dat er nóóit uitzonderingen mogelijk zouden zijn vanwege vaktaal, lijkt me wat overdreven. Zo is het geaccepteerd om de namen van geologische tijdperken zoals het Trias hier met een hoofdletter te schrijven, ondanks dat de Taalunie enkele jaren geleden bedacht dat die een kleine letter zouden moeten krijgen (op het schoolbord schreef ik met krijt over het krijt/Krijt; vgl. Onze Taal). Verder is in sommige gevallen het 'donorprincipe' van toepassing. Bever (overleg) 9 dec 2019 04:12 (CET)

Hernominatie verwijdering etalage-artikel[brontekst bewerken]

Hoi TheBartgry, volgens Wikipedia:Etalage/Archief#2019 is het artikel Pi (wiskunde) op 6 oktober 2019 behouden en drieënhalve week later nomineer je het opnieuw voor verwijdering. Ik weet niet welke minimale termijn er is voor hernominatie (bij TBP geldt geloof ik een termijn van minstens 6 maanden) maar zo snel opnieuw nomineren lijkt me niet gewenst. Mogelijk was je je er niet van bewust dat er recentelijk besloten is dit artikel te behouden. - Robotje (overleg) 5 nov 2019 21:20 (CET)

Dank voor je bericht. Ik ben mij er zeker bewust van dat dit artikel voor verwijdering is voorgedragen, maar niet op een behoorlijke manier. Pi (wiskunde) is door mij op 13 augustus in de review gezet, om te kijken of er ideeën konden worden verzameld ter verbetering. Twee weken daarna werd het samen met vele andere etalageartikelen (zonder overleg) voordragen voor verwijdering door een anonieme gebruiker. Velen namen de nominaties niet serieus en stemden tegen, niet zozeer om de inhoudelijke kwaliteit, maar om wijze van nomineren te kritiseren. Omdat het bij herziening van etalageartikels gaat om verbetering van de inhoud vond ik het niet relevant om hiermee rekening te houden. TheBartgry (overleg) 5 nov 2019 22:08 (CET)
Gevoelsmatig lijkt me dat niet kunnen, maar ik zie zo snel niet waar vastgelegd is welke minimale periode er moet gewacht moet worden voor hernominatie. - Robotje (overleg) 5 nov 2019 22:42 (CET)
Ik begrijp goed dat je je keert naar de reglementen/gebruiken van Wikipedia, maar die zijn er toch uiteindelijk voor om de kwaliteit van de encyclopedie te waarborgen? Dat is precies wat ik probeer te bewerkstelligen: het uitwisselen van argumenten over de inhoud is wat een artikel goed maakt. In dat kader lijkt mij niet zozeer mijn nominatie ongewenst, maar die van de anonieme gebruiker. TheBartgry (overleg) 5 nov 2019 23:09 (CET)
Tja, en in het kader van de richtlijnen voor nominatie lijkt het mij niet gewenst om eenzelfde artikel binnen de in de richtlijnen gestelde termijn van een maand (31 dagen) opnieuw te nomineren. Zoveel haast is er toch niet bij om in dit geval tegen die in de richtlijnen gestelde termijn in te gaan? Mvg, Trewal 7 nov 2019 20:10 (CET)
Daar heb je gelijk in. Ik heb zo op de inhoud gelet (ik ging ervan uit dat dát was waar het uiteindelijk om draait) dat ik de richtlijnen van de gestelde termijn over het hoofd heb gezien. Kan voor deze keer de regel iets flexibeler worden gehanteerd? TheBartgry (overleg) 7 nov 2019 20:32 (CET)
Dan zou je een precedent scheppen en zou je tevens degene die deze nominatie "verliezen" een handvat geven om tegen de uitkomst in beroep te gaan, wegens het niet voldoen aan de richtlijnen die er nu eenmaal voor dergelijke nominaties zijn. Dan lijkt het me eenvoudiger om deze nominatie nu door te halen, zodat er niet op een afhandeling/uitkomst (mogelijkerwijs afwijzing) en een nieuwe periode van een maand (31 dagen) gewacht hoeft te worden. Vervolgens kun je meteen na het doorhalen van deze nominatie nu wel direct een nieuwe nominatie doen. Het is immers inmiddels wél een maand (31 dagen) geleden dat de vorige beoordeling afgehandeld werd. Lijkt je dat niet beter en zuiverder? Mvg, Trewal 7 nov 2019 21:50 (CET)
Ik heb het gevoel dat we langs elkaar heen praten, maar ik herhaal mijn argument toch maar even: de richtlijnen van wikipedia hebben toch uiteindelijk de bestaansreden om de kwaliteit van de encyclopedie te waarborgen? Dat is exact wat ik hier probeer. Je verdedigt een richtlijn omdat "deze er nou eenmaal is", maar kijkt niet naar de grotere reden die eraan ten grondslag ligt. Dergelijk formalisme helpt geen van ons verder. Of zie ik het verkeerd? TheBartgry (overleg) 7 nov 2019 22:45 (CET)
Ik snap dat je dat probeert. Maar je kunt dat toch ook bereiken door het wél volgens de richtlijn te spelen? Het resultaat, in het kader van het verbeteren van de kwaliteit van de encyclopedie, blijft daarmee hetzelfde, dus dat argument snijdt in mijn ogen weinig hout. Waarom dan stug vasthouden aan een nominatie die formeel niet volgens het boekje is gegaan (ook al was dat waarschijnlijk onbewust)? Dat helpt toch ook geen van ons verder? Mvg, Trewal 8 nov 2019 11:23 (CET)
Ik kan me voorstellen dat als ik nu opnieuw nomineer, stemmers er moedeloos van worden en ermee ophouden aandacht aan te schenken, zodat aan het eind van de maand dit ondermaatse artikel nog steeds niet uit de etalage is. Maar uit jouw argumenten concludeer ik dat die veronderstelling ongefundeerd is, of niet? TheBartgry (overleg) 8 nov 2019 13:05 (CET)
Ik kan me anders ook goed voorstellen dat zij die nu voor verwijdering hebben gestemd best bereid zijn om dat wederom te doen, vooral als hen duidelijk is dat hun uitgebrachte stemmen anders zouden kunnen worden verworpen vanwege een procedurele fout in de nominatie. Het gaat hen immers (als het goed is) toch ook om het verbeteren van de kwaliteit van de encyclopedie? Mvg, Trewal 8 nov 2019 13:23 (CET)
Ik hoop dat je gelijk hebt. TheBartgry (overleg) 8 nov 2019 17:00 (CET)
Ik ook, en ik stel het erg op prijs dat je het op deze manier oplost. Ik heb er wel vertrouwen in dat naast Wutsje, die inmiddels al opnieuw zijn stem heeft geplaatst, ook @De Wikischim: @Sylhouet: @DimiTalen: @Vinvlugt: en @KlaasZ4usV: opnieuw hun steun voor je voorstel zullen geven. Mvg, Trewal 8 nov 2019 18:48 (CET)
Fijn dat het meningsverschil over rekkelijkheid en preciesheid in der minne is geschikt. Sylhouet overleg 8 nov 2019 21:03 (CET)

Etalageonderhoud[brontekst bewerken]

Fijn dat je na de nominaties alles weer netjes op zijn plek zet, de meeste gebruikers laten dat aan het toeval over. Klein detail: volgens het wikidata-item van π staat het artikel nog in de Nederlandstalige Etalage. Ik wil dat graag zelf aanpassen, maar zit woensdag pas weer achter een pc. Het artikel heeft zoveel taallinks dat een smartphone het nauwelijks trekt. Zou je dat nog kunnen fiksen? A propos: ken je dit al? Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 9 dec 2019 19:46 (CET)

Dat heeft een robot inmiddels gedaan, zoals gebruikelijk. Bever (overleg) 10 dec 2019 16:33 (CET)
Ah, fijn dat dergelijke wijzigingen automatisch gebeuren, ik heb altijd opvallend grote moeite om in Wikidata soepel mijn weg te vinden. Het Wikiproject/Etalageonderhoud kende ik nog niet, fijn overzicht is dat! Heel wat interessant (potentieel) etalagemateriaal is daar te vinden! TheBartgry (overleg) 10 dec 2019 22:02 (CET)

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 2020[brontekst bewerken]

Wikimedia Nederland Nieuwjaarsbijeenkomst 2019.jpeg

Op de WikiZaterdag van 11 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland plaats in het Textielmuseum in Tilburg.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er met alle aanwezigen teruggekeken op het voorgaande jaar, om daarna een blik op de toekomst te werpen. Daarnaast worden ook deze keer weer de WikiUilen uitgereikt en wordt de uitslag van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2019 bekend gemaakt.

Als deelnemer aan de Schrijfwedstrijd nodig ik je bij deze van harte uit om volgende week ook naar Tilburg te komen. Kijk op de verenigingswiki van WMNL voor meer informatie. In verband met de beperkte capaciteit is aanmelden verplicht.

Vriendelijke groet, ook namens de jury,
Ciell 3 jan 2020 09:49 (CET)

Hartelijk dank voor uw werk voor het artikel Tyrosine[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, ik wil u langs deze weg hartelijk bedanken voor al het werk dat u heeft gestopt in het etalageklaar-maken van het artikel Tyrosine. Zoals u weet heeft dit artikel mijn speciale belangstelling omdat ik dit ooit heb ingezonden voor de Schrijfwedstrijd. Ik ben blij en trots dat uw inspanningen er uiteindelijk toe hebben geleid dat het artikel in de etalage terechtgekomen is, maar zal zelf niet meer aan het artikel verder schrijven. Om verschillende redenen ben ik vrijwel niet meer actief op Wikipedia. Heel af en toe verbeter ik nog eens een komma of een kromme zin, meestal anoniem. Maar tijd stoppen in fact-checking en schrijfwerk doe ik (voorlopig?) niet meer. Ik had u ook al bedankt op mijn overlegpagina, maar realiseerde me later dat u mijn overlegpagina waarschijnlijk niet volgt. Vandaar ook langs deze weg mijn reactie. P.S. in de figuur "Een aantal klinisch relevante stofwisselingsroutes van tyrosine" staat een spellingsfout: 'malanine' moet 'melanine' zijn. Met vriendelijke groet, Itsme (overleg) 4 jan 2020 01:45 (CET)

Dag Itsme! Een verrassing om van u te horen. Erg fijn dat u de tijd heeft genomen om het artikel te bekijken en een woord van dank achter te laten! Ik vreesde al enigszins dat u wikipedia (voorgoed) had verlaten. Als het u interesseert, kunt u in deze archivering nog lezen hoe de kwaliteitsbeoordeling is verlopen. Nu ik de kans krijg wil ik ook graag richting u mijn dank uitspreken voor de vele artikelen waarmee u jaren geleden wikipedia heeft verrijkt. Bij het artikel Vitamine D, grotendeels van uw hand, heb ik meermaals overwogen eenzelfde project te ondernemen (wie weet?). Ik zal de figuur overigens zo snel mogelijk corrigeren. Zo’n fout valt natuurlijk alleen de hoofdauteur meteen op. Een gezond nieuwjaar gewenst! TheBartgry (overleg) 4 jan 2020 12:33 (CET)
U ook de beste wensen voor 2020! Het artikel 'Vitamine D' is wat mij betreft nog niet etalageklaar, aangezien er veel meer dan nu gezegd kan worden over de fysiologie en toepassingen van vitamine D. Naar mijn idee heb ik het artikel in half-affe toestand achtergelaten en veel van de potentiële toepassingen afgeraffeld onder het kopje "Vitamine D en andere aandoeningen", ook de paragraaf "Functies in het lichaam" is belachelijk kort. Het artikel is bovendien erg mensgericht, ik zou wel wat meer over vitamine D in het dierenrijk willen lezen. En over de evolutionaire achtergronden van het vermogen vitamine D3 aan te maken in de huid en de ethnische verschillen daarin. En ook over de geschiedenis van de ontdekking van vitamine D en haar functies valt meer te vertellen. Ik zie mijzelf echter niet meer wekenlang vele avonden tot diep in de nacht aan 'Vitamine D' schrijven, zoals ik voor het artikel 'Tyrosine' heb gedaan. Mocht iemand (niet persé u) daar wél toe bereid zijn, dan stel ik echter graag de literatuur waarover ik beschik ter beschikking (via een We-Transfer link). Een verzoek daartoe graag via de functie "Email deze gebruiker". Itsme (overleg) 4 jan 2020 14:31 (CET)
Daar heb je zeker gelijk in. Er is nog heel veel interessants te vertellen over de biologische/fysiologische aspecten, maar ik was wel al onder de indruk van de informatie die je gaf over de status, de behoefte en de bronnen van vitamine D. Wat me vooral zo aantrok tot het artikel is het professionele taalgebruik dat je hanteert. Het is iets dat jammer genoeg maar weinig voorkomt. En wat een gul gebaar om literatuur beschikbaar te stellen, dank daarvoor. TheBartgry (overleg) 4 jan 2020 19:41 (CET)

Genetica[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, je plaatste dit artikel ooit in de Review. Naar aanleiding van het commentaar heb je er nog heel wat aan verspijkerd. Wat denk je, is het nuttig om hem een volgende review te geven? Ik zie dit artikel graag in de Etalage... heinGlas z3.pngnlein'' 8 jan 2020 17:58 (CET)

Oh, en alvast gefeliciteerd. Als Celkern niet in de prijzen valt eet ik mijn muis op. Die van mijn pc uiteraard, gezien ik (ook) vegetariër ben. heinGlas z3.pngnlein'' 8 jan 2020 18:13 (CET)
Wat een sympathiek bericht! Als ik zo rondkijk bij de andere artikelen moet ik zeggen dat ik het behoorlijk spannend vind allemaal. Maar dit geeft veel hoop. En over genetica. Ik was destijds nog heel nieuw op wikipedia, dus ik heb het toen een beetje overhaast aangepakt. Het lijkt me een prima idee om genetica in de review te zetten, maar ik zal er niet onmiddellijk aan meewerken (vanwege andere bezigheden). Gelukkig kunnen we het daar enige tijd laten staan en er altijd nog op terugkomen, dus er is natuurlijk niets op tegen. TheBartgry (overleg) 8 jan 2020 19:00 (CET)
Ik zal binnenkort eens kijken... Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 8 jan 2020 20:47 (CET)

Membraan[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, membraan kan wel degelijk onzijdig zijn hoor: https://woordenlijst.org/#/?q=membraan. Je hoeft dat dus niet overal aan te passen. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 9 jan 2020 09:57 (CET)

Volgens de bronnen die PAvdK aanhaalt (overleg:celkern) is ‘de membraan’ binnen de geneeskunde en verwante disciplines het meest aanbevelenswaardig. Ik kan mij herinneren dat er een interne regel bestaat die stelt dat bij vakspecifieke artikelen Pinkhoff gevolg moet worden, dus ik wil dat natuurlijk niet ondermijnen. Of gaat dat hier niet op? TheBartgry (overleg) 9 jan 2020 12:00 (CET)
Wikipedia is ruim van opzet, ik denk niet dat we Pinkhoff hier als leidraad kunnen hanteren. De enige interne regel die ik ken, is dat we de Woordenlijst en in tweede instantie Van Dale volgen. Ik snap de voorkeur en aanbeveling en je kunt die dus zeker hanteren, maar het systematisch gaan aanpassen, lijkt me niet de bedoeling. Het is immers geen fout en ik denk dat je wel nuttigere aanpassingen kan doen, als ik zie hoe goed je inhoudelijk bijdraagt. :-) MichielDMN 🐘 (overleg) 9 jan 2020 12:41 (CET)
Ik zie dit toevallig. Die interne regel vind je hier: Wikipedia:Opinielokaal/Medische nomenclatuur. Dat gaat wel alleen over medische termen en niet alle vakspecifieke artikelen. Peilingen zijn natuurlijk niet bindend, maar als er een ruime meerderheid is (hangt af van totaal aantal stemmen), dan wegen ze wel eens mee. Deze peiling was het gevolg van een langdurig conflict tussen twee gebruikers.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 jan 2020 15:09 (CET)

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry,

De jury van de schrijfwedstrijd is er inmiddels uit en heeft beslist welke artikelen de gouden, zilveren en bronzen pen krijgen. Jouw inzending is daar niet bij. Dit betekent beslist niet dat jouw artikel of de andere artikelen in de ogen van de jury slecht waren. Integendeel: het aantal inzendingen was deze keer veel groter dan in voorgaande jaren, en de doorsnee kwaliteit was hoog.

De jury heeft besloten om, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was, de niet-winnaars in het kort wat terugkoppeling te geven over hun ingezonden artikel. Iedereen heeft er tenslotte de nodige uurtjes ingestoken. ‘Celkern’ vonden wij een fantastisch compleet en gedetailleerd artikel over een moeilijke materie. Het heeft een logische opbouw waarin de structuur, de functies en de dynamiek van de celkern uitputtend beschreven worden. Het schenkt ook aandacht aan de ontwikkeling van kennis over de celkern vanaf de eerste tekeningen ervan in de vroege achttiende eeuw. De illustraties zijn functioneel en instructief, en zo geplaatst dat een rustige lay-out is gecreëerd. Er zijn toch enkele kritische opmerkingen over jouw inzending te maken, afgezien van een enkel tikfoutje. De stijl is ons inziens te wetenschappelijk. Wellicht is dat bij dit onderwerp moeilijk te voorkomen, maar het artikel veronderstelt veel dingen bekend die bij de doorsnee lezer niet tot de geestelijke bagage behoren. We hebben ook meegewogen dat je gebruik hebt gemaakt van het artikel Cell nucleus op de Engelstalige Wikipedia.

Dat laat onverlet dat we blij zijn dat Wikipedia er een erg mooi artikel bij heeft over de drager van de genetische informatie van organismen. Wij denken dat je artikel een kandidaat is voor de Etalage. De jury raadt je dan ook zeker aan om dit artikel aan te melden voor een etalagereview. We willen je hartelijk danken voor je deelname dit jaar. Vriendelijke groeten namens de jury van de schrijfwedstrijd 2019, Sijtze Reurich (overleg) 11 jan 2020 23:26 (CET)

Heb je toevallig mangochutney voor bij mijn muis? Maar niet getreurd, van de overige kandidaten zijn er maar vier die de suggestie hebben gekregen om hun ingezonden artikel in de Review te plaatsen. Daar hoor jij dus ook bij, proficiat dus! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 12 jan 2020 11:21 (CET)
Nee nee, zeker niet getreurd! Ik ben zeer dankbaar om de feedback en het lijkt me erg leuk om dit artikel nog etalageklaar te maken. Dank voor de bemoediging! TheBartgry (overleg) 12 jan 2020 11:26 (CET)

Referentie Abiogenese[brontekst bewerken]

Hallo. Gisteren vulde je het artikel Abiogenese aan en voegde je de ref name Robertson2012 toe. Die is echter niet gedefinieerd in het artikel, waardoor het een referentiefout/foutmelding geeft (zie bronvermelding). Kijk je daar nog even naar? Dank bij voorbaat en een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 jan 2020 15:01 (CET)

Ah, dank voor de oplettendheid! Dat was mij inderdaad ontschoten, ik zal het corrigeren. TheBartgry (overleg) 12 jan 2020 16:43 (CET)

Instorting WTC[brontekst bewerken]

Beste, bij voorbaat dank voor uw bewerking op het artikel Instorting van het World Trade Center, dat ik afgelopen zomer ben gaan schrijven met als doel het naar de Etalage te brengen. Vele anderen (niet alleen ik) hebben er inmiddels veel tijd in gestopt. Het staat sinds afgelopen weekend in de Review en wordt dus een maand nagekeken. Ten minste twee gebruikers hebben aangegeven dat er redactioneel, en ik citeer, "nog veel werk is". Ik ben ten dele van die mening, hoewel ik er begrip voor heb omdat de inhoud grotendeels de analyses van het NIST, FEMA of ASCE reciteert. Ik heb opgemerkt dat je een bewerking hebt uitgevoerd die minimalisme hoog in het vaandel lijkt te dragen, dat wil zeggen, een snoei waardoor informatie werd weggehaald die (maandenlang) geen betrekking heeft gehad op de feiten in New York. Terecht. Dank daarvoor, want ik heb dat over het hoofd gezien of steeds zozo gelaten omdat ik een beetje te vaak de "mensen van de volledigheid" vertegenwoordig (niet altijd nodig). Het is wel zo dat ik beknopt werken aanmoedig. Dat ik graag volledig ben kan je overigens zien aan de immense omvang van het artikel, wat soms ten koste is gegaan van de zinsbouw. Er komt al commentaar op sinds ik het artikel in de Review plaatste ("redactioneel ontoereikend"). Samengevat vindt men de inhoud en onderbouwing oké en erkent men dat er veel tijd is ingestopt, maar vindt men de zinsbouw onvoldoende (soms ontbreken concrete toelichtingen daarover). Ik vertrouw dus op mensen met ervaring die een handje willen helpen (ik heb twee jaar ervaring op vlak van neutraal schrijven en mijn linguïstiek heeft soms te lijden onder mijn drang om complete inhoud te verschaffen). Ik bedoel maar, mijn taalgebruik komt soms op de tweede plaats. Ik denk dat dit hier ook een rol heeft gespeeld, waardoor sommige zinnen onduidelijk "lezen". Het is een "fout" die ik ruiterlijk toegeef en met oog op een opname in de Etalage, wat mijn doel was gezien de aard van de gebeurtenis (het onderwerp), wilde ik er een vloeiend en mooi artikel van maken. Cnuddearthur (overleg) 14 jan 2020 18:38 (CET)
Dank voor je hele uiteenzetting. Als ik nog een uitweiding vind in je artikel, zal ik proberen deze indien nodig wat in te korten. Een tip van mijn kant: neem de suggesties in de review serieus, maar met een gezond korreltje zout. Ook achter mijn wijziging zat nou niet de grootste gedachtegang. TheBartgry (overleg) 14 jan 2020 19:20 (CET)

MSDS[brontekst bewerken]

Dag TheBartgry. Is MSDS verouderd voor alle chemische componenten/zuren/... of enkel voor salpeterzuur? Ik heb het over deze diff. Of is er ergens op het internet nog een andere MSDS? En waarom is het kwalijk om een oude MSDS te hebben? Bedankt alvast voor de informatie. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 17 jan 2020 20:04 (CET)

Hi! Ja, het zit zo. De MSDS-database wordt al een tijd niet meer ondersteund, dus alle artikelen die hierheen verwijzen hebben in principe een dode link. Gelukkig is er nog wel de International Chemical Safety Card, waar min of meer dezelfde informatie in staat, en hier wordt bij salpeterzuur ook naar verwezen. Bij dit artikel in het bijzonder heb ik de MSDS-link weggehaald omdat het een etalageartikel betreft, dus een (redundante) dode link leek mij enigszins zinloos. TheBartgry (overleg) 17 jan 2020 21:00 (CET)
Ik begrijp het nu. Ik zou eventueel wel opteren om gearchiveerde versies van de links op te nemen in de artikelen waar dat een meerwaarde is. Dat kan via de Wayback Machine van Internet Archive. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 19 jan 2020 15:11 (CET)

Verbijzondering[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, de foto van de sequencers in het artikel Genetica is in 2005 genomen, maar het apparaat is al in 2002 geannonceerd. Weet jij wanneer de gefotografeerde opstelling in gebruik is genomen? Sylhouet overleg 2 feb 2020 18:03 (CET)

Terechte vraag! De originele plaatser van deze foto (hier hebben we hem) sprak destijds over een sequence-snelheid van 30 miljard nucleotiden per jaar. Voor een apparaat van Pacific Biosciences is dit voor die tijd (2005) behoorlijk snel, dus ik heb gededuceerd dat de machines datzelfde jaar zijn aangeschaft. Maar ik kan het inderdaad niet met volledige zekerheid zeggen. Denk je dat jouw vorige formulering beter past? TheBartgry (overleg) 2 feb 2020 18:46 (CET)
Het was mij niet helder in welk jaar de machines geplaatst zijn, dus heb ik gekozen voor een formulering die wat ruimte laat. Maar op deze palindromische dag – 02022020 – ben ik vergevingsgezind en kan goed leven met 2005 als datum, zeker gezien jouw verduidelijking hierboven. Sylhouet overleg 2 feb 2020 19:30 (CET).

Inleiding[brontekst bewerken]

Beste TheBartgry, Het artikel over genetica laat me niet los. Met name met de inleiding heb ik wat moeite. In de tweede alinea staat dat overerving 'in de eerste plaats' (?) gebeurt door middel van genen, maar verderop in die alinea wordt over genen alleen nog maar gezegd dat hun moleculaire structuur ontrafeld is. Verder blijft het verband tussen genen, nucleotides, DNA, celdeling en het doorgeven van erfelijke eigenschappen nogal omfloerst. Ik heb geprobeerd er iets beters van te bakken, maar of het een toets aan wetenschappelijke criteria doorstaat weet ik niet. Ik vaar op jouw oordeel. Zie hier voor mijn concept. Groet, Sylhouet overleg 25 feb 2020 12:31 (CET)

Een ster voor u![brontekst bewerken]

Kindness Barnstar Hires.png De Willekeurige vriendelijkheid-ster
Zomaar, omdat het kan... En als tegenwicht voor eventuele zuurpruimen. heinGlas z3.pngnlein'' 11 mrt 2020 15:14 (CET)
Hey wat leuk! Bedankt Hein! TheBartgry (overleg) 11 mrt 2020 21:43 (CET)