Overleg gebruiker:TheBartgry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

TheBartgry  

Overlegpagina

Autofagie - Atrofie[brontekst bewerken]

Beste, ik zie dat je het proces van Autofagie hebt verplaatst naar Atrofie. Echter snap ik niet direct waarom. Als ik het artikel van Atrofie lees zie ik het nut er niet van, met andere woorden, het lijkt alsof deze 2 niets met elkaar te maken hebben. Het proces had ik dertijd, 2015, geschreven omdat dit bij mijn weten ook een simpele uitleg is wat Autofagie met het menselijk lichaam doet.

met vriendelijke groeten, - YounesWoW (overleg) 12 jan 2021 17:10 (CET)

Edit: ik heb uiteraard geen studie of eender in biologie/chemie/fysica, dus beter vragen en leren.

Hallo! Goed dat je dit aanhaalt. De zaak ligt enigszins complex. Autofagie is een cellulair proces: het proces waarbij binnen de cel ongewenste eiwitten en organellen worden afgebroken. Omdat jouw bijdrage voornamelijk een beschrijving was van een lichamelijk proces – hoe de stofwisseling wordt aangepast op verschillende energiebronnen – ging ik ervan uit dat het een vergissing was. Jouw stukje is een lange beschrijving van hoe het lichaam reageert op onthouding van voedsel; zover ik weet is voedselgebrek slechts één van de factoren die autofagie activeren. Omdat je verder geen bron hebt gegeven, kon ik je toevoeging moeilijk nagaan op eventuele contextfouten. Ik ben van plan mij binnenkort in autofagie te verdiepen, dan kan ik je een sluitend antwoord geven. TheBartgry (overleg) 12 jan 2021 18:08 (CET)
Goeiemorgend, bedankt voor het antwoord! Ik had inderdaad alleen geprobeerd een beschrijving te maken wat er gebeurd met het menselijk lichaam zonder voedsel. Toch goed dat de beschrijving nog kan dienen bij Atrofie! Ik kijk er naar uit dat je je gaat verdiepen in autofagie! Vriendelijke groeten, - YounesWoW (overleg) 13 jan 2021 11:10 (CET)

Schrijfwedstrijd[brontekst bewerken]

Goedemorgen TheBartgry Gefeliciteerd met de gewonnen prijs in de schrijfwedstrijd. BonteKraai (overleg) 17 jan 2021 08:37 (CET)

Schrijfwedstrijd 2020[brontekst bewerken]

Zilveren pen.svg

Beste TheBartgry, hartelijk dank voor jouw deelname aan de Schrijfwedstrijd 2020. Met jouw bijdrage aan het lemma Bloemdieren heb je laten zien dat ook een vertaling een compleet en gedetailleerd artikel kan opleveren. Je schroomt je daarbij niet om de vertaling waar nodig aan te passen en te voorzien van eigen inbreng. De jury beloont jouw bijdrage daarom met een zilveren pen. Het volledige juryrapport vind je hier. Namens de jury, Perudotes (overleg) 17 jan 2021 12:11 (CET)

Proficiat! Klaas `Z4␟` V:  17 jan 2021 12:58 (CET)
Idem, wel verdiend! Sylhouetoverleg 17 jan 2021 15:51 (CET)