Overleg gebruiker:TheDJ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo TheDJ, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.997.237 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Qui?[brontekst bewerken]

Qui! Altijd leuk om te weten dat je scripts gebruikt worden en vandaar dit bericht. Ik heb jouw Qui-scriptje (van en-wp) gebruikt, aangepast en vertaald op wikikids, zodat de moderators kunnen zien welke van hun collega's online zijn (dat is daar nog te doen :-) ). Zie het volledig omgeturnde script als je er interesse in hebt :-) Sum?urai8? 13 dec 2009 00:51 (CET)

Bugreport[brontekst bewerken]

Hoi, Heb je inderdaad hier een bugreport van gemaakt? Groet, Lymantria overleg 11 jul 2010 17:13 (CEST)

Afspeelknop[brontekst bewerken]

Hoi, een paar weken terug was er weer eens een discussie over de afspeelknop van artikelen. In die discussie meldde jij toen dat je zou kijken naar een mooie oplossing daarvoor, door het afspeelknopje bovenin naast de coordinaten te plaatsen. Ben je daar nog mee bezig? Hoe ver staat het daarmee?
Vriendelijke groet van een (te) nieuwsgierige Goudsbloem 22 okt 2010 13:01 (CEST)

Overleg MediaWiki:Common.js#SVG images: adds links to rendered PNG images in different resolutions[brontekst bewerken]

Hi TheDJ. I proposed adding this function (partly developped by you) on nl.wikipedia, too. You may want to comment the proposal. --Leyo 22 nov 2010 18:57 (CET)

Pop-ups[brontekst bewerken]

TheDJ, Pop-ups werkt niet meer naar behoren. Indien ik een link naar een dp wil repareren, gaat pop-ups wel naar de volgende pagina, maar de reparatie is niet gebeurt, bovenin staat dan alleen Huidige versie en Uw tekst, maar geen verbeterde tekst zoals altijd daaronder. Weet jij waar dit probleem aan ligt? Goudsbloem (overleg) 30 dec 2010 16:20 (CET)

Is dat niet gewoon een edit conflict ? Andere mogelijkheid is dat je zeusmode aan hebt, die kan wel eens dwars liggen. Bij mij werkt het iig. TheDJ (overleg) 31 dec 2010 10:03 (CET)
Bij mij werkt het nog steeds niet. Er is geen conflict, en ik gebruik geen zeusmode. Ik heb het zowel op een apple-computer met Safari, als op een windows met internet-explorer. En ook Pompidom heeft er last van, zie hier.Goudsbloem (overleg) 31 dec 2010 11:32 (CET)
Begint toch wel zeer irritant te worden dat het nog steeds niet werkt, ook bij werkt het bijv. niet. Weet jij waar ik moet wezen om hier wat aan gedaan gekregen te hebben? Goudsbloem (overleg) 2 jan 2011 00:58 (CET)

Voor zover ik weet is er sinds juni niets meer veranderd aan popups hier, dus ik heb geen idee waar het aan kan liggen. Je browser heeft een Javascript error console, daar zou ik es in gaan kijken als ik jullie was. TheDJ (overleg) 2 jan 2011 01:20 (CET)

Nu je het zegt... java is wel geupdate laatst en ik geloof dat dat 29 of 30 december was. Misschien ligt het daar dus aan. Ik weet weinig af van de computer en het programmeergedeelte, heb even gekeken m.b.t. die Javascript error console, maar kon niets vinden, zou niet weten hoe je iets moet veranderen/aanpassen. Met Apple gaat het nog wel een beetje met me, maar met windows tast ik volledig in het duister. Thuis heb ik een windows (helaas, spaar voor een Apple) op mijn werk een Apple. Goudsbloem (overleg) 2 jan 2011 09:15 (CET)
Ik heb het zelfde probleem nu ook al een tijdje op 2 verschillende computers, als je een oplossing hebt gevonden Goudsbloem hoor ik het graag. Mvg, Bas (o) 17 jan 2011 11:28 (CET)
Ik heb het probleem ook. Ik hou me aanbevolen voor oplossingen :) (ik draai WinXP met FirefoxPortable 3.6.13 en Java 6 update 20) Audio-x-generic.svgJZ85overleg 3 feb 2011 13:39 (CET)

pop-ups (2)[brontekst bewerken]

Hoi TheDJ. Aangezien ik weet uit het verleden dat jij de werking van pop-ups kent, de volgende vraag: sinds kort krijg ik onderaan een pop-up niet meer de mogelijkheid om een link naar een doorverwijspagina te repareren. Er lijkt dus iets in pop-ups veranderd te zijn of dat het niet helemaal goed gaat i.c.m. MediaWiki. Weet jij hier meer van? Groet, Pompidom (overleg) 11 jul 2012 09:58 (CEST)

De fout werd veroorzaakt door wijzigingen van Siebrand in Mediawiki. Op zijn OP is nu het probleem voorgelegd. Groet, Pompidom (overleg) 12 jul 2012 11:25 (CEST)

Code van bewerkknopjes gewijzigd in de software[brontekst bewerken]

Hallo TheDJ, Ter notificatie: Sinds 30 april is de functie van bewerkknopjes in de MediaWiki-software gewijzigd op een bug te repareren, waarbij de oude code niet meer werkt. Bij het zoeken op deze code kwam ik in jouw gebruikersnaamruimte de pagina Gebruiker:TheDJ/Common.js tegen waar dat het geval is. Ik weet niet of je de bewerkknopjes nog gebruikt of wilt gebruiken, als dat het geval is dien je dit zelf te wijzigen. Vervang dan

mwCustomEditButtons[mwCustomEditButtons.length] = {
...
...}
   door    mw.toolbar.addButton({
...
...})

waarbij op de puntjes de tussenliggende code staat die verder hetzelfde blijft. Als je vragen hebt, laat het me dan gerust weten. Romaine (overleg) 10 mei 2013 10:35 (CEST)

Ontmoete Wikimedianen: uitnodiging[brontekst bewerken]

Hallo TheDJ, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom enkele jaren terug het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. Het zou daarom leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Je was bij de afgelopen prijsuitreiking van de Erasmusprijs dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt, kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt, als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben, ik informeer je als het dan zover is. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine (overleg) 29 nov 2015 15:32 (CET)