Overleg gebruiker:Trigger

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Trigger, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.320 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Groeten, Dolledre Overleg 31 dec 2006 17:43 (CET)[reageer]

Werk in uitvoering-nominatie Ad Konings[brontekst bewerken]

Beste Trigger, ik zag dat je het artikel Ad Konings hebt aangemaakt. Echter heb ik er het {{wiu}}-sjabloon boven moeten zetten, omdat het in de huidige vorm niet in Wikipedia past, de opmaak en/of de inhoud is nog niet wat het wezen moet. Als er niets wordt veranderd aan het artikel, zal het helaas over 2 weken worden verwijderd. Voor tips over het verbeteren van je artikel zodat het niet verwijderd hoeft te worden zie o.a. Help:Nieuwe pagina aanmaken, Help:Tekstopmaak en Wikipedia:Conventies.

Als je het artikel hebt aangepast en je denkt dat het nu wel in Wikipedia past, kun je dit hier melden. Als de gemeenschap dan instemt met het behouden van het artikel, blijft het uiteraard staan!

Als je dan nog vragen hebt, kun je altijd op mijn overlegpagina terecht. Roelzzz 10 jan 2007 09:36 (CET)[reageer]

Ik zal het even toelichten. Ik vind dat het artikel niet overzichtelijk is. Als je het eerste kopje leest, weet je nog niet precies wat hij was. Wellicht kun je in het eerste kopje duidelijk aangeven wat hij is (bijvoorbeeld: ... is een Nederlandse onderzoeker). Verder vind ik dat er teveel tussenkopjes zijn, elk tussenkopje bestaat slechts uit een paar regels, misschien is het mogelijk om sommige kopjes samen te voegen en zo een overzichtelijker geheel te maken. De lijst van publicaties vind ik ook erg lang, maar daar kan denk ik weinig aan gebeuren. Ik hoop dat ik je zo genoeg heb verklaard. Roelzzz 10 jan 2007 09:56 (CET)[reageer]

Hoi Trigger. Geen dank hoor. Wikipedia moet het juist hebben van nieuwe deelnemers, die nieuwe kennis toevoegen. Zeker wanneer ze - zoals U/jij over cichliden - specifieke kennis hebben die de meesten niet hebben, kunnen deze juist van grote waarde zijn. CaAl 10 jan 2007 14:35 (CET)[reageer]

Ook namens mij welkom, en veel plezier op wikipedia! Ik zag pas net je opmerking hier, en wil wel antwoorden op de vragen. Om te beginnen is er niet echt een vaste lay-out, de artikelen bestaan uit teksten met eventueel foto's. Bij de organismen als planten en dieren hebben de artikels standaard taxoboxen die bestaan uit sjablonen; de tabel-achtige boxen met taxonomische informatie rechtsboven. In de naamgeving van de pagina wordt idd niet met afkortingen van bijvoorbeeld geslachtsnamen gewerkt. Een aantal soorten dieren heeft een Nederlandse naam maar indien deze er niet is zal de volledige wetenschappelijke naam moeten worden gebruikt, hoe lang deze ook is. Het schrijven van artikelen over diersoorten ('dit soort bijdragen') is op wikipedia zéér gewenst en wordt gewaardeerd! En ik zal het voortaan eerst eens uitzoeken voor ik 'spelfouten' verbeter ;) B kimmel 14 jan 2007 17:14 (CET)[reageer]