Overleg gebruiker:Trijnstel/Archief 2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lazy sleeping barnstar.svg Dit is een archiefpagina voor 2013 van Overleg gebruiker:Trijnstel

Administrator(s) op Wikispecies

Dag Trijnstel, ik zag je Wikibreak sjabloon maar ook zeer recente bijdragen, dus ik heb goede hoop dat je dit leest. Ik vraag even raad van je omdat je steward bent.

Deze week ontdekte ik dat er in ons artikel Tribolium Desv. (een grassengeslacht) een aantal namen stond van meeltorren uit het geslacht Tribolium MacLeay. Ik heb kevers en grassen uit elkaar gehaald (je moet er niet aan denken wat voor schade die kevers in die grassen hadden kunnen aanrichten) en ben vervolgens op Wikispecies gaan kijken hoe ze daar stonden. Bleek dezelfde puinhoop maar dan in tweevoud omdat er over beide geslachten een artikel was: Species:Tribolium en Species:Tribolium Macleay. Toen ik met reparatiewerk daar bezig was, bedacht Wikispecies administrator Stephen Thorpe (Species:User:Stho002) terecht dat de beide artikelen een andere naam verdienden. De nieuwe artikelen zijn Species:Tribolium (Plantae) en Species:Tribolium (Animalia). Hij deed dat echter niet door middel van een move maar maakte twee nieuwe artikelen aan en copy-pastte daar de oude inhoud naartoe, waarmee hij de bewerkingsgeschiedenis van de pagina's onbereikbaar maakte (grassen) of weggooide (kevers). Dat leek me niet de bedoeling, dus ik vroeg hem of het ook anders kon en zo ja, of hij zijn fout wilde herstellen. Ik heb zelden zo'n onbeschoft antwoord gehad. Als het zo gaat is het niet prettig bijdragen op dat project.

Ik heb aan een andere administrator, Accassidy, gevraagd of hij of een andere administrator het kon rechtzetten. Ik heb de lijst administrators even doorgewerkt en het lijkt me dat het aantal actieve maar heel gering is. Ook Accassidy's laatste bewerking was al weer een week oud. Stephen Thorpe's talk page ademt een sfeer uit van een klein rancuneus despootje, dus om daar verder te rade te gaan lijkt me ook bijzonder onprettig. Weet jij een oplossing in zo'n geval? Gezien mijn taxonomische kennis voorzie ik dat ik vaker de behoefte zal voelen om aan Wikispecies bij te dragen maar niet als het een wereld van potentaatjes en slangen is waar je onder de voet gelopen of vergiftigd wordt. Groeten,  Wikiklaas  overleg  8 jan 2013 19:22 (CET)

Hoi Wikiklaas. Tja, een beetje tactvol reageren is ook een vak. :) In dit geval geloof ik niet dat hij je bewust heeft willen kwetsen. Ik heb een berichtje geplaatst waarin ik het probleem aan hem heb uitgelegd en hem nogmaals vriendelijk heb gevraagd om het uit te voeren. In uitzonderingsgevallen grijp ik nog wel eens in als steward, maar als het niet nodig is dan doe ik dat liever niet. Een andere optie is om de enige Nederlandstalige moderator daar om hulp te vragen (species:User:Ucucha). Je kunt hem het snelst bereiken via zijn OP op enWP. Daar is hij nog dagelijks actief en hij reageert altijd heel snel en accuraat. Hopelijk kom je zo een stapje verder en maak je je maar niet druk hoor. Het komt wel goed. :) Groet, Trijnsteloverleg 8 jan 2013 23:48 (CET)
Dank voor je reactie. Fijn ook om te weten dat Ucucha nog actief is. Ik maak me niet echt druk maar het lezen van de OP van Stephen was geen uitnodiging, en als het op Species niet prettig werken is, dan zijn er altijd nog andere projecten waar veel werk te doen is. Maar het is prettig om hier en daar de weg te kennen. Dat was ook de voornaamste reden om jou te vragen: dat ik wist dat jij de weg kent. Tot een volgende keer wellicht.  Wikiklaas  overleg  9 jan 2013 01:00 (CET)
Graag gedaan. Ik ben wat druk de laatste tijd, maar probeer 's avonds als het even kan wel mails en berichten te beantwoorden. Trijnsteloverleg 9 jan 2013 22:20 (CET)
Grappig dat het wel werkt als jij het vraagt. Ik "ontvolg" deze pagina nu weer.  Wikiklaas  overleg  9 jan 2013 23:07 (CET)

Verwijderen van pagina Evthisch

Beste,

DIt was wel een zinvolle pagina, gelieve deze niet meteen te verwijderen. Er werd ook GEEN reclame gemaakt en er werden GEEN auteursrechten geschonden. U had geen reden om deze pagina te verwijderen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ThijsB (overleg · bijdragen) 11 jan 2013 23:23‎

Dag ThijsB. Heel leuk hoor dat je een nieuwe taal bedacht heb, maar dat is toch écht niet interessant voor ons project. Helaas pindakaas. Groet, Trijnsteloverleg 11 jan 2013 23:27 (CET)

Gelieve hiermee rekening te houden

Het is een nuttige pagina, mensen mogen toch geïnformeerd worden over een nieuwe opkomende taal? Hier ga ik niet in tegen de regels, dus u hebt ook geen geldige reden om de pagina steeds te verwijderen! ThijsB (overleg) 11 jan 2013 23:47 (CET)

Sorry, maar ik heb wel degelijk een geldige reden om die pagina te verwijderen. Nu kappen graag ... als je doorgaat loop je het risico op een blokkade. Trijnsteloverleg 11 jan 2013 23:53 (CET)

©

Hi Trijnstel. Nog een keer. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 20 jan 2013 01:29 (CET)

Hoi ErikvanB! Ja ... helaas. Hij wil kennelijk heel graag vermeld worden bij zijn foto's, maar een copyrighttekentje is echt een stap te ver. Groeten, Trijnsteloverleg 20 jan 2013 22:20 (CET)

Hans Ubbink

Beste Trijnstel,

Enige tijd geleden heb ik u gevraagd of u wellicht nog eens naar het door mij aangemaakte bericht over Hans Ubbink zou willen kijken. Heeft u dit inmiddels gedaan? Gezien het feit mijn reactie hier niet meer staat. Met vriendelijke groetAniekwesselink (overleg) 20 jan 2013 15:57 (CET)

Ja, wel naar gekeken, maar (nog) niks mee gedaan. Sorry. Ik heb het de laatste tijd heel druk (buiten de wiki) dus kom er gewoon niet aan toe. Maar ik ben u niet vergeten hoor, zeker niet! Als ik het artikel aangepast heb en teruggezet heb naar de hoofdnaamruimte, dan laat ik het u weten op uw overlegpagina. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 20 jan 2013 22:20 (CET)

92.68.30.34

Hoi Trijnstel, ik zag op de overlegpagina van deze school dat jij contact met hun hebt. De school ging vandaag lekker door met klieren vandaag. Kan jij de school hiervan op de hoogte stellen? Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 21 jan 2013 12:04 (CET)

Uitgevoerd E-mail verzonden. (Via OTRS ticket:2012011710003799.) Ik ga er vanuit dat er weer snel actie ondernomen wordt (zoals altijd). :) Thnx! Trijnsteloverleg 21 jan 2013 22:32 (CET)
En weer hier onderaan. Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 jan 2013 11:50 (CET)
En weer Uitgevoerd Uitgevoerd. Overigens heeft mijn contactpersoon laten weten dat we vanaf 1 maart iemand anders aan moeten spreken. Trijnsteloverleg 24 jan 2013 22:46 (CET)

Vraag

Geachte Trijnstel, aangezien je je vanavond enkele keren bezig gehouden hebt met het verplaatsen van overleg van RegBlok naar de bijhorende Op. even deze vraag: Regblok heeft tegenwoordig de afdeling "Nieuwe verzoeken ter beoordeling door meerdere moderatoren". Bij mijn weten is de bedoeling dat moderatoren (en eventueel anderen) daar hun mening over een blokkeringverzoek plaatsen. Tot mijn verbazing werden vanavond om 19:40 u. met deze bewerking alle meningen van moderatoren (en anderen) weggehaald en verplaatst, en vervangen door een lang verhaal van degene tegen wie het verzoek gericht is. Mijn vraag: is dit aan de aandacht ontsnapt? Of is het echt de bedoeling dat de door moderatoren gegeven meningen daar weggehaald kunnen worden voordat over een verzoek beslist is? Groeten, Paul K. (overleg) 26 jan 2013 02:15 (CET)

Hoi Paul K. In de tussentijd heeft Netraam de eerdere opmerkingen hersteld zie ik, dus dan is dit opgelost. :) Was duidelijk een foutje van Muijz. Trijnsteloverleg 26 jan 2013 18:18 (CET)

Bedankt voor het antwoord. Een "foutje" was dit overigens klaarblijkelijk niet. Om 20.04 u. had ik de verwijderde bijdragen teruggeplaatst, met een protest in de bewerkingssamenvatting, maar daarop volgde meteen om 20:14 u. een nieuwe verwijdering. Vannacht heeft netraaM de verwijdering dus opnieuw ongedaan gemaakt, en dit protest op de Op. geplaatst, waarop nog niemand gereageerd heeft. Goed, ik heb de aandacht erop gevestigd. Paul K. (overleg) 26 jan 2013 21:12 (CET)

Dank voor de uitleg. Het was mij inderdaad nog niet opgevallen (en deze opmerking ook niet). Ik zal een oogje in het zeil houden. Trijnsteloverleg 26 jan 2013 21:22 (CET)

Privacy

Moi Trijnstel, ik ben wat verbaasd over jouw mededeling dat de afbeelding die was geoversight geen privacyschending was. Dat je daar verschillend over kan denken is duidelijk, dat ik een andere mening heb zal ik niet ontkennen. Maar dat je verteld dat je omdat je de afbeelding als steward nog kunt zien tot je mening komt vind ik merkwaardig. Het was toch de bedoeling dat stewards niet actief zijn op hun thuisproject? Dat lijkt mij een goed uitgangspunt, maar dan zou je een dergelijke opmerking volgens mij niet moeten maken. Bovendien krijgt jouw mening op deze wijze extra gewicht, jij kan de afbeelding zien, wij niet. Hoewel ik geen groot liefhebben ben van de arbcom zou ik menen dat dit nou typisch iets was waarvoor we de arbcom hebben opgericht. Peter b (overleg) 26 jan 2013 18:28 (CET)

Dag Peter b. Elke moderator op Commons kan de betreffende verwijderde afbeeldingen zien; daar hoef je geen steward voor te zijn. Vanwege het stewardbitje weet ik alleen in welke context het gebruikt is. En inderdaad: stewards zijn in de regel niet actief op hun thuisproject. Dat ben ik ook niet. Ik voer geen stewardtaken uit hier - ik oversight niet en ik voer ook geen checkusers uit. Dat laat onverlet dat ik wel in het besloten logboek kan kijken. Omwille van privacy kan ik alleen niet zeggen wat daar precies in staat. Groeten, Trijnsteloverleg 26 jan 2013 19:34 (CET)
Oh ja, ik kwam niet tot die mening (geen ot-blokkade voor privacyschending) omdat ik 'meer kan zien dan anderen'. Dat had te maken met wat ik offwiki gehoord had (heel cryptisch, ik weet het, maar wil/kan echt niet meer zeggen). Het was dan ook zeker niet mijn bedoeling om op die manier mijn mening meer gewicht te geven. Trijnsteloverleg 26 jan 2013 19:40 (CET)
Vanwege de privacy van a??? kun je dus niet zeggen waarom je meent dat de privacy van b niet was geschonden, ik weet niet, maar volgens mij wringt daar iets. Peter b (overleg) 26 jan 2013 21:23 (CET)
Nee, vanwege de privacy van gebruiker B & derden kan ik niks zeggen. Ik heb het niet over A. Het spijt me, maar hier moet ik het bij laten. Trijnsteloverleg 26 jan 2013 21:26 (CET)

Swag

Beste Trijnstel, ik kom met grote regelmaat (vrijwel dagelijks) tegen dat een puber het woord "swag" toevoegt, bijvoorbeeld hier. Dat is blijkbaar een nieuw modewoord. Staat dit woord al in een spamfilter (net zoals "hoi" e.d.) of valt dat eventueel te verwezenlijken? Een officieel verzoek indienen is een ontzettend gedoe, en vorige keer had ik ook al een verzoek ingediend voor een woord dat al in een filter bleek te zijn opgenomen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 27 jan 2013 18:23 (CET)

 • PS: In Recente wijzigingen zie ik dat er geen filter is afgegaan toen "swag" hierboven werd toegevoegd. ErikvanB (overleg) 27 jan 2013 18:24 (CET)
Ook wRaelBot2 gaf geen filtermelding in het vandalismekanaal. Mexicano (overleg) 27 jan 2013 18:29 (CET)
Hoi ErikvanB & Mexicano. Ik ben zelf geen misbruikfilterredacteur, maar heb wel enige ervaring ermee. Ik heb Lymantria gevraagd om 1 van de filters aan te vullen. Het is een goede suggestie imho; zelf ben ik het ook al tegengekomen op Commons maar heb de link nooit gelegd om hier het filter te updaten. Bedankt dus. :) Trijnsteloverleg 27 jan 2013 19:00 (CET)
Misschien kunnen we zo ook al die flutartikelen over rappers à la GSVK tegenhouden? Gezicht met tong uit de mond Mathonius 27 jan 2013 19:19 (CET)
Zeer bedankt, Trijnstel. En @Mathonius: wil je mijn te wauwe band niet belachelijk maken alsjeblieft! Puh. Je mocht willen dat jij zoveel swag had als hunnie! Gezicht met tong uit de mond ErikvanB (overleg) 27 jan 2013 20:02 (CET)
(na bwc) Haha, nou wie weet. Zou ons wel een hoop werk schelen, hihi. ("1 of andere mafkees had op ons artikel in wikipedia gezet dat we niet encyclopisch zijn. Nou dat hebben we dus mooi er af gehaalt want we maken zelf wel uit of we encyclopisch zijn." LOL!) Groeten, Trijnsteloverleg 27 jan 2013 20:04 (CET)
Als je nog meer wilt lachen: een nieuwe sport. Verward. Groet! ErikvanB (overleg) 27 jan 2013 21:24 (CET)
Of klopt het? Danssport is toch geen sport? - ErikvanB (overleg) 27 jan 2013 21:28 (CET)
Dans kan naar mijn mening een sport genoemd worden als er een wedstrijdelement aanwezig is. Ik denk dat de anoniem gelijk had, zie ook en:Hip-hop dance#International competitions. Met hippe groet! Mathonius 27 jan 2013 21:41 (CET)
Jawel hoor, dansen is net zozeer een sport als dammen dat is voor zover ik weet. Maar of hiphop een aparte stroming binnen de danssport is betwijfel ik ... (Aanvulling na weer een bwc - dank hoor allen! - dan denk ik dat je gelijk hebt, Mathonius. Ik had er zelf niet van gehoord, maar het zal wel kloppen.) Trijnsteloverleg 27 jan 2013 21:43 (CET)
O, op die manier. Als je het voor een prijs doet in plaats van voor de lol. Dank voor jullie input discussies, stemmingen en/of commentaar. Mvg, ErikvanB (overleg) 27 jan 2013 21:54 (CET)

Extra moderatoren

Hoi Trijnstel. Fantastisch initiatief een oproep voor meer moderatoren. Dat kan Wikipedia wel gebruiken! Ad Huikeshoven (overleg) 28 jan 2013 21:46 (CET)

Dank je wel. Glimlach Voor alsnog lijken we er in ieder geval één moderator en één OTRS'er erbij te krijgen. Hopelijk worden het er nog meer! Trijnsteloverleg 28 jan 2013 22:35 (CET)
Daar wil ik mij graag bij aansluiten. Bij deze laat ik je even weten dat ik dezelfde mening deel! GreenDay2 29 jan 2013 10:10 (CET)
Glimlach En dat is twee ... wie volgt? Trijnsteloverleg 29 jan 2013 22:39 (CET)

Bloem

Whf pink 01.jpg

...omdat als je iets verkeerd doet, men je de wind van voren geeft, maar als je iets goed doet, men niets zegt. Laat ik eens iets zeggen: je menselijke behandeling van een collega onlangs deed me goed. Woudloper overleg 4 feb 2013 14:01 (CET)

Dank je wel, Woudloper. Ik weet niet goed over wie je het hebt, wie ik kennelijk op de juiste manier behandeld zou hebben, maar dat is altijd mijn doel. Glimlach We zijn ook allemaal maar gewoon mensen met gevoel -- en dus is het imho niet meer dan logisch dat je ze zo ook behandelt. Desondanks is het fijn dat ik hier nog iets goeds doe. Knipoog (Nee, grapje, maar leuk om te weten dat je het waardeert.) Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 4 feb 2013 20:41 (CET)

boomers

Trijnstel.

Je hebt binnen een minuut mijn bijdrage ongedaan gemaakt. Terwijl mijn input ook op Wikipedia onder het hoofdstuk Generatie X bevestigd wordt. Ik vind dat een beetje politiek, een beetje eigen mening doordrukken. Maak het derhalve weer ongedaan.


Met vriendelijke groet,

Andreas van Engelen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.87.76.157 (overleg · bijdragen) 7 feb 2013 10:30‎

Over het algemeen werkt wikipedia op basis van overleg, niet op basis van bevelen. Als ik Trijnstel was, zou ik je vertellen op het dak plaats te nemen, zolang je zo'n toon bezigt. Dank voor uw aandacht. Kleuske (overleg) 7 feb 2013 13:04 (CET)
Tja, in dit geval moet ik het eens zijn met Kleuske. En om mijn terugdraaiing nog even kort toe te lichten: jij deelt mensen die tussen 1955 en 1965 geboren zijn in bij de Generatie X, terwijl daar duidelijk staat dat deze generatie er juist op volgt. Babyboom (term) meldt vervolgens dat "mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1965 (...) ook wel tot de babyboom-generatie [worden] gerekend". Zie voor verdere uitleg de reactie op de helpdesk en op de overlegpagina van Wiki13. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 7 feb 2013 22:56 (CET)

Ursulakerk

Sorry, ik moest even een paar keer kijken, maar nu zie ik het. Jij plaatste een verkeerde commonscat en in de minuut nadat je dit corrigeerde was ik blijkbaar nog de oude versie aan het bekijken, maar toen ik bewerken klikte stond daar achteraf inderdaad de juiste cat die ik dus onterecht verwijderde verwijderde. Groet, Joris (overleg) 10 feb 2013 17:45 (CET)

Kan gebeuren. Het was ook ingewikkeld, want eerst stond het verkeerd. Nu zijn er twee aparte cats: voor de protestantse en voor de katholieke kerk. Trijnsteloverleg 10 feb 2013 17:53 (CET)

Nostalgie kinderen voor kinderen

Beste Trijnstel,

ik weet zeker dat het liedje ""De laatste schooldag" van kinderen voor kinderen wel degelijk te maken heeft met nostalgie. De soliste zingt in het liedje over haar leuke tijden van vroeger en hoe ze het heeft gehad op school. Dat kunt u zien bij de songtekst hiervan: http://www.songteksten.nl/songteksten/49857/kinderen-voor-kinderen/laatste-schooldag.htm. Graag hor ik nog van u wat u hiervan vind.

Groetjes van Maurice (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.209.246.191 (overleg · bijdragen) 10 feb 2013 20:30‎

Hoi Maurice. Je hebt gelijk. Ik heb jouw wijziging hersteld. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 10 feb 2013 20:38 (CET)

Nickispeaki

Beste Trijnstel, Op 2 juli 2011 heb je Nickispeaki vriendelijk welkom geheten op de Nederlandse Wikipedia: Overleg gebruiker:Nickispeaki. Nu is er niets tegen vriendelijkheid, maar deze gebruiker beheerst geen enkel Nederlands. Z/Hij zal dus niets kunnen bijdragen en is waarschijnlijk bij vergissing of toeval op een Nederlandstalige gebruikerspagina terechtgekomen. Hetzelfde is kort geleden gebeurd bij Wikivoyage. Nickispeaki spreekt en schrijft vloeiend Oekraiens en Russisch en gebrekkig Engels. Het lijkt me daarom verstandig hem of haar beleefd uit de Nederlandse Wikipedia te verwijderen. Of had je goede redenen om Nickispeaki tot Nederlandstalig gebruiker te bestempelen? DrMennoWolters (overleg) 7 mrt 2013 15:30 (CET)

Hoi DrMennoWolters. Dát is alweer een tijd geleden! Ik verwelkom altijd een ieder die (regelmatig) bijdraagt aan de Nederlandstalige Wikipedia. En aangezien Nickispeaki een aantal keer iets heeft toegevoegd aan artikelen hier (o.a. interwiki's, zie Speciaal:Bijdragen/Nickispeaki), heb ik een Engelstalige welkomstboodschap geplaatst. Op zijn gebruikerspagina staat duidelijk dat hij Oekraïens spreekt en dat hij geen Nederlands kent, dus ik zie niet in waarom het verwelkomen hier niet zou kunnen. Bovendien kun je sinds de invoering van SUL een account op veel verschillende projecten hebben (in alle talen) en ook daarom lijkt een vriendelijk welkom wel zo aardig. Glimlach Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 7 mrt 2013 23:49 (CET)

Dank

Ik vreesde al dat de praktische uitvoering van mijn goede bedoelingen niet helemaal deugde. Dank je voor de correctie, mvg henriduvent (overleg) 18 mrt 2013 00:09 (CET).

Oh, graag gedaan. Het was een kleine moeite. Glimlach Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 18 mrt 2013 00:11 (CET)

ABC

Hoi Trijn, zou WP:ABC misschien iets voor jou zijn? Ik denk dat we wel wat meer hulp kunnen gebruiken en jij zou mijns inziens een perfecte kandidaat zijn. Mathonius 18 mrt 2013 23:22 (CET)

Hoi! Lief van je, maar ben best druk IRL en heb al vrij veel knopjes. Misschien ooit als ik andere knopjes opgeef, maar voor nu ben ik dik tevreden. :) Trijnsteloverleg 18 mrt 2013 23:25 (CET)

"Uw bewerking is (misschien) opgeslagen"

Is er een plek waar ik systeemfouten kan melden ? Ik kreeg zojuist (voor minstens de tweede of derde keer binnen een paar maanden) de melding "uw bewerking is opgeslagen" terwijl dat helemaal niet het geval bleek te zijn. Gelukkig had ik de tekst nog onder de muisknop opgeslagen, maar dit is zo natuurlijk vrij zinloos. Integendeel, het zet gebruikers op het verkeerde been en zorgt alleen voor grote irritatie. Vriendelijke groet, Maasje ? 20 mrt 2013 14:46 (CET)

Hoi Maasje. Zelf krijg ik die opslaanberichten niet te zien; ik heb ze uitgeschakeld door middel van een regeltje in mijn common.css (zie hier). Dus dat scheelt al een hoop stress. :) Verder zou je dit soort fouten kunnen melden op Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten, dan gaat een ander er wel achteraan. Ik roep meestal een techneut in het chatkanaal #wikimedia-tech of plaats een melding op bugzilla, maar daarvoor moet je wel weten hoe het werkt en hoe je die meldingen moet opgeven natuurlijk (kan ik zo niet uitleggen - er staat het e.e.a. op mw:Bugzilla). Hopelijk heb je hier wat aan. Enne, dank voor dit complimentje nog! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 20 mrt 2013 22:58 (CET)
Na intikken van bovenstaande heb ik het er even over gehad met iemand die bovenstaand probleem wel degelijk herkende. Die dacht dat het probleem al was opgelost, maar de oorzaak lijkt "iets" in de InPrivate navigatie te zijn. En die figuur loopt rond in letterlijk een dozijn bibliotheken, o.a. als computervraagbaak, dus lijkt me redelijk ter zake kundig. Voortaan check ik liever de bestandsgeschiedenis voordat ik een uur werk kwijt ben, lijkt me iets veiliger.
In ieder geval veiliger dan wat zojuist naast me gebeurde: een medewerker die een zware ladder tegen een lege vrijstaande boekenkast zette. En tja, die kreeg zowel ladder als kast in z'n nek. Ik heb 'm in eerste instantie maar fijn laten liggen, omdat ik de koptelefoon op had en dus niets merkte tot ook de ladder op 'm viel. Maar ik kan u Primavera van hem van harte aanbevelen - met of zonder Eerste Hulp kist ! Duivel Vriendelijke groeten, Maasje ? 21 mrt 2013 17:46 (CET)

Wikidata en hernoeming van categorieën

Hallo Trijnstel, Ter informatie: In het verleden heb je een of meerdere keren een gedeelte van Wikipedia:Te beoordelen categorieën afgehandeld. Sinds 6 maart 2013 worden interwiki's van artikelen, maar ook van andere pagina's zoals categorieën, steeds meer bijgehouden op Wikidata. Dit heeft gevolgen voor het hernoemen van categorieën. Als een categorie wordt hernoemd, vergeet dan niet dit ook aan te passen op Wikidata, omdat anders de interwikilinks niet meeverhuizen. (Tot op heden was het de procedure dat er bij een categoriehernoeming op minstens één ander project de interwiki werd aangepast.) Zie voor meer informatie over de omschakeling naar Wikidata de pagina Wikipedia:Overschakeling naar Wikidata. Groetjes - Romaine (overleg) 22 mrt 2013 22:59 (CET)

Dank voor de notificatie. Daar had ik inderdaad nog niet bij stil gestaan. Het is nog even wennen met Wikidata. :) Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 22 mrt 2013 23:09 (CET)

Vraagje

Hoi Trijnstel,

Je bent redelijk actief op commons begreep ik; zou je daarom misschien even willen kijken naar een mogelijk probleem met fotomateriaal op commons dat de auteursrechten van diverse personen zou schenden? Momenteel is er overleg hierover gaande in de gebruikersnaamruimte van Lymantria. Zou je dit eventueel willen aankaarten bij collega's op commons of de betrokkenen willen adviseren welke stappen zij verder kunnen nemen om dit te kunnen oplossen?

Alvast bedankt! BlueKnight 26 mrt 2013 22:30 (CET)

Ja, klopt, maar zit wat krap in m'n tijd. Ik heb ze gewezen op de verzoekpagina's COM:AN (algemeen) of COM:AN/U (specifieke gebruikers). Trijnsteloverleg 26 mrt 2013 23:25 (CET)

Fries

Hoi, Trijnstel

Fries is sindskort een officiele landstaal van nederland geworden. Zoek maar op internet. Graag Z.S.M antwoord – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Alex528 (overleg · bijdragen) 29 mrt 2013 15:25‎

Hoi Alex528, zo werkt het niet op Wikipedia, als jij een wijziging wilt doen, dan is het de bedoeling dat jij daar een betrouwbare bron voor tegenover zet, eventueel alleen in de bewerkingssamenvatting, maar in dit geval misschien zelfs als referentie. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 mrt 2013 20:04 (CET)
En daarbij is het Nederlands nog altijd de officiële taal van Nederland (bron). Heb ik jou trouwens ooit eens teruggedraaid ergens soms? laat maar Trijnsteloverleg 29 mrt 2013 22:53 (CET)

Herbevestiging

Hoi collega,

Het is weer tijd voor de jaarlijkse herbevestiging. De desbetreffende pagina staat hier, je hebt de mogelijkheid om onder je eigen kopje desgewenst commentaar toe te voegen. De eerste ronde vangt aan op 1 april 2013 00:01. Dit is geen 1 aprilgrap overigens. Met vriendelijke groet, Milliped (overleg) 30 mrt 2013 13:35 (CET) (coördinator ad interim)

Dank voor de melding, Milliped. Enne, goed dat coördinator Mathonius dit weghaalde. Het mag wel zo lijken, maar ik ben het toch écht niet. Knipoog Trijnsteloverleg 30 mrt 2013 22:21 (CET)
Ook dank voor het opruimen van wat andere zooi die ik echt vreselijk over het hoofd gezien heb. Ik zou gezworen hebben dat ik het goed geproofread had. Anyway, het is nu in goede handen. Milliped (overleg) 30 mrt 2013 23:14 (CET)

English Wikipedia question

Hey there, I'm Master of Puppets, a sysop over at en-wiki. I've got a user who is indefinitely blocked here; he's now popped up on our project and he brought his axe with him for grinding. He technically hasn't done much in the way of disruption on our side of things, but seeing how he's indefinitely blocked here I was wondering if there's any grounds for blocking.

I'll also link Mathonius here in case he has any input.

Regards, Master of Puppets (overleg) 6 apr 2013 22:11 (CEST)

Dear Master of Puppets,
On the Dutch Wikipedia, Borvo has repeatedly proven himself to be deceitful and unreliable. See here for an overview in Dutch, but please let me know if you'd like a summary of this case in English. After our arbitration committee ruled that his block should only expire after two years, he evaded his block to harass a couple of editors of this wiki. A checkuser confirmed this block evasion, the indef block was restored, and the arbitration committee revoked their decision.
For as far as the English Wikipedia is concerned, and for as far as I can see, Borvo has done at least two bad things there: using the wiki as a battleground and harassing an editor. He used the same IP address for the harassment on the English Wikipedia as for the block evasion on the Dutch Wikipedia. He used the wiki as a battleground to continue the fight he's having, or rather trying to have, with Wikiklaas. It was totally unnecessary for him to approach and inform Wikiklaas at the English Wikipedia about a Dutch arbitration committee case. If a request to the arbitration committee is made, the arbitration committee will inform Wikiklaas themselves. I write "for as far as I can see", because chances are he abuses sockpuppet accounts there as well, so maybe a checkuser investigation will be useful. I think Borvo is just trying to provoke Wikiklaas, to seek any kind of attention and simply to stir up some trouble, but of course it's up to your community to do what they think is best. I personally agree with Drmies here: from my point of view, this issue can either be resolved if Borvo is blocked, or if he listens to Drmies and stops harassing Wikiklaas.
Please let me know if you have any more questions. Good luck! Kind regards, Mathonius 7 apr 2013 00:05 (CEST)
Thank you very much, Mathonius! I'll warn the user appropriately. I will not block him yet, but this information is good for now. Thank you again! Master of Puppets (overleg) 7 apr 2013 00:27 (CEST)

Foto Sandra van Nieuwland

Goed werk, mooie foto ook, zelf gemaakt of? Mag ik dan ook vragen dat je weet waar het was? Davino Leandro 8 apr 2013 23:30 (CEST)

Nee, niet zelf gemaakt. Hij is binnengekomen op OTRS. En je kunt meer info vinden op Bestand:Sandra-van-nieuwland-1365374235.jpg. Trijnsteloverleg 8 apr 2013 23:33 (CEST)
Ah oke, Dankje voor de link. Wat vind jij, zouden we dat onder de foto erbij vermelden: De Vorstin in Hilversum op 6 april 2013? Mvg. Davino Leandro 8 apr 2013 23:42 (CEST)
Ik vind het zelf niet zo nodig aangezien het al bij de foto zelf vermeld staat. Liefst zo min mogelijk in de bijschriften imo. Trijnsteloverleg 8 apr 2013 23:53 (CEST)

Bedankt

Dankjewel lieverd, je weet wel waarom. --RenéV (overleg) 8 mei 2013 13:44 (CEST)

Glimlach Graag gedaan. Jij verdient het ook wel eens om in het zonnetje gezet te worden. Trijnsteloverleg 8 mei 2013 13:47 (CEST)

Clayton

Een foto van Merry Clayton! Geweldig! Lach Mathonius 12 mei 2013 22:12 (CEST)

Hihi. Ach ja, je komt wel eens wat tegen. Graag gedaan! Groetjes, Trijnsteloverleg 12 mei 2013 22:26 (CEST)

Tilburgs Bierfestival

Beste Trijnsel,

N.a.v. de verwijdering van 'Tilburgs Bierfestival' zou ik graag een toelichting geven waarom het artikel in eerste instantie is geplaatst:

Het evenement is met maximaal 2000 bezoekers inderdaad kleinschalig, wat niet wegneemt dat het voor de regio Tilburg het enige evenement is in deze hoedanigheid. In die zin dus uniek in haar soort. Daarnaast is het festival een festival zonder winstoogmerk. Het festival wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en heeft 1 hoofdsponsor, welke betaalt voor het hele festival. Ik vond het evenement niet misstaan in het lijstje 'evenementen' op de pagina 'Tilburg'. Ik dacht dat Wikipedia zo compleet mogelijk wilde zijn. Het argument dat het Tilburgs Bierfestival geplaatst is als reclame is niet erg relevant, aangezien er geen winst wordt gemaakt met dit festival. Daarnaast staan er evenementen op Wikipedia (Tilburg Culinair), waarbij dit wel het geval is.

Maar excuses als ik mij vergist heb.


Daar zou ik nog graag aan toe willen voegen dat het lijstje 'evenementen' op de pagina 'Tilburg' niet correct is:

- Kruikestad schrijft men als Kruikenstad - City Sounds Festival bestaat al jaren niet meer. - TIK-week heet al twee jaar TOP-week - Boekenmarkt rond het paleis heet Boeken rond het Paleis.

En verder: keep up the good work! :) Wikipedia is prachtig.


Met vriendelijke groet,

Frank van Bergen f.vanbergen op asega.nl Hoofdredacteur Uitgaansmagazine De T Tilburg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 194.123.177.193 (overleg · bijdragen) 10 mei 2013 13:53‎

Beste Frank van Bergen. Allereerst excuses voor de late reactie. Toen u contact met mij opnam, had ik geen tijd om er direct op in te gaan en daarna is het er een beetje bij ingeschoten. U heeft wellicht gelijk dat er meer evenementen op de pagina Tilburg staan die er af zouden kunnen. Ik heb de pagina Tilburgs Bierfestival toen verwijderd, omdat het evenement mij zwaar "niet-encyclopedisch" leek (aka niet-relevant voor de wiki) en het eerder reclame voor het nog te houden festival was. Uw wijzigingen onder het kopje evenementen lijkt me verder prima - u kunt die zelf aanpassen als u wilt. Hopelijk heeft u hier wat aan, zo niet, spreek me gerust weer aan! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 19 mei 2013 18:17 (CEST)

Aanmelding coachingsprogramma

Formeel gezien misschien wel. Ik twijfelde ook even nádat ik mezelf al reeds had toegevoegd en heb het nog even willen terugdraaien, maar dat vond ik dan ook weer overdreven. EvilFreD (overleg) 19 mei 2013 21:50 (CEST)

Ach, er zijn ergere dingen. Glimlach Daarom besloot ik om het op deze manier ook maar even te bevestigen. Gefeliciteerd en welcome to the club! Trijnsteloverleg 19 mei 2013 21:52 (CEST)
Dank je wel. EvilFreD (overleg) 19 mei 2013 21:55 (CEST)

Partners Hans Boskamp

Hallo Trijnstel,

we hebben het al eerder over privacy gehad door het niet toevoegen van namen van partners, ouders en kinderen van E personen zoals bij Rob de Nijs en Yolanthe van Kasbergen. Maar nu zag ik op de Internet Movie Database dat voetballer en acteur Hans Boskamp met meerdere actrices getrouwd was of een relatie had. Dit waren o.a. Hannah de Leeuwe, Hetty Verhoogt, Marijke Boonstra en Ansje van Brandenberg en kunt u zien op deze bron: http://www.imdb.com/name/nm0097971/bio. Al deze personen hebben nog geen artikel op Wikipedia maar lijken mij wel E relevant zoals Ansje van Brandenberg die vooral in de jaren 60 bekend was in de serie De kleine waarheid als Patricia van Wijngaarden. Graag zou ik willen vragen of ik of ander u misschien een artikel over een van hun kunt aanmaken zoals Ansje van Brandenberg bijvoorbeeld. Dit heeft u immers ook gedaan bij Valerie Zwikker die een korte relatie had met Bart de Graaff. Er zijn overigens meerdere BN'ers getrouwd (geweest) met andere BN'ers zoals Rob de Nijs met Belinda Meuldijk, Jack Gadellaa met Astrid Joosten, Willeke Alberti met John de Mol en Mies Bouwman met Leen Timp. Graag zou ik dus van u willen weten of de deze personen zijn toegestaan op Wikipedia of toch weer weggehaald moeten worden. Graag hoor ik nog van u.

Groetjes van Maurice 94.209.246.191 21 mei 2013 16:16 (CEST)

Hoi Maurice. Je mag mij gerust aanspreken met "je" hoor, in plaats van met "u". Dan voel ik me zo oud, en geloof me, dat ben ik écht niet. Knipoog Wat betreft die Bekende Nederlanders: ik heb destijds het artikel Valerie Zwikker niet geschreven omdat ze de vriendin van Bart de Graaff was, maar omdat ze op zichzelf encyclopedisch was vanwege haar presenteerwerk. Het feitje dat ze een relatie met De Graaff had is meer een triviaal dingetje. Datzelfde geldt voor de andere BN'ers die je noemt in jouw een-na-laatste zin. De echtgenotes of vriendinnen van Hans Boskamp kúnnen encyclopedisch zijn, maar daarvoor moet je dus kijken naar wat ze gepresteerd hebben. Ansje van Brandenburg (Boskamps ex-vriendin) is denk ik wel relevant genoeg voor een eigen artikel. Meer informatie over haar kun je vinden op http://beeldengeluidwiki.nl/index.php/Ansje_van_Brandenberg (de foto kun je niet uploaden op Commons; is niet cc namelijk). Hannah de Leeuwe (zijn ex-vrouw, zie ook http://wiki.theaterencyclopedie.nl/wiki/Hannah_de_Leeuwe) en Hetty Verhoogt (ex-vriendin, zie ook http://wiki.theaterencyclopedie.nl/wiki/Hetty_Verhoogt) zijn waarschijnlijk ook nog wel E genoeg, maar Marijke Boonstra (een andere ex-vriendin) is dat niet naar mijn mening. Ik heb zelf geen tijd om artikelen te schrijven op verzoek (heb nog een lange lijst van artikelen die ik "ooit" wil gaan schrijven), maar ga je gang zou ik zeggen. Succes! :) Groetjes, Trijnsteloverleg 21 mei 2013 18:56 (CEST)

Updates

In totaal negen pagina's geüpdatet en dan toch nog eentje vergeten. Gelukkig ben jij er! Glimlach Mathonius 21 mei 2013 18:01 (CEST)

Ach ja, wat zou je toch zonder mij moeten hè? Knipoog Trijnsteloverleg 21 mei 2013 18:56 (CEST)

Vraag verbandmet auteurs recht

Dag Trijnstel,

Ik ga aan de permission een mail sturen aangezien wil ik ook niet dat artikel uit andere site werd vrij gebruikt (maar wel via wikipedia) Denk je dit is goed?

Beste,

Mijn usernaam onder wikipedia is RieK89 en ik heb net een mail gekregen van Trijnstel verband met auteursrechten. Hierdoor ga ik mail schreven verband met artikels die ik heb gebruikt voor Aanleiding Tweede Wereldoorlog in de Sille Oceaan die net verwijder is geworden.

Wij zijn Rie Kanaya en Willemien Herremans van tweede jaar Japanologie in Katholieke Universiteit Leuven. Als onze tweede jaars project doen wij wikigardening en de bedoeling van dit project is om onze eerste jaars project in echte wikipagina online te zetten. Als eerste jaarse project hebben wij artikel schreven in de vorm van wikipagina. De onderwerpen moest gerelateerd zijn met Japanse Geschiedenis na Meiji Periode omdat de punten tel mee met onze vak Japanse Geschiedenis (de les werd door Willy Vande Walle) en de project wordt door menner Hans Coppens (hij beheert alle Japanologie site namelijk http://japanologie.arts.kuleuven.be/ en http://mediawiki.arts.kuleuven.be/geschiedenisjapan/index.php/Hoofdpagina enz ) gemaakt. Als dit tweede jaars project hebben wij eigen artikels willen online zetten op wikipedia (zoals u kan de artikel lijst van vorige jaar kunnen terug vinden in http://mediawiki.arts.kuleuven.be/geschiedenisjapan/index.php/Artikels_studenten_2011-12 onder de titel naam van artikels Yasuda (安田) Rie Kanaya en Oorzaken WO2 Willemien Herremans. Het schijnt dat iemand heeft mijn onderwerp zonder mijn toestemming gezet en offline nu bereikt ook verwijderd (na mail te ontvangen van Trijnstel wist ik direct waarom is het weg). Maar wij zouden heel graag het artikel Aanleiding Tweede Wereldoorlog in de Stille Oceaan aanmaken in wikipedia met gebruik maken met artikel Oorzaken WO2 van Willemien Herremans. Normaal gezien gaan wij onze logboek nog moet plaatsen op wikigardening in maar er moet nog online gebeuren maar ik ben plan om online te zetten nadat wij zijn klaar met alles (wikipedia online zetten dus momenteel is leeg).

Indien zijn er nog vragen dan laat mij gerust iets weten. Hoopelijk hoor ik jullie reactie.

Met vriendelijke groet en nog een fijne weekend,

PS - excuseer als mijn Nederlands niet perfect is geschreven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RieK89 (overleg · bijdragen) 26 mei 2013 01:55‎

I think it's better if this will be continued here since another OTRS volunteer replied already. See also ticket:2013052510007118. Trijnsteloverleg 26 mei 2013 15:51 (CEST)

Kaart van Dufour

Kaart van Dufour

Moi Trijnstel, ik zie op deze kaart de Hoya de Enriquillo en de Étang Saumâtre toch echt als aparte meren. Groeten, LeRoc (overleg) 31 mei 2013 04:09 (CEST)

Ik zou het echt niet weten. Ik heb enkel een niet-bestaande foto weggehaald van het artikel. Groet, Trijnsteloverleg 31 mei 2013 08:35 (CEST)
Ok dank je, de tekst in inmiddels aangepast. Groeten, LeRoc (overleg) 1 jun 2013 00:41 (CEST)

Gebruiker:PhoBo

Beste Trijnstel, voor de ip-block-uitzondering van Gebruiker:PhoBo was al een OTRS-verzoek: 2013052210006571. Zou je die er weer op kunnen zetten? Jcb - Amar es servir 31 mei 2013 15:20 (CEST)

Dat hoorde ik later inderdaad, maar ik plaats hem liever niet terug nu. Ik heb 'm er met reden afgehaald. Off-wiki wil ik je wel uitleggen waarom. Trijnsteloverleg 31 mei 2013 16:37 (CEST)

Overleg

Ik vind het vreemd dat ik niet mag reageren op onterechte beschuldigingen van JetzzDG naar mij toe op de pagina waar ze geuit worden. Akadunzio (overleg) 4 jun 2013 00:42 (CEST)

De bewuste pagina (Gebruiker:JetzzDG/Akadunzio, nu verwijderd) bevatte enkel een dossier over uw gedrag hier. Uw reactie daar is ongewenst. Trijnsteloverleg 4 jun 2013 14:50 (CEST)
Deze pagina bevatte onterechte beschuldigingen en die beschuldigingen heb ik gewoon weerlegd waar ze stonden. Dat ze nu weggehaald wordt, zegt voldoende over het zogezegde dossier. Akadunzio (overleg) 4 jun 2013 19:44 (CEST)

?

Ik heb bij de externe links (bij honden), een link gepaatst die over een hondenhulp organisatie gaat. Vond ik een goed idee als extra informatie. groetjes, (Gebruiker:SteffiVerstraete/SteffiVerstraete) SteffiVerstraete (overleg) 11 jun 2013 18:52 (CEST)

Oké... maar ik heb u helemaal niet teruggedraaid ... Ik vermoed dat u ofwel MichielDMN of JurgenNL nodig hebt (zie hier). (En zie WP:EXLINK.) Trijnsteloverleg 11 jun 2013 22:27 (CEST)

Ter info

Hoi Trijnstel - we waren er vanochtend live mee bezig samen in #wikipedia-nl-vandalism met onmiddellijk onzichtbaar maken en blokkeren en jij met het oversight aanvragen aan een collegasteward van buiten nl-wiki en vanavond meldden zich gelukkig twee checkusers die dit netjes konden uitzoeken en verifiëren met behulp van de cu-archieven ook. Dit is de resultante: hier onderaan. Lightbulbmoment - was die zes jaar Latijn achteraf nog ergens goed voor Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 jun 2013 21:09 (CEST)

Westbrabander?? Dát had ik nu even niet aan zien komen. Mooi dat ze nu allemaal geblokt zijn. Goed van je, zeg! Groetjes, Trijnsteloverleg 12 jun 2013 21:29 (CEST)

Achterstand nieuwe paginas wegwerken

Dag Trijnstel, ik draag af en toe bij aan wikipedia - nieuwe artikelen, aanpassingen, verbeteringen - en heb vandaag enkele nieuwe paginas op de controlelijst van nieuwe artikelen gecontroleerd. Kun jij als moderator zien of ik dat goed heb gedaan voor deze artikelen? Zo heb ik een auteursrechten schending op Jan_II_van_Culemborg verwijderd. Ik heb op de controlelijst aangegeven dat ik hieraan gewerkt heb onder de naam Ursul.

Als ik op de goede weg ben wil ik af en toe ook proberen mee te helpen de achterstand in te halen. Ursul (overleg) 13 jun 2013 16:28 (CEST)

Hallo Ursul/Bfwelter. Wat fijn dat je mee wilt helpen op de controlelijst! Extra handjes kunnen nooit kwaad. Wel een paar dingetjes:
1) Ik denk eerder dat Myheritage het van Wikipedia afgehaald heeft gezien de cijfertjes tussen haakjes, zodoende heb ik jouw wijziging teruggedraaid.
2) Let er op dat mensen soms enkel een doorverwijzing aanmaken en geen compleet artikel (zie [1] en [2] bijv.) - dat scheelt werk
3) Verder heb je het prima gedaan.
4) (iets anders) Ik zou het fijn vinden als "Ursul" doorverwijst naar jouw gebruikerspagina van "Bfwelter". Zie Wikipedia:Ondertekening hoe je dit kunt doen.
Hopelijk kun je hier wat mee. Veel succes en met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 13 jun 2013 23:46 (CEST)

Re:

Dank u wel :) Mimihitam (overleg) 15 jun 2013 11:47 (CEST)

Glimlach Trijnsteloverleg 15 jun 2013 13:47 (CEST)

Schande

Klein Orkest in ruil voor The Beatles? Schande! Knipoog Geniet van 't mooie weer. Vriendelijke groet, Mathonius 15 jun 2013 22:15 (CEST)

Hahahaha, ik zie dat ik nog een liefhebber heb van mijn muziek naast Jurgen. /me voelt zich vereerd. (En thnx, jij ook!) Trijnsteloverleg 15 jun 2013 22:41 (CEST)
Haha! Mocht iemand ooit klagen dat het niets met Wikipedia te maken heeft, dan kun je ze altijd wijzen op deze bewerking, die ik deed naar aanleiding van een door jou gelinkt filmpje. Glimlach Mathonius 15 jun 2013 23:11 (CEST)
Wauw, echt? Wat goed! Trijnsteloverleg 15 jun 2013 23:14 (CEST)

Leiepop

Hoe komt het dat ik geen artikel kan aanmaken over Leiepop? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Leiepop (overleg · bijdragen) 16 jun 2013 22:58‎

Hallo. Omdat (1) gebruikers- en/of overlegpagina's niet geschikt zijn hiervoor (+foute gebruikersnaam) en (2) expliciete reclame is niet toegestaan is. Trijnsteloverleg 16 jun 2013 23:08 (CEST)

Begrijp de reden over reclame niet, hoe wordt hier onderscheid gemaakt? Pagina's over festivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop mogen wel. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Leiepop (overleg · bijdragen) 16 jun 2013 23:13‎

Persoonlijk lijkt me het reclame voor het niet-encyclopedische festival Leiepop. Maar zelfs al zou het wel encyclopedisch zijn, dan nog hoort u de pagina aan te maken op Leiepop en niet in uw gebruikersnaamruimte. Kijk ook eens naar de snelcursus. Dan leert u veel over de opmaak en hoe Wikipedia in z'n algemeen werkt. Trijnsteloverleg 16 jun 2013 23:27 (CEST)

Dank

Daar gaat mijn gesmokkelde uurtje Glimlach. Nee grapje, was even een vergissing. Dank! JetzzDG 21 jun 2013 14:44 (CEST)

Dat idee had ik al. Fouten maken is menselijk gelukkig en dit was niet eens een grote fout. Glimlach Trijnsteloverleg 21 jun 2013 14:47 (CEST)

WjI-kop

Is hier nog niet toegevoegd. EvilFreD (overleg) 21 jun 2013 22:44 (CEST)

Jawel hoor. Glimlach Ik zette hem alleen bij 22 mei aangezien het account toen aangemaakt was en het hier geen bijdragen had. Trijnsteloverleg 21 jun 2013 22:53 (CEST)
Dan heb ik uiteraard niets gezegd. Tsk, en ik check normaal gezien áltijd paginageschiedenissen. EvilFreD (overleg) 21 jun 2013 23:30 (CEST)
Haha, kan gebeuren toch? Er zijn ergere dingen. Trijnsteloverleg 22 jun 2013 00:01 (CEST)

Kinderen Willem Ruis

Hallo Trijnstel

We hebben het al eerder over het onderwerp "privacy kinderen" gehad, maar ik heb zojuist bij Willem Ruis de namen van zijn kinderen (Suus, Eva en Nicolas) toegevoegd omdat zij mij (ook al hebben ze nog geen artikel) wel E relevant lijken. Zijn dochter Suus is namelijk journaliste en schrijver zie hier: http://www.suusruis.nl/site/index.cfm en zij zoon Nicolas is voice-over zie hier: http://www.nrgmedia.nl/. Graag wilde ik je vragen of je dit net als de partners van Hans Boskamp (die allemaal actrice zijn) E relevant vind. De naam Nicolas Ruis straat overigens ook al rood gelinkt op de artikelen Tijd voor MAX en Nicolaas. Ik kijk de laatste tijd eerst voor ik de namen van de kinderen toevoeg en doorlink of ze E relevant zijn vanwege een bepaald beroep zoals schrijver of acteur. Ik hoor nog van je.

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 24 jun 2013 22:18 (CEST)

 • @Trijnstel: Zie ook Overleg gebruiker:ErikvanB#Kinderen van Willem Ruis zijn E relevant. Afblijven dus. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 24 jun 2013 22:22 (CEST)
  • Beste Trijnstel, Maurice en ik vragen ons af je nog steeds aan de afwas bent. Zie Nog geen reactie. Misschien wil je reageren? Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 25 jun 2013 19:50 (CEST)
   • @ErikvanB: Ow, ik had het idee dat jij het al afgehandeld had. Gevalletje miscommunicatie dus. Glimlach @Maurice: Ik vind persoonlijk dat Suus en Nicolas Ruis niet belangrijk genoeg zijn om naar te linken. Ik zou het er op laten dat hij getrouwd was sinds xxx met xxx en twee dochters en een zoon had (ik heb dat zojuist teruggezet in het artikel). Geen links en/of namen van zijn kinderen svp, ook al zijn ze 'misschien' wel relevant of genoemd in andere artikelen. Mocht er een artikel over hen aangemaakt worden, dan kun je hun naam altijd nog toevoegen. Maar nu nog niet en in dezen ben ik het eens met ErikvanB. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 25 jun 2013 20:22 (CEST)
    • Dankjewel. Ik kon Maurice niet in mijn eentje overtuigen, vandaar. Nogmaals dank. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 25 jun 2013 20:36 (CEST)

Suus Ruis

Hallo Trijnstel,

ik heb naar aanleiding van dit bewerkingsconflict over de kinderen van Willem Ruis een klein beginnetje gemaakt met een artikel over zijn dochter Suus. Zij is namelijk werkzaam als journaliste en schrijver. Ik hoop dat je met mij eens bent.

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 25 jun 2013 20:36 (CEST)

 • Wel eerst 14 dagen afwachten voordat je links gaat toevoegen, hoor. Knipoog ErikvanB (overleg) 25 jun 2013 20:40 (CEST)
  • Kom op Maurice, halve informatie is geen informatie. Ze is na haar het behalen van haar bul gaan schrijven en woont nog in Amsterdam? Gr. RONN (overleg) 25 jun 2013 20:42 (CEST)
 • Nou, ik weet het niet hoor, Maurice. Ik snap best dat jij haar wél relevant vindt, maar ik vind het wat magertjes voor een eigen artikel... Trijnsteloverleg 25 jun 2013 20:59 (CEST)

Verwijdering Han Kooreneef

Hallo Trijnstel,

ik heb Han Kooreneef op de verwijderlijst geplaatst omdat er 2 jaar na aanmaak nog steeds niets aangedaan is. Er staat niet voor niets een beginnetje bij. Ik zal je wel vertellen dat ik degene ben die het artikel 2 jaar terug heeft aangemaakt (maar dan nog op mijn vorige IP adres) maar nu ik zie dat er hij nog steeds niet is uit gebreid zie ik het als een NE persoon. Bovendien ken ik hem alleen maar vanwege het schrijven van liedjes van Kinderen voor Kinderen en Jeroen van der Boom. Dat is bij mij eigenlijk de rede waarom ik het heb aan gemaakt. Ik ben namelijk ook niet van plan zijn cv en biografie over te nemen van deze bronnen http://www.hankooreneef.com/ en http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Han+Kooreneef omdat dit auteursrecht is. Daarom wacht ik af tot dat geregistreerde gebruikers zoals jij dit artikel aanvullen tot het wel E relevant is. Graag hoor ik nog van je.

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 26 jun 2013 22:19 (CEST)

Dag Maurice. Als we zo gaan beginnen... ik had de pagina in december 2010 al op mijn to-do-lijst gezet en het is dat jij het artikel eind november 2011 schreef (1,5 jaar geleden, nog geen 2 jaar) maar anders had ik het gedaan. Ik heb het vermoeden dat deze verwijdernominatie te maken heeft met jouw artikeltje Suus Ruis. Nou, ik kan je zeggen dat je die twee totaal niet met elkaar kunt vergelijken. Han Koreneef is een gerenommeerde tekstschrijver. Suus Ruis is vooral bekend als dochter-van. De eerste dus behouden graag en de tweede mag van mij weg. Oh ja, en nog iets, de relevantie heeft niets te maken met of iets wel of geen beginnetje is. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 27 jun 2013 00:18 (CEST)
 • Hallo Trijnstel sorry over het nomineren van Han Kooreneef op de verwijderlijst, het was eigenlijk niet mijn bedoeling. Maar ik heb je als exuus wel blij gemaakt met het toevoegen van een infobox (artiest) bij deze componist. Is dat Oké? Groetjes Maurice 84.104.71.131 27 jun 2013 23:50 (CEST)
 • Dag Trijnstel, nog even dit. Ik heb onderlaatst wel Han Kooreneef op de verwijderlijst gezet. Maar is dit sjabloon nog voor de datum van verwijdering (10 07 2013) weg te halen af als het kan nu? Want het artikel ziet er nu eigenlijk toch wel keurig uit. Nogmaals groetjes van Maurice. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.104.71.131 (overleg · bijdragen) 28 jun 2013 16:09‎
  • Dag Maurice. Ja hoor, dat mag zeker. Graag zelfs! Meldt wel even op de verwijderlijst dat jij de nominatie ingetrokken hebt. Trijnsteloverleg 28 jun 2013 16:12 (CEST)
 • Hallo Trijnstel, ik wil niet hoe je dat moet doen. Kun jij het anders even voor mij doen? Groetjes Maurice 84.104.71.131 28 jun 2013 16:16 (CEST)

Frans Ehlhart

Hallo Trijstel,

voordat ik aan ga beginnen. Ik wil naast Han Kooreneef ook graag een artikel aanmaken over componist Frans Ehlhart. Hij schreef namelijk mooie muziek voor Kinderen voor Kinderen. Maar voor ik dit ga doen wil ik eerst aan jouw vragen of hij E relevant is. Volgens zijn eigen site staat bij zijn bio dat hij best wel wat presentaties heeft gedaan http://www.fransehlhart.nl/Home.htm zoals het muziek schrijven voor Gerard Cox en Wim Sonneveld. Bovendien staat hij ook rood door gelinkt op het artikel Hans Dorrestijn. Nu wilde ik aan je vragen of jij hier een beginnetje van kan maken of dat ik een beginnetje maak en jij het verder uitbreid. Ik durf de laatste tijd geen nieuwe artikelen meer aan te maken omdat de door mij gestarte artikelen zoals Brukx & Kempen en Suus Ruis vaak weer op de verwijderlijst word geplaatst. Graag hoor ik nog van je of dit persoon wel E relevant is voordat ik er aan ga beginnen.

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 28 jun 2013 20:01 (CEST)

Dag Maurice. Ik snap als je wat onzeker bent wat betreft het aanmaken van nieuwe artikelen, maar ik kan je natuurlijk niet voor elk klein dingetje helpen. Glimlach Ik zal nog wel even naar dit kijken, maar zou je een volgende keer dat je echt twijfelt hulp willen vragen op de helpdesk of iets dergelijks? Nu deze componist. Het is belangrijk dat je kijkt naar onafhankelijke bronnen. De muziekencyclopedie is er één wat betreft artiesten en liedjesschrijver. Ehlhart heeft daar wel een artikel met bij de discografie wat gegevens. Zijn eigen website is handig om een artikel mee aan te vullen, maar niet om de relevantie aan te toetsen. Verder is WP:REL handig. Daar staat enkele richtlijnen op waar wij van uit gaan. Succes! Trijnsteloverleg 28 jun 2013 21:01 (CEST)

biografie Frans Ehlhart

Hallo Trijnstel,

ik heb gisteren de biografie toegevoegd bij Frans Ehlhart maar nu heeft een andere gebruiker ChristiaanPR dit weer ongedaan gemaakte en onder het kopje samenvatting geschreven "vroege jeugd niet belangrijk". Mij lijkt dit namelijk wel relevant want er zijn zoveel personen waarbij staat wat hun ouders voor een nationaliteit hebben en waneer ze als ze in het buitenland geboren zijn in Nederland zijn gaan wonen, zoals o.a. Lucille Werner, Yolanthe Sneijder-Cabau, Drs P en Valerie Zwikker (waarvan de laatst genoemde geheel door jouw is aangemaakt). Bij Frans Ehlhart moet dit dus ook kunnen vind ik. Op zijn biografie staat namelijk dat zijn moeder Hongaars is en zijn vader Nederlands en dat hij als legerarts werkte, en zijn eerste vier levensjaren in Indonesië woonde. Ik heb zijn biografie afgekeken van zijn eigen site http://www.fransehlhart.nl/Home.htm en met eigen zinnen bewerkt, omdat het niet teveel op andere bronnen mag lijken. Dat heb ik gisteren ookal gedaan bij Han Kooreneef maar deze is wel blijven staan alleen heb jij toen de fouten zinnen verbeterd. Nu wilde ik jouw dus vragen of je zijn biografie weer kunt terug zetten (het hoef ook weer niet meteen te gebeuren). Het valt mij namelijk op dat een wijziging van een geregistreerde gebruiker minder snel word verwijderd dan van een anonieme gebruiker zoals ik. Graag hoor ik nog van je.

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 29 jun 2013 11:40 (CEST)

Ja, ach, wat de een niet belangrijk vindt, vindt een ander weer wel interessant. ChristiaanPR is degene die jouw wijziging in eerste instantie terugdraaide, dus je zou met hem kunnen overleggen op zijn overlegpagina. Wie weet komen jullie er samen uit. De reden dat jouw wijzigingen meer in de gaten gehouden worden, is omdat anonieme wijzigingen allemaal langsgelopen geworden via de controlelijst. Je zou natuurlijk een account aan kunnen maken. :) Het voordeel is dan ook dat al jouw bijdragen bij elkaar staan in plaats van verspreid onder verschillende IP-adressen en dat je jouw naam (of bijnaam) er bij hebt staan. Zie Help:Waarom aanmelden voor alle voordelen mocht je geïnteresseerd zijn. Trijnsteloverleg 30 jun 2013 00:03 (CEST)

engelse verwijzing Boethusians/huis van Boëthus

Dag Trijnstel, Dank voor je informatie. Ik zal me eerst verder verdiepen in het wikipedia-syteem voor ik nog eens een interne verwijzing opgeef. Sorry je werk bezorgd te hebben. Succes en vriendelijke groet. 213.46.23.51 3 jul 2013 14:42 (CEST)

Geen enkel probleem natuurlijk. En ik wil je met alle liefde helpen mocht je dit nodig hebben. :) Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 3 jul 2013 22:16 (CEST)

The Byrds

Yes! Ik hoopte stiekem al dat je ook langs The Byrds zou gaan. Lach Mathonius 11 jul 2013 12:06 (CEST)

Hihi. Knipoog En more to come. Ben nog niet klaar! (maar schiet nu wel op trouwens) Trijnsteloverleg 11 jul 2013 12:10 (CEST)

WP:IPBlok

Hoi, Trijnstel. Ter informatie, die heb jij ooit globaal geblokt. Maar het blijft tobben met deze Adele-fan. Allerhartelijkst, ErikvanB (overleg) 19 jul 2013 05:06 (CEST)

Tja. Nu weer even geblokt. Fijne zomer! Mathonius 19 jul 2013 11:53 (CEST)
Dank voor de hulp, Mathonius. Mocht deze gebruiker doorgaan, ErikvanB, en ik ben niet in de buurt, vraag dan de andere stewards op m:SRG. Trijnsteloverleg 19 jul 2013 23:26 (CEST)
Oké. ErikvanB (overleg) 20 jul 2013 06:50 (CEST)
Ik geloof dat je de weg naar irc ook weet, op #wikimedia-stewards kan je eventueel ook terecht. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 20 jul 2013 22:52 (CEST)

Link

Hallo Trijnstel, ik zag dat je hier de link weghaalde naar St Mary's Hospital. Ik ben echter zo stoutmoedig geweest die terug te plaatsen, omdat ik niet begrijp waarom je die link überhaupt zomaar weghaalde. Mij lijkt het ziekenhuis vermeldenswaardig genoeg te zijn, daar reeds talrijke notabelen en leden van de Britse koninklijke familie aldaar werden geboren. Ik heb dan ook op de hotlist een verzoekje ingediend om het artikel te laten schrijven. Hopelijk heb je daar geen problemen mee. Vriendelijke groet, C (o) 23 jul 2013 11:24 (CEST)

Mja, misschien is 't achteraf wel goed. Ik zat met de Engelse naam in m'n maag; meestal gebruiken we de vertaling (xxx-ziekenhuis). Laat maar. Glimlach Trijnsteloverleg 23 jul 2013 11:51 (CEST)
No problemo. Ik heb trouwens op de hotlist zowel een Engelstalige als Nederlandstalig verzoek gedaan, dus we kunnen daarna nog beslissen welke naam we nemen. Groetjes, C (o) 23 jul 2013 11:57 (CEST)
Oh, geweldig! Dan is er van mijn kant helemaal geen bezwaar meer. Bedankt. Trijnsteloverleg 23 jul 2013 12:01 (CEST)

infobox Pieter van Vollenhoven

Dag Trijnstel, ik heb de infobox dynastie bij Pieter van Vollenhoven die u heeft verwijderd weer teruggezet onder de infobox persoon. Is dit dan wel goed?

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 28 jul 2013 21:38 (CEST)

Hoi Maurice. Ja hoor. Prima! Groetjes, Trijnsteloverleg 28 jul 2013 21:40 (CEST)

Rara, wat zou het zijn? ;-)

Een bosje bloemen

Alsjeblieft Trijnstel, een bosje bloemen! Southparkfan 30 jul 2013 22:29 (CEST)

Dank je wel! Trijnsteloverleg 30 jul 2013 22:38 (CEST)

MediaWiki

Dag dag, hoi hoi. Een bericht van mij op MediaWiki. Groet, ErikvanB (overleg) 1 aug 2013 09:14 (CEST)

Hallo Erik. Gezien (ik krijg mailtjes bij nieuwe berichten). :) Ik zal daarzo even reageren ook. Trijnsteloverleg 1 aug 2013 13:41 (CEST)

Translation of four articles.

Could you help me for the translation of four articles , please ?

I need somebody to do that.

If you want , you are not obliged.

Write me a message on my discussion page.

Articles to translate:

92.134.17.171 (vita) 2013. augusztus 1., 19:02 (CEST)

Sorry. I've got no time for that. But you can request translations on the page Wikipedia:Vertalen in het Nederlands. With regards, Trijnsteloverleg 1 aug 2013 19:26 (CEST)
PS. You're now blocked for three days. See ya. Trijnsteloverleg 1 aug 2013 19:38 (CEST)

Verdwijntruc

Hoi Trijnstel, heb jij hier een verklaring voor? Heeft die "TM" nu wel of niet zeer recent bijgedragen? Of hebben we jokkende stewards? Nee toch? Dit wordt wel een mysterie voor mij langzamerhand. (Zie ook de CU verzoekpagina). Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 6 aug 2013 11:54 (CEST)

Hoi Tjako. Het antwoord is heel simpel: ja, er zijn wel recente bijdragen van deze gebruiker. Ze zijn echter verwijderd én daarna geoversight. Zodoende zal een steward zeggen dat er geen geoversighte bijdragen zijn; dat klopt, maar er zijn wel geoversighte verwijderde bijdragen en die zijn wel degelijk te checken (nog geen drie maanden geleden gedaan). Ik zal ook een berichtje achterlaten op de overlegpagina van Akoopal en op de CU-verzoekpagina. Dank voor de heads-up. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 6 aug 2013 13:57 (CEST)

vec.wikipedia

Om u te bedanken voor uw samenwerking met ons project, een bloem van mijn land. Ciaurlec (overleg) 11 aug 2013 12:46 (CEST)

You're welcome. I try to help where I can. :) Trijnsteloverleg 11 aug 2013 13:07 (CEST)

Ships

Dag, Trijnstel. Nu ik je toch spreek (over nietjes), ik ontdekte zojuist dat deze afbeelding op Commons wel een beetje raar is. De afbeelding staat namelijk op deze website, maar de regel @simonsships.com, die aan de afbeelding vastzit, is op Commons vervangen door de regel "Simon Koppes". Ik vermoed dat Simon Koppes (tevens de uploader) de eigenaar is van de website simonsships.com, maar niettemin is het allemaal niet zoals het hoort. Hetzelfde geldt voor al zijn andere uploads. Maar ik denk dat we daar waarschijnlijk niet ingewikkeld over moeten doen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 aug 2013 14:45 (CEST)

Dag Erik. De wiki is behoorlijk traag... Maarre, ben het met je eens. Dit is imho wel prima en hoeft niet verder aangepast te worden vind ik. Trijnsteloverleg 11 aug 2013 15:24 (CEST)
Bedankt, Trijnstel. Sorry voor mijn late antwoord, maar ik heb net een hardeschijfcontrole gedaan die 2,5 uur in beslag nam. :/ Prettige avond, ErikvanB (overleg) 11 aug 2013 18:03 (CEST)
Geeft niet. Dat is ook belangrijk. Glimlach Trijnsteloverleg 11 aug 2013 18:04 (CEST)
Dat apenstaartje hierboven had trouwens een copyrightteken moeten zijn - ik zit nogal te sukkelen vandaag. ErikvanB (overleg) 11 aug 2013 18:07 (CEST)

Christiane Ensslin

Beste Trijnstel, Bovenstaande draagt sjabloon 'mee bezig' maar sinds mei ll. niets meer gewijzigd. Hoeft het sjabloon nog? met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 12 aug 2013 13:20 (CEST)

Dag Andries. Nee, het sjabloon lijkt me inderdaad niet meer nodig - weggehaald dus. Ik zal binnenkort alle artikelen met wiu2 langslopen. Trijnsteloverleg 13 aug 2013 00:10 (CEST)

Sokpoppen

Beste Trijnstel,

Hoeveel sokpoppen heb je hier eigenlijk op nl wiki? Ik kwam net de 3e (bij mijn weten) tegen en vroeg mij af of er nog meer zijn?

Groeten, JetzzDG 13 aug 2013 01:23 (CEST)

Hoi JetzzDG. Ik heb er 'maar' drie hoor: Flower (mijn oude, non-SUL, account), Trijnwagon (om te testen wat niet-mods zien) en Treinstel. Trijnsteloverleg 13 aug 2013 22:25 (CEST)

pagina

Beste Trijnstel,

Ik heb een nieuwe pagina gemaakt, maar de tracks staan er. Ik wou ze hebben dat je ze kan verbergen en laten zien. Maar ik weet niet hoe. kunt u helpen? mvg, Running Man 1 (overleg) 15 aug 2013 15:29 (CEST)

Ik snap niet goed wat u bedoelt... Trijnsteloverleg 15 aug 2013 15:36 (CEST)

A barnstar for you!

WikiDefender Barnstar Hires.png The Defender of the Wiki Barnstar
For your dedicated work as a steward, checkuser, and admin. WMF projects need more people like you (and me). Face-wink.svg INeverCry 16 aug 2013 01:43 (CEST)
 • Thank you for this gesture, INeverCry... I'm honored. And don't know what to say, really. With regards, Trijnsteloverleg 16 aug 2013 12:43 (CEST)

hernoemen

Je weet hoe hernoeming werkt, misschien moet collega:B222 de vraag bij jou leggen? Zie: Help:Helpdesk#Gebruikers_samenvoegen. VanBuren (overleg) 21 aug 2013 13:04 (CEST)

Ha VanBuren. Dank! Ik had de vraag van Bertux/B222 gemist (ik volg de helpdesk niet actief). Zal daar even antwoorden. Groetjes, Trijnsteloverleg 21 aug 2013 13:09 (CEST)
Dank je wel. (Namens B222 :)). VanBuren (overleg) 21 aug 2013 13:47 (CEST)

Tekstbewerking

Hallo Trijnstel, Ik heb met belangstelling je gebruikerspagina gelezen en zie dat je een ervaren wikipediaan bent. Ik zelf ben net begonnen en wel met de lemma's Maatschappelijk middenveld en Taoisme. En zo ben ik op jouw spoor gekomen. Ik vraag me af, hoe je het beste oorspronkelijke teksten kunt bewerken. Wanneer ik mij bijvoorbeeld in het taoisme verdiep, kom ik een site tegen van De Gele Draak:(www.geledraak.nl). Ik kan die tekst inkorten en een beetje veranderen. Mag ik die dan op deze manier op wikipedia plaatsen (met bronvermelding) of moet ik meerdere bronnen raadplegen, eventueel mensen opbellen voor nadere info etc. Kortom, hoe ver moet je gaan als wikipediaan? Bedankt alvast voor de info. H.g. Hamnico – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hamnico (overleg · bijdragen) 22 aug 2013 11:46‎

Hallo Hamnico. Het is maar net hoe ver je zelf bereid bent om te gaan. :) Je moet natuurlijk altijd waken voor plagiaat en auteursrechtenschendingen, maar dat hoef ik jou als ervaren journalist (waar ik overigens extra geïnteresseerd in ben) niet te vertellen neem ik aan. ;) Het is alleen niet zo dat je allerlei bronnen hoeft te raadplegen, mensen te bellen etc (hoor en wederhoor hoeft niet op Wikipedia, tenminste, bij ingewikkelde onderwerpen - denk aan het conflict in Israël/Palestina - is het wel belangrijk dat beide partijen besproken worden). Het gaat er vooral om dat een artikel gebalanceerd is, neutraal, en dat je het met meerdere bronnen kunt verifiëren. Eén bron is vaak niet voldoende (ook om de schijn van partijdigheid te vermijden). Kijk ook eens op Wikipedia:Toch een paar regels en andere hulppagina's. Wanneer ik tijd heb, wil ik u met alle liefde begeleiden. Mocht ik er (te vaak) niet zijn, is het misschien raadzaam om een coach in te schakelen (ik ben er ook één, maar sta tijdelijk op pauze dus sta niet in de lijst). Ik hoop dat u hier iets mee kunt. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 22 aug 2013 11:59 (CEST)

Bedankt voor de tips. Ik zal er mijn voordeel mee doen. Je hoeft me trouwens geen U te noemen; we zijn wikipedianen onder elkaar. H.g. Hamnico – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hamnico (overleg · bijdragen) 24 aug 2013 13:56‎

Geen artikel voor Anita Theodora van Eijk

Dag Trijnstel.

Even vooraf, ik ben niet boos op je maar ik wilde wel graag weten waarom Anita Theodora van Eijk en Aimée Söhngen geen eigen artikel mogen hebben. Het zijn tenslotte wel prinsessen. Ik vind het juist wel een beetje gek dat Marilène van den Broek (de echtgenote van prins Maurits) en Annette Sekrève (de echtgenote van prins Bernhard) wel een eigen artikel (mogen) hebben. Kun jij mij uitleggen waarom dit zo is? Ik heb het namelijk deels afgekeken van deze bron http://www.koninklijkhuis.nl/encyclopedie/wie-is-wie/koninklijke-familie/prinses-anita/ en dit met eigen zinnen bewerkt. Ik probeer de laatste tijd juist mijn best te doen om ook eigen artikelen aan te maken van het Koninklijk Huis. Zo heb ik ook bij diverse partners die wel een eigen artikel hebben infoboxen toegevoegd. Deze zijn wel gewoon blijven staan. Kunt je mij zo snel mogelijk antwoord geven op mijn vraag?

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 25 aug 2013 23:29 (CEST)

Hoi Maurice. Ik ben het helemaal met je eens: ik vind het ook raar dat zij geen eigen artikel mogen hebben. De gemeenschap heeft echter gesproken, meermalen zelfs. De reden hiervoor is dat Marilène en Annette getrouwd zijn met een prins die (tot voor kort) nog in de lijn van troonopvolging stonden. Bij Anita en Aimée is dit niet zo. Hun prinsen verloren hun rechten toen zij trouwden met deze vrouwen. Daarom zijn Anita en Aimée enkel bekend als vrouw-van en zijn Marilène en Annette wel E. Groetjes, Trijnsteloverleg 25 aug 2013 23:48 (CEST)

Infobox Huub Oosterhuis

Dag Trijnstel,

zoals je ziet ben ik druk bezig met het toevoegen van infoboxen bij diverse personen. Maar nu heb ik een jaar geleden een infobox "auteur" toegevoegd bij Huub Oosterhuis namelijk omdat hij momenteel bezig is met het schrijven van gedichten en kerkliederen. Maar nu is het wel zo dat hij vroeger ook werkzaam is geweest als priester en ingewijd in 1964. Dus nu zit ik mij eigenlijk af te vragen of de infobox auteur kan blijven staan of dat hij beter de infobox "priester RK". Pastoor Paul Vlaar uit Obdam heeft namelijk ook de infobox RK priester, maar is sinds 2012 niet meer als pastoor werkzaam maar nu als aalmoezenier. Graag hoor ik nog van je en kijk jij maar wat het beste bij hem past.

Groetjes van Maurice 84.104.71.131 26 aug 2013 16:25 (CEST)

Beste Maurice, sorry dat ik even inbreek. Voor de duidelijkheid een paar dingen:
 • Een priester wordt niet ingewijd maar gewijd. Men kan niet zelf besluiten ophouden priester te zijn, want priester blijft men zolang men vanwege de Kerk niet in de lekenstand wordt teruggebracht, iets dat slechts hoogst zelden gebeurt (zie bijvoorbeeld Raymond Lahey)
 • Een rooms-katholiek priester die werkt als aalmoezenier blijft priester. Ook als hij zou gaan werken als circusclown zou dat zo zijn, maar een aalmoezenier is feitelijk zelfs een priester met een bepaalde taak
 • Pastoor en priester zijn geen synonieme begrippen. Iemand die pastoor is, is wel altijd priester maar een priester is lang niet altijd pastooor (denk maar aan de paus, bijvoorbeeld)
 • Hoe het met de infoboxen moet is een kwestie van inschatten en aanvoelen. Paul Vlaar is zonder meer priester RK. Huub Oosterhuis is, hoewel priester, toch vooral schrijver en tekstdichter.
 • Mvg, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 26 aug 2013 16:35 (CEST)

Spambot

Eentje voor jouw collectie hier. Zie de verwijderde gebruikerspagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 aug 2013 10:12 (CEST)

Thnx, gelockt en ook ff een CU aangevraagd zodat de IP-adressen ook geblokt kunnen worden. Trijnsteloverleg 28 aug 2013 10:31 (CEST)
Akoopal mailde me het IP-adres en die is nu lokaal en globaal geblokt. Trijnsteloverleg 28 aug 2013 23:09 (CEST)
En de volgende:
Wiki13 heeft ze al laten locken via stewardkanaal zei hij me net in #wikipedia-nl-vandalism. dit is in ieder geval een mooie honeypot op alles beter crosswiki te kunnen beveiligen Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 aug 2013 11:03 (CEST)
En nu slaan ze bij ons toe: TangelaPena (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 aug 2013 13:51 (CEST)
Het IP heb ik lokaal en globaal geblokt. Trijnsteloverleg 28 aug 2013 23:09 (CEST)
De volgende ook maar ff:
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 aug 2013 19:39 (CEST)
Allen ff langsgelopen, IP's geblokt (globaal) en het restantje gelockt (wat nog niet gelockt was). Trijnsteloverleg 28 aug 2013 23:09 (CEST)
En de nieuwe oogst van vanmorgen:
Groet en dank weer, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 aug 2013 10:14 (CEST)
Eén IP-adres voor de drie accounts die een collega-steward gisteravond al voor 3 maanden globaal had geblokt. Glimlach Trijnsteloverleg 29 aug 2013 17:11 (CEST)
En de nieuwe oogst van nl wikiquote volgt nu:
ivm lange lijst spambots ingeklapt
Deze nederlandstalige wikiquote is een en al spam. Ik hoop dat ze daar zelf eens gaan bezemen eerlijk gezegd... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2013 17:06 (CEST)
Tja, de mods zijn niet echt actief meer. Wat helpt zijn IP/range blokkades en (belangrijker) misbruikfilters. Ik zal kijken wat ik kan doen. Trijnsteloverleg 2 sep 2013 22:59 (CEST)
Trouwens: ik check nlwikiquote (en andere projecten ook) regelmatig op spambots, meest recent nog in april 2013 en oktober 2012. Glimlach Trijnsteloverleg 2 sep 2013 23:41 (CEST)
More to come nu af-wikiquote:
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2013 17:37 (CEST)
En nu ca-wikiquote:
ivm lange lijst spambots ingeklapt
Groetjes tot zover, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2013 18:27 (CEST)
Wat ben ik blij met de multilock-extensie! 😁 Allen zijn ze nu gelockt. Morgen maar ff kijken of ik wat kan gaan CU'en. Trijnsteloverleg 2 sep 2013 22:59 (CEST)
En dan erbij de oogst van de portugese wikiquote:
spambotlijst pt-wikiquote
Groet weer en dank alvast, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 sep 2013 12:18 (CEST)
Hoi MoiraMoira. Over enkele had ik m'n twijfels (past niet in het standaard 'spambotpatroon'), maar toch maar gelockt aangezien ze nul bijdragen hebben en niet op andere projecten geregistreerd zijn. Allen gelockt dus. Je moet overigens weten dat wij als stewards sinds kort (begin juli 2013) de beschikking hebben over globale misbruikfilters. Dat wil zeggen: je maakt een filter aan op meta en je vinkt het knopje "Global filter" aan. Globaal is nu nog maar relatief: het werkt alleen nog maar op meta, mediawiki.org, testwiki en test2wiki. Binnenkort komen daar als het goed is ook specieswiki, incubatorwiki en outreachwiki bij (bugzilla:53537) en later moet het álle projecten gaan dekken. (Er komt dan natuurlijk ook een informatiepagina, policy etc). Er zijn op dit moment twee filters globaal, één ervan is tegen de NTSAMR-spambots. Allemaal goed nieuws. Glimlach Groetjes, Trijnsteloverleg 3 sep 2013 14:54 (CEST)
Accounts allen gecheckt en dubbelcheckt. Enkel die in plukjes van 3 zijn aangemaakt genomen (dat is dan 1 ip adres onderliggend die er 3 kan aanmaken) en de obvious ones. Inderdaad - dit moet met filters en rangebloks globaal aangepakt gaan worden want voor eenvoudige global sysops zoals ik is dit een dweilklus-met-kraan-open... Hopelijk gaat dat lukken! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 sep 2013 17:30 (CEST)

Claimen?

Hallo, Ik ben een kijkje wezen nemen in De Kroeg. Ik zie daar onder het kopje aan te maken af en toe onderwerpen staan, waarin ik me best kortstondig wil verdiepen. Zo zag ik gisteren de vraag of iemand een stukje zou willen schrijven over de Ibibio (een onbekend volk in Nigeria). Ik wilde dat best doen. Alleen onder aan te maken staan vandaag weer andere verzoeken, bijv.duurzaam bouwen (ook interessant). Moet je dit soort onderwerpen meteen claimen en er subiet een artikel over schrijven, of kun je onderwerp reserveren? H.g. Hamnico – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hamnico (overleg · bijdragen) 30 aug 2013 15:41‎

Hallo Hamnico. Alles mag. Je kunt meteen schrijven, maar je mag ook je naam erbij zetten en het zogezegd reserveren (met de melding dat je er binnenkort aan gaat beginnen). Mocht je geïnteresseerd zijn in artikelen schrijven: op de hotlist staan ook vaak leuke onderwerpen! PS. Je kunt een bericht ondertekenen met 4 tildes (~~~~). Trijnsteloverleg 30 aug 2013 16:10 (CEST)

Groeten van Maasje. Op deze manier hou ik het voor gezien...

Door de "wijsheid" van hogere machten binnen wiki ben ik niet langer in staat om in te loggen. Reden: ik kan geen "HTTPS verbinding" bewerkstelligen volgens dit netwerk, omdat de systeembeheerder deze mogelijkheid heeft uitgeschakeld. Wat verstaan die digitale hogepriesters onder een vrij bewerkbare encyclopedie ? Sorry, maar de zin om bij te dragen gaat er zo wel van af. Dit is gewoon mensen wegjagen.
Ik verzoek u van de gebruikeraccounts Maasje en Sopkok alle niet-overlegpagina's te verwijderen. Ik was eigenlijk van plan om na de zomer weer artikelen over een paar oude Amerikaanse en Russische koekblikken op te lappen en had reeds menig uurtje in de Mars Pathfinder annex Sojourner gestoken. Echter als het op deze manier moet zeg ik: "Barst maar, in deze poppenkast heb ik geen zin". Uiteraard niet persoonlijk bedoeld; echter als ik niet eens meer fatsoenlijk bij m'n eigen werkpagina's of volglijst kan komen dan houdt het op.
Het ga u allen goed. Tip voor de bitjesboys: maak het mensen niet onnodig lastig bij te dragen om vervolgens krokodillentraantjes te plengen omdat het aantal actieve gebruikers terugloopt. Vriendelijke groet, Maasje via IP 88.159.13.168 31 aug 2013 16:34 (CEST)

Eh, Maasje, wat doe je? Als jij hier problemen mee ondervindt, wil ik met alle liefde het uitzoeken en zorgen dat je wél bij kunt dragen. Zomaar weggaan is geen optie imho. Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar je bent vast niet de enige en het kan niet de bedoeling zijn van de staff dat mensen niet bij kunnen dragen. Ik zoek het uit. Trijnsteloverleg 31 aug 2013 16:55 (CEST)
Het is 17.00 uur, de bewaking komt me zo dadelijk buiten mieteren. Maasje 88.159.13.168 31 aug 2013 16:58 (CEST)
Doe even rustig. Kom, als je thuis bent, nog maar even langs. En als het niet lukt, kom dan even op de wikichat s.v.p. Dan praten we er over. Trijnsteloverleg 31 aug 2013 16:59 (CEST)
Zie hier om https uit te schakelen. NB Als je via je enige internetverbinding niet https kunt gebruiken, schiet dat natuurlijk niet echt op Glimlach - mvg RonaldB (overleg) 3 sep 2013 17:45 (CEST)
Deze helpt niet omdat er voor de login wel https vereist word (volgens de tekst daar). Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 3 sep 2013 20:55 (CEST)
Even "out-of-the-box" handelen en bijvoorbeeld bij de buurvrouw/-man even inloggen en de voorkeuren wijzigen? VanBuren (overleg) 4 sep 2013 10:54 (CEST)
Volgens bovenstaande link, als je https uitzet, zal als je inlogt wel gebruikt worden gemaakt van https, en daarna verder alleen van http. Dus als er op je internetverbinding https niet word doorgelaten (wat wat mij betreft een fout is van de verzorger van het internet, en die zou daar op aangesproken moeten worden, maar dat kan in een bedrijfssituatie lastig zijn), dan kan je nog steeds niet inloggen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 4 sep 2013 11:22 (CEST)
Net even getest en dat klopt. Je kunt het aanmeldscherm ook niet forceren naar http. Oozaak zal wel een bedrijfsproxy o.i.d. zijn, waarbij de beheerder alleen poort 80 heeft opengesteld.
Imho ligt de primaire oorzaak bij de techneuten in dienst van de WMF, die - zoals we al eerder gemerkt hebben - tegenwoordig heel goed menen te weten wat goed is voor de wereld. - RonaldB (overleg) 4 sep 2013 12:25 (CEST)

Spam Spam lovely Spam

Nog wat van pt-wikiquote vandaag:

En hier de oogst van it-wikiquote:

En bs-wikiquote:

Allemaal gelockt. Overigens klaagde Danny_B gisteren op IRC over jouw modacties op bswikiquote, maar dat heb ik snel in de kiem gesmoord. Trijnsteloverleg 5 sep 2013 23:13 (CEST)
Glimlach die ken ik niet. Heb ff op mijn talkpage daar gekeken maar daar stond ook niets. Wel was er weer een spambot op die wikiversie:
Groet weer, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 sep 2013 07:37 (CEST)
(via mobiel) Oeps, zei ik bswikiquote? Ik bedoelde cswikiquote (hij is een Tsjech), maar ook daar zal niks op je overlegpagina staan verwacht ik. Hij heeft knopjes op heel veel kleine projecten en klaagt altijd als global sysops of stewards ook modacties doen daar (ondanks dat hij dit werk zelf laat liggen...). (Ja, ik begin hem zat te worden, maar dat weet hij ook.) Ik zal die laatste spambot die je meldde vanavond locken als ik weer achter mn laptop zit. Trijnsteloverleg 6 sep 2013 13:41 (CEST)
Ah ik snap het een zeur dus Glimlach.
Naja hier komt de volgende, ditmaal de deense wikiquote:
Ik heb hierboven even de afgehandelden ingeklapt.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 sep 2013 14:51 (CEST)
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 sep 2013 20:19 (CEST)
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 sep 2013 20:26 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd: Allen gelockt en ingeklapt. Ik heb nog niet de tijd gehad om meer te doen. Misschien de komende dagen. Trijnsteloverleg 7 sep 2013 21:50 (CEST)

Weer een school actief op Wikiquote

[3]: 77.61.197.11 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | CA | cross-wiki) Kan één van jullie deze school ook blokkeren op nl-wq? W\|/haledad (zegt u het maar) 6 sep 2013 15:37 (CEST)

 • Dank voor de snelle respons! W\|/haledad (zegt u het maar) 6 sep 2013 19:19 (CEST)
  • Inderdaad dank voor de snelle actie. @Whaledad: ik zie dat je vrij actief bent op nl.q; is het niet wat om modknopjes aan te vragen daar? Trijnsteloverleg 7 sep 2013 21:52 (CEST)
Lijkt me een goed plan toe! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 sep 2013 22:24 (CEST)

Duurzaam bouwen

Ik heb jouw protegé even wat tips ingefluisterd hoe verder met Duurzaam bouwen. Pik jij het verder op? The Banner Overleg 8 sep 2013 18:34 (CEST)

Ja, is goed. Glimlach Dank je! Trijnsteloverleg 8 sep 2013 18:39 (CEST)

Trickbox

Heb jij nog een leuk idee hoe ik van die Koreaanse sokpoppen af kan komen? Ik had er op ENWP nu twee deze week en het is niet onmogelijk dat ze nu weer hier komen etteren. Maar mijn OP preventief op semi te zetten gaat mij wat te ver (mijn GP is al semi). Zie hier: en:Wikipedia:Sockpuppet investigations/PrideOfKorea. Sommige zijn zo overduidelijk verwant dat ze niet eens door de CU procedure hoeven voor ze als sokpop geblokt worden... The Banner Overleg 9 sep 2013 01:18 (CEST)

Hmm, vorig jaar had ik dat ook, dat een vandaal mijn overlegpagina (die je niet wilt beveiligen) bleef vandaliseren (was de nazivandaal, je weet wel). Dat is uiteindelijk gestopt omdat we de persoon zelf te pakken hebben weten te krijgen. Ik kende deze Koreaanse sokpoppen en het CU-dossier niet, maar ik vermoed dat ze dynamische IP-adressen of open proxy's gebruiken. Veel sokpoppen hebben het woord "Korea" in hun gebruikersnaam; je zou een misbruikfilter aan kunnen maken en alle gebruikers die "Korea" in hun naam hebben de toegang tot jouw overlegpagina ontzeggen. Een andere optie is het blijven blokkeren van de sokpoppen en hopen dat je ze op een gegeven moment helemaal plat kunt leggen wanneer je er een patroon in gaat zien (zelfde range of zo). Een ander idee heb ik zo gauw niet (ja, en beveiligen dus, maar dat wil je niet). Groetjes, Trijnsteloverleg 9 sep 2013 01:29 (CEST)
Het loopt al een jaar nu. Allemaal van dit hit & run sokpoppen. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met het Koreaans-Japans Conflict rond dat eilandengroepje waarbij ik toen iets zwaar verkeerds gezegd zal hebben, zoals "ik steun je niet" of "sorry, ik bekijk het vanuit een neutraal standpunt".
Heel misschien dat de nlCU's er wat mee aan kunnen maar volgens mij staat het op zeer gespannen voet met wat ze mogen. Bestaan er geen crosswiki dossiers? The Banner Overleg 9 sep 2013 01:38 (CEST)
Ja, maar ik ben geen nl-wiki CU, hè? Knipoog (ik ben steward en commons CU) Ik zal anders wel ff rondvragen bij wat en-wiki CU's. Trijnsteloverleg 9 sep 2013 01:40 (CEST)
Oké, een en-wiki CU heeft mij zojuist wat informatie verschaft en ik laat RonaldB nu kijken of er miss iets in te ontdekken valt (ranges of zo). Trijnsteloverleg 9 sep 2013 02:01 (CEST)
Heb de IP's van Trijnstel doorgekregen. Ze zijn allemaal van NTT (de Japanse KPN), meer precies en:NTT_Plala. Doorklikken naar de Japanse versie en vertalen mbv Google, leverde ook niet veel meer op.
Ze zitten verdeeld over 3 ranges (/16 en 2x /17). Adressen zijn met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dynamisch. Zitten weinig proxies in mijn database (is Japan!). Slechts een enkele daarvan kon ook daadwerkelijk door mijn scanner bevestigd worden en leefde dan maar een dag. Vandaar mijn conclusie over dynamisch karakter.
Zoektocht op internet (naar b.v. elders gerapporteerd getrol) leverde ook niets op. - mvg RonaldB (overleg) 9 sep 2013 02:42 (CEST)
Ow, een Japanner die zich voor doet als een Koreaan. Duidelijk is dus dat dit spelletje nog wat vuiler is dan gedacht maar dat zonder dramatische maatregelen de idioot niet gestopt kan worden. Das dan jammer. Maar goed, ik zal de storm dus uit moeten rijden tot de VN besluit die eilanden te bezetten en als hoofdkwartier te gaan gebruiken.
Ik dank jullie voor de inspanning om iets meer duidelijkheid te verkrijgen. The Banner Overleg 9 sep 2013 11:42 (CEST)

“De Zwarte Hand verzetsgroep”

Beste, Mijn artikel werd verbannen op Wikipedia “De Zwarte Hand verzetsgroep” uit België met een uitleg die op niets slaat.

Over de weerstandsbeweging De Zwarte Hand bestaat inderdaad al het één en ander. Als medewerker van deze vriendenkring zijn ben ik volop bezig met opzoekingen naar het historische verloop van deze verzetsgroep. Deze informatie komt niet van één of ander boek of website maar komt uit de dossiers van de betrokken weerstanders. Ik put mijn informatie uit een archief van 8000 pagina’s komende van het ministerie van sociale zaken en het militair archief. Het komt erop neer dat ik alle informatie heb over deze mensen uit eerste hand. Mijn tekst in een aanvulling op wat er al is verteld over deze mensen en de website http://www.dezwartehand.be/ is opgesteld door een andere medewerker van onze vriendenkring. Kan u mijn eens vertellen wat uw link is met De Zwarte Hand en wie u bent. Dat zou alles al een pak gemakkelijker maken.

mvg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Scheys David (overleg · bijdragen) 9 sep 2013 23:58‎

Beste Scheys David. Ik ben een moderator op Wikipedia en uw artikel(en) (De Zwarte Hand (verzetsgroep) en De Zwarte Hand (België)) is/zijn verwijderd wegens schending van auteursrechten, dat wil zeggen dezelfde tekst is elders (op http://www.dezwartehand.be/ in dit geval) ook aangetroffen. Om de rechthebbende te beschermen, kun je nooit zomaar teksten overnemen, maar zul je toestemming van de rechthebbende moeten hebben. Als je dit zelf bent, is het gemakkelijk op te lossen. Zie WP:OTRS voor wat informatie hieromtrent. Overigens: mocht de toestemming wel rond zijn, dan nog vraag ik mij af of het onderwerp an sich relevant genoeg is voor Wikipedia en/of of de opmaak wel in orde is. Als hij na de toestemming alsnog genomineerd wordt, dan weet u waar dat door komt. Goedenacht en alvast welterusten, Trijnsteloverleg 10 sep 2013 00:08 (CEST)

Spam Spam more lovely spam

De oogst van vandaag ter check en lock:

Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 sep 2013 16:49 (CEST)
Uitgevoerd Allemaal gelockt. Trijnsteloverleg 10 sep 2013 22:25 (CEST)
En ID-wiki:
id-wikiquote
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 sep 2013 09:24 (CEST)
Gelockt. Zou je een volgende keer ajb een 'kale lijst' aan willen leveren, ipv het sjabloon {{lgcw}}? Dat is makkelijker invoeren voor mij. Glimlach Trijnsteloverleg 11 sep 2013 17:23 (CEST)
Doe ik! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 sep 2013 08:53 (CEST)

More spam

Met of zonder asteriskje?

 • Loansbadcredit564

Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 sep 2013 08:53 (CEST)

Dat maakt niet uit, wat je makkelijker vindt. En gelockt. Glimlach Trijnsteloverleg 12 sep 2013 11:56 (CEST)

School

Dag Trijnstel, aangezien jij eigenaar bent van het OTRS-ticket van deze school: zou jij de school kunnen informeren over het vandalisme van de afgelopen dagen? Dank! JurgenNL (overleg) 12 sep 2013 10:52 (CEST)

Uitgevoerd E-mail verstuurd en nu je dit zegt; ik zou ook nog een andere mail versturen, doe ik meteen! Trijnsteloverleg 12 sep 2013 12:03 (CEST)

Boek over Beatrix

Dag Trijnstel,

begin dit jaar heeft schrijver Han van Bree een boek geschreven getiteld "Beatrix, koningin der Nederlanden" over het leven van prinses Beatrix. Dit las ik hier: http://www.bol.com/nl/p/beatrix-koningin-der-nederlanden/9200000009850529/ op Bol.com. Maar ik zou graag het boek willen toevoegen bij het kopje literatuurlijst op het artikel Beatrix der Nederlanden. Maar nu is alleen de pagina van Beatrix geblokkeerd om vandalisme te voorkomen op dit artikel. Maar om dat ik weet dat jij moderator bent wilde ik je vragen of jij dit voor mij kunt toevoegen plus de naam van de schrijver. Het boek met haar biografie lijkt mij best wel relevant om erbij te zetten. Graag wilde ik je ook vragen of je voor mij ook de naam van de schrijver kunt door linken ook al heeft hij nog geen artikel. Hij heeft namelijk meerdere boeken geschreven, kijk maar: http://www.bol.com/nl/c/boeken/han-van-bree/26878/index.html. Graag hoor ik nog van je en voeg het boek maar toe als jij het met mij eens bent.

Groetjes van Maurice 84.104.33.69 13 sep 2013 20:56 (CEST)

Hoi Maurice. Om eerlijk te zijn doe ik dat liever niet. Er zijn wel meer biografieën over Beatrix geschreven en ik zie niet de toegevoegde waarde van dit boek. Verder is Han van Bree zelf ook NE; hij heeft enkel meegeschreven aan een aantal overzichtswerken van Het aanzien van (waar overigens nog geen artikel over is Verrast). Groetjes, Trijnsteloverleg 13 sep 2013 21:05 (CEST)

IRC

Zoals ik zie slaap je (hopelijk) nog niet. Kun je nog even snel op de IRC komen? Heb een klein verzoekje. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 sep 2013 01:26 (CEST)

Ik sloot om 01:23 (direct na mijn laatste wijziging) af, dus heb je net gemist. Heb je me nog nodig? Dan kom ik ff op de chat. Trijnsteloverleg 14 sep 2013 17:51 (CEST)
Nee, het is al opgelost. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 sep 2013 17:55 (CEST)

Dank je.

Zie [4]. VanBuren (overleg) 16 sep 2013 14:59 (CEST)

Prima. Heb ik alle begrip voor. Ik vind het al fijn dat je er zo serieus over hebt nagedacht. Trijnsteloverleg 16 sep 2013 15:29 (CEST)

Een berichtje tegen mij!

Het was ook niet de bedoeling dat deze informatie daarkwam!!

Ik snap echt helemaal niets van dit systeem, hoe plaats ik deze pagina ergens anders?? Het is een dochter van Otto van Habsburg-Lotharingen en ik snap niet hoe ik het voor elkaar krijg om het dan ook zo te plaatsen! Kunt u mijn hier tips voor geven??

Alvast bedankt: – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Royaltykids (overleg · bijdragen) 19 sep 2013 20:50‎

Heel hartelijk bedankt, ik wilde eigenlijk de informatie voor anderen met dezelfde interesse als mij helpen. Ik vond het zo onhandig dat ik het nergens kon vinden, nu ik het weet wil ik anderen het nieuws ook graag vertellen! Als u het niet nodig vind, dan doe ik het niet!

Hartelijke groet voor al uw informatie en hulp, 19 sep 2013 20:55 (CEST)~ – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Royaltykids (overleg · bijdragen) 19 sep 2013 20:55‎

Geen probleem. Uiteraard bent u van harte welkom om over andere dingen te schrijven. Zie bijvoorbeeld de hotlist om wat ideetjes op te doen. Glimlach Trijnsteloverleg 19 sep 2013 21:28 (CEST)

Diagonaalmethode (fotografie)

LS, ik zag dat je de zaak geblokkeerd hebt vanwege vandalisme. Kun je me duidelijk uitleggen wat vandalisme is en wie de vandaal op dit lemma is?
mi is gebruiker: Brimz de vandalist, want die gooit telkens een afbeelding weg die wel goed is, in ieder geval laat zien wat de diagonaal methode in principe inhoudt. 92.109.58.121 20 sep 2013 21:05 (CEST)

@Trijnstel, ik heb de afbeelding teruggezet (zie mijn bewerkingssamenvatting), maar heb geen intentie om in de clinch te gaan liggen met Brimz of wie dan ook, dus van mij hoef je verder geen problemen te verwachten – dan trek ik mijn handen ervan af. Groet, ErikvanB (overleg) 20 sep 2013 21:31 (CEST)
@anoniem: Pagina's worden beveiligd om bewerkingsoorlogen te stoppen. De persoonlijke mening van de moderator in kwestie staat daar buiten. ErikvanB (overleg) 20 sep 2013 21:31 (CEST)
Prima hoor. :) Ik heb geen mening over de afbeelding en heb 't puur beveiligd vanwege de bewerkingsoorlog (enne: m:WRONG). Trijnsteloverleg 20 sep 2013 22:35 (CEST)
(uiteraard) ;) ErikvanB (overleg) 20 sep 2013 23:48 (CEST)

Nieuwe spambot approach

140.206.81.106 (overleg | bijdragen | blocks) (chinees, hoogdynamisch) maakt spam aan op pagina van welbestaande tevens zojuist aangemaakte spamaccount Bingbing521 (overleg | bijdragen | blocks). Wiki13 heeft al global blok voor IP aangevraagd. Account gooi ik bij jou in de groep voor check. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 sep 2013 10:24 (CEST)

Inderdaad een nieuwe aanpak van de spambots. Die kende ik nog niet. We houden het in de gaten (en account gelockt). Trijnsteloverleg 24 sep 2013 18:04 (CEST)

Schoolblokkade

Hoi Trijnstel, ik heb net deze school geblokkeerd voor nogmaals een jaar. In het overleg staat dat jij ze al eerder voor hetzelfde een mailtje hebt verstuurd. Heb je daar een standaardmailtje voor en naar wie stuur je zoiets? Het emailadres op hun website is een optie maar misschien is er een betere. Caseman 26 sep 2013 14:06 (CEST)

Hmm, nu ik een en ander wat beter lees was er de vorige keer sprake van cyberpesten. Nu was het "normaal" knoeivandalisme, dus misschien kan het mailtje wel achterwege blijven. Caseman 26 sep 2013 14:26 (CEST)
Hoi Caseman. Destijds (2011) mailde ik alle scholen die voor 1 jaar of langer geblokkeerd werden. Ik gebruikte meestal het contactadres wat op de website stond (waar mogelijk) en in dit geval mailde ik toen naar jbos-at-onderwijscentrumzg.nl. (Overigens heb ik nooit een reactie gehad.) Er is inderdaad een standaardmail, klik daarvoor in het dossier op "uitklappen" naast Standaardbrief in geval van vandalisme. Gemiddeld reageert 20% van alle scholen die gemaild worden (tenzij je aandringt en meermaals mailt). Trijnsteloverleg 27 sep 2013 16:15 (CEST)

Afbeelding

Je geeft hier aan dat de afbeelding verwijdert is. Maar ik zie hem nog steeds en op de overlegpagina staat zelfs dat ie behouden is. Sjoerd de Bruin (overleg) 26 sep 2013 19:12 (CEST)

Zie hier, een kwartier na verwijdering is hij opnieuw geupload. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 sep 2013 22:52 (CEST)
Gebruiker is nu eindelijk geblokkeerd op Commons, nadat deze afbeelding drie keer werd geüpload. Daarnaast plaatste hij/zij meerdere onzinnige afbeeldingen. Sjoerd de Bruin (overleg) 27 sep 2013 16:19 (CEST)
Ik zag het. Glimlach Trijnsteloverleg 27 sep 2013 16:24 (CEST)

Lijst van rijksmonumenten in Emmen (plaats)

Vriendelijk verzoek om niet zonder wat voor argumentatie dan ook dingen te veranderen en een bewerkingsoorlog te beginnen. Alle rijksmonumenten die in de lijst staan van mijn bewerking hebben hun adres in de plaats Emmen en horen derhalve in de lijst. Alle verwijderde plaatsen horen niet in de lijst, aangezien ze hun adres niet in de plaats Emmen hebben. Dat er overleg is geweest met de gemeente is leuk en aardig, maar als het gaat om de PLAATS Emmen moeten alle rijksmonumenten die niet in de PLAATS Emmen staan worden verwijderd en ontbrekende rijksmonumenten in de PLAATS Emmen worden toegevoegd. Adressering is een feit en daar kun je niet aan tornen. Emmenaar (overleg) 28 sep 2013 17:08 (CEST)

Dat klopt helemaal, maar je haalde ze weg uit deze lijst en voegde ze vervolgens niet ergens anders toe. En daar ben ik het niet mee eens. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:12 (CEST)
Ze staan nog gewoon in de Lijst van rijksmonumenten in Emmen (gemeente), dus de betreffende monumenten zijn nog steeds te vinden op Wikipedia. Ik zie het probleem dus niet zo? Emmenaar (overleg) 28 sep 2013 17:16 (CEST)
Oh? Want jij haalde ook daar zonder argumentatie een hele waslijst aan monumenten weg die ik toen weer teruggezet heb. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:19 (CEST)
(na bwc) Overigens doe je het weer. Je haalt ze zonder argumentatie weg, maar je voegt ze nergens anders in een lijst toe. Doe dat dan eerst, voor je ze ergens weghaalt. Want dit kan ook niet. En update alle cijfertjes her en der (op de verschillende rijksmonumentenlijsten, de gemeente- en plaatspagina's enzovoorts). Jij bent trouwens degene die een bewerkingsoorlog begint door mij weer terug te draaien. Niet ik. En oh ja, wat is jouw bron dat deze monumenten niet in de plaats Emmen staan? Want de monumentendatabase geeft het niet aan. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:19 (CEST)
Ik heb ze zojuist ergens anders (op de JUISTE plaats) ingevoegd. Niet voor je beurt spreken aub. De bron? Google de adressen zou ik zeggen en je kunt zien dat het allemaal klopt. Emmenaar (overleg) 28 sep 2013 17:26 (CEST)
Huh? Ja, zo ga ik niet overleggen hoor. "Google de adressen zou ik zeggen". Google is geen bron. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:28 (CEST)

Ik snap het nu echt niet meer. Je haalde bij twee monumentenlijsten monumenten weg omdat ze niet in de betreffende plaats staan (zonder argumentatie overigens). Je geeft geen bronnen of wat dan ook terwijl de bron die wij hebben (de monumentendatabase) wel aangeeft dat ze in Emmen staan. Je kunt gewoon niet zomaar lijsten omgooien omdat jij vindt dat ze niet in de plaats Emmen staan. Of je er nu woont of niet, je moet er bronnen voor hebben. En die geef je niet. Je noemt alleen de "adressering" en schuift wat de gemeente gezegd heeft simpel aan de kant. Daarbij maak je ook ruwweg legitieme wijzigingen van Rudolphous ongedaan, terwijl hij enkel commonscats toevoegde. Graag een verklaring. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:24 (CEST)

Ik heb de bewerking van Emmenaar weer teruggedraaid, want dit veroorzaakt een rommeltje. Beide lijsten tw. Lijst van rijksmonumenten in Emmen (plaats) en Lijst van rijksmonumenten in Emmen (gemeente) moeten wel op elkaar afgestemd blijven. Gouwenaar (overleg) 28 sep 2013 17:29 (CEST)
Dank Gouwenaar. Ik snapte er even helemaal niets meer van. Emmenaar haalt 't weg zonder bron en voegt ze vervolgens nergens anders toe. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:31 (CEST)
Ik wil toch vriendelijk verzoeken niet de zaken te gaan verdraaien 'Trijnstel', want ik had de betreffende monumenten wel degelijk ergens anders toegevoegd en heb dat zelfs gemeld op deze overlegpagina. Het probleem is dat u weigert te wat ik zeg. De monumentendatabase kan zeggen wat ze willen, maar de molen Grenszicht staat in Emmer-Compascuum en niet in Emmen. Bron? Er staat nota bene een adres bij! Kijk dan in welke plaats dat adres te vinden is! Dat geldt net zo goed voor de andere verwijderde (én toegevoegde panden). Zoek de adressen maar op via Google en kijk welke plaatsnamen er bij horen. Naar mijn bescheiden mening doet u nu zeer onnodig zeer eigenwijs. Emmenaar (overleg) 28 sep 2013 17:36 (CEST)

Ik heb niks tegen het verplaatsen van monumenten van de ene naar de andere lijst, maar er moet wel een reden bij gegeven worden (je gaf geen reden op in de bewerkingssamenvatting/op de overlegpagina) en het moet een beetje overzichtelijk blijven. Ik stel voor dat het overleg verder gaat op Overleg:Lijst van rijksmonumenten in Emmen (plaats). Kun je daar niet een lijstje plaatsen van alle monumenten (het monumentnummer is voldoende) die verplaatst moeten worden naar een andere lijst? Dan kunnen we het checken. Want ik zag door de bomen het bos het niet meer. Trijnsteloverleg 28 sep 2013 17:46 (CEST)

Gedaan. Emmenaar (overleg) 28 sep 2013 17:59 (CEST)
na bwc: Ik krijg de indruk dat Trijnstel ervan uitgaat dat Gebruiker:Emmenaar dezelfde is als 94.213.109.82. Ik vraag me af of dat terecht is. Overigens is het monumentenregister notoir onbetrouwbaar wat betreft de plaatsaanduiding. Zeer vaak is gemakzuchtig de gemeentenaam als plaatsnaam gebruikt. Met vriendelijke groet, Notum-sit (overleg) 28 sep 2013 18:03 (CEST)
Één en dezelfde. Maar mijns inziens is dat niet erg relevant voor de discussie. Emmenaar (overleg) 28 sep 2013 18:10 (CEST)

Beveiliging

Beste, omdat het overleg spaak loopr en er een bwo bezig is heb ik de lijsten Lijst van rijksmonumenten in Emmen (plaats) en Lijst van rijksmonumenten in Emmen (gemeente) voor een dag beveiligd zodat er overlegd kan worden. Natuur12 (overleg) 28 sep 2013 17:39 (CEST)

Regierungsbezirk Neder-Franken

Dag Trijnstel!

Ik ben Duitse (zlecht voetball, nog zlechter Nederlands). Je de-1, ik nl-0,5. Mijn Bijdraag nu in Engels: You redirected Regierungsbezirk Neder-Franken to Regierungsbezirk Unterfranken. Is it used to use the German names? Is it bad Dutch to say Onderfranken instead of Neder-Franken?

Friendly --84.174.126.199 29 sep 2013 23:21 (CEST)

Hi! I assume you mean this? I moved that page from "Regierungsbezirk Neder-Franken" to "Regierungsbezirk Unterfranken" more than a year ago per request. And that person requested it just because of the reasons you mentioned: we wanted to use the original German names instead of the names translated to Dutch. The reason here was because the Dutch names couldn't be found on any lists while the German ones could. It's not always easy to determine which name has to be used. Regards, Trijnsteloverleg 30 sep 2013 00:08 (CEST)

Spambots

Juan931 Dorthea369 Kaley942 AnhTorresknew GregNWPKpe EmersonPFO OEFHarveyg CarlotaOuellett NormandCroteau ChasitySeals Elizabeth2477 KingMerriman KayleeGrover StarlaSleath WandaHoman ERSLeonagnsmzh OmarBosanquet CalvinJ12nb LavonneRatcliff GordonTobias Raawgool BarneyOWDvigsh Belle55Kxaz Blanca2253 FannySherrod

Up for a lock Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 sep 2013 13:52 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd! Trijnsteloverleg 29 sep 2013 13:57 (CEST)
Dat blokkeren is niets meer dan een spatje op een heel grote gloeiende plaat. Het gaat bij dit soort spambots namelijk om automatisch gegenereerde gebr. namen voor eenmalig gebruik.
Al sinds eind vorig jaar probeer ik - in het kader van hulp elders - de vinger achter dit soort aanvallen te krijgen. Dacht aanvankelijk dat Wikipedia e.d. voldoende beveiligd was vanwege de captcha die bij registratie vereist is. Denk daar nu veel genuanceerder over.
Het heeft alles te maken met de schaalgrootte van dit soort aanvallen. Om je daar een idee van te geven, kijk maar eens op deze site (het is idd een subdomein van de uni volgens het logo). Van dit soort sites zijn er meer (geweest) en ik heb die een tijdje gebruikt om een database met verdachte gebruikersnamen op te bouwen. Ben daarmee gestopt (zit nu dik boven de miljoen) toen ik begon te vermoeden dat ze niet hergebruikt worden.
Er moet dus een andere manier zijn om aan ogenschijnlijk door mensen bedachte namen te komen en heb iig een mogelijkheid gevonden. Idem voor een manier om een bot, zij het met een nog lage hitrate, door de captcha te laten breken. Evt verdere info niet publiekelijk. - mvg RonaldB (overleg) 30 sep 2013 00:46 (CEST)
Dat zou geweldig zijn en ik weet dat zowel Trijnstel als ik die idd weten bezig te zijn met druppels te bestrijden uit een enorme regendepressie die over wikipedia crosswiki trekt graag meer horen (maar idd niet hier) Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 sep 2013 08:12 (CEST)
Ha Ronald. Ik ben het met je eens dat het blokken & locken van deze spambots relatief weinig nut heeft, maar ik weet ook dat spambots soms maanden na aanmaak ervan nog gebruikt worden om te spammen. Ze worden dus vaak wél hergebruikt en het blokken en locken is daarom zeker niet zinloos. En ja, de captcha kan beter, maar helaas krijgen we niet geweldig veel gedaan. Zie onder meer mw:Talk:Requests for comment/CAPTCHA. Het is wel belangrijk dat er wat gebeurt inderdaad. Trijnsteloverleg 30 sep 2013 22:59 (CEST)

Stemmen

Hoi Trijnstel, als ik jou was zou ik toch wel even de moeite nemen om op de herbevestigingspagina zelf te stemmen. Met de bewerkingsconflicten moet het inmiddels wel wat meevallen, maar belangrijker lijkt me: mocht het bij iemand uiteindelijk op één stem aankomen, dan komt er geheid gezeik over het feit dat jouw mening enkel op de overlegpagina te vinden is. Je ergernis en teleurstelling over de gang van zaken tot nu toe deel ik overigens, op deze manier gaat de lol er inderdaad wel af. Groet, Wutsje 12 okt 2013 16:25 (CEST)

Hé Wutsje! Dat heb ik al gedaan, maar per moderator in plaats van in 1 edit vanwege de vele bewerkingsconflicten die ik kreeg. Daarom plaatste ik mijn algemene opmerkingen op de overlegpagina (anders had ik dat in de bewerkingssamenvatting gedaan). Toch bedankt dat je er nog even naar vraagt. Glimlach Het had immers wel zo kunnen zijn. Ik dacht trouwens laatst nog aan je. Jouw cross-wiki vandalismebestrijdingswerk wordt node gemist... Net als het overige werk wat je als steward deed. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 13 okt 2013 12:18 (CEST)
Met andere woorden: is er nog een kans(je) dat je terugkeert als steward of niet? Trijnsteloverleg 14 okt 2013 00:42 (CEST)
Ik zal er in ieder geval eens over denken. Zeker als op dit project rancune en wantrouwen een nog groter nadelig effect op de sfeer gaan krijgen is het denkbaar dat ik mijn wiki-prioriteiten opnieuw ga verleggen. Anderzijds ben ik irl tegenwoordig onregelmatig vrij druk met wat ik hier maar mantelzorg zal noemen en ik heb geen idee hoe dat zich gaat ontwikkelen. Wutsje 15 okt 2013 20:21 (CEST)

Arbcom

Zie [5]. VanBuren (overleg) 13 okt 2013 13:21 (CEST)

Helemaal geweldig! Dank je wel dat je bereid bent om je tijd in de arbcom te steken en ik hoop dat je verkozen wordt. :-) Trijnsteloverleg 13 okt 2013 13:29 (CEST)

Re:on the photos of J-League players

Hi, Trijnstel. Thank you for your massage. I came here to answer your question.

In JAWP, we cannot post any photos of players, coaches and emblems relating J-League, because J-League Photo (the company administrating all the rights of them) STRICTLY Prohibits us from using any photos. We have tried to negotiate with them for permission of using photos, but they are too stubborn to permit. Moreover, Japanese copyright act does not have fair use system, which makes using most of photos impossible in JAWP.

I thank all the users who uproad the pictures or videos relating J-League and players, so I am so sorry that I had to revert the edits. I am so happy if you understand the reason why I had to revert your edits, and the rules of using photos in JAWP.

If you have more questions, please come to my JAWP talk page and leave messages. Thank you and best regards. Ohtani tanya (overleg) 13 okt 2013 18:21 (CEST)(My talk page in JAWP)

Hi Ohtani tanya. Thank you very much for your quick response. I just wondered why it's not allowed and now I know it. :-) With regards, Trijnsteloverleg 13 okt 2013 22:24 (CEST)

Blokkeren collega mod

Moi Trijnstel, ik begrijp dat jij een collega mod hebt geblokkeerd ogv een CU. Waar vind ik het verzoek een CU te doen? En waarom zou er hier sprake zijn van sokpopmisbruik? Dat er sprake is van een schending van de vertrouwelijkheid wil ik geloven, maar dat is een andere discussie. Dat het om sokpopaccounts ging was volstrekt helder. Dat die persee direct geblokeerd moesten worden is voor niet-mods niet controleerbaar. Door nu een collega de blokkeren die wellicht verantwoordelijk was voor die twee sokpops zonder dat er ergens een verzoek is te vinden lijkt het wel erg sterk op een doofpot., dat lijkt mij in niemands belang. Peter b (overleg) 15 okt 2013 13:39 (CEST)

Hoi Peter b. Ik besloot om het checkuserverzoek niet via de sokpopverzoekpagina te laten gaan, maar via de maillijst voor checkusers waar dit ook gedaan kan worden (vraag het gerust na). Dit om enerzijds de betrokkene de kans te geven om zelf opening van zaken te geven (openlijk of privé) en anderzijds om niet onnodig veel onrust te veroorzaken. Vanochtend dreigde het echter allemaal uit de hand te lopen en aangezien de betrokkene (die gisteren al gevraagd was om een verklaring te geven) niet thuis gaf via de modmail of privé heb ik meteen alles transparant(!) afgehandeld. De motivering voor de blokkade is hier en ook kort op de blokkeringsmeldingspagina te vinden. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 15 okt 2013 14:11 (CEST)

Ik twijfel geen moment aan je intentie, maar ik vind het wel ronduit ongelukkig. Door de blok voor Grmbl76, zonder dat hij/zij zijn/haar verweer heeft kunnen geven blijft het voor de gewone gebruiker een blackbox, en dat wringt te meer omdat de andere mod, die de stemoproep deed, volledig buiten schot blijft. Die andere mod zou er imo heel erg goed aan doen om zelf in de openheid te treden en de mail openbaar te maken. Hij/zij schendt dan niets, en dat zou een begin van een herstel van vertrouwen kunnen zijn. De blokkering zou imo ongedaan gemaakt moeten worden, Grmbl76 zou imo zelf zijn knopjes in moeten leveren en als hij/zij dat niet doet dan kan de gemeenschap daar over beslissen. Hoe zeer ik zijn actie afkeur, ik zie er geen sokpopmisbruik in. Peter b (overleg) 15 okt 2013 19:24 (CEST)

Grmbl76 heeft genoeg kansen gehad om openheid van zaken te geven. Daar koos hij blijkbaar niet voor (hij heeft niets van zich laten horen, niet op de lijst en niet naar iemand privé) en in plaats daarvan ging hij door met een sokpop onwiki. Grmbl76 kan verder gewoon gebruik maken van de OC waarna de blokkade aangepast danwel opgeheven kan worden. Verder heeft Jurgen aan hem gevraagd om vrijwillig zijn knopjes in te leveren. Wanneer hij dat niet doet, zal er een afzettingsprocedure opgestart worden. En ja, die andere mod zou de mail imho onwiki zelf moeten plaatsen. Dat hebben we hem/haar ook gevraagd en nu is het aan hem/haar om te handelen. We kunnen niemand dwingen. Groeten, Trijnsteloverleg 15 okt 2013 19:50 (CEST)
Wat je volgens mij over het hoofd ziet is het volgende. Jij en Jurgen maken ongevraagd bekend dat Grmbl76 de mod was die met een eenmalige sokpop twee keer een vertrouwelijk bericht onwiki plaatste. Jullie hebben van te voren niemand, en dan bedoel ik onwiki, gevraagd of het akkoord was om dat te doen. Daar tegenover wordt de naam van de andere mod niet genoemd, het wordt aan hem of haar zelf overgelaten zich bekend te maken, die keuze had je m.i. ook aan Grmbl76 kunnen bieden, of beiden ontmaskeren of het bij beiden het aan de betreffende mod overlaten. Peter b (overleg) 15 okt 2013 22:26 (CEST)
Ik heb Grmbl76 die keuze ook gelaten, maar i.t.t. die andere mod reageerde Grmbl76 niet. Daarom wachten we nog even voor we wat doen. Trijnsteloverleg 15 okt 2013 22:29 (CEST)
Beste Trijnstel, ik meen je actie goed te begrijpen, wat Grmbl76 deed was nogal ernstig. Maar na overweging van het deblokkadeverzoek van Peter b kom ik tot de conclusie dat de OT-blokkade van het hoofdaccount bijdraagt aan een stapeling van sancties die misschien ietwat "over the top" is. Ik heb daarom Peter b's verzoek gehonoreerd en de OT blokkade van Grmbl76 opgeheven. Omdat je de blokkerende mod bent stel ik je op deze wijze op de hoogte. Hierbij wil ik onderstrepen dat ik het vele werk dat je doet van harte waardeer. In het bijzonder verdien je waardering omdat je de verantwoordelijkheid hebt genomen om in deze bijzonder pittige situatie moeilijke maar onderbouwde beslissingen te nemen. Vriendelijke groet, Josq (overleg) 17 okt 2013 00:08 (CEST)
Dank je wel voor de notificatie. Overigens had ik Grmbl76 maandagavond al gevraagd om een toelichting/verklaring wat nog nooit is gekomen. Trijnsteloverleg 17 okt 2013 00:12 (CEST)

uitslag afzetting

Moi Trijnstel, Ik kom maar bij jou in dit geval. De enige reden hiervoor is omdat ik bij mijn speurtocht jou naam voorbij zag komen die de afzettingsprocedure afsloot. Is er een makkelijke manier om er achter te komen waar het eindresultaat van de afzettingsprocedure te lezen is? Bovenin mijn volglijst zag ik het linkje naar afzettingsprocedure niet meer staan en was dus benieuwd naar de uitslag. Maar hoe daar te komen? Het linkje was foetsie. Ik ben toen gaan rondstruinen en via het knopje Updaten (in die balk met wat er nu loopt aanstemmingen), het opinielokaal, stemmingen en wat ook maar kon ik nergens een linkje naar afzettingen vinden. Op de goede gok ben ik toen maar naar de overlegpagina gegaan van grmbl en vond daar een link naar de uitslag. Al met al vrij omslachtig. Het kan zijn dat ik iets over het hoofd zie, maar heb jij (of een van de meelezers) een idee hoe dit allemaal wat makkelijker zou kunnen? --Meerdervoort (overleg) 24 okt 2013 15:45 (CEST)

Moi Meerdervoort, zie Wikipedia:Mededelingen en (later) Wikipedia:Afzetting moderatoren/Archief. Mathonius 24 okt 2013 15:53 (CEST)
Ah kijk aan! Die pagina (mededelingen) kende ik niet. Dank je. --Meerdervoort (overleg) 24 okt 2013 16:48 (CEST)

Jeffrey Bok

Schrik, slik. Uh... dag Trijnstel. Ik zie dat het artikel Jeffrey Bok dat ik genomineerd heb door jou geschreven is. Hopelijk toch een prettige avond. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 28 okt 2013 20:34 (CET)

Je hoeft niet te slikken hoor. Ik ben ook maar een gewone bijdrager. Knipoog En het is twijfelachtig, maar hij heeft voor FC Volendam gespeeld in de eerste divisie wat volgens mij voldoet aan wat er op WP:REL staat hier: "voetballers die minimaal een officiële wedstrijd op het hoogste niveau hebben gespeeld voor een voetbalclub uit het betaald voetbal". Maar ik weet niet zeker en ik kan het fout hebben natuurlijk. En de eerste divisie is natuurlijk niet het hoogste niveau... Ik weet het niet. Ik laat het aan jou over. Dank. Groetjes, Trijnsteloverleg 28 okt 2013 20:45 (CET)
Wat neem je het ruiterlijk op. Bedankt voor je aardige woorden. ;-) Mvg, ErikvanB (overleg) 28 okt 2013 21:11 (CET)

Piet de Jongh

Hoi Trijnstel, Wat was er mis met deze foto van wielrenner Piet de Jongh? Groet, Lymantria overleg 30 okt 2013 07:13 (CET)

Je kunt zien dat ze de bewerking op haar mobiel heeft gedaan. Waarschijnlijk heeft ze verkeerd gedrukt. Knipoog Sjoerd de Bruin (overleg) 30 okt 2013 08:57 (CET)
En dat ie dat een minuut later weer was hersteld. Glimlach JurgenNL (overleg) 30 okt 2013 12:17 (CET)
Ja klopt, was een foutje. Ik was nog ingelogd op m'n mobiel en voor je het weet heb je weer op het terugdraaiknopje gedrukt... Trijnsteloverleg 30 okt 2013 12:40 (CET)

Hitlist

Beste Trijnstel, ik zag dat op de hitlist stond dat het lemma over Oprah Winfrey wel erg mager was. Ik heb me de afgelopen dagen met haar bezig gehouden en het artikel verder uitgebreid. Graag, als je tijd hebt, je feed-back. Weet jij ook wie deze hitlist modereert en Oprah van deze lijst kan halen? Met dank en groet, Hamnico (overleg) 30 okt 2013 11:39 (CET)Hamnico

Hoi Hamnico. Capaccio is de beheerder van de hotlist, je zou hem kunnen vragen of hij ook hier naar zou willen kijken? Nu wordt de hitlist helaas niet veel gebruikt (niet zo zoals de hotlist)... zouden we wat aan moeten doen imho. Overigens is niet alleen de "beheerder" van een pagina gerechtigd om artikelen er vanaf te halen. Wikipedia is een wiki en iedereen is gelijk, dus iedereen zou het mogen doen. Ook jij zelf. Glimlach Dank overigens voor de verbeteringen aan Oprah Winfrey! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 30 okt 2013 12:47 (CET)

Elst Provincie Utrecht of Gelderland??

Hallo, Lees even duidelijk de kranten door, Hij woonde in Elst, Gemeente Rhenen. En Rhenen hoort Bij de provincie Utrecht.... Met groeten.SH'64 2 nov 2013 19:42 (CET)

Kan zo zijn, maar ik heb een bron die honderd procent zeker weet dat het om Elst (Gelderland) gaat. Contacteer MoiraMoira is mijn advies. Groetjes, Trijnsteloverleg 2 nov 2013 19:48 (CET)
Kan zo zijn, maar de familie heeft gemeld dat hij "in zijn woonplaats Elst" [6] is overleden, en zijn woonplaats was toch Elst (Utrecht) ... --Havang (overleg) 2 nov 2013 20:18 (CET)
En die bron (ikke dus) had het heel fout qua provincie. Het ligt op de grens. Sorry! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 nov 2013 21:53 (CET)

Vraagje

Moi Trijnstel, sjablonen en dergelijke dat is niets voor mij. Zou jij hier een directe link nar de lopende stemming kunnen aanbrengen? Peter b (overleg) 7 nov 2013 00:18 (CET)

Via die pagina wordt er gelinkt naar Wikipedia:Stemlokaal en ik heb jouw stemming daarom ingevoegd op die pagina. Uitgevoerd Uitgevoerd dus. Trijnsteloverleg 7 nov 2013 00:31 (CET)
Dank je Trijnstel, ik zou dat misschien zelf ook wel moeten kunnen, maar het wil me niet lukken, altijd prettig als iemand je dan helpt. Peter b (overleg) 7 nov 2013 00:34 (CET)
Glimlach En Romaine heeft het toegevoegd aan Sjabloon:Lopende stemmingen. Teamwork zo! Trijnsteloverleg 7 nov 2013 00:36 (CET)

92.68.30.34

Hallo Trijnstel, ik weet niet of je nog contactpersoon van deze school bent. Zo ja, zou je dan even contact willen opnemen met de school? Dit aangezien er vandaag weer geklier was. Als je geen contact meer bent dan mag je dit bericht en daarbij verzoek als niet verzonden beschouwen. Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 7 nov 2013 09:09 (CET)

Ze is inderdaad contactpersoon, maar omdat ze er niet is heb ik even melding gedaan (Trijnstel, excuus voor het jatten van je ticket ;-)) TBloeminkTBloemink overleg 7 nov 2013 09:12 (CET)
Geen probleem. Vind ik juist fijn. :) (Ik zag trouwens dat hij al gereageerd had; hij gaat er mee aan de slag.) Groetjes, Trijnsteloverleg 7 nov 2013 12:19 (CET)

Sterretje

 • Lief! Dank je wel. Fijn om te horen dat mijn werk gewaardeerd wordt. Glimlach Groetjes, Trijnsteloverleg 7 nov 2013 20:52 (CET)

14?

Als Akkemay in 1968 is geboren en de film dateert uit 1984 dan is 14 toch geen mogelijke uitkomst?94.214.131.128 9 nov 2013 00:02 (CET)

Ze was 14½ jaar zegt ze zelf (daarbij is eerder gefilmd). Zie http://www.show.nl/rubrieken/film-rubrieken/advocaat-spong-vindt-schatjes-kinderporno/. Trijnsteloverleg 9 nov 2013 00:05 (CET)
Ik weet het is een vooroordeel, maar dat lijkt me toch echt een gevalletje vrouw schat zich zelf iets te jong in. 94.214.131.128 9 nov 2013 00:12 (CET)
Een film wordt logischerwijs altijd eerder opgenomen. De première van de film was op 8 februari 1984. Akkemay was van oktober 1968, dus ten tijde van de première was ze 15 jaar, maar de film is waarschijnlijk ergens in de lente/zomer van 1983 opgenomen (ja). En toen was ze inderdaad 14 jaar en zoveel maanden. Trijnsteloverleg 9 nov 2013 00:16 (CET)
Op de overlegpagina bij Akkemay is enige twijfel over de geboortedatum, eerder wordt 1967 genoemd. Als ik naar dat item op shownieuws kijk dan kost het mij moeite om aan te nemen dat zij nu 45 zou zijn, ik zou haar op mijn eigen leeftijd schatten, en die is een stuk hoger. 94.214.131.128 9 nov 2013 00:29 (CET)
Sommige mensen zien er nu eenmaal ouder uit dan ze werkelijk zijn. Maar het lijkt me dat ze zelf toch wel weet hoe oud ze toen was. Daarbij spreekt het bewijs niet tegen, sterker nog, het bevestigt alleen maar haar verhaal (jonge actrice Akkemay (15)). Overigens zou het fijn zijn als je ingelogd vragen stelt, Peter. Trijnsteloverleg 9 nov 2013 00:34 (CET)
Daar worden die vragen toch niet anders van? 94.214.131.128 9 nov 2013 01:11 (CET)
Nee, en de antwoorden ook niet, maar het is wel fijn als je weet tegen wie je praat. (Vanwege dit dacht ik eerst dat je GeeJee was.) Trijnsteloverleg 9 nov 2013 21:25 (CET)

Prettig weekend

Je nicht is ook druk in de weer. Knipoog Prettig weekend, Trijnstel. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 9 nov 2013 18:16 (CET)

Hahaha, dat had eigenlijk geheim moeten blijven. Knipoog Jij ook een prettig weekend! Groetjes, Trijnsteloverleg 9 nov 2013 21:25 (CET)

Spambot

Heb er weer een voor je. Is inmiddels geblokt en gelockt en foetsie. JurgenNL (overleg) 11 nov 2013 09:23 (CET)

Dank je. @ping Grouch of Akoopal: zou een van jullie hem kunnen CU'en en mij de gegevens via irc of mail door kunnen geven? Trijnsteloverleg 11 nov 2013 12:41 (CET)

School

Kan je hier even kijken? Ik zag geen terugkoppeling van je verzonden email maar inmiddels hebben ze ook een tweede range aanstaan namelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 nov 2013 16:04 (CET)

Ik heb 2x gemaild, op 19 maart 2012 (zie hier) en op 12 september 2013. In 2012 kreeg ik wel een reactie, afgelopen herfst niet. Ik zal nog es mailen. Trijnsteloverleg 11 nov 2013 16:31 (CET)
Mail verstuurd. Maar ik zie nu dat er zelfs een derde range is (213.125.135.56/29), die nog niet is geblokkeerd... Trijnsteloverleg 11 nov 2013 16:35 (CET)

Onaardig

Jouw voorlaatste opmerking was niet aardig bedoeld, als je zegt dat ik eigenlijk geen recht van spreken heb dan bedoel je zo iets als dat je het vervelend vindt dat niet iedereen gecharmeerd is van jouw oproep, dan moet je niet zeuren dat je het niet onaardig bedoelde want dat deed je gewoon wel Peter b (overleg) 16 nov 2013 01:27 (CET)

Ik kan een zucht niet onderdrukken. Je mag het me eens zijn, of niet. Dat kan me niks schelen. Je mag zeggen over me wat je wilt. En je mag ook stemmen wat je wilt. Dat maakt me niet uit. Maar als je bij vier kandidaten tegen stemt met als commentaar (op volgorde): "volledig ongeschikt", "nee bedankt", "we kunnen ook gewoon ophouden" en dan als laatste "waarom wacht je niet gewoon op een moment dat er niet al drie andere aanmeldingen lopen, op deze manier worden mensen mod die het eigenlijk niet zouden moeten worden, dan heb ik zelfs geen zin om me in jou te verdiepen". Dan krijg ik het idee dat het je eigenlijk geen bal kan schelen en dat je je niet serieus wilt verdiepen in de kandidaten zelf. Zelfs een voor jou mogelijk interessante kandidaat krijgt geen aandacht meer, puur en alleen om het feit dat er al drie andere aanmeldingen zijn waar jij niet voor bent. Als ik me dan ook nog bedenk dat je commentaar had op MADe (en een afzettingsprocedure tegen hem had willen starten), Grmbl76 de zelfbenoemde klokkenluider steunde en zelfs alle moderatoren die voorstemde en passant afviel en dus ook degenen die getracht hebben de situatie op te lossen... dan denk ik, wat wil je nu helemaal? Je valt de huidige moderatoren af en alle nieuwe kandidaten, die dus willens en wetens bereid zijn om extra tijd te investeren - of je er nu voor bent of niet, ze zijn er wel toe bereid en dat moet je toegeven, ook niet wilt steunen. En zelfs van de recentste kandidaat niet eens meer de nominatietekst door wilt lezen. Ja, dat valt me van je tegen. En dat mag ik zeggen vind ik. Net zoals jij het ook met mij niet eens hoeft te zijn. Trijnsteloverleg 16 nov 2013 01:37 (CET)
Ja hoor je mag alles zeggen, ik maak enkel bezwaar tegen jouw verongelijkte toon. Dat er tegelijkertijd drie gebruikers zich kandidaat stellen die ik idd volledig ongeschikt vind heeft niets te maken met mijn stemmen in eerdere peilingen of stemmingen, dat jij dat er bij sleept is voor mij een bevestiging dat je het allemaal niet meer zuiver wilt zien. Peter b (overleg) 16 nov 2013 01:42 (CET)
Daar zal je het dan naar gemaakt hebben. Vertrouwen komt te voet... Trijnsteloverleg 16 nov 2013 02:49 (CET)
Ja hoor, maar het is dan wel wederzijds. Peter b (overleg) 16 nov 2013 13:31 (CET)

Schriftloze volken

Hallo Trijnstel, Ik vind het leuk om me af en toe te ontfermen over weeskinderen, onderwerpen die op de koude/hete/hit lijst staan. De afgelopen dagen heb ik mij bezig gehouden met schriftloze volken. Ik heb het, blijkbaar, te snel on-line gezet, want het is nu al weer genomineerd om verwijderd te worden. Ik zal daar in de toekomst rekening mee houden. Wil je er even naar kijken en aangeven wat er mogelijk verbeterd kan worden? Ik zelf denk aan een uitgebreider voorbeeld van een volk zonder schrift... Meer in z'n algemeenheid ben ik eigenlijk op zoek naar een geestverwant. Ik schrijf met veel plezier voor WP, maar mis iemand met wie je regelmatig mailt over gemeenschappelijke interesses die vorm kunnen krijgen op Wikipedia.Ik heb geen zin in eindeloze discussies en verwijten over en weer (soms lijkt het hier wel een kleuterbewaarplaats) maar positieve feedback. Is het zinvol om hiervoor een oproep te plaatsen in De Kroeg of werken de meeste wikipedianen een beetje hapsnap? H.g.Hamnico (overleg) 18 nov 2013 10:06 (CET)Hamnico

Hoi Hamnico. Eerst even wat betreft het door jou geschreven artikel Schriftloze volken. Zo op het eerste gezicht vallen mij een aantal dingen op. Zo zie ik vier dp-links die gefixt moeten worden (zal ik zo even doen als het me lukt) en ik zie externe links in een lopende tekst (dat hoort ofwel onderaan bij 'externe links' ofwel via refs). Wat kan helpen om een artikel niet meteen verwijderd te krijgen, is om het sjabloon {{Meebezig}} bovenaan te zetten. Dan kun je de paar dagen erna het artikel in alle rust afmaken, voordat je hij voor jou definitief is (dan wel het sjabloon weghalen natuurlijk). En blijf de conventies en de opmaaktips in de gaten houden. Kijk naar hoe andere artikelen in elkaar zitten en vraag ervaren gebruikers om hulp. Dan wordt je alleen maar beter. :) Je hebt geen vaste coach volgens mij, maar wie weet helpt dat ook. Een coach kan je namelijk begeleiden bij het schrijven van jouw artikelen. Verder hebben we inderdaad de kroeg die over van alles en nog wat gaat, maar er zijn ook thematische cafés. Zo is er een medisch café, een taalcafé enz. (zie bovenaan de kroeg voor een lijstje). Wanneer je langer bewerkt, kom je er vanzelf achter wie waarin geïnteresseerd is en heb je ook sneller contact. Kom anders eens op de wikichat om te chatten. Trijnsteloverleg 21 nov 2013 18:36 (CET)

Hoi, bedankt voor je feedback. Ik neem aan dat het nu toe te laat is om het artikel te voorzien van het Meebezig sjabloon en hoeveel extra tijd krijg je daardoor? Ik vind het lastig met die noten en referenties. Ik vond het ook een raar gezicht: die noten in een lopende tekst. Maak je in de praktijk tegelijkertijd een notenvermelding in de tekst en daarnaast een kader met Noten en referenties? Hoe zorg dat bijv. noot 1 in de tekst correspondeert met noot 1 in het aparte kader? Als je begrijpt wat ik bedoel...Kun je me een coach aanbevelen (Guus Hiddink heeft ook nog geen job :-)). H.g. Hamnico (overleg) 24 nov 2013 13:55 (CET)Hamnico

Ik zou dat sjabloon er nu niet meer op zetten, nee. Doe dat wanneer je net een nieuw artikel plaatst en hij nog niet helemaal af is (dus ook niet op elk artikel dat je schrijft). En die extra tijd, tja, dat bepaal je zelf, maar meestal een paar weken. Soms maanden. Minstens een aantal dagen in ieder geval. En je haalt hem eraf wanneer jij er tevreden over bent. De noten/referenties plaats je in de tekst door middel van <ref> en </ref>. Wanneer je dan bijvoorbeeld {{appendix}} plaatst, komen de refs automatisch in dat blok te staan. Zie ook Help:Referenties en voetnoten. Ik vind het lastig om een coach aan te bevelen, want er zijn zoveel geschikte gebruikers. Je moet die persoon kiezen die gevoelsmatig het best bij je past. Zelf was ik ook een coach, maar ik ben al langere tijd erg druk in mijn privéleven en ik kan dan niet beloven om binnen een bepaalde tijd te antwoorden. Uiteraard mag je mij wel altijd vragen stellen als je daar behoefte aan hebt. Ik zal mijn best doen om je zo snel mogelijk antwoord te geven dan. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 24 nov 2013 16:55 (CET)

Hallo. Ik heb de Schriftloze volken nog een beetje uitgebreid, maar ik ben er nog niet gelukkig mee. Heb jij nog suggesties hoe het geheel wat opgepimpt zou kunnen worden en voor verwijdering behoed? Dank ! H.g. Hamnico (overleg) 26 nov 2013 10:57 (CET)Hamnico

Ik heb het enigszins opgeknapt. U moet goed Help:Tekstopmaak en Wikipedia:Conventies in de gaten houden. Ik ben nu te druk voor uitleg. Trijnsteloverleg 26 nov 2013 18:36 (CET)

Nee toch?

Meen je? [[Bestand::O2.svg|25px|]] JetzzDG 21 nov 2013 04:34 (CET)

Ja, ik ben een (jonge) vrouw. Glimlach Dat wist je niet? Trijnsteloverleg 21 nov 2013 18:36 (CET)
Het stond ook al een tijdje op zijnhaar meta-userpage Knipoog. - FakirNLoverleg 24 nov 2013 16:38 (CET)

Arthur Graaff/webnetprof

Beste Trijnstel, indertijd plaatste je deze foto van Arthur Graaff op Commons voorzien van OTRSticketnummer 2013020210005651. De bestandsbeschrijving vermeldt dat de geportretteerde de auteur zou zijn. Dit lijkt mij echter een professioneel gemaakte foto en niet eentje die met een zelfontspanner of uit de hand is gemaakt. Klopt de bestandsbeschrijving dan wel? Inmiddels zijn er nogal wat vragen gerezen over de relatie webnetprof en Arthur Graaff (zie bijvoorbeeld hier). In ieder geval heeft webnetprof vrij grootschalig Graaff gepromoot op Wikipedia. Inmiddels is webnetprof voor onbepaalde tijd geblokkeerd vanwege veelvuldige auteursrechtenschendingen. Daarom is het goed is om hier klaarheid over te verschaffen. Is dit werkelijk eigen werk van Graaff of is dit werk van webnetprof? Is er geen enkele twijfel over de auteursrechtenstatus? Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 21 nov 2013 12:23 (CET)

Hoi Gouwenaar. Ik zal eens overleggen met Edo, maar Arthur Graaff had de foto zelf ingestuurd en hij zou gemaakt zijn door een familielid. Trijnsteloverleg 21 nov 2013 18:36 (CET)

Actie gebruiker Henk

Trijnstel, bedankt voor de actie's op de pagina's van Henk. Nu heeft hij bij andere talen van Wikipedia ook gebruikerspagina’s. Zou jij als moderator op deze pagina’s deze melding op zijn pagina’s kunnen zetten. Volgens mij kan dat beter door een moderator gedaan worden. Al vast bedankt. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 22 nov 2013 23:14 (CET)

Hoi Lidewij. Dank voor het plaatsen van dit trieste bericht. Je mag het van mij overal plaatsen, maar ik denk dat het nuttiger is om dat alleen op de wiki's te doen waar hij het meest actief was (nl.wp en commons). Ik heb hem ondertussen al toegevoegd op de lijst van overleden gebruikers hier (Wikipedia:Overleden Wikipedianen) en op meta (m:Deceased editors#Henk Obee) en Túrelio heeft al zijn gebruikerspagina op commons beveiligd en een verzoek ingediend om hem aldaar op een dergelijke lijst toe te voegen. Trijnsteloverleg 22 nov 2013 23:52 (CET)

Uw mening wordt op prijs gesteld

Hi Trijnstel ,

Voel je vrij om je mening te geven over dit voorstel.

Bedankt. Philippe Jackson (overleg) 29 nov 2013 17:42 (CET)

Bedankt, maar ik ken het hele project niet dus ik geloof niet dat het aan mij is om te reageren. Trijnsteloverleg 30 nov 2013 00:07 (CET)

Schriftloze talen

Hallo Trijnstel,

Ik heb zojuist het artikel Schriftloze talen verwijderd omdat het nog van onvoldoende kwaliteit was. Nou begrijp ik dat het artikel van een van jouw coachleerlingen is, vind jij het een goed idee om het artikel dan in diens naamruimte te plaatsen? Dan kunnen jullie samen er nog aan werken. Dqfn13 (overleg) 30 nov 2013 00:12 (CET)

Ja, lijkt me een slim plan. :) Verhuis het dan maar alsjeblieft naar Gebruiker:Hamnico/Schriftloze volken. Trijnsteloverleg 30 nov 2013 00:14 (CET)

Mail

Hoi Trijnstel, zou je alsjeblieft even naar de mail willen kijken die ik je gisteravond stuurde? Glimlach Vriendelijke groet, Mathonius 9 dec 2013 20:02 (CET)

Mee bezig Mee bezig. Ik had jouw mail gezien, maar had nog veel openstaande mails. Ik heb er vanavond een aantal afgehandeld, maar nog niet allemaal. Trijnsteloverleg 10 dec 2013 00:21 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd, mail beantwoord. Trijnsteloverleg 12 dec 2013 23:36 (CET)

Nelson Mandela

Dag Trijnstel, ik zou je willen vragen of je bij het artikel van Nelson Mandela bij het kopje "Overlijden" kunt schrijven dat hij op 15 december begraven is in plaats van word. Zijn uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden gisteren. Omdat dit artikel geblokeerd is wilde ik jouw dus vragen om dit te doen.

Groetjes van Maurice en fijne feestdagen.84.104.33.69 16 dec 2013 12:35 (CET)

Hoi Maurice. Natuurlijk wil ik dat en al Uitgevoerd Uitgevoerd. Glimlach Jij ook hele fijne feestdagen en een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar gewenst! Groetjes, Trijnsteloverleg 16 dec 2013 14:30 (CET)

Welkom bij de dubbele schrijfweek over Zweden!

Hallo Trijnstel, Van harte welkom bij de dubbele schrijfweek over Zweden! Hierbij enkele handige links en tips:

Veel schrijfplezier en bedankt alvast voor de geschreven artikelen! :-) Romaine (overleg) 21 dec 2013 22:28 (CET)

Dank je! Trijnsteloverleg 21 dec 2013 23:15 (CET)

Fijne Feestdagen!

_.
Christmas Barnstar2.png Fijne Feestdagen!
Vera (talk) 24 dec 2013 15:40 (CET)
_.
 • Dank je wel, Vera! Ik wens jou hetzelfde toe natuurlijk. Groetjes, Trijnsteloverleg 24 dec 2013 15:50 (CET)

Kerst en Nieuwjaarswens

A Fireworks rocket.jpg
Fijne feestdagen goede jaarwisseling en een gezond en gezegend 2014 toegewenst, Antoine (overleg).
December 2013
Domtoren Utrecht 1.jpg
 • Dank je, Antoine! Vanzelfsprekend wens ik dat jou ook toe. Trijnsteloverleg 24 dec 2013 17:19 (CET)
Ook jij bedankt Trijnstel Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 24 dec 2013 18:32 (CET)

Kerst en nieuwjaar


Christmas tree (detail) (11392553123).jpgPrettige Feestdagen!


Hallo Trijnstel/Archief 2013,

Ik wens je hele fijne kerstdagen en een heel goed en gezond 2015!

Hartelijke kerstgroeten, BakkertjeWouter. 24 dec 2013 19:47 (CET) • Dank je wel, Wouter! Jij ook natuurlijk. Trijnsteloverleg 24 dec 2013 19:48 (CET)

Prettige Kerst

 • Dank je wel, Lotje! Van hetzelfde en alvast een gelukkig nieuwjaar. Glimlach Trijnsteloverleg 25 dec 2013 14:22 (CET)

Sjoerd Huisman

Hoi Trijnstel. Waarom de beveiliging? De vele anonieme wijzigingen zijn tot op heden juist. Pompidom (overleg) 30 dec 2013 19:58 (CET)

Hoi Pompidom. Dat weet ik, maar de reden is te vinden in het beveiligingslogboek. Dat zegt genoeg lijkt me. Trijnsteloverleg 30 dec 2013 20:11 (CET)
Dat had ik gezien, maar vind ik niet een erg sterke reden. Bij veelbezochte pagina's wordt juist ook snel het vandalisme teruggedraaid. Zie daarnaast ook Wikipedia:Richtlijnen_voor_moderatoren#Een_pagina_beveiligen. Onder punt 1 valt het niet, onder punt 2 betwijfel ik ten zeerste of die steun er is. Groet, Pompidom (overleg) 30 dec 2013 20:14 (CET)
Mag zo zijn, en ik weet dat niet iedereen het me eens is, maar in dit geval lijkt het me in het voordeel van de encyclopedie dat de pagina (voor 1 dag!) semi-beveiligd is. En een hele enkele keer houd ik me niet aan de richtlijnen, maar dan wel alleen wanneer ik me voorhoud dat het in het voordeel is van de wiki. Trijnsteloverleg 30 dec 2013 20:17 (CET)
Aangezien we hierover duidelijk van mening verschillen, heb ik maar een second opinion aangevraagd. Zie ook Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Beveiligen#Sjoerd_Huisman. Groet, Pompidom (overleg) 30 dec 2013 20:30 (CET)