Overleg gebruiker:WOLF LΔMBERT

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:Wolf Lambert)
Ga naar: navigatie, zoeken

WLM delta.png WLM

WLM delta.png WLM / Gebruiker / Bijdragen / Website
Deze gebruiker is niet erg actief omdat deze zich het grootste deel van de tijd op school, op een trein of buiten bewustzijn bevindt.

// Onderteken met 4 tildes (~~~~) // Plaats nieuwe berichten onderaan, dring alstublieft niet voor // Neem uw tijd om zelf iets te plaatsen en gebruik alstublieft geen sjabloonberichten, want die zal ik zonder reactie onmiddellijk verwijderen // Hetzelfde geldt voor automatische berichten, tenzij ik mijzelf heb geabonneerd // Tips en opbouwende kritiek zijn altijd welkom // Vandalismebestrijding is vrij, linkonderhoud is vrij, {{paweg}}- en {{afz}}-sjablonen plaatsen is vrij //

Republiek China[bewerken]

Kijk ajb eens hier. Bijna al deze verwijzingen zijn nu fout door jouw toedoen. Ga je deze in de komende paar dagen repareren? Zo nee, dan graag mijn versie weer terugzetten. --bdijkstra (overleg) 29 sep 2016 22:11 (CEST)

Nee. Die verwijzingen waren verkeerd in de eerste plaats. "Republiek China" is de officiële naam van Taiwan. Helleense Republiek stuurt je ook door naar Griekenland.
Ik weet zeker dat hier een bot voor is, maar dan nog is dit geen excuus. De verwijzingen zijn fout en moeten worden aangepast. Iemand die "Republiek China" zoekt moet bij Taiwan terechtkomen (cf. en:Republic of China), want dat is wat die zoekterm in de eerste plaats betekent. Er staat een {{zie artikel}} op de pagina voor wie de 20e-eeuwse republiek zoekt. WOLF LΔMBERT WLM 30 sep 2016 19:54 (CEST)
Die verwijzingen waren (in de meeste gevallen) goed, want ze linkten naar het juiste artikel. Wanneer je een pagina hernoemt hoor je alle verwijzingen te controleren en zo nodig aan te passen, het liefst voordat je de hernoeming uitvoert, zodat er zo kort mogelijk fouten in de encyclopedie staan. Als je dat niet ziet zitten om zelf te doen, kan je natuurlijk de hulp van de gemeenschap inroepen. Het kwalijkste vind ik dat je zelfs dat niet gedaan hebt. En dat nog dit: in het Nederlands is Taiwan de officiële naam, zie hier. --bdijkstra (overleg) 30 sep 2016 20:06 (CEST)
In het Engels is Taiwan ook de "officiële naam". Griekenland is ook de officiële naam van Griekenland — dat verandert niets. Het gaat me om wat constitutioneel gedefinieerd is als de officiële naam (zie Koninkrijk België, dat volgens Taaladvies waarschijnlijk ook officieel "België" heet, maar wel een doorverwijzing krijgt omdat dat de volledige naam is). En de verwijzingen waren inderdaad goed, maar de naam van het artikel waar ze naar verwezen was dat niet; het is toch gewoon vreemd dat een voormalige republiek op het artikel Republiek China te vinden is, terwijl een staat die op dit moment bestaat en Republiek China heet niet eens een doorverwijzing krijgt?
De verwijzingen moeten inderdaad aangepast worden, maar opnieuw, daar zijn bots voor. Ik zal iets plaatsen in het Botcafé, dat had ik inderdaad eerder moeten doen. Maar "er zijn veel verwijzingen" blijft geen excuus voor het laten staan van een fout. WOLF LΔMBERT WLM 30 sep 2016 20:15 (CEST)
Er valt wat voor te zeggen dat iemand die "Republiek China" zoekt bij Taiwan moet terechtkomen, daar heb je echt wel een punt. Maar, met je wijziging zorgde je bijvoorbeeld dat er op Resolutie 27 Veiligheidsraad Verenigde Naties werd verwezen naar Taiwan terwijl dat toen nog niet bestond. In mijn ogen is dat vandalisme. De naam was wellicht fout, maar het bestrijden van een fout met een andere fout is niet de manier. --bdijkstra (overleg) 30 sep 2016 20:47 (CEST)
Maar dan moet de link op dat artikel gewoon aangepast worden. Wanneer deze discussie over is zal ik daar een verzoek voor doen. WOLF LΔMBERT WLM 30 sep 2016 20:52 (CEST)
Zo te zien is Andre Engels/Robbot ermee aan de slag gegaan. Heb je off-wiki een verzoek gedaan? --bdijkstra (overleg) 10 okt 2016 14:03 (CEST)
Nee, ik kwam dit tegen op Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. - André Engels (overleg) 10 okt 2016 22:28 (CEST)