Overleg gebruiker:WoodenSpoon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Links aanpassen met DisamAssist[bron bewerken]

Beste WoodenSpoon,

U bent sinds een paar dagen druk bezig links naar de doorverwijspagina Nederlanden te verwijderen met DisamAssist. Hierbij gaat volgens mij iets mis.

Op 18 en 19 februari 2021 gaat het goed, zoals hier, maar vanaf 20 februari is het resultaat dat steeds gehele link wordt verwijderd. Ik begrijp ook niet waarom u vanaf dan steeds twee bewerkingen achter elkaar doet, zie als voorbeeld Parma (stad). Eerst disambigueert u de link op een juiste manier van Nederlanden naar Habsburgse Nederlanden, maar daarna verwijdert u dit zodat de linkloze tekst Nederlanden overblijft. Zo zijn er tientallen voorbeelden. Is er een probleem met het script misschien? Of kent u de uitwerking niet?

Ik ben van mening dat het het beste is om uw bewerkingen van 20 februari terug te draaien, maar ik doe dit liever niet zonder overleg. Zou u hier naar willen kijken en willen reageren?

Het lijkt mij in ieder geval de bedoeling om de links te repareren/disambigueren en niet zomaar te verwijderen. Zo lees ik ook deze oproep van DutchTina. Het is anders maar de vraag of iemand ooit nog de moeite neemt om een link aan te brengen naar het juiste tijdperk. Take Mirrenberg (overleg) 21 feb 2021 10:54 (CET)

En hier ook :) Tina (Ping? Graag!) 21 feb 2021 11:59 (CET)
Ik had alvast een poging gedaan . Groeten WoodenSpoon (overleg) 21 feb 2021 17:00 (CET)
Dag Take Mirrenberg, bedankt voor je oplettendheid. Ik zie nu dat ik dubbele correcties op de paginas heb uitgevoerd, terwijl ik na 19feb in de (onjuiste) veronderstelling was, dat ik door op verwijder-link te klikken meteen ook de link uit de lijst verwijderde.... Helaas en ook jammer van het werk.
Is terugdraaien van mijn bewerkingen van 20feb het beste om een en ander te corrigeren ?? Gaat dat dan in batch ??
Je opmerking of iemand nog een link naar het juiste tijdperk maakt klopt natuurlijk wel: alleen die persoon ziet een mooie (juiste) blauwe link en denkt niet verder.
We moeten een DP pagina, èlke DP pagina, eigenlijk altijd in (onjuist) ROOD tonen!! Dan gaat de schrijver hopelijk verder kijken! Groeten, WoodenSpoon (overleg) 21 feb 2021 16:59 (CET)
Beste WoodenSpoon, dank voor je reactie en bedankt dat je de moeite steekt in het oplossen van de dp-verwijzingen. Zonder heel diep op het kleurgebruik in te gaan: rood is al in gebruik voor niet-bestaande links, dus dat is dan weer verwarrend. Er is een script dat links naar doorverwijspagina's voorziet van een cyaan achtergrond, en dan bereik je wat jij voorstelt. Over het terugdraaien: ik heb een terugdraaiknopje en ik wil straks 20 februari wel terugdraaien, dat kost mij enkele minuten. Ik neem aan dat steeds alleen de tweede correctie weg moet. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 21 feb 2021 17:42 (CET)
Ik zie nu dat het terugdraaiknopje niet handig is; daarmee kan ik alleen beide bewerkingen terugdraaien. Het is dus even handwerk om alleen de laatste wijziging ongedaan te maken. Ik wil je wel helpen, dan begin ik onderaan 20 februari, en jij bovenaan. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 21 feb 2021 18:14 (CET)
Bedankt voor je aanbod, maar ik maak het zelf wel in orde. Hopelijk zijn er niet teveel latere edits op die pagina gemaakt .Gr. WoodenSpoon (overleg) 21 feb 2021 18:29 (CET)
Een aantal verwijzingen naar de Nederlanden zijn echt bedoeld als: álle Nederlanden in álle (of meerdere) periodes. Had de schrijver van de pagina dan beter geen link kunnen maken ?
Alvast bedankt voor het terugdraaien. Een script is per gebruiker, denk ik, dus dat vangt het probleem helaas niet op . WoodenSpoon (overleg) 21 feb 2021 18:25 (CET)


David van Stolk[bron bewerken]

Is het zinvol om bij de vader en de zoon ook nog naar het lemmma voor het geslacht door te linken, waar ik die link al aanbreng als ik het timmermansgeslacht-Van Stolk noem? Zo lijkt het alsof er al aparte lemma's over de zoon bestaan. ThomasvonderDunk (overleg) 15 apr 2021 10:36 (CEST)

Via een correctie van de doorverwijspagina van meerdere Jan van Stolk kwam ik op je lemma terecht. Daar vond ik de pagina voor het geslacht en dat leek me een mooie link die zoveel meer informatie bevat over zowel Jan Adriaensz.(1650) als van Jan van Stolk (1731), zolang die beiden nog geen eigen pagina hebben. Zulke eigen paginas zijn daarna natuurlijk makkelijk in te voegen.
Trouwens, krijg jij nu automatisch bericht van mijn antwoord of moet je daarvoor zelf op mijn overlegpagina gaan kijken ?? Groet, WoodenSpoon (overleg) 15 apr 2021 15:20 (CEST)
Ik zie het automatisch op de volglijst ThomasvonderDunk (overleg) 16 apr 2021 11:37 (CEST)

Tech News: 2021-23[bron bewerken]

7 jun 2021 22:02 (CEST)

Tech News: 2021-24[bron bewerken]

14 jun 2021 22:26 (CEST)