Overleg gebruiker:Woordenbrij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Roxane van Iperen[brontekst bewerken]

Hallo Woordenbrij, zie hier en hier. Ben jij van plan een artikel over Roxane van Iperen aan te maken? Groet, Kattiel (overleg) 14 dec 2019 15:53 (CET)

Dag Kattiel, Dat heb ik enkele weken geleden wel overwogen, maar ik ben momenteel nog druk met allerlei andere artikelen en ik heb Wikidata ontdekt, dus het zal er dit jaar niet meer van komen. Dus ga gerust je gang. Leuk onderwerp! Als ik iets kan bijdragen, dan verneem ik dat graag.
Goede artikelen trouwens over Geke Linker en Gisela Söhnlein. Volgens het artikel in je referentie van Yad Vashem zou ‘Scherpenzeel (Gelderland)’ de geboorteplaats van Geke Linker zijn; dus voor Wikidata ben ik daarvan uit gegaan. Bij de vereniging Oud-Scherpenzeel en in de Open-Archieven heb ik helaas geen geboorteakte kunnen vinden. Het blijft dus onzeker. Ik probeer volgende week nog eens om er achter te komen.
Prettig weekend! Groeten, Woordenbrij (overleg) 14 dec 2019 16:14 (CET)
Dank voor de complimenten Woordenbrij. Eigenlijk ben ik momenteel ook druk, met de biografieën van het Utrechts Kindercomité. Ik zie wel of ik Roxane van Iperen tussendoor kan doen. Wordt dan een kort artikel, dus misschien wil je meekijken en aanvullen. Groet, Kattiel (overleg) 15 dec 2019 11:53 (CET)
Prima, Kattiel, Succes en ik zal in de gaten houden of je iets over Roxane van Iperen publiceert. Groeten, Woordenbrij (overleg) 16 dec 2019 10:08 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Kattiel (overleg) 18 dec 2019 14:01 (CET)
Dat ziet er goed uit Kattiel ! En supersnel gedaan. Complimenten. Geniet van de mooie dag. Vriendelijke groeten, Woordenbrij (overleg) 18 dec 2019 15:08 (CET)

Nr.161 Squadron RAF[brontekst bewerken]

Hallo Woordenbrij, gisteren zag ik het door jou aangemaakte artikel Nr.161 Squadron RAF. Dat er in de titel geen spatie staat tussen "Nr." en het nummer, viel me op, en tevens dat in de infobox weer een andere schrijfwijze staat: "No. 161 Squadron RAF". Kun je even kijken wat de beste titel is? Ik ken de conventies in dezen niet, maar misschien is het conform No. 10 (Inter-Allied) Commando? Groet, Apdency (overleg) 9 feb 2020 17:04 (CET)

Dag Apdency,
Bedankt voor de tip en je opmerkzaamheid.
Ik ga er morgen naar kijken.
Prettige avond verder.
Met vriendelijke groet, Woordenbrij (overleg) 9 feb 2020 18:25 (CET)
Beste Apdency,
Zojuist toch even vergeleken met andere squadrons. Bij het 320 en 322 Dutch Squadron RAF en bij 617e Squadron RAF is Nr. (of No.) weggelaten. Dus waarschijnlijk zou dat de beste oplossing zijn. Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar 161 Squadron RAF. Zelf was ik uitgegaan van een omzetting van de Engelse titel naar het Nederlands en het weglaten van de spatie voorkomt afbreken, maar dat valt op te lossen met een non breakable space. Volstaat het om de pagina te hernoemen of moet daar een aanvraag voor worden ingediend? Nogmaals hartelijk dank en een prettige avond. Mvg., Woordenbrij (overleg) 9 feb 2020 18:48 (CET)
Hoi Woordenbrij, dank voor je reactie. Klinkt goed, wat je voor ogen hebt. Die notatiewijze ben ik ook vaker tegengekomen. Je kunt de titelwijziging zelf doorvoeren. Groet, Apdency (overleg) 9 feb 2020 18:55 (CET)

Merci ! Groet, Woordenbrij (overleg) 9 feb 2020 19:04 (CET)

Externe links[brontekst bewerken]

Beste Woordenbrij,

Is het mogelijk om in het artikel over Jan Bockma het aantal externe links te snoeien? Als daar meer informatie staat, dan zou dat in het artikel ingevoegd kunnen worden en de link kan dan als referentie geplaatst worden. Volgens WP:EXLINK hoort het aantal externe links namelijk zo beperkt mogelijk te blijven.

Daarnaast wil ik u vragen om nieuwe artikelen via rode links aan te maken, niet via hernoeming van de kladblokpagina, omdat het artikel nu niet langs een controle is gegaan. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 24 feb 2020 11:49 (CET)

Beste Dqfn13,

Na de lunch zal ik mijn best doen externe links te verwijderen.

Moet de kladpagina dan in het vervolg in een via een rode link nieuw aangemaakt artikel worden gekopieerd??

Prettige dag verder.

Mvg., Woordenbrij (overleg) 24 feb 2020 12:27 (CET)

De kladpagina kan altijd via jouw eigen kladblok, het nieuwe artikel (in de hoofdnaamruimte) graag via een rode link. Ik heb de rode links dus ook standaard op mijn eigen kladblok als titel staan. Mijn kladblok is een lange rij van potentiële artikelen en de titels zijn de links naar de artikelen. Dqfn13 (overleg) 24 feb 2020 12:43 (CET)
Oké, helder. Merci Dqfn13.
Woordenbrij (overleg) 24 feb 2020 13:10 (CET)

Constance Markievicz[brontekst bewerken]

Beste Woordenbrij,

Ik stuitte vandaag op het artikel van Constance Markievicz hier op Wikipedia en ik was enorm verrast door het feit dat er op de Nederlandse Wikipedia zo'n uitgebreide pagina over haar bestond. Ik zag dat jij afgelopen jaar je veel hebt ingezet om het artikel flink uit te breiden en ik vroeg me daarom ook af of je het te overwegen vind om het artikel aan te bieden voor een Review zodat het op termijn de etalage van Wikipedia in kan. Laat me weten wat je hiervan vindt. Mathijsloo (overleg) 8 mrt 2020 16:21 (CET)

Beste Mathijsloo,
Hartelijk dank voor je bericht. Een etalage-artikel zou een hele eer zijn, voor alle Wikipedianen die aan dit artikel gewerkt hebben (zowel nl als en). Denk je dat er nog veel aan moet gebeuren? Daar zou ik dan wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Maar ik sta daar zeker open voor.
Prettige avond.
Mvg., Woordenbrij (overleg) 8 mrt 2020 16:42 (CET)
Ik denk dat je artikel aan een aantal voorwaarden voldoet: uitgebreide inleiding, interessante afbeeldingen bij de tekst, referenties. Uiteindelijk gaat de review erom dat het artikel daadwerkelijk op het niveau zit voor de etalage en ik weet niet zeker wat daar uit komt gerold, maar ik ben zeker bereid om je een handje te helpen waar ik dat kan. Dus als je het goed vind dan stel ik het artikel ter controle voor in de review. Mathijsloo (overleg) 8 mrt 2020 17:05 (CET)
Prima Mathijsloo. Alvast bedankt!
Ik ben benieuwd.
Nogmaals prettige avond.
Mvg., Woordenbrij (overleg) 8 mrt 2020 17:44 (CET)
Moi Woordenbrij, ik sluit me graag aan bij de lof van Mathijsloo, CM is een van de meest intrigerende vrouwen in de Ierse geschiedenis, en zij verdient een dergelijk lemma. Wel een klein puntje. In de inleiding noem je haar afkomstig uit de Brits-Noord-Ierse landadel. Waarom Noord-Iers? Ik ben ooit langs Lissadell House gereden, dat is zoals je terecht vermeld in Sligo, wellicht kun je dat het noorden van Ierland noemen maar Noord-Iers zou ik het niet noemen. Heb je bezwaar als ik of jij het wijzigt in Iers? Peter b (overleg) 13 jun 2020 22:01 (CEST)
Dag Peter b,
Hartelijk dank voor de complimenten. Inderdaad een intrigerende vrouw. Verander gerust Noord-Iers in Iers; daar heb je een punt. Ik heb er niet genoeg bij stil gestaan.
Prettige avond. Mvg., Woordenbrij (overleg) 13 jun 2020 22:10 (CEST)
Nadat we langs Lissadell waren gereden gingen we door naar het Noorden, in die tijd liepen er nog gewapende patrouilles, zeer confronterend als je de romantische rust in de Republiek gewend was, dat zal ws zijn dat het me opvalt :-). Peter b (overleg) 13 jun 2020 22:14 (CEST)
Dat zal idd een confronterend verschil zijn. Ik ken dat alleen uit het Baskenland in de tijd dat de ETA daar nog actief was. Zelf ben ik niet in Noord-Ierland geweest; wel in vredig Ierland. Heerlijke ervaring. Goed weekend toegewenst. Woordenbrij (overleg) 13 jun 2020 22:20 (CEST)

Een paar stroopwafels voor jou![brontekst bewerken]

Gaufre biscuit.jpg Als dank voor je snelle en accurate werk op Wikidata! Kattiel (overleg) 26 mrt 2020 09:26 (CET)

Lekker!

Dank je, Kattiel.

Fijne dag verder 🌞

Woordenbrij (overleg) 26 mrt 2020 10:09 (CET)

Misschien heb het nog niet gezien, Kattiel, maar op Wikidata had ik geboorte- en sterfdata van Annie de Waard geplaatst, met urls. (Haar grootmoeder van vaders kant heette Antje Wiersma, een van haar schuilnamen.)
Groet, Woordenbrij (overleg) 26 mrt 2020 10:30 (CET)
Dank voor de aanvullingen! Groet, Kattiel (overleg) 26 mrt 2020 10:44 (CET)

N.a.v. je bewerking van de lijst 1921 / Geboren
[brontekst bewerken]

  • Beste Woordenbrij,
  • Ik zie dat je op de - tot nu nog maar zeer ten dele herstelde - lijst met personen geboren in 1921 op 24-02-2020 een bewerking hebt gedaan door een persoon toe te voegen. Wat er (in december 2019) met (o.a.) deze lijst gebeurd is, kun je nalezen in mijn reactie op de Overlegpagina (OP) van 1921; in deze reactie staat ook een verwijzing naar mijn - uitgebreidere - reactie op de OP van medegebruiker RonnieV, die deze lijst op 18-12-2019 "ontvreemd" (of in elk geval afgekoppeld) heeft en vervolgens verplaatst heeft naar een van zijn (privé-)wikibestanden, dit ter verdere (al dan niet botmatige) bewerking hiervan. (Een wijze van - andere tussentijdse bewerkingen overrulende - bewerking overigens waar RonnieV (c.q. zijn bot) eerder al - bepaald niet tot algemeen genoegen - in diverse jaarrubrieken, toen deze nog "openbaar" waren, mee bezig was geweest.)
  • Ik wacht nu eerst een reactie van RonnieV op mijn vrij uitgebreide stuk op zijn OP af. Ik verzoek hem hierin, met redenen omkleed, om deze en diverse andere eerder door hem op vergelijkbare wijze geannexeerde geboorte- en overlijdensrubrieken in het algemene wikibestand onder de jaartallen terug te willen plaatsen. Ze kunnen dan weer door iedere wikipediaan c.q. liefhebber bijgewerkt, aangevuld en waar nodig verbeterd worden. (De wikipedia is immers een samenwerkingsproject en niet bedoeld voor solitair - min of meer autistisch - opererende, bewerkingsdeskundigen, en ook deze rubrieken zijn niemands privé-eigendom!)
  • Tot slot: een van de mooie dingen van de Wikipedia - dat zie je ook hier weer - is dat deze site zo volkomen transparant is, ook naar het verleden toe!
  • Met hartelijke medegebruikersgroet,
  • De Jaren (overleg) 6 mei 2020 09:16 (CEST) <DJ-8171>
  • P.S.: Jouw bewerking van 24-02-2020 (een inhoudelijke toevoeging van 290 bytes) was geen k-mutatie; reserveer die k voortaan als je wilt voor kleine - niet inhoudelijke - correcties als bijvoorbeeld punten- en kommawijzigingen van (meestal) slechts enkele bytes.
  • (Zo, dat heb ik ook nog even gezegd!)
Beste De Jaren,
Hartelijk bedankt voor de mededelingen.
Prettige dag.
Met vriendelijke groeten, Woordenbrij

Verwijderingsnominatie Lijst van stuwmeren in Ethiopië[brontekst bewerken]

Het door u aangemaakte artikel Lijst van stuwmeren in Ethiopië heb ik zojuist ter beoordeling aangemeld op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200831, om de redenen aldaar vermeld. mvg Johanraymond (overleg) 31 aug 2020 18:42 (CEST)

Winnaar boekenbon Gendergap project derde kwartaal[brontekst bewerken]

Hallo Woordenbrij. Jij bent de winnaar van de boekenbon door je geweldige artikel over Gertrude Blanch toe te voegen aan wikipedia. Mail me je adres en ik zorg dat de boekenbon zo spoedig mogelijk jouw kant op komt. Bedankt voor je inzet! Mx Lucy (overleg) 1 okt 2020 10:38 (CEST)