Overleg gebruiker:Wutsje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

  • Ik ben onregelmatig online, dus een reactie kan even duren.
  • Bijdragen aan deze pagina kunnen direct na lezing worden gearchiveerd.
Archief

Trolacties[bewerken]

Dat je mijn "checkuser" van Eerste Kerstdag als een trolactie ziet, daar kan ik inkomen. Mijn Groningen-pagina had echter niets van een trolactie. Het was een bijdrage aan een discussie over brongebruik, misschien in een ongebruikelijke vorm, maar volgens mij zeer to-the-point. Ik speelde daar op het onderwerp, en liet zien waar een bepaalde visie volgens mij uiteindelijk toe leidt, indien volgehouden. Met die visie mag men het oneens zijn, maar dat maakt de methode van debatteren nog niet ongeoorloofd. Ieder heeft zijn eigen methoden om een discussie te voeren. Het geven van voorbeelden en het uitvergroten van problemen moet daar volgens mij gewoon onderdeel van kunnen zijn. Dat Peter b zich belachelijk gemaakt voelde zegt niets over de intienties die ik met die pagina had. De twee regels die we volgens mij hier hebben voor het voeren van debatten zijn dat we ieder in zijn/haar waarde laten, en dat we geen WP:PUNT-bijdragen leveren, maar er zijn verder geen regels gesteld aan de manier waarop een debat gevoerd wordt. Bij WP:PUNT hebben we het volgens mij over de hoofdnaamruimte. Het kan niet zo zijn dat die regel in het leven is geroepen om bepaalde manieren van discussiëren bij voorbaat uit te sluiten, zeker niet als die zinvol kunnen zijn als voorbeeld bij het onderbouwen van een stelling. WIKIKLAAS overleg 30 jan 2018 02:17 (CET)

Ik ben het met je eens dat er in beginsel geen limiet staat op hoe men discussieert, zolang iedereen in zijn waarde wordt gelaten (al vind ik dat WP:PUNT wel degelijk voor alle naamruimtes geldt). In mijn ogen echter werd je tweede actie een trolactie in het licht van de eerste: het zat er gezien de voorgeschiedenis dik in dat er gedonder van zou komen - en dat blijkt dus ook. In die zin was het verstandiger geweest je er van te onthouden. Kwestie van timing en opportuniteit. Groet, Wutsje 31 jan 2018 01:15 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 28 feb 2018 21:59 (CET)

Hartelijk dank - en nu maar op naar de volgende tien jaar. Wutsje 2 mrt 2018 00:26 (CET)