Overleg gebruiker:Wutsje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

  • Ik ben onregelmatig online, dus een reactie kan even duren.
  • Bijdragen aan deze pagina kunnen direct na lezing worden gearchiveerd.
Archief

Zaak Hoogeveen123[bewerken]

De arbitragecommissie heeft beslist om de zaak Hoogeveen123 met betrekking tot het intrekken van zijn blokkade in behandeling te nemen. 12 jan 2015 23:33 (CET)

Dank voor de kennisgeving. 13 jan 2015 01:17 (CET)

Hoe is 't?[bewerken]

Dag Wutsje, enige tijd geleden liet je weten dat er in je dagelijks leven wat zaken speelden die veel aandacht vroegen, en waardoor je moeite had om ook op Wikipedia nog eens met stress en ongenoegen geconfronteerd te worden. Ik weet ook nog wel om wat voor zaken dat ging, maar omdat ik me niet meer herinner of je dat alleen in de modmail meldde of ook hier, noem ik ze niet bij naam; we weten beiden waarom het gaat). Je wist nog niet of je überhaupt nog wel wat wilde betekenen voor Wikipedia. Gelukkig zie ik je zo nu en dan nog iets doen. Dat betekent in elk geval een teken van leven. En daarnaast dat je Wikipedia gelukkig nog niet helemaal hebt opgegeven.

Ik hoop dat het je goed gaat. Ik waardeer het dat je ons deelgenoot hebt gemaakt van de dingen die je veel tijd kostten. Konden een paar woorden van deze of gene op Wikipedia maar voor verlichting zorgen, dan zou ik beslist vaker laten weten dat ik aan jou en je zorglijke thuissituatie denk. Ik kan je hooguit laten weten dat je een gewaardeerde collega bent, en dat ik regelmatig aan je denk. Met hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 13 feb 2015 19:06 (CET)

Hoi Wikiklaas, mijn allerhartelijkste dank voor je vriendelijke woorden - waarop ik natuurlijk veel te laat reageer, maar dat heeft alles met de voornoemde omstandigheden te maken. Een daarvan is intussen langs wat ik hier maar natuurlijke weg zal noemen "opgelost" (je zult begrijpen wat ik bedoel) en de nasleep daarvan slokt een groot deel van m'n tijd op. Daarnaast ben ik inmiddels voor onbepaalde tijd dagelijks mantelzorger. Lastig is alleen wel dat ik onlangs ongelukkig ten val ben gekomen (zoals dat dan heet - alsof je ook gelukkig op je bek kunt gaan), wat me een vrij pijnlijke kwetsuur aan mijn borstkas heeft bezorgd, waarvoor een hersteltijd van vijf tot zeven weken staat. Het grootste deel daarvan is nu gelukkig voorbij en het gaat merkbaar steeds beter, maar al met al is wp er de afgelopen tijd tot mijn spijt niet van gekomen. Ik zal daar binnenkort echter wel weer meer tijd voor hebben en daar ben ik blij om, want zo'n vrije encyclopedie blijft toch een wondertje, waaraan ik graag steentjes blijf bijdragen, als mod en als gebruiker (er ligt bv. inmiddels een behoorlijke stapel foto's te wachten). Groet, Wutsje 28 mrt 2015 22:48 (CET)
Moai dat jo der dochs wer binne! It krekte hoech ik net te witten, doch mar tuike oan.. Groetnis, Atsje (overleg) 28 mrt 2015 23:14 (CET)
Voor de late reactie heb ik alle begrip. Ik begrijp ook wat er gebeurd is. Ik hoop voor je dat daar ook een zekere mate van opluchting mee gepaard gaat. Blij te horen dat er binnenkort weer wat bijdragen van je te verwachten zijn. Ik heb inmiddels voor het eerst sinds lang weer een digitale camera, en hoop daarmee commons ook wat te gaan aanvullen. Onder andere komend weekend als we op een paar Zeeuwse dijken naar macrofauna gaan zoeken. Ik hoop dan maar dat ik overeind blijf. Gezicht met tong uit de mond WIKIKLAAS overleg 29 mrt 2015 00:29 (CET)

File:140529 Trafohuisje Bolwerk ZZ Sloten Fr NL.jpg[bewerken]

Hey Wutsje,

Dit trafohuisje staat aan de Bolwerk ZZ, de koestraat loopt dwars aan die straat. Denk jij dat het trafohuisje op de gemeentelijke monumentenlijst het over dit trafohuisje heeft? Ik twijfel. --Vera (talk) 19 mrt 2015 15:58 (CET)

Hoi Vera, als we OSM mogen geloven heeft het exemplaar dat ik heb gefotografeerd Bolwerk Zuidzijde 200T als adres, dus ik denk inderdaad niet dat dat 'm is. Wutsje 28 mrt 2015 22:48 (CET)

Herbevestiging moderatorschap april 2015[bewerken]

Beste Wutsje,

Op woensdag 1 april 2015 om 00.01 uur (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestigingsprocedure voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina (hier) desgewenst een verklaring plaatsen. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Laat het me gerust weten als je hierover vragen hebt.

Veel succes toegewenst!

Met vriendelijke groet, Mathonius 31 mrt 2015 18:38 (CEST)

Dank voor de notificatie. Groet, Wutsje 31 mrt 2015 21:12 (CEST)

Ter info[bewerken]

Hoi Wutsje, zie hier Hartelijke groet en houd je taai, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 apr 2015 17:08 (CEST)

Tweede ronde herbevestiging april 2015[bewerken]

Beste Wutsje,

Op 9 april 2015 om 00.01 (CEST) begint de tweede ronde van de herbevestigingen op deze pagina. In de eerste ronde zijn tegen de voortzetting van jouw moderatorschap vier of meer bezwaren geuit, dus in de tweede ronde zal over jouw moderatorschap worden gestemd. Mocht je in die ronde minder dan 75% aan voorstemmen behalen, dan zal je conform de regeling dienaangaande van het moderatorschap worden ontheven. Het is niet verplicht maar wel raadzaam om in de tweede ronde een reactie te plaatsen, zodat de eventuele stemmers over meer informatie beschikken. Deze reactie kan je plaatsen op deze pagina onder het kopje "Verklaring door Wutsje".

Mocht je hierover vragen hebben, dan verneem ik dat graag. Veel succes toegewenst, Mathonius 8 apr 2015 01:07 (CEST)

Dank voor de mededeling. Groet, Wutsje 8 apr 2015 22:10 (CEST)
Aanvulling: overigens zou ik niet weten hoe te reageren op feitelijk inhoudsloze "bezwaren" als is het noorden gewoon kwijt of slechte ervaringen met deze moderator, laat staan op zonder enige vorm van motivering geplaatste handtekeningen (waarvan eentje afkomstig is van iemand van wie ik tot voor kort zelfs nog nooit had gehoord). Zo'n vrije encyclopedie blijft prachtig, ik zal er graag aan blijven bijdragen, inhoudelijk en als moderator, maar met dit soort "bezwaren" kan ik helemaal niks: ze ontberen immers zinvolle feedback.
Een jaar of wat geleden schreef ik naar aanleiding van dit soort "bezwaren" tijdens de herbevestigingen al eens: Ik betreur dat het accent van deze procedure inmiddels nagenoeg geheel lijkt te zijn verschoven naar een ventielfunctie voor ontevredenen en verongelijkten. Échte, constructieve en dus ook onderbouwde kritiek nodigt uit tot (zelf)reflectie en dat is altijd welkom, want daarvan is nog nooit iemand slechter geworden. Op deze manier echter schieten de herbevestigingen zichzelf voorbij, wat niet alleen spijtig is voor de betrokken moderatoren, maar ook voor de encyclopedie, want ik ben ervan overtuigd dat juist gedoe als dit sommige bekwame en betrokken medewerkers ervan weerhoudt zich te kandideren voor het moderatorschap. Een en ander lijkt me onverkort actueel.
Meer heb ik hier verder niet over te zeggen.
Wutsje 8 apr 2015 22:45 (CEST)
Van harte mee eens. Ongemotiveerde bezwaren moet je maar als compliment beschouwen: zelfs uitgesproken opponenten weten niets redelijks tegen je in te brengen. Josq (overleg) 8 apr 2015 23:37 (CEST)
Zou Akadunzio misschien bedoelen dat je te vaak de trein naar Limburg hebt genomen? ErikvanB (overleg) 8 apr 2015 23:49 (CEST)

Ramon en Ramón, Janssen en Jansens?[bewerken]

Bedankt voor je hulp bij 't opruimen van het artikel over de Premi Ramon Llull. Over het algemeen is de schrijfwijze van namen van voor de instelling van de burgerlijke stand met de Franse revolutie niet altijd eenvoudig. De personen zelf gebruikten niet altijd dezelfde spelling. Een bekend geval zijn Bruegel, Breugel en Brueghel. En Rubens in zijn Italiaanse periode noemde zichzelf Pietro Paulo… en de Franse wikipedia noemt hem Pierre Paul. Hoe kies je dan de spelling voor een artikel? Er is geen rechte lijn. Een optie is de bekendste naam: zo schrijven we over Andreas Vesalius en niet over Andries van Wesele. Wat doe je met Hendrik/Henri Conscience?
Voor bij ons minder bekende personen wordt het al wat moeilijker. Wat doen we dan met Llull? De website die jij citeert, geeft hem inderdaad een accent, maar dat is een Spaanse webpagina en mijns inziens correct voor een artikel in het Spaans, aangezien voornamen voor 1800 vaak vertaald werden. Ik heb geopteerd voor de Catalaanse spelling, zonder accent, gezien zijn oorsprong én de oorsprong van de prijs, en gezien het feit dat de door mij geciteerde bronnen (waaronder de Enciclopèdia Catalana), hem zonder accent schrijven. Het is telkens weer kiezen en zoeken. Zo ben ik bezig met een artikel over de Fundació Ramon Llull of Stichting Ramon Llull, ik weet niet welke titel. De enen opteren in zo'n geval voor de oorspronkelijke taal (uit respect), de anderen voor een vertaling (voor de verstaanbaarheid). Wat zou jij doen? In ieder geval is het leuk samen te werken. --Flamenc (overleg) 19 apr 2015 11:48 (CEST)

Hoi Flamenc, jij bedankt voor het updaten en uitbreiden van dit soort artikeltjes. Het is me zelf niet duidelijk meer waarom ik destijds voor de Spaanse spelling koos en niet voor de Catalaanse (mogelijk om het gezeik te voorkomen dat op dit project niet zelden analoog opstijgt zodra het over de niet-nationale taal Fries gaat), maar de spelling Premi Ramon Llull lijkt me gezien het donorprincipe de juiste. Wat die stichting betreft zou ik om dezelfde reden voor de oorspronkelijke taal gaan (Fundació dus) (zie ook WP:BENOEM). Groet, Wutsje 19 apr 2015 22:06 (CEST)

Heilig Hart van Jezuskerk[bewerken]

Ligt het aan mij of is deze bewerking compleet fout? Via Google kom ik hierop uit. Ook de gegevens bij het rijksmonumentenregister komen niet overeen. Tevens zou deze dan allang opgenomen moeten zijn in lijsten en categorieën rondom rijksmonumenten. Sjoerd de Bruin (overleg) 7 mei 2015 22:50 (CEST)

Oh wacht, we hebben natuurlijk gewoon een artikel over de kerk die in de {{commonscat}} staat. Sorry voor het storen, ik moet zulke dingen niet meer doen op een late avond. Sjoerd de Bruin (overleg) 7 mei 2015 22:53 (CEST)
 :-)   Wutsje 8 mei 2015 01:29 (CEST)

T-shirt barnstar[bewerken]

Beste Wutsje, ik heb je genomineerd voor een T-shirt. Bedankt voor je bijdragen aan Wikimedia! Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 8 mei 2015 11:40 (CEST)

Hoi Taketa, wat aardig! Dankjewel! Groet, Wutsje 9 mei 2015 21:45 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 08:31 (CEST)

Jeugdsentiment[bewerken]

Bij dit bericht moest ik even aan jou denken. Een gemeentebestuur kan natuurlijk niet altijd alles zien aankomen, maar heel soms denk je, zie je nou wel. Peter b (overleg) 8 jun 2015 10:29 (CEST)

Toen ik gisteren dat bericht zag verschijnen, verscheen er wel een glimlach op mijn gezicht. Elke keer als ik dat pand zie, heb ik het gevoel alsof ik in Polen ben beland. Liever vandaag dan morgen. Sjoerd de Bruin (overleg) 8 jun 2015 11:37 (CEST)

Wellicht ten overvloede[bewerken]

Beste Wutsje,

Ik wijs je graag hierop, ook in de hoop dat je aanwezig zult kunnen zijn. Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 8 jun 2015 12:38 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Image viewer[bewerken]

Hoi Wutsje, toen de imageviewer werd uitgerold klaagde jij onder andere (terecht) over het feit dat allerlei icoontjes ook in de rotatie van imageviewer zaten. Ik kwam er van de week achter dat met een class bestanden uitgezonderd kunnen worden, voor het portaal-icoontje in de infobox is dat gebeurd, daardoor kwam ik erachter, en na overleg heeft Romaine het ook aangezet voor alle vlaggetjes. Volgens mij hebben we daarmee de belangrijkste gehad? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 31 jul 2015 22:39 (CEST)

Ik heb nog een paar sjablonen gevonden... Sjoerd de Bruin (overleg) 31 jul 2015 22:57 (CEST)