Overleg gebruiker:JörgenMoorlag

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:Xyboi)
Welkom op mijn overlegpagina!
Hier gestelde vragen beantwoord ik ook hier. Beantwoord mijn vragen alsjeblieft op de plek waar ik ze heb gesteld.

Dank voor uw stem tijdens mijn mod aanmelding. mvrg-- Maan Meis 12 sep 2010 07:23 (CEST)[reageer]

Lengte Berlijnse Muur[brontekst bewerken]

Hallo Jörgen, waarom vermeldde je 45.1 km op het artikel over de Berlijnse Muur? Volgens wiki.de is het 167.8 km. Die 45.1 zijn waarschijnlijk enkel het stuk tussen Oost- en West-Berlijn, zonder het stuk muur / grens dat om West-Berlijn heen stond. Misschien maar beide vermelden in artikel? Groet, Alankomaat 4 nov 2010 17:29 (CET)[reageer]

Dag, 45,1 is inderdaad de Muur op de sectorgrens tussen oost en west. De totale buitengrens van West-Berlijn was een stuk langer, maar die is niet in zijn geheel "Berlijnse Muur" te noemen. Jörgen? ! 4 nov 2010 19:37 (CET)[reageer]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van grote Nederlandse steden. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110213 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 14 feb 2011 01:01 (CET)[reageer]

Beste Xyboi,

Je kent de lijst van metrosteden wel, daar dringt zich de vraag op, wat er wel en niet thuishoort qua Japanse systemen. Hiervoor leek een stukje overleg me aangewezen en ik zag dat jij in het verleden hier mee bezig was. Momenteel staan daar deze monorails: monorail van Naha, monorail van Hiroshima en de monorail van Kitakyushu. De artikelen Osaka Monorail en Tokio Tama Intercity Monorail en Tokio Monorail zijn al geschreven, maar staan niet op deze lijst. Zouden deze drie monorails vanwege de beschrijving van wat een metro is ook op de lijst thuishoren? Japan kent nog meer monorailsystemen die als openbaar vervoer dienen, de en:Chiba Urban Monorail en en:Shonan Monorail. Moeten deze ook op de lijst?

Verder kent Japan nog een serie Automated guideway transits, die ook opgesomd staan in het Engelse artikel over monorails, zou daar nog iets tot de metro gerekend dienen te worden, is de laatste vraag?

Met de kenmerken van een metro (ongelijkvloerse baan, hoge frequentie en - vervoersaantallen en een bepaald soort materieel) is het nog niet geheel duidelijk, waar de grens te trekken, misschien heb je metroliteratuur over Japan liggen, die wat meer input geeft.

Hartelijke groet, Lεodb 28 mrt 2011 19:21 (CEST)[reageer]

Dag Leo! Ik denk dat alle frequente binnenstedelijke kruisingsvrije railsystemen wel als metro te kwalificeren zijn. De monorails vallen daar wel onder zou ik zeggen. Die automated guideways vind ik lastig, zowel vanwege de capaciteit als vanwege het feit dat het steeds enkele lijntjes zijn; als je die opneemt wordt de lijst zo onoverzichtelijk. Dat laatste is natuurlijk een pragmatisch argument.. Jörgen? ! 29 mrt 2011 18:59 (CEST)[reageer]
Prima, de monorails erbij is inderdaad een logische stap. Omdat die AGT's enkele lijnen betreffen, die soms een lage capaciteit of snelheid hebben en deze daarnaast vaak niet meegerekend worden in bestaande overzichten, en de lijst inderdaad onoverzichtelijk maken houden we die er uit. Lεodb 30 mrt 2011 12:52 (CEST)[reageer]

Hoi Xyboi,

In een voor wikipediabegrippen ver verleden heb je de volgende passage toegevoegd aan het lemma Voltooid deelwoord (Nederlands).

In het Nederlands heeft het deelwoord in deze constructie altijd een passieve betekenis: de stad wordt bezet en de man wordt gehaat. Er zijn talen waarin het voltooid deelwoord ook een actieve vorm heeft, waarmee, voortbordurend op de hierboven genoemde voorbeelden, een zinsnede als de hatend geweest zijnde man weergegeven kan worden.

Twee opmerkingen:

  • Je voorbeeld van een "actief" voltooid deelwoord is mij niet helemaal duidelijk, omdat "hatend" nu juist een tegenwoordig deelwoord is. Misschien helpt het als je erbij schrijft hoe die voorbeelden eruitzien in de oorspronkelijke talen.
  • Is "bereden" in "de bereden politie" geen uitzondering op jouw bewering dat het bijvoeglijk gebruikte voltooid deelwoord altijd een passieve betekenis heeft?

Groet, Marrakech (overleg) 5 jul 2011 11:18 (CEST)[reageer]

Ik meen me te herinneren dat die toevoeging veeleer bedoeld was te relativeren dat het voltooid deelwoord in het Nederlands altijd een passieve betekenis heeft - zoals geloof ik eerder beweerd werd - dan expliciet een punt te willen maken. In een voltooide tijd in combinatie met een hulpwerkwoord is dat natuurlijk niet het geval. Dit om aan te geven dat ik verder niet veel aan mijn tekst in dat artikel hecht. :-)
"Hatend" is inderdaad een tegenwoordig deelwoord, maar de hele constructie "hatend geweest zijnd" is geen tegenwoordige tijd. Het bevat weliswaar twee tegenwoordige deelwoorden, maar het Nederlands heeft nu eenmaal geen deelwoord waarmee deze betekenis uitgedrukt kan worden, en ook de analytische constructie is uitermate gekunsteld - daarom staat er ook "een zinsnede als (..) weergegeven kan worden". Het Russisch daarentegen heeft actieve en passieve deelwoorden in zowel de tegenwoordige als verleden tijd. De actieve verleden deelwoorden (adjectiva) tonen een overeenkomst met perfectieve gerundia (verbale adverbia):
"Peterburgskij operativnik, zakryvšij glaza na mošennikov, predstanet pered sudom." (Google)
"De Petersburgse opsporingsambtenaar, die zijn ogen gesloten had voor fraudeurs, zal zich voor het gerecht moeten verantwoorden." (adj)
"Zakryvši glaza, on skoro zaspal." (eigen voorbeeld)
"Nadat hij zijn ogen gesloten had, viel hij snel in slaap." (adv)
Predicatief: "ženščina povidavšaja svet" (eigen voorbeeld)
"een de wereld gezien hebbende vrouw" = "een bereisde vrouw"
In die laatste zin hebben we nog een mooie met be-, zoals "bereden politie". Ik heb niet genoeg autoriteit om te kunnen zeggen hoe dat zit, maar ik wil wel 2 balletjes opgooien: er kan sprake vaste uitdrukkingen (bereden politie zou daarin kunnen vallen - is "bereden" daar synchroon gezien wel een deelwoord?), maar anderzijds kan be- ook de boosdoener zijn, dat prefix verandert immers vaak iets aan de transitiviteit van een werkwoord..
Voorbeeld van een tegenwoordig passief deelwoord:
"ljubimyj čelovek"
een geliefd mens
In de vertaling duikt een voltooid deelwoord op, dat wij associëren met de verleden tijd, maar het is hier te lezen als "geliefd wordend", niet als "geliefd geweest zijnd". In het Nederlands is dat onderscheid echter niet expliciet te maken, en vaak contextafhankelijk. Daarnaast kan het onderscheid verleden/tegenwoordig in dit soort constructies sowieso ambigu zijn, denk maar "een verslagen leger". Het leger is verslagen geworden, de handeling van het verslaan ligt in het verleden, maar de staat van "verslagen zijn" duurt nog voort.. :-) (In het Russisch zou men in dat geval overigens een verleden passief deelwoord gebruiken.)
Hopelijk verduidelijkt dit iets. Of eigenlijk moet ik zeggen: mijn wat vrije gedachtegang hierboven die niet eens volledig een antwoord is op je vragen geeft aan dat het allemaal wat ingewikkelder ligt dan in het artikel gesuggereerd. Het beschrijven van grammaticale fenomenen of termen vanuit het perspectief van 1 taal en dat sjabloon vervolgens uitbreiden naar algemeenheden is erg lastig.
Groeten, Jörgen? ! 5 jul 2011 18:43 (CEST)[reageer]
Bedankt voor je uitvoerige uitleg! Wegens tijdgebrek moet ik het helaas kort houden. Je eigen voorbeeld "Zakryvši glaza, on skoro zaspal" is glashelder en zou wat mij betreft in het artikel kunnen worden opgenomen (is de versie in Cyrillisch schrift закрывший глаза, он скоро заспал?; dat заспал ken ik overigens niet in deze zin — ik zou заснул verwachten — maar mijn Russisch is dan ook uiterst rudimentair). Al gaat het artikel bij nader inzien wel expliciet over het voltooid deelwoord in het Nederlands en voeren voorbeelden uit andere talen, ondanks hun contrastieve functie, misschien te ver. Ik denk er nog even over na.
Wat "bereden politie" betreft: dat is volgens mij een vaste uitdrukking, maar zo kan het toch niet zijn ontstaan? Je zou zeggen dat het ooit tot het vloeiende taalgebruik moet hebben behoord. Groet, Marrakech (overleg) 6 jul 2011 13:56 (CEST)[reageer]
Het is uiteraard заснуть, ik zat wat te hannesen. Het cyrillisch klopt. Overigens is закрывши nu juist een vorm die we in de Nederlandse slavistiek meestal geen deelwoord noemen, omdat het een adverbium is en geen adjectief (de Russische term is деепричастие, "handelingsdeelwoord").
Over bereden politie kan ik een hoop speculeren, maar ik weet het gewoon niet, daar zul je een goede etymoloog voor nodig hebben. :-) Jörgen? ! 6 jul 2011 18:16 (CEST)[reageer]

Verwijderingsnominatie Crainhem[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Crainhem dat is genomineerd door Mathonius. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110904 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 sep 2011 02:02 (CEST)[reageer]

Verwijderingsnominatie Versatile[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Versatile dat is genomineerd door MrBlueSky. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111015 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 okt 2011 02:03 (CEST)[reageer]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Technische Geneeskunde dat is genomineerd door Zanaq/Htlinks. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120119 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 jan 2012 01:02 (CET)[reageer]

Beoordelingsnominatie OV-chipkaart[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om OV-chipkaart dat is genomineerd door Henriduvent. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130125 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 26 jan 2013 01:04 (CET)[reageer]

Zeeuwse Wikipedia[brontekst bewerken]

Kom je uit Zeeland? Misschien is de Zeeuwse Wikipedia een idee voor je? Voorbeelartikel: zea:Middelburg. Vriendelijke groeten, Ouddorp (overleg) 19 sep 2013 11:54 (CEST)[reageer]

Dag Ouddorp, ik heb weliswaar een deel van mijn leven in Zeeland gewoond, maar enig Zeeuws dialect beheers ik niet. Groeten, Jörgen? ! 21 sep 2013 10:12 (CEST)[reageer]

Beoordelingsnominatie SV Circumflex[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om SV Circumflex dat is genomineerd door Sonuwe. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131024 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 25 okt 2013 02:03 (CEST)[reageer]

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[brontekst bewerken]

Hallo Xyboi, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 07:30 (CET)[reageer]

Zou je een ander sjabloon willen gebruiken?[brontekst bewerken]

Hallo Xyboi, Ik zag dat je in het verleden wel eens coördinaten aan artikelen had toegevoegd, bedankt daarvoor! :-) Dat zou echt op veel meer artikelen mogen gebeuren en ieder artikel meer is een stapje vooruit. Het viel me echter op dat je daarop een verouderd sjabloon had ingevoegd voor coördinaten. Dat sjabloon heeft flink wat beperkingen en nadelen en kan beter niet meer gebruikt worden. Zou je voortaan het andere sjabloon Coor title dms hiervoor willen gebruiken? Het is erg vergelijkbaar qua invulwijze, behalve dat tussen de cijfers geen _ komt te staan maar een | (verticaal streepje). Er zijn ook twee tools beschikbaar die standaard dit sjabloon invoegen: tool 1 en tool 2. Zou je in het vervolg dit andere sjabloon kunnen gebruiken? Dank! Als er vragen zijn, stel ze me dan gerust. Romaine (overleg) 19 mrt 2014 11:52 (CET)[reageer]

Als je wilt kan ik alle artikelen die je hebt geschreven nazoeken waar het verouderde sjabloon wordt gebruikt en het voor je omzetten. Romaine (overleg) 19 mrt 2014 11:52 (CET)[reageer]

Sebastopol[brontekst bewerken]

Beste JörgenMoorlag, zelf weet ik er niets van, maar ik heb het idee dat gebruiker Cycn best bereid is tot overleg over de kwestie-Sebastopol, daarom wil ik je vragen toch nog een poging daartoe te wagen. Glatisant (overleg) 26 aug 2014 01:47 (CEST)[reageer]

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[brontekst bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 4 jun 2015 19:21 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[brontekst bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)[reageer]

Hallo JörgenMoorlag,

Je hebt deze categorie onlangs hernoemd. Mogelijk weet je niet dat voor hernoeming van categorieën, anders dan bij artikelen, een speciale procedure bestaat.

Zou je in de toekomst, als je een categorie zou willen hernoemen, deze nominatieprocedure willen gebruiken? De moderator van dienst voert - als de nominatie geaccordeerd wordt - alle benodigde handelingen uit, inclusief het verplaatsen van de subcategorieën en artikelen en het verwijderen van de oude categorie (bij categorieën kennen we geen redirect, anders als bij artikelen).

Ik heb de door jou hernoemde categorie genomineerd voor verwijdering - scroll naar beneden naar 31 december 2015 - en van een sjabloon voorzien.

Met vriendelijke groet, - Skuipers (overleg) 3 jan 2016 13:15 (CET)[reageer]

Dat wist ik inderdaad niet, maar ik zal er bij een (onwaarschijnlijke) volgende keer aan denken! Overigens heb ik in dit geval (met weinig moeite) zelf alle wijzigingen in gerelateerde pagina's doorgevoerd, dus wat dat betreft geen man overboord. Jörgen? ! 3 jan 2016 14:57 (CET)[reageer]
OK - maar de gemeenschap heeft zich nu niet kunnen uitspreken over de wijziging, en de oude categorie is blijven staan. Dat zijn twee redenen om de nominatieprocedure te volgen - Skuipers (overleg) 3 jan 2016 16:01 (CET)[reageer]

Hessenhaus[brontekst bewerken]

Hallo Kollege,
ich habe heute auf Basis des Artikels Hessenhuis den deutschsprachigen Artikel Hessenhaus (Antwerpen) erstellt. Könntest Du ihn bitte kontrollieren und gegebenenfalls ergänzen?
Gruß und vielen Dank, Peter Gröbner (overleg) 22 apr 2019 16:42 (CEST)[reageer]

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste JörgenMoorlag,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 04:21 (CEST)[reageer]