Overleg gebruiker:Ycleymans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Ycleymans, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.991.921 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Verwijderings- en beoordelingsnominaties[bewerken]

Verwijderingsnominatie Verbeetweg[bewerken]

Welkom op mijn overlegpagina, laat gerust een bericht achter :)

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Verbeetweg dat is genomineerd door Nummer 12. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110817 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 aug 2011 02:01 (CEST)


Verwijderingsnominatie van o.a. Cheltenham, Pennsylvania[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Cheltenham, Pennsylvania door Vis met 1 oog, Foxcroft door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111003 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 4 okt 2011 02:00 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Actiegroep MENZZ[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Actiegroep MENZZ door Vis met 1 oog, Bos van Aa door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111002 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 okt 2011 02:00 (CEST)

Verwijderingsnominatie Şutadam[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Şutadam dat is genomineerd door Torval. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120125 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 26 jan 2012 01:01 (CET)

Verwijderingsnominatie Augustinus Cantinjeau[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Augustinus Cantinjeau dat is genomineerd door Alankomaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120216 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 17 feb 2012 01:06 (CET)

Verwijderingsnominatie Pustnic (rivier)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Pustnic (rivier) dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120308 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 mrt 2012 01:02 (CET)

Beoordelingsnominatie Molenbeek (Leest)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Molenbeek (Leest) dat is genomineerd door Natuur12. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130602 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 jun 2013 02:02 (CEST)

Ik zag dat het het sjabloon verwijderd had. Het is echter nooit de bedoeling dit zelf te doen. Op de beoordelingslijst staan nog een aantal zaken die aangekaart zijn die niet tegemoet gekomen zijn. Ik heb daarom de nominatie teruggezet. Succes met verbeteren. Voor iemand die in het onderwerp zit is het niet veel werk meer. Als je een berichtje acter laat op mijn op wanneer je klaar bent zal ik kijken of de nominatie ingetrokken kan worden. Succes met verbeteren en sorry voor de verwarring omdat ik niet volledig de reden van nominatie had vermeld. Natuur12 (overleg) 3 jun 2013 19:56 (CEST)
Zal hier alvast wat tips geven omdat dit makkelijker terug te lezen is. En beek die wordt aangevuld door grachtjes? Dat zou betekenen dat de beek gevoed wordt met water afkomstig uit steden even heel generaliserend gezegd. Plus je gebruikt zij als aanduiding voor de rivier. Dit wordt op wikipedia meestal niet gedaan.
 • In welk land ligt de beek eigenlijk? België natuurlijk maar dat staat er niet in.
 • Het bos. Welk bos? Een langwerpig aangeplant bos, is dat wel een bos een geen bosje?
 • Vrij groten beek? Wat is een vrij groten beek? Oplossing, wordt de beek breder, verwijd de beek etc.
 • Straten? is er geen lemma over deze straten? Want nu is het een tamelijk ongedefinieerde eenheid.
 • Heel de noordwijk van leest beslaat Voor iemand die de locatie niet kent zegt dit ook vrij weinig.
 • Naar haar genaamde verbindingsweg, is niet echt encyclopedisch geschreven
 • Ik kan me nu totaal gene beeld krijgen van de rivier. Een kaartje zou handig zijn.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Natuur12 (overleg) 3 jun 2013 22:04 (CEST)

Ik zag uw opmerking "waarom is dit artikel nog steeds genomineerd". Een nominatie duurt twee weken, altijd. Na twee weken blijft zeker de helft van de artikelen behouden, omdat ze voldoende zijn opgeknapt, en gewoon netjes in de encyclopedie passen. Persoonlijk verwacht ik dat dat ook met dit artikel gaat gebeuren. Niet teveel zorgen maken dus. En als een artikel toch wordt verwijderd, en dit blijkt niet terecht te zijn, is er ook weer een pagina om het artikel terug te vragen. ed0verleg 4 jun 2013 14:43 (CEST)
Ik heb er als beginnetje wat aan gesleuteld. Natuur12 (overleg) 4 jun 2013 14:51 (CEST)
Leuk kaartje wat je hebt toegevoegd Natuur12 (overleg) 10 jun 2013 18:39 (CEST)
Bedankt Ycleymans (overleg) 10 jun 2013 20:58 (CEST)

Beoordelingsnominatie Imre Nagy (schilder)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Imre Nagy (schilder) dat is genomineerd door Theobald Tiger. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140926 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 27 sep 2014 02:00 (CEST)


Beoordelingsnominatie Geweld in Mogadishu[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Geweld in Mogadishu dat is genomineerd door Evert100. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171021 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 22 okt 2017 02:00 (CEST)

Opmerkingen[bewerken]

Gebruikerspagina[bewerken]

Hoi,

Ik heb je pagina Ycleymans verplaatst naar Gebruiker:Ycleymans. Groeten, Kattenkruid (overleg) 2 okt 2011 21:18 (CEST)

Interwiki's en categorieen[bewerken]

Ha Ycleymans, zou je bij het aanmaken van lemma's direct ook aan deze twee zaken willen denken? Dat scheelt weer een hoop nawerk. Bij interwiki's is 1 trouwens voldoende, die worden dan botmatig wel aangevuld. Zie Help:Gebruik van interwiki-links en Help:Gebruik van categorieën. mvg Agora (overleg) 15 jan 2012 14:03 (CET)

Nogmaals graag uw aandacht hiervoor bijvoorbeeld bij die Roemeense rivieren. mvg Agora (overleg) 10 mrt 2012 13:29 (CET)
 !!!!! Agora (overleg) 27 mrt 2012 14:37 (CEST)

Lijst van Hongaarse exoniemen (district Mureș)[bewerken]

Beste Ycleymans, bij het controleren van nieuwe artikelen kwam ik Lijst van Hongaarse exoniemen (district Mureș) tegen, van jouw hand. Hierin zijn ook links opgenomen naar plaatsen buiten het district Mureș, zoals:

 • Beresztelke (Breaza) (Breaza ligt in Prahova)
 • Csatófalva (Viișoara) (Viișoara ligt in Cluj)
 • Kerelőszentpál (Sânpaul) (Sânpaul ligt ook in Cluj)
 • Marosbogát (Bogata) (Bogata ligt in de Amerikaanse staat Texas...)

etc.

Ik sluit niet uit dat al deze plaatsen een naamgenoot hebben in Mureș. Als dat zo is, zouden de links eenvoudigweg kunnen worden omgebouwd tot bijvoorbeeld Breaza (Mureș), Viișoara (Mureș), Sânpaul (Mureș) en Bogata (Roemenië). Zou je daar in elk geval nog even naar kunnen kijken? Verder zag ik in het artikel af en toe een '|' gebruikt worden tussen twee namen:

 • Libánfalva|Blidirászaházcsoport
 • Erdőszentgyörgy|Bözöd

etc.

Gaat het hierbij om twee Hongaarse exoniemen voor hetzelfde dorp?

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 15 jan 2012 22:07 (CET).

Blackstonia[bewerken]

Hallo Ycleymans, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Blackstonia. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - C (o) 2 jan 2012 12:04 (CET)

Ik heb het artikel Blackstonia imperfoliata verbeterd. Wilt u daar aub nu even naar kijken voordat u andere artikelen aanmaakt? Gelieve enkel artikelen aan te maken waarvan u wel enige kennis heeft. - C (o) 2 jan 2012 13:08 (CET)

SK Laar[bewerken]

Hallo Ycleymans, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over SK Laar. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.

Alleen clubs met KBVB stamnummer krijgen over het algemeen een lemma en niet clubs uit de regionale liefhebbersreeksen.
Overigens vind ik ook uw lemma's VK Weerde en FC Verbroedering Hofstade tekstueel aan de erg magere kant voor een lemma. mvg Agora (overleg) 3 jan 2012 13:17 (CET)

Jigodin (Harghita)[bewerken]

Hallo Ycleymans Je hebt pas geleden het artikel Jigodin (Harghita) aangemaakt. Het feit dat je (Harghita) toevoegt aan de titel, suggereert dat er nog andere plaatsen of dingen zijn met de naam Jigodin. Als dat zo is, zou je dan a.u.b. de bijbehorende doorverwijspagina Jigodin aan willen maken waarop deze extra plaatsen genoemd worden? Als er geen extra definities zijn van Jigodin kan die (Harghita) uit de titel worden gehaald. **Man!agO** 10 jan 2012 07:33 (CET)

Orde in artikelen[bewerken]

Dag Ycleymans, gelieve iets meer aandacht aan je artikelen te geven. Ze zijn soms nogal slordig. Een bloemlezing van veelgemaakte 'fouten':

 • Links dienen slechts 1 maal te worden aangebracht in een artikel (dus geen 35 keer het begrip comună linken)
 • Idem met naamsaanduidingen in een andere taal: je hoeft geen 10 keer te vermelden dat een bepaald dorp in het Hongaars XXX wordt genoemd, 1 keer in het begin volstaat.
 • Gebruik consequent hoofdletters (onder de paragraaf Zie ook moet district met een kleine letter; zie o.a. hier); bovendien is de link compleet fout: het moet Lijst van Hongaarse exoniemen (district Mureș) zijn! Aanpassen graag in je andere artikelen ook!

Gelieve hierop te letten! - C (o) 8 jul 2012 19:45 (CEST)

Muizenstraat (Hofstade)[bewerken]

Beste Ycleymans, ik heb het door u geplaatste {{nuweg}}-sjabloon weggehaald, want het artikel Muizenstraat (Hofstade) voldoet niet aan de nuweg-criteria. Mocht u het voor verwijdering willen nomineren, dan zou ik adviseren daarvoor de procedure via WP:TVP te volgen. Met vriendelijke groet, Mathonius 3 okt 2012 18:18 (CEST)

Beste Ycleymans, u was kennelijk vergeten het artikel ook op de verwijderlijst te vermelden. Ik heb dat zojuist gedaan (zie hier). Mathonius 7 okt 2012 03:36 (CEST)


Zemst-Bos[bewerken]

Beste Ycleymans, Uw laatste toevoeging aan bovenstaand artikel heb ik teruggedraaid. Het is een aardig sfeerbeeld, maar niet erg encyclopedisch. Probeer het artikel eens kritisch te bekijken om te zien of het hier en daar niet wat kernachtiger kan. Hoofdzaken zijn altijd encyclopedisch, bijzaken vaak niet. Succes! Vr. groet, JanB (overleg) 27 okt 2012 23:58 (CEST)

Šubić[bewerken]

Beste Ycleymans, toevallig kwam ik op dit artikel terecht, en ik ben begonnen er een paar verbeteringen in aan te brengen. Maar het is eigenlijk geen doen. Het lijkt wel een machinevertaling uit het Engels, klopt dat? Misschien kun je het zelf eens doorlezen en er de meest in het oog springende taalfouten uithalen. Glatisant (overleg) 15 nov 2012 02:48 (CET)

Humbeekbrug[bewerken]

Beste

bij het artikel over Humbeekbrug schijft u in het hoofdstuk problemen over het ongeval dat in december 2004 zou hebben plaats gevonden in Humbeek. Volgens mijn herinnering gebeurde dit ongeval bij de Verbrande Brug (ik reed toen vrijwel dagelijks over de Verbrande brug) zoals ik in het wikipedia artikel over de Verbrande Brug ook vermeld heb (dit is ook terug te vinden op verschillende websites zoals o.a de standaard) Het lijkt me onwaarschijnlijk dat een gelijkaardig ongeval op hetzelfde tijdstip zou voorgekomen zijn in Humbeek (waar ik toen ook meermaals per week kwam). Kan je dit even nakijken en zonodig verbeteren. Boerkevitz (overleg) 3 jan 2013 21:49 (CET)

Brilduiker[bewerken]

Beste Ycleymans, Je hebt aan brilduiker in een zin een zomerse verblijfplaats van de brilduiker toegevoegd. Ik heb een aantal bezwaren tegen deze opmerking

 • Nogal vaag, geen bron, betreft het broedpogingen?
 • Tijdsaanduiding "steeds" is niet encyclopedisch over welke jaren gaat het?
 • Als het incidentele waarnemingen betreft is het ook niet encyclopedisch want daarvoor zijn waarnemingen websites zoals observado.org.

Ik adviseer deze opmerking weg te halen of, als het broedpoging en bevestigd broedgeval in België betreft, de opmerking te voorzien van een degelijke/betrouwbare bronvermelding.

Succes verder en met vriendelijke groet, HWN (overleg) 1 mrt 2013 20:41 (CET)

Inmiddels je opmerking verwijderd, want los van de inhoud van de mededeling (zie boven), was de plaatsing in het betoog onjuist. Je plaatste de zin tussen twee zinnen die bij elkaar horen zodat er een warrig betoog ontstond. Niet meer doen, zo maar in een tekst iets invoegen zonder erop te letten hoe het dan past in het geheel! HWN (overleg) 2 mrt 2013 09:29 (CET)

Namen in gemeentes[bewerken]

Hoi Ycleymans, het noemen van de meestvoorkomende naam in een gemeente is eigen onderzoek, het staat namelijk nergens vrijelijk in een krant of iets dergelijks, je moet er echt voor zoeken. Bovendien is het niet van encyclopedisch belang. Ik verzoek je dan ook om dat trivium niet meer toe te voegen aan gemeenteartikelen. Dqfn13 (overleg) 10 apr 2013 22:30 (CEST)

OK, geen probleem Ycleymans (overleg) 10 apr 2013 22:34 (CEST)

Ik heb zojuist ook het kopje Genealogie uit het artikel Zemst verwijderd, maar kon geen toelichting geven omdat mijn kat over mijn toetsenbord liep. Dat hele stuk was dus WP:OO, maar stikte ook van de WP:POV. Daarnaast was het stuk vrijwel onleesbaar door alle haakjes, tildes, vetgedrukte tekst, etc. Dqfn13 (overleg) 10 apr 2013 22:39 (CEST)
Kan je even verduidelijken, ik begrijp dat laatse niet volledig. Kan ik dat van Zemst niet gewoon aanpassen en wat info weglaten? Ycleymans (overleg) 10 apr 2013 22:42 (CEST)
Kijk nu eens Ycleymans (overleg) 10 apr 2013 22:47 (CEST)
Ik heb dit gedaan, omdat het stuk er als volgt uit zag:
"Er zijn werkelijk veel achternamen waarvan er in geen enkele andere gemeente meer naamdragers voorkomen dan in Zemst. Deze zijn Muyldermans, Van Steenwinkel, Silverans, Tuyaerts, De Ron, Juliens, Diedens, Usewils, Van Grunderbeek, Van Relegem, Van Releghem, Vanheerswijnghels, Alcide, Van Hocht, Vanhaecht en Brysens. Sommige van deze namen zijn hier ook ontstaan, zoals bv. Van Releg(h)em naar de Heren van Relegem die in Zemst het Kasteel van Relegem bouwden. Zo'n 71 van de 731 (~10%) dragers van Muyldermans, 96 van de 351 (~27%) d.v. Van Steenwinkel; 40 van de 267 (~15%) d.v. Silverans; 23 van de 241 (~10%) d.v. Tuyaerts; 52 van de 238 (22%) d.v. De Ron; 38 van de 111 (~34%) d.v. Juliens; zo'n 9 van de 47 (~19%) d.v. Diedens, 21 van de 66 (~32%) d.v. Usewils; 7 van de 57 (~12%) d.v. Van Grunderbeek 4 van de 7 (~58%) d.v. Van Relegem; 20 van de 54 (~37%) d.v. Van Releghem; 4 van de 18 (~22%) d.v. Vanheerswijnghels; 7 van de 19 (~37%) d.v. Alcide, 8 van de 21 (~38%) d.v. Van Hocht; 17 van de 105 (~16%) d.v. Vanhaecht en 10 van de 25 (~40%) d.v. Brysens en wonen in Zemst. [1] Verder woont hier ook de grootste Belgische groep van dragers van de naam Bessendorffer (9 van de 20 of ~45%). Na de Habsburgse oorlogen bleef een Oostenrijks soldaat met deze naam in Zemst wonen, en de dragers ervan zijn dus afstammelingen van hem."

Dat stuk is door alle vetgedrukte namen, tildes (~) haakjes, procenttekens e.d. vrijwel niet leesbaar. Daarnaast staat er POV in (werkelijk veel). Ik weet niet wat jij daar aan denkt te kunnen aanpassen... maar als jij verbeterpunten weet dan help ik je graag. Ik denk dat je het beste dan per naam kunt gaan werken, elke naam een eigen punt:

 • Muyldermans
 • Brysens

En dan liefst ook op alfabetische volgorde of op volgorde van hoe vaak een naam voorkomt, meest voorkomende naam als eerste. Maar als ik de namen elders al weg haal... waarom zou het voor Zemst dan wel van encyclopedisch belang zijn? Dqfn13 (overleg) 10 apr 2013 22:52 (CEST)

Van de laatste toevoeging heb ik bijna alles weg gehaald, ik heb de familienaam die in de gemeente is ontstaan laten staan, de rest is niet echt van belang. Dqfn13 (overleg) 10 apr 2013 22:56 (CEST)

Visarend[bewerken]

Beste Ycleymans, De feitjes die je bij de visarend hebt toegevoegd lijken we ofwel overbodig, ofwel fout. Over de scherpe klauwen en de noppen op de poten staat al wat verderop in het artikel. Dat de vogel op alle continenten voorkomt, klopt niet meer als we uit gaan van de systematische opvattingen van de IOC World Bird List. Die heeft de Australische ondersoort afgesplitst. Ik overweeg je tekst weg te halen of sterk aan te passen. Groeten, HWN (overleg) 24 aug 2013 17:51 (CEST)

Matthijs Peyaert[bewerken]

Hallo,

Het door jou aangemaakte artikel Matthijs Peyaert is naar mijn oordeel in deze vorm nog niet geschikt voor wikipedia. Ik heb het daarvoor ter beoordeling opgegeven. Met name de schrijfstijl is weinig zakelijk. Ook de wikificatie (links) is nog niet in orde. Misschien kan je proberen het geheel wat soberder te maken? Mvg, --Joostik (overleg) 18 feb 2014 23:09 (CET)

Heb ondertussen enkele aanpassingen gedaan. Gebruiker:Ycleymans (overleg) 19 feb 2014 13:07 (CET)

Laurijn[bewerken]

Beste Y, Ik heb me aan een algemeen artikel Laurijn gewaagd over de familie Laurinus enerzijds en aan een categorie Laurin waar ze allen te vinden zijn, althans diegenen over wie een wikipediaartikel bestaat. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 28 aug 2014 15:37 (CEST)

Zwartland[bewerken]

Hier staat nog een {{meebezig}} van jou. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 jan 2015 11:58 (CET)

Hetzelfde geldt voor het artikel Van Steynemolen. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 jan 2015 12:16 (CET)
Klopt, die eerste kan ik niet direct verhelpen, daarvoor moeten notariële akten en dergelijke geconsulteerd worden. Die tweede zal ik afwerken wanneer de examens voorbij zijn. Gebruiker:Ycleymans (overleg) 13 jan 2015 15:21 (CET)

Persijn[bewerken]

Hoi Ycleymans. Ik weet niet of het nog op je planning stond, maar toch even een bericht. Als je een doorverwijspagina aanmaakt zoals Persijn, zou je dan ook de inkomende links (zie Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Persijn) willen aanpassen, zodat deze ook zijn opgelost? Groet, Pompidom (overleg) 21 apr 2015 20:21 (CEST)

Beste, bedankt om dit te melden, had hieraan niet gedacht. Ik maak tegenwoordig vaak zulke dp's, maar meestal is er geen bestaand artikel dat van titel wijzigt. Ik heb de links van alle encyclopedische pagina's alleszins aangepast, aan gebruikerspagina's en zo heb ik niet geraakt. Gebruiker:Ycleymans (overleg) 21 apr 2015 22:50 (CEST)
Bedankt! Bij alle aangemaakte dp's moeten de links gecontroleerd worden. In het linkermenu van een artikel (en dus ook doorverwijspagina's) staat de knop Links naar deze pagina waarmee je kunt controleren of er links zijn die opgelost moeten worden. Groet, Pompidom (overleg) 22 apr 2015 14:50 (CEST)

Artikelen graag koppelen op Wikidata[bewerken]

Hallo Ycleymans, Leuk dat je het artikel Persyn hebt geschreven, een mooie verrijking voor Wikipedia! Zeker ook omdat we flink meer artikelen over Belgische onderwerpen kunnen gebruiken. Misschien was je het deze keer vergeten, dan is dit bericht slechts een herinnering, maar het artikel was alleen nog niet gekoppeld op Wikidata. Alle artikelen dienen op Wikidata gekoppeld te worden: ofwel gekoppeld in het item (Q...) waarin reeds een artikel op een anderstalige Wikipedia gekoppeld is, ofwel gekoppeld in een nieuw item. Dit artikel heb ik nu een item op Wikidata aangemaakt op d:Q19829109. (Deze link staat automatisch ook in het linker menu: Wikidata-item.)

Op Wikipedia:Wikidata staat uitgelegd hoe je een item kunt toevoegen en hoe je dit onderwerp door het toevoegen van verklaringen beter vindbaar kan maken. Deze keer heb ik het artikel op Wikidata toegevoegd. Zou je de volgende keer bij het aanmaken van een artikel dit artikel ook op Wikidata kunnen toevoegen? Voor familienamen is dit item mooi als voorbeeld te gebruiken. Groetjes - Romaine (overleg) 24 apr 2015 11:12 (CEST)

Bedankt om dit te melden! Ik was hiervan niet op de hoogte, maar zal het vanaf nu zeker en vast in acht nemen. Groetjes, Gebruiker:Ycleymans (overleg) 24 apr 2015 13:47 (CEST)

Hallo Ycleymans, Misschien ben je het deze keer per ongeluk vergeten of wilde je dat nog doen, dan is dit bericht wat overbodig, maar ik wilde graag opmerken dat het zeer gewenst is om categorieën en artikelen te koppelen aan de equivalent in een andere taal. Ik zag dat je Diependaele had aangemaakt en die niet gelinkt was aan dit artikel in andere talen, terwijl die wel bestond. Ik heb ze daarom deze keer toegevoegd, maar het is erg wenselijk als de aanmaker van een categorie of artikel daar zelf voor zorgt. Het is tegenwoordig heel eenvoudig, je zoekt de bijbehorende equivalent op een anderstalige Wikipedia op en klikt op Koppelingen bijwerken om aldaar de taalcode nl met de titel van de pagina in te voeren. Dit blijft ook in de toekomst mensenwerk en kan niet door bots gedaan worden. Zie voor meer informatie op Wikipedia:Wikidata en Wikipedia:Overschakeling naar Wikidata. Als er daarnaast nog vragen zijn verneem ik ze graag, ik help je graag hierbij. Groetjes - Romaine (overleg) 26 apr 2015 03:46 (CEST)

Hallo Romaine, ik heb dit linken naar andere talen al bij heel wat artikels gedaan, ik had weliswaar nog niet gecheckt of deze pagina al in een andere taal bestond op dit ogenblik... Had dit niet direct verwacht aangezien het om een NL-talige familienaam ging die zelfs in de NL-wiki geen pagina had. Ik zal dit zeker en vast in het vervolg zo snel mogelijk dubbel checken. Met vriendelijke groeten, Gebruiker:Ycleymans (overleg) 26 apr 2015 14:21 (CEST)
Hallo Ycleymans, Ook artikelen waar nog geen anderstalige equivalent van bestaat in een andere Wikipedia dienen op Wikidata te worden toegevoegd. Op die manier zijn die voor anderen makkelijk te vinden en te koppelen. Zo heb ik bv Sijmons voor je toegevoegd op Wikidata en staat nu op Q19947236.
Alle artikelen dienen op Wikidata gekoppeld te worden: ofwel gekoppeld in het item (Q...) waarin reeds een artikel op een anderstalige Wikipedia gekoppeld is, ofwel gekoppeld in een nieuw item. Ook Godfried van Steynemolen heb ik nu een item op Wikidata aangemaakt op d:Q19947239. (Deze link staat automatisch ook in het linker menu: Wikidata-item.)
Op Wikipedia:Wikidata staat uitgelegd hoe je een item kunt toevoegen en hoe je dit onderwerp door het toevoegen van verklaringen beter vindbaar kan maken. Deze keer heb ik het artikel op Wikidata toegevoegd. Zou je de volgende keer bij het aanmaken van een artikel dit artikel ook op Wikidata kunnen toevoegen? Voor personen is dit item mooi als voorbeeld te gebruiken. Groetjes - Romaine (overleg) 20 mei 2015 06:33 (CEST)
Ok bedankt, had dit bij G. van Steynemolen nog niet in orde gebracht. Ik zal er moeten proberen een gewoonte van te maken om het automatisch bij aanmaken te doen, ik zal zien dat ik het niet meer vergeet ;-) Ik moet overigens ook nog de doorverwijzingen naar de pagina Lauwers (rivier) in orde brengen, maar heb hier op het moment niet echt veel tijd voor... Zolang dat niet in orde is, zal ik alleszins de pagina Lauwers (familienaam) nog niet maken en de pagina Lauwers nog niet tot een dp omvormen. Gebruiker:Ycleymans (overleg) 20 mei 2015 08:59 (CEST)
Beste, ondertussen zijn de ongeveer 100 doorverwijzingen aangepast van Lauwers naar Lauwers (rivier). Wat ik me afvroeg: Moet er op wikidata nu ook een aanpassing komen wegens deze verandering van naam, en indien dit het geval is: hoe? [[Gebruiker:Ycleymans|Ycleymans]] (overleg) 21 mei 2015 20:30 (CEST)
Hallo Ycleymans, Wanneer je een pagina op nl-wiki hernoemd, wordt die hernoeming automatisch door de software ook op Wikidata aangepast. In principe hoeft bij een hernoeming alleen de sitelink (de koppeling met het artikel op Wikipedia) bijgewerkt te worden, want de naam van het onderwerp blijft hetzelfde (alleen een achtervoegsel ter onderscheidt). En dat is hier dan ook gebeurd (o.a. te zien aan dat de interwiki's op de pagina van het hernoemde artikel getoond worden). Succes met schrijven en koppelen verder! Als er vragen zijn verneem ik die graag. Groetjes - Romaine (overleg) 23 mei 2015 05:16 (CEST)

Redirects verwijderen[bewerken]

Beste Ycleymans, dat u meerdere artikelen aan wilt maken over Bloomfield Townships in Michigan omdat er meerdere zijn, is een loffelijk streven. Het is echter ongewenst om in dat kader oude redirects te verwijderen, ook als er vanuit Wikipedia niet (meer) naar gelinkt wordt. Er kan ook van buiten Wikipedia naar gelinkt zijn. Verder staat deze redirect niemand in de weg, dus zolang alles nog bij het oude is, hoeft die ook niet weg. U kunt, nadat u de ontbrekende pagina's heeft aangemaakt, nog eens aankaarten of dit een handige doorverwijzing is. Op die zaak vooruitlopen en de redirect alvast verwijderen is de verkeerde volgorde. Er zijn bovendien al wel eens vaker voornemens zonder gevolgen gebleven. WIKIKLAAS overleg 20 jun 2015 14:20 (CEST)

Ja, ik begrijp het. Misschien kan Bloomfield Township (Michigan) tot een aparte dp omgevormd worden? Gebruiker Ycleymans (overleg) 20 jun 2015 14:24 (CEST)

Lauwers[bewerken]

Beste Ycleymans, wat betreft deze bewerkingen: zou u s.v.p. iets zorgvuldiger te werk willen gaan? De Lauwers is geen "rivier in Friesland", maar een rivier op de grens van Groningen en Friesland; de Lauwerszee (het tegenwoordige Lauwersmeer, dat u gek genoeg dan weer niet opneemt) was niet een "zee bij Friesland", maar een zee tússen Friesland en Groningen; zowel Grijpskerk als Grootegast liggen niet in Friesland, maar in Groningen. Dit zijn allemaal dingen die u eenvoudig had kunnen nagaan. Overigens is ook de door u gekozen volgorde merkwaardig: op de achternaam na zijn alle artikelen over fenomenen met Lauwers in de naam afgeleid van de rivier - en die dient dan dus niet pas ergens halverwege te worden genoemd. Met dank voor uw medewerking en met vriendelijke groet, Wutsje 4 aug 2015 21:15 (CEST)

Vlaggen[bewerken]

Beste. Toch een kleine correctie op deze handeling van je. Het is totaal niet ONgebruikelijk. Bij zowat elke historische schilder en vele andere historische persoenen met een lemma alhier is de vlag opgenomen bij de geboorteplaats. De eerste willekeurige pagina die ik uit de lijst neem is deze en is al een voorbeeld Jan van den Dale. Ga gerust de categorie Categorie:Zuid-Nederlands kunstschilder (voor_1830) af. Blijkbaar ben je nog te weinig bekend met wikipedia om te stellen wat hier gebruikelijk is en wat niet. Doe het dan niet. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 18 apr 2016 12:25 (CEST)

Ik ga niet akkoord met wat u zegt, het gaat hier over twee geheel verschillende zaken. In infoboxen die gebruikt zijn voor politici en andere hedendaagse mensen is er nérgens een vlag opgenomen voor hun geboortestad. Ga maar eens na of bij pakweg Bart De Wever de vlag van Mortsel, bij Patrick Dewael de vlag van Lier of bij John Crombez de vlag van Oostende staat. Bij uw voorbeeld is trouwens inderdaad onder andere het schild van Brabant opgenomen, wat dan ook min of meer een staat was: in het artikel van Galant heb ik dan ook de Belgische vlag laten staan. Voor zover ik weet was het Hertogdom Brabant weliswaar geen stad, maar waarschijnlijk ben ik gewoon "te weinig bekend" met de geschiedenis om dat te kunnen stellen. Bij de steden die nota bene in uw eigen voorbeeld in de infobox voorkomen (namelijk Diest en Brussel) staat óók geen vlag. U spreekt zichzelf dus eigenlijk tegen. Overigens is een wapenschild geen vlag, maar dat terzijde. Gebruiker Ycleymans (overleg) 18 apr 2016 15:15 (CEST)
Ik ga wel akkoord met wat u zegt. Ik heb verkeerd gekeken. Ik dacht dat je ook de Belgische vlag weghaalde. U mag dus mijn bovenstaande opmerking negeren. Ter zijde er bestonden ook stadstaten in die tijd. Vdkdaan (Gif mo sjette) 18 apr 2016 22:10 (CEST)
Geen probleem hoor, het berust klaarblijkelijk gewoon op een misverstand. Gebruiker Ycleymans (overleg) 19 apr 2016 12:21 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

 1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Victoria[bewerken]

Je wijziging op Victoria (Canada) heb ik vanmorgen toch maar even versneld met mijn bot-bit en AWB er doorheen gerausd. Je was er heel druk mee geweest zag ik, en anderen volgens mij ook, maar er waren er toch nog flink wat achter gebleven. Met AWB is het dan in een paar minuten gepiept. Edoderoo (overleg) 23 mei 2019 11:30 (CEST)

Hey Edoderoo, dat klopt inderdaad. Ik had de pagina laat op de avond hernoemd, maar het enorme aantal links ernaar ietwat onderschat... Dacht het vanavond af te werken, maar je was me voor. Met jouw bot zal het inderaad een heel stuk sneller gaan dan handmatig, dat staat vast. Bedanktǃ ~Ycleymans~ (overleg) 23 mei 2019 18:45 (CEST)
Als het meer dan 20 links zijn, kun je er altijd een verzoek toe doen op WP:VPB. Er zijn er meerdere die zo'n verzoek uit kunnen voeren. Voor binnenkomende links naar doorverwijspagina's is her het project op WP:LND/D, maar het is inderdaad goed om dat voor te zijn. Edoderoo (overleg) 23 mei 2019 22:11 (CEST)
Thanks voor de tip. ~Ycleymans~ (overleg) 24 mei 2019 19:31 (CEST)

Heart's Desire[bewerken]

Hallo Ycleymans, ik zag dat u een doorverwijspagina gemaakt heeft, die nergens naar doorverwijst. Daardoor lijkt me deze pagina niet bruikbaar en functioneel. Zou u aan de hand van de uitleg op Wikipedia:Doorverwijspagina alsnog zorg willen dragen daarvoor? Alvast bedankt, MVG Arch (Overleg) 1 jun 2019 18:43 (CEST)

NB, iemand anders heeft inmiddels daarvoor zorg gedragen. Desalniettemin voor in de toekomst een idee om even rekening mee te houden. MVG, Arch (Overleg) 1 jun 2019 19:00 (CEST)
In eerste instantie stond het vol met links naar bands, schrijvers, landen en andere zaken waar niet naar doorverwezen werd. Inmiddels lijkt het ergens op, hoewel ik me afvraag of een van de rode links op dat artikel ooit zal worden ingevuld. Edoderoo (overleg) 1 jun 2019 19:50 (CEST)
Beide bedankt, ik houd dit in gedachten. Ik heb ondertussen nog enkele zaken toegevoegd aan de dp en de stijl nog wat gewijzigd. ~Ycleymans~ (overleg) 2 jun 2019 19:43 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)