Overleg gebruiker:Ymnes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Otaru Music Box Museum[bewerken]

Started en:Otaru Music Box Museum WhisperToMe (overleg) 3 nov 2018 12:40 (CET)

@WhisperToMe: Thank you for your article! I have translated it yet (Muziekdoosmuseum van Otaru) and found a photo on Commons too, as well as the coordinates (using this tool). A week ago you asked if I could translate the Japanese school in Brussels for you too, and I just completed that one too, see here: Japanse School van Brussel. I didn't use all details, in case we tend not to mention them on Dutch Wikipedia. Thanks for the museum and hopefully you'd like to translate some more to English! :-) Take care, Ymnes (overleg) 3 nov 2018 21:50 (CET)

Hi again! I found something else that could be a good trade. There's a novel by a Dutch woman who lived in Taiwan, en:Lord of Formosa. Interestingly she wrote it in English but the Dutch version was released first. WhisperToMe (overleg) 23 nov 2018 21:08 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Be my little woman[bewerken]

Hoi Ymnes. Dank voor het artikel Be my little woman. Wel één vraagje. Wat bedoel je met deze zin: Hij vraagt wat ze graag wil en om in zijn leven te komen.? Kun je het misschien verduidelijken. De zin loopt niet lekker en ik begrijp 'm niet. Trijnstel (overleg) 22 dec 2018 15:01 (CET)

Dat is niet echt duidelijk inderdaad. Ik herschrijf het even. Dankjewel voor het melden. Ymnes (overleg) 22 dec 2018 15:05 (CET)
Ymnes, Ik heb het al veranderd, liep inderdaad niet echt lekker. Het is trouwens niet Oui 4 Oui maar 4 Oui Oui; jaja.:-)Ceescamel (overleg) 22 dec 2018 15:14 (CET)
Dankjewel! Ik ben de hele songtekst nog een keer doorgelopen en heb hem nog wat drastischer herschreven. Dat Oui 4 Oui Records heb ik trouwens letterlijk overgenomen van Discogs, maar er staat daar blijkbaar een rijtje niet goed[1]. Ook bedankt voor die wijziging dus! Ymnes (overleg) 22 dec 2018 15:19 (CET)

Sterrendag[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 00:01 (CET)

Wat leuk, doet me goed. Dankjewel hoor! Ymnes (overleg) 31 dec 2018 00:04 (CET)

Vraagjes[bewerken]

Hey Ymnes!

Ik ben sinds kort hier op Wikipedia begonnen met wat informatie toevoegen (vooral over muziek). Nu weet ik dat jij hier al veel langer bewerkt en veel ervaring hebt. Daarom heb ik twee vraagjes, die jij misschien kunt beantwoorden :)

  • Wanneer is iets 'relevant genoeg' om een pagina op Wikipedia te verdienen? Als een liedje bijvoorbeeld in de Top 40 heeft gestaan, is dat al genoeg, of niet? Er zijn best wat liedjes waarvoor ik een pagina zou willen aanmaken, maar ik vraag me dus af of dit kan.
  • Daarnaast zit ik nog met de vraag hoe het nou precies werkt met de spelling van titels. Ik zag op je gebruikerspagina een linkje naar een uitleg daarover, maar toch blijf ik dan met een vraag zitten. Ik snap dat Nederlandstalige titels via de 'normale' spelling geschreven worden (dus hoofdletter alleen aan het begin en bij namen), maar het artikel zegt ook dat de Engelse titels in hun oorspronkelijke vorm in Nederlandstalige teksten overgenomen mogen worden. Toch zie ik op Wikipedia dat de titels de ene keer in oorspronkelijke vorm worden geschreven, maar op andere plekken weer met kleine letters. In dit lijstje staan bijvoorbeeld alle liedjes met kleine letters, maar op de pagina's van de liedjes zelf is het gewoon met hoofdletters geschreven. Ik snap dus niet echt hoe dit nou zit. Er lijkt niet echt consistentie te zijn, of zijn hier wel afspraken over?

Ik hoop dat je me hierbij misschien zou kunnen helpen. Het lijkt me leuk om wat artikelen te schrijven voor Wikipedia.

Groetjes, Nielshoogvliet (overleg) 1 jan 2019 16:33 (CET)

PS: Ik wil nog steeds graag terugkeren naar Wikinieuws, alleen heb ik nog niet echt nieuws gevonden waar ik wat over kan schrijven. Hopelijk deze week wel.

Hoi Niels, allereerst een gelukkig nieuwjaar! WP:RPO kan je op weg helpen, maar die lijst is niet definitief vastgesteld en biedt daardoor geen volledige zekerheid. Een Top 40/100-hit is wel E, ook wordt gesteld dat singles die door een platenmaatschappij zijn uitgegeven E zijn, itt in eigen beheer. Maar ook een liedje kan E zijn, als er in onafhankelijke betrouwbare bronnen over geschreven is.
De link op mijn GP is de spelling van de Taalunie voor NL,B en SUR, daarnaast is het donorprincipe toegestaan. Je hebt hier fans van beide op Wikipedia.
Verder hoef je je niet te verontschuldigen hoor als je niets weet te schrijven voor Wikinieuws. :) Het blijft tenslotte allemaal vrijwilligerswerk.
Succes! Kom gerust nog eens langs als je nog vragen hebt. Ymnes (overleg) 1 jan 2019 17:53 (CET)
Ah, dankjewel. Waarschijnlijk ga ik binnenkort dan wat pagina's voor (nieuwe) liedjes aanmaken :) Ik dacht dat er voor die spelling misschien wat richtlijnen waren, maar iedereen doet dus gewoon wat hij zelf het beste vind ;p Ik ben bij Engelse titels denk ik ook voor het donorprincipe, dat is toch hoe de artiest het bedoelt heeft, zeg maar. En zoals je hebt gezien heb ik nu weer een artikel geschreven. Ik snap dat ik me niet hoef te verontschuldigen hoor, maar ik vindt het jammer als ik niets kan schrijven. Ik vind het namelijk echt leuk om aan het project bij te kunnen dragen! :D Nielshoogvliet (overleg) 2 jan 2019 13:45 (CET)
Ik heb het gezien inderdaad. :-) Zelf houd ik altijd aan de Taalunie vast, maar je mag het zelf weten inderdaad. Het is wel de bedoeling dat je binnen een artikel consequent voor één stijl kiest, maar dat is op zich logisch. Ymnes (overleg) 2 jan 2019 13:56 (CET)

Dp[bewerken]

Livin' without you moet waarschijnlijk een dp worden na de door u doorgevoerde titelwijziging? Mvg. Boas R (overleg) 6 jan 2019 13:49 (CET)

Ik was daar nog mee bezig. Ymnes (overleg) 6 jan 2019 13:50 (CET)
Prima! Boas R (overleg) 6 jan 2019 13:53 (CET)

Mijn vraag blijft[bewerken]

Je deed hier de uitspraak ze zette het ding gewoon weer aan, terwijl hierover geen enkele overeenstemming is. Die uitspraak is feitelijk onjuist, ze is netjes gestopt toen bleek dat de wijzigingen betwist werden. Of de bot ('het ding') in theorie werkend was of niet doet niet ter zake; in de praktijk werden er geen nieuwe wijzigingen meer gedaan. Mijn vraag blijft dus of je - specifiek - dat verwijt wilt intrekken of aanpassen.

Verder overleg kun je inderdaad beter elders voeren, maar mijn oproep tot aanpassing van die specifieke bewering hoort echt hier thuis. Encycloon (overleg) 21 jan 2019 18:48 (CET)

Ik heb daar gereageerd. Dat was een pijnlijke vergissing. Bedankt voor het attenderen! Ymnes (overleg) 21 jan 2019 18:58 (CET)
Geen probleem, ik houd discussies graag schoon van misverstanden. Encycloon (overleg) 21 jan 2019 19:05 (CET)

Eddie Van Halen[bewerken]

Oeps... ik wijzigde vermoedelijk een veel oudere pagina, dat was niet de bedoeling... Dank voor het terugdraaien! Valentijn Sessink (overleg) 15 feb 2019 22:51 (CET)

@Valentijn: Wel goed dat je dat even meldt, want dan snap ik het nu ook! (eerst niet dus) :-) Ymnes (overleg) 15 feb 2019 22:59 (CET)

ik ben gaan zoeken wanneer de wijziging gemaakt is - en heb vermoedelijk vervolgens een van die openstaande pagina's gaan editen... :-( Valentijn Sessink (overleg) 15 feb 2019 23:01 (CET)

Komt bekend voor. We zijn met dezelfde software bezig en het is wel te te begrijpen hoor. Je handeling leek me al meteen vanuit goede wil, don't worry!! Ymnes (overleg) 15 feb 2019 23:05 (CET)

Mail[bewerken]

Bedankt voor je mail! Was interessant om te lezen Glimlach Nielshoogvliet (overleg) 20 feb 2019 21:42 (CET)

Duim omhoog Dat vermoedde ik al Glimlach Ymnes (overleg) 20 feb 2019 21:43 (CET)

Term[bewerken]

[2] Ik denk dat je 'in het ergste geval' bedoelt? Encycloon (overleg) 22 feb 2019 22:14 (CET)

Komt ook dicht in de buurt, dankjewel :-) Ymnes (overleg) 22 feb 2019 22:25 (CET)