Overleg gebruiker:Zoozot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Zoozot, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.114.116 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

--MW007 (overleg) 16 mei 2016 11:36 (CEST)Reageren[reageer]

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:53 (CEST)Reageren[reageer]

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:03 (CEST)Reageren[reageer]

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:56 (CEST)Reageren[reageer]

Heuglins brilvogel[brontekst bewerken]

Naam wederom aangepast naar 'hooglandbrilvogel', de naamsverandering in het Engels is niet automatisch van toepassing op de Nederlands benaming, en bovendien is de Engelse naamsverandering enkel van toepassing als de ondersoorten als aparte soorten worden beschouwd, wat hier niet het geval is.

beste Zoozot,
Zelfs als uw redenering deugt, kunt u niet zo maar op grond van (vermeende) deugdelijke argumenten de titel van een artikel veranderen. De afspraak is dat we ons conformeren aan de multilingual list van de IOC World Bird List. Dit taxon heeft volgens deze lijst de naam Heuglins brilvogel.
Overigens zit er wel degelijk logica in de naamsverandering. Er zijn nog drie soorten, die aanvankelijk ondersoorten waren, afgesplitst. Eerder waren er zes ondersoorten. Daarbij waren soorten die elders in Afrika ook in het hoogland voorkomen, dus werd de vraag welke van de na splitsing ontstane vier taxa de naam hooglandbrilvogel zou moeten krijgen. Maar hier treed ik op als advocaat van de Nederlandse lijst, maar wikipedia-technisch is mijn mening in dit verband niet relevant.
HWN (overleg) 6 jun 2020 09:36 (CEST)Reageren[reageer]
PS. Ik zag pas later dat de naamsverandering niet in het genusartikel Zosterops was verwerkt. Mogelijk zette u dat op het verkeerde been.
Het klopt inderdaad dat ik op basis van de verouderde naam in het genusartikel Zosterops in verwarring was geraakt over of de naamsverandering van 'hooglandbrilvogel' naar 'Heuglins brilvogel' in mijn optiek al dan niet gerechtvaardigd was, tevens omdat ik niet op de hoogte was van de achterliggende argumenten en met name het feit dat de IOC World Bird List als bron werd gebruikt. Mijn excuses hiervoor en tevens dank voor de toelichting.
Zoozot (overleg) 8 jun 2020 12:37 (CEST)Reageren[reageer]
Excuses zonder meer geaccepteerd. Terecht gevonden foutjes van dit type komen vaak voor als er weer een nieuwe versie van de IOC list uit komt, dus waakzaamheid is prima. HWN (overleg) 8 jun 2020 14:01 (CEST)Reageren[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Zoozot, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 28 feb 2022 20:39 (CET)Reageren[reageer]