Overleg portaal:Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
1rightarrow blue.svg Zie ook het Sportcafé voor overleg over sport

Gebruikte sjablonen:

Wikipedia:Gewenste artikelen/Sport
Wikipedia:Gewenste artikelen/Voetbal
Sjabloon:In het nieuws - Sport
Sjabloon:In het nieuws - Olympische Spelen
Portaal:Sport/Recente sterfgevallen
Portaal:Sport/Recente artikelen
Portaal:Sport/Uitgelicht
Portaal:Sport/Actuele Sportevenementen
Druk hier: [[1]] als de wijziging van de sjablonen niet meteen zichtbaar is.

Inleiding[bewerken]

Wow! Dit ziet er zeer goed uit! Ik hoop dat dit portaal doorgaat - of wellicht een portaal voor de olympische spelen die er aan komen, dat is natuurlijk ook erg leuk! Ik ga echter donderdag op vakantie voor een maand, dus ik kan je niet helpen met aanvullen... Helaas helaas... Veel succes in ieder geval! Bontenbal 25 jul 2004 13:35 (CEST)

Ziet er inderdaad bijzonder goed uit. Is dit te doen voor alle onderwerpen die we op de hoofdpagina onder 'Wikipedia volgens onderwerp' hebben staan? Onze opzet op de hoofdpagina vind ik trouwens mooier dan de Duitse, die hoeft van mij niet zozeer aangepast te worden. Misschien trouwens wel het woord 'categorieën' bij 'Andere categorieën' aanpassen, dat kan inmiddels verwarring wekken. Ik ben vanaf half augustus een paar weken vrij, ik heb dan wel tijd om bijvoorbeeld werken om te bouwen tot een portaal (het artikel werken wordt bij een dergelijk portaal wat overbodig), als we inderdaad besluiten om dit te gaan doen. Fruggo 25 jul 2004 14:41 (CEST)
Heel mooi. Ik had het systeem al bewonderd op de Duitse site. Is het misschien een idee om de links in de rechterkolom niet naar een artikel te laten verwijzen, maar naar de betreffende categoriepagina? Dan werken de twee systemen m.i. optimaal samen. Avanschelven 25 jul 2004 14:52 (CEST)
Je zou onderaan misschien links kunnen maken naar de verschillende categoriën, dan geef je mensen zelf de keus. Of het bij alle onderwerpen komt is zeer de vraag. Alleen de onderwerpen waar vrijwilligers voor zijn lijkt me. Als ik thuis een internetconnectie had zou ik mezelf bijvoorbeeld voor 2 portalen als opzetter/onderhouder zien. 1 specifiek voor Thailand en 1 voor Zuidoostazië (Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Indonesië, Brunei, Oost timor en de Fillippijnen) Thailand heeft inmiddels genoeg artikelen voor een eigen portaal en de rest van de regio gecombineerd ook. Enige overlap in portalen is best mogelijk mijns inziens. Overigens denk ik dat Nederland en België allebei als eerste een eigen portaal verdienen Waerth 25 jul 2004 18:31 (CEST)
Dank voor de complimenten. Deze horen feitelijk thuis bij de makers van de Duitse sportportaal, ik heb alleen dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat alles hier GNU-FDL is. Categorieën was ik inderdaad vergeten. Ik heb er snel een paar toegevoegd, net als wat beginnetjes. De precieze indeling staat nog verre van vast. We moeten eerst maar eens kijken of er andere vrijwilligers zijn om het portaal een beetje regelmatig bij te houden (zie ook de opmerkingen in de kroeg) Suggesties voor aanvullingen/verbetering blijven trouwens van harte welkom. RonaldW 25 jul 2004 21:33 (CEST)

Ronald, ik doe mee met het onderhouden van de sportpagina als ik terug ben van vakantie! Eerste uitbreiding dan: zeilen! Bontenbal 27 jul 2004 10:56 (CEST)

Zoekmethodes[bewerken]

Hoi Ronald, naast het zoeken via het categorieschema wil ik een tweede zoekmogelijkheid aanbieden binnen het sportgebeuren, namelijk alle pagina's gealfabetiseerd, dit is een hele klus, die ik in de komende dagen ga ondernemen. Je mag meehelpen (graag zelfs!), maar als je nieuwe artikels tegenkomt die over sport gaan, kan je die dan meteen op de juiste pagina erbij plaatsen? Dat scheelt mij werk! Bedankt. De reden dat ik dit doe is omdat het voor de bezoeker wel zo handig is om 3 zoekmethodes tot zijn/haar beschikking te hebben: browsen door categorien, op alfabet (sommige Duitse portalen hebben dit ook gedaan) en via de zoekknop rechtsboven. Als men het dan nog niet kan vinden!?! Waerth 6 aug 2004 07:14 (CEST)

Op zich een goed idee denk ik, alleen wel heel ambitieus! Gezien de hoeveelheid pagina's die er over sport bestaan is dat echt heel veel werk denk ik, maar goed, we kunnen altijd langzaam aan beginnen. We zien wel hoelang het duurt. Wil je trouwens de artikelen die staan onder Schaken van A tot Z ook weer toevoegen aan Sport van A tot Z of dat niet? RonaldW 6 aug 2004 15:36 (CEST)
In principe wel ja. Dan krijg je een totaaloverzicht, als mensen alleen maar over schaken willen zoeken kunnen ze naar schaken a tot z gaan. We hebben overigens de tijd. Als we beginnen met iedere dag alle nieuwe sportpagina's toevoegen zijn we op weg. Ook kunnen we later de onderlinge linkstructuur van pagina's aanpassen zodat het makkelijker is te navigeren binnen 1 sport en weer terug naar het begin, het sportportaal en de sport zelf. Ik heb de structuur voor zuidoost azië wat dat betreft gisteren voltooid. Alle pagina's voor zoa landen staan op a tot z pagina's. Dit vergemakkelijkt de start van een evt. portaal immens. Ik zou niet weten of er nog een derde zoekmanier is overigens, kan jij nog een zoekmethode bedenken?? Als mensen goed kunnen navigeren binnen een bepaald onderwerp zullen ze eerder geneigd zijn om je informatie te lezen gebruiken. Ik heb dit proberen te bewerkstelligen binnen de artikelen over zoa. En ik wil wel proberen om dit binnen sport te doen. Alhoewel dit moeilijk is want de artikelen bestaan al.Waerth 7 aug 2004 05:08 (CEST) en Waerth 7 aug 2004 08:24 (CEST)
Case in point, ik klik zojuist op referenties bij het artikel sport, slechts een "paar" pagina's verwijzen daarnaar! Ieder artikel over sport zou moeten terugkoppelen naar die pagina (en nu ook het sportportaal). We hebben dus een hoop werk. Waerth 7 aug 2004 08:27 (CEST)
Goed idee. We zouden aan elke pagina over sport een navigatiesjabloontje kunnen toevoegen. Iets als
Zie ook
Portaal:Sport | Categorie:Sport | Sport van A tot Z | Sport | XXX
Ik zie dat jij bezig bent met de wielrenners, zal ik artikelen uit Schaken van A tot Z toevoegen? RonaldW 7 aug 2004 09:40 (CEST)
Niet speciaal de wielrenners. Die waren de eersten die naar het artikel sport gelinkt stonden, ik heb dingen toegevoegd in het sjabloontje, namelijk een link naar het sport hoofdartikel en een link naar het hoofdartikel van de sport waarbij het artikel hoort. Als jij ok bent ga ik beginnen met plakken. Waerth 8 aug 2004 11:48 (CEST)
Prima, we kunnen beter alleen een echt sjabloon gebruiken, dan hoeven we niet elke keer alle artikelen langs te lopen als we iets willen wijzigen. Ik zal hem even maken. RonaldW 8 aug 2004 11:55 (CEST)
Op PC (kaatsen) kun je zien hoe het sjabloon ingevoegd moet worden en hoe het eruit komt te zien. RonaldW 8 aug 2004 12:10 (CEST)
Begrepen, ik voeg e.e.a. ook even toe op de wikipedia:Wikiproject:Sport pagina. Waerth 8 aug 2004 12:32 (CEST)
Ik heb op een groot aantal paginas het sjabloon SportNavigatie aangebracht. Daarna was het ook vrij eenvoudig om via referenties van dit sjabloon alle sportpagina's op te sporen en in te vullen in Sport van A tot Z (via copy & paste in een spreadsheet, deze sorteren ed.) Ik moet deze actie trouwens nog een keer herhalen. Mischien kan deze methode als tip voor een eventueel volgend portaal meegenomen worden.
Zelf zit ik bijvoorbeeld te denken aan een A t/m Z oid voor taxonomie/biologie op: Speciaal:Whatlinkshere&target=Sjabloon:Regnum

Kleurstelling[bewerken]

Om duidelijk te laten zien welke pagina's speciaal tot het portaal sport horen wil ik die pagina's in dezelfde kleuren opmaken als de hoofdpagina voor het sportportaal. Met speciale pagina's bedoel ik de etalage (die ik net heb gemaakt), de nieuwspagina en de a tot z pagina's. Ook wil ik die allemaal in de nieuwe categorie:sportportaal plaatsen (die dus alleen bedoeld is voor de onderhoudspagina's van het sportportaal zodat het makkelijk is terug te vinden. Waerth 7 aug 2004 08:24 (CEST)

Lijkt mij een uitstekend idee. RonaldW 7 aug 2004 09:40 (CEST)

Ik heb net een pagina aangemaakt over Rik Van Looy (en niet van Looy). Kan dus verwijderd worden op de lijst van gevraagde pagina's. Donderwolk 15 aug 2004 10:18 (CEST)

Link naar In het nieuws - Sportportaal[bewerken]

Voor mij was niet duidelijk waar de link In het nieuws - Sportportaal heen zou leiden (tot ik erop klikte natuurlijk.) Is het misschien helderder om naar die pagina te verwijzen met de woorden Meer nieuws... onderaan de nieuwsberichtjes op deze Portaal:Sport-pagina? Bart van der Pligt 17 aug 2004 19:51 (CEST)

Mmmm ok, ik zal het zo aanpassen. Over een uurtje als ik klaar ben met mijn huidige controle. Waerth 17 aug 2004 19:55 (CEST)

Ik ben inmiddels terug van een vakantie en pak nu weer de wikipedia-draad op. Inmiddels heb ik even wat gemaakt over wielrennen bij de OS. Theo Bos is mijn eerste nieuwe lemma! Groet, Bontenbal 24 aug 2004 18:05 (CEST)


De afgelopen maand was ik duimen aan het draaien, maar nu zijn we plotseling de hele week volgeboekt. Ik denk wel dat ik donderdag overdag even wat dingen kan doen. Waerth 24 aug 2004 22:35 (CEST)


Kleurtjes mogen wel weer weg denk ik ... . Ik ga de komende 2 dagen de olympische pagina's afmaken. Waerth 31 aug 2004 22:14 (CEST)

Snapt iemand waarom de tekst onder het portaal ("Dit portaal sport...") ook op een gekleurde achtergrond staat? Het staat toch echt buiten de tabel. Een bug...? RonaldW 31 aug 2004 22:24 (CEST)
Waarschijnlijk een bug, maar op zich ziet het er wel aardig uit. Op een andere fiets .... telkens als ik het sportportaal edit worden er lege regels toegevoegd nadat ik op save druk. Ik weet niet hoe ik dit kan voorkomen. Waerth 31 aug 2004 22:26 (CEST)
Ik heb ook geen idee. RonaldW 31 aug 2004 22:29 (CEST)
Volgens mij heeft de hoofdpagina hetzelfde probleem; daar verschijnt soms een lege regel boven "In het nieuws", zonder dat ik daar een aanwijsbare oorzaak van kan vinden. Fruggo 31 aug 2004 22:38 (CEST)

Nieuwe lay-out?[bewerken]

Ik loop al een tijdje met de gedachte rond om het sportportaal een nieuwe lay-out te geven. Hiervoor zijn verschillende redenen:

 • Ik denk dat enige consistentie in de opmaak van de portalen wenselijk is. De portalen hoeven niet identiek te zijn, maar wanneer ze op elkaar lijken vergroot dit de herkenbaarheid. Enkele andere portalen hebben al een mooie, onderling consistente, opmaak, die bovendien overeenkomt met de opmaak van de hoofdpagina. Ik denk dat het sportportaal dat bij moet aansluiten.
 • Ik denk dat het beter is om in het sportportaal geen "in het nieuws"-sectie op te nemen. Het bijhouden hiervan kost verhoudingsgewijs veel tijd en schiet er dan ook regelmatig bij in. Bovendien is de meerwaarde ervan naar mijn mening zeer gering: niemand zal het portaal bezoeken alleen om het sportnieuws te lezen. Zo iemand gaat gewoon naar teletekst. Zie ook de opmerkingen van Bontenbal in de De Kroeg
 • Mensen komen wel naar wikipedia om interessante artikelen te lezen. Ik denk dus dat het uitlichten van bepaalde artikelen juist wel een onderdeel van het portaal moet zijn. Dit ontbreekt op dit moment in het sportportaal.

Ik heb op Gebruiker:RonaldW/Kladblok een opzetje gemaakt aan de hand van Portaal:Kunst & Cultuur. Er zijn zeker dingen die nog beter kunnen: er moet nog een logo boven (zoals bij de andere portalen), de kleuren moeten nog wat aangepast (het oranje van het navigatiesjabloon moet duidelijk terugkomen in het portaal), onderaan kan het portaal nog uitgebreid worden met links naar belangrijke artikelen, etc. Voordat ik verder ga, wil ik echter eerst de reacties peilen: is iedereen voorstander van de nieuwe opmaak, of vindt men de huidige opmaak beter? RonaldW 28 nov 2004 21:16 (CET)

Ik ga mee met de nieuwe opzet. Ik vond de oude opzet ook niet slecht, maar ten eerste sta ik achter je voorstel om het in-het-nieuws van het sportportaal weg te laten. De meerwaarde ten opzichte van de reguliere pers is er waarschijnlijk niet. Daarnaast vind ik een 'eenheid in portalen' ook wel mooi. Wel zouden we nog een rubriek met 'Sport actueel' ofzo kunnen maken. Dit is vergelijkbaar met de kolom 'zie eveneens' bij in het nieuws. Hier kunnen we huidige, aankomende en afgelopen sportevenementen kwijt. Ook sporters die in het nieuws komen e.d. Dat is lang niet zo veel werk. En wel leuk, want het zorgt voor wat afwisseling. Daarnaast natuurlijk de 'sport-etalage'. Tja, blijkbaar is er toch niet zo veel belangstelling voor sport op Wikipedia. Kijk maar naar het afgelopen EK, terwijl heel Nederland gek was van voetbal, had minder dan de helft van de spelers van het Nederlands elftal een pagina op Wikipedia...

Groet, Bontenbal 30 nov 2004 22:01 (CET)


Groet,

Ziet er goed uit! Duimomhoog.png Puck 30 nov 2004 22:11 (CET)
Voor lezers zal zo'n In Het Nieuws inderdaad weinig toevoegen. Zelf vind ik het echter wel vaak een handige inspiratie voor het schrijven van nieuwe artikelen. Het zorgt er een beetje voor dat de actuele onderwerpen aan wikipedia toegevoegd worden (en niet direct weesjes zijn). Maar wellicht kunnen we dit ook doen middels een blokje Actueel ofzo, met daarin niets meer dan een lijstje van actuele artikelen. Sander Spek. 1 dec 2004 09:01 (CET)
Oh, en verder ziet de nieuwe layout er puik uit trouwens! Sander Spek. 1 dec 2004 09:01 (CET)
Een blokje actueel lijkt mij wel een goed idee. We moeten trouwens ook nog een lijstje met artikelen hebben voor de rubriek 'Artikel van de week'. Wie heeft er ideeën? RonaldW 6 dec 2004 22:03 (CET)
Je zou het op de actualiteit kunnen gooien, bijvoorbeeld de Dakar-rally, diverse wintersporten, zoals 4-schansen toernooi, etc. Puc conDoin 6 dec 2004 22:53 (CET)
Het lijkt mij inderdaad een goed idee als de uitgelichte artikelen aansluiten bij de actualiteit, alleen moeten het dnek ik wel al redelijk complete/uitgebreide artikelen zijn. We hebben bijvoorbeeld nog geen artikel over het 4-schansen toernooi. Eigenlijk is een foto of afbeelding ook wel een vereiste. Ik ben eigenlijk op zoek naar artikels zoals Maurits Cornelis Escher, maar dan over sporters of sportevenementen. RonaldW 7 dec 2004 22:13 (CET)
Als jullie het niet erg vinden zet ik toch maar weer een link naar de sportnieuws pagina's op de voorpagina. (dus niet nieuws maar alleen een link naar) Hoe meer mensen de sportnieuws pagina's weten te vinden deste beter dacht ik, en mensen die het Sportaal bezoeken zullen toch ook wel in sportnieuws geïnteresseerd zijn.--Maarten1963 3 jan 2006 22:25 (CET)
Allemachtig, dat is nog knap ingewiki! Voortaan laat ik de layout maar aan de experts over.--Maarten1963 3 jan 2006 22:45 (CET)
Ondanks het bovenstaande heb ik toch geprobeerd de boel een beetje op te fleuren met wat logo's. Hopelijk vinden jullie het wat. Overigens als je zelf nog leuke ideeën hebt, ga gerust je gang!--Maarten1963 4 feb 2006 01:45 (CET)
Leuk! Mig de Jong 4 feb 2006 01:48 (CET)

[bewerken]

Ik vind zelf alleen het olympische een beetje overheersend maar heb voor de rest weinig kunnen vinden... -xndr 4 dec 2004 00:06 (CET)

Bedankt! Het ziet er mooi uit. Ik zal hem toevoegen aan het portaal RonaldW 6 dec 2004 21:03 (CET)

2004 sportief[bewerken]

Nieuws over sport wordt niet of nauwelijk bijgehouden. Toch lijkt het me nu een goed moment om 2004 sportief aan te vullen. Anders kunnen onderstaande artkelen net zo goed op de verwijderlijst gezet worden.

Misschien een idee om 2004 sportief als project op het portaal te plaatsen? HenkvD 30 dec 2004 20:56 (CET)

Hoeft niet weggegooid te worden alleen gearchiveerd en daar ben ik nu mee bezig. Op die manier als iemand het wil reanimeren kan hij/zij dat makkelijk doen. Wae®thtm©2004 7 jan 2005 18:49 (CET)

André Bergdølmo[bewerken]

Heb net een paar feiten neergezet, en ook een sjabloon:beginnetje - moet dat verder ergens worden vermeld? Noorse 25 feb 2005 16:50 (CET)

Olympische Spelen[bewerken]

We missen nog artikelen over een aantal van de olympische (zomer) spelen. Verder is er nogal een variatie in de layout en inhoud van de artikelen die er wel zijn.

Deze paasdagen heb ik wel tijd en zin om hier eens een beetje lijn in proberen te krijgen. Echter, ik zou graag wat input van wat mensen krijgen over wat we in dit soort artikelen willen behandelen.

Ik heb een beetje rond gekeken op de Engelse Wiki en ook daar is het een beetje een rommeltje, maar sommige items zijn zeker wel de moeite waard om over te nemen (bijvoorbeeld het navigatie sjabloon). Ik ben zo vrij geweest om de de spelen van 2000 alvast onderhanden te nemen. Zouden mensen daar commentaar op willen geven? Alvast bedankt. ErikvD 25 mrt 2005 16:24 (CET)

Ziet er goed uit, vergeet alleen onze Belgische taalgenoten niet. -xndr 25 mrt 2005 17:12 (CET)

Uitgelicht[bewerken]

Ik ben zo vrij geweest om Max Euwe na meer dan een jaar (?) op de voor pagina te vervangen door Eddie Eagan. Het lijkt me leuk als we weer wat vaker artikelen op deze manier extra aandacht geven. ErikvD 31 jul 2005 16:10 (CEST)

In verband met de komende Olympische Spelen heb ik er Ivar Ballangrud opgezet. Voel je vooral vrij om er als de schaatsen weer in het vet gaan weer een ander op te zetten.--Maarten1963 11 jan 2006 00:48 (CET)

Israëlische sporters[bewerken]

En ik ben zo vrij geweest om de namen van enkele Israëlische sporters te plaatsen bij verzochte artikelen. Als we De Ridder niet meetellen, hebben we bijvoorbeeld geen enkele Israëlische voetballer. Er staat een verlanglijstje van mij op Categorie:Israëlisch sporter, waarbij ik graag hulp ontvang van mijn expert-collega's. Hier werkelijk alleen de meest schrijnende gevallen. De laatsten en vele anderen hebben een artikel in het Engels. Alle hulp is welkom!!! gidonb 28 okt 2005 14:58 (CEST)

Die lijst op de categoriepagina scheen niet goed te vallen, want die is nu verwijderd. Heb dan ook maar de andere namen hier geplaatst en drie namen verwijderd van artikelen die inmiddels zijn aangemaakt. Dank aan Sander voor het schrijven van twee mooie artikelen en Maarten voor de inzet bij de categorieën! gidonb 29 okt 2005 15:34 (CEST)


hilfe[bewerken]

Désolé d'écrire en français, mais je ne connais rien au flamand. Je viens de terminer les ébauches des vlaamse belgische voetballclub sur Wikipédia.fr, mais j'aimerais que quelqu'un intervienne sur les paragraphes histoire (geschiedenis) afin qu'ils soient traités à égalité avec les articles sur les clubs wallons.

NK schaatsen 2 keer in één jaar??[bewerken]

Hallo, Ik heb enkele dagen geleden de lijst van NK schaatsen op :fy toegevoegd. Hierbij viel me op dat in 2 jaren de uitslagen dubbel voorkomen, terwijl dit niet in de lijst op de site van de knsb staat(Overleg:Nederlandse Kampioenschappen Schaatsen Heren Allround). Weet iemand hier meer van? Zijn deze uitslagen onzinnig of is er nog iets meer (liefst een leuk verhaal) te vertellen over deze extra kampioenschappen?Theun 22 nov 2005 23:55 (CET)

Categorie:Gymnastiek[bewerken]

Heb ik er maar bijgezet, mocht na alle successen van de laatste jaren niet ontbreken op de voorpagina vond ik.--Maarten1963 27 nov 2005 22:50 (CET)

Voetbal[bewerken]

Misschiene en idee om een kopje voetbal te maken? Ik denk dan aan wat lijsten over voetbal en een lijstje met clubs ofzo... Mig de Jong 1 dec 2005 13:49 (CET)

Ik zie dat je dit ondertussen gedaan hebt. Ik vind echter dat het voetbal zo wel heel veel aandacht krijgt. Dit is de sport portaal, niet die van voetbal. Vooral de ontzettend lange lijst met gewenste artikelen, is wat mij betreft ongewenst. Is het mischien een idee om een voetbal portal op te zetten? ErikvD 10 dec 2005 22:53 (CET)

Ik ben er een tijdje geleden over begonnen op het overleg. Toen reageerde er niemand, dus ik heb het maar gewoon gedaan. Er zijn gewoon nogal veel artikelen die ontbreken qua voetbal. Nu is voetbal de nummer een en de nummer twee sport dus dat kan ook wel. Ik heb ze iig welbewust onderaan gezet, zodat ze niets in de weg staan. Mig de Jong 10 dec 2005 23:15 (CET)

Dat ben ik absoluut met je eens, maar er staan er ook wel een aantal op die lijst, waarvan er niet echt te verwachten is dat daar een artikel over geschreven zal worden. Zo staan er namen tussen waar ik als jarenlang extreme voetbalvolger nog nooit van gehoord heb. Wellicht dat we het lijstje kunnen inkorten door die namen te verwijderen? FvS 20 dec 2005 22:10 (CET)
Dit is de enige gewenstlijst waarbij dagelijks nieuwe artikelen geschreven worden, gemiddeld zelfs 2 per dag. Alle genoemde voetballers staan vermeld op een andere pagina, niet alleen op dit sjabloon. De meesten spelen in de eredivisie, of hebben dit gedaan. Er is altijd wel een clubfan die over deze voetballers wil schrijven, zo leert de ervaring. Mig de Jong 2 jan 2006 14:19 (CET)
Ik ben ook absoluut voor dit sjabloon en personen waar wel degelijk een artikel over te verwachten zijn horen hier ook gewoon in opgenomen te worden. Maar er staan er een aantal tussen waar ik mijn vraagtekens bij heb. Er worden inderdaad regelmatig artikelen gemaakt aan de hand van namen die in deze lijst staan, alleen zijn deze helaas vaak zo minimaal dat mensen zoals jij en ik er alsnog behoorlijk wat tijd in moeten steken om het artikel wikiwaardig te maken, maar goed daar is niet onderuit te komen. Onderstaande namen zijn namen waar ik echt nog nooit van gehoord heb en dat wil toch wel wat zeggen. Ze zullen ongetwijfeld wat in de voetballerij gedaan hebben, maar of dit echt "gewenste" artikelen zijn heb ik mijn twijfels over, ik kan het natuurlijk ook mis hebben. Fandhi Ahmad, Toon Olde Bevelsborg, Frans Heyster, Coy Koopal, Jaap van der Leck, Ramon Leeuwin, Steve Mokone, Pascal Müller, Wilhelm Speidel, Bo Storm, Alexander Voigt, Kurt Welzl, Johan Zuidema. FvS 2 jan 2006 14:38 (CET)
Als je d'r op klikt en dan naar de verwijzingen kijkt, zie je dat ze wel degelijk gewenst worden. Ik ken ze eerlijk gezegd ook bijna allemaal niet, alleen Müller en Leeuwin ken ik toevallig. Mig de Jong 3 jan 2006 16:40 (CET)
Ik zal een schikkingsvoorstel doen: Ik zal er niets meer bijzetten totdat de lijst een stuk ingekrompen is. Een ander voorstel is dat er wellicht een aantal namen uitkunnen, die dan wel weer terugkomen als de lijst korter is geworden. Dat kan door ze bijvoorbeeld op de overlegpagina te stacken, dat blijven ze iig bewaard. Mig de Jong 3 jan 2006 16:47 (CET)
Dan zou ik kiezen voor de tweede optie, aangezien er in mijn ogen altijd gewenste artikelen toegevoegd mogen worden, hoe lang de lijst ook is. Ik kan (maar ik denk dat jij dat ook wel kan) de lijst nog dusdanig uitbreiden dat deze nog veel langer zal worden, evenals de gewenste artikelen lijst van sport in het algemeen, echter ik start dan liever zelf meteen het artikel, of ik doe dat op een later tijdstip zonder de naam toe te voegen aan een lijst als deze. FvS 3 jan 2006 17:18 (CET)
Bij nader inzien ken ik Steve Mokone trouwens wel ;) FvS 3 jan 2006 17:19 (CET)
Ik ga er eens even in snijden, en dan zet ik de verwijderde (en dat zullen zijn alle waar ik nog nooit van gehoord heb, wat dan wel zegt dat ze niet héél erg Wikiwaardig zijn want ik volg het futbol nu al zo'n jaar of dertig...) wel op de overlegpagina, want ik vind die lijst ondertussen zo lang geworden, dat is op de voorpagina van het Sportportaal geen gezicht. Groeten.--Maarten1963 24 jan 2006 22:50 (CET)

Uitlichten wintersporters[bewerken]

Wellicht kunnen we op het Portaal:Sport een aantal wintersporters uitlichten met de komende Winterspelen in het vooruitzicht. Enkele favorieten voor de komende spelen en enkele oogsters/stijliconen vanuit het verleden. Van een aantal dienen de artikelen verbeterd te worden en van anderen weer in zijn geheel aangemaakt worden, maar daar hebben we nog ongeveer een week de tijd voor. Wie doet er er mee ?

Sporters die ik zou willen nomineren :

en wellicht hebben jullie nog ideeën. FvS 4 feb 2006 13:20 (CET)

+ Hermann Maier FvS 4 feb 2006 16:07 (CET)

Hoi F :-) Van de door jou genoemde komen voorlopig m.i. alleen de dames Henie en Sauerbreij in aanmerking want daar staan foto's bij, en het blokje Uitgelicht moet er wel een beetje leuk uitzien. Ik ga vanavond eens op Wikicommons kijken of er nog foto's staan bij de anderen. Goed idee trouwens. --Maarten1963 4 feb 2006 17:47 (CET)
Mee eens, een fotootje hoort er bij, maar van een aantal is er momenteel niet eens een artikel. Vandaar ook dat ik zei dat er ook goed naar de artikels gekeken dient te worden en zonodig bewerkt. FvS 4 feb 2006 19:11 (CET)
Van Mario Lemieux heb ik op commons een foto gevonden en toegevoegd. Ook van Ole Einar Bjørndalen is er een foto beschikbaar op commons. FvS 4 feb 2006 19:28 (CET)
Nog iemand met een foto: Arend Glas --Maarten1963 4 feb 2006 21:09 (CET)
Alle artikelen van de Nederlandse Olympische Ploeg hebben een foto ;) FvS 4 feb 2006 21:31 (CET)
Is dat legaal? Er zitten wel vrij strikte voorwaarden aan gebruik, zoals dat het niet commercieel gebruikt mag worden. Mig de Jong 4 feb 2006 22:00 (CET)
Er staat bij en op de site dat de afbeeldingen geplaatst mogen worden, mits aan de regels van de afbeelding (zoals bij de afbeelding beschreven) worden nageleefd. Dus legaal FvS 4 feb 2006 22:14 (CET)
Ik denk het niet helaas. Je moet een licentie opgeven en ik geloof niet dat deze licentie is toegestaan. Moet je aan michiel vragen. Mig de Jong 4 feb 2006 22:17 (CET)
Ze staan er nu al zo'n week op en niemand heeft er iets over gezegd, maar ik zal hem even een berichtje sturen om zijn oordeel te vragen. FvS 4 feb 2006 22:22 (CET)
Ik dat men er voor het gemak van uit is gegaan dat je je wel aan de regels gehouden hebt. Vooral omdat er zo'n enorme lap tekst bij staat. Mijn ervaring met dit soort dingen is dat alles wat je wil doen illegaal is hier, net als op commons. :-( Mig de Jong 4 feb 2006 22:25 (CET)
Het blijft jammer dat het gebruik van afbeeldingen uberhaupt zo streng is, maar ja, blijkbaar moet het zo. Ik heb hem het voorval in ieder geval voorgelegd. FvS 4 feb 2006 22:29 (CET)
For what it's worth, van de bovengenoemden ben ik het meest voor Sonja Henie en Mario Lemieux. --Maarten1963 5 feb 2006 23:51 (CET)
En verblind door provinciaal nationalisme draag ik bij deze ook Marianne Timmer voor! :-)--Maarten1963 5 feb 2006 23:53 (CET)
Ik vind het allemaal best. Hoe gaan we dit verder aanpakken ? Ik heb niet zo'n verstand van Portalen eigenlijk. FvS 6 feb 2006 00:36 (CET)
Okay, dan doe ik dat uitlichten wel; ik stel voor eerst Lemieux, dan Timmertje en dan Henie--Maarten1963 6 feb 2006 22:17 (CET)
Prima, ga je gang... inmiddels hebben de heren Hackl en Edwards ook een artikel gekregen. FvS 6 feb 2006 22:32 (CET)
Overigens mag Sergei Grinkov [2] ook wel een artikeltje hebben. In 1994 Olympisch goud winnen en in 1995 overleiden aan een hartaanval. FvS 6 feb 2006 22:36 (CET)

Sjablonen die op deze pagina gebruikt worden:[bewerken]

 • Ik dacht ik zet ze hier maar neer, kan wel eens handig zijn. Welterusten.--Maarten1963 10 feb 2006 01:17 (CET)


update subcat's[bewerken]

 • Als je dan voor stemt, moet je er ook wat voor doen... Heb de subcategorieen van cat:sport op het portaal bijgewerkt. Dacht eigenlijk dat dat automatisch ging, net als op de cat-pagina, maar handmatig was t ook niet zo veel werk. De cat's beginnetje, sport naar natie en sport naar jaar staan er nog niet bij. Ik wilde die in een aparte derde rij zetten (staan ook op de cat-pagina apart), maar dat kreeg ik niet voor mekaar. JK (overleg) 10 feb 2006 15:39 (CET)
  • Ik dacht vanmiddag al, waar komen die cat's opeens vandaan ;-) Dank je--Maarten1963 11 feb 2006 00:04 (CET)
   • Wat dacht je hiervan? De cat beginnetjes heb ik er niet bijgezet vanwege de opmerking die ik bovenaan die pagina zag staan. Hoe dat precies zit weet ik niet.--Maarten1963 11 feb 2006 00:13 (CET)
    • Als portaal van de week moet je natuurlijk wel een beetje stofzuigen voor t ontvangen van al het extra bezoek :) Welke opmerking bovenaan bedoel je? JK (overleg) 11 feb 2006 00:46 (CET)
   • Ik dacht toch dat er al behoorlijk gestofzuigt was gisteren :) Maar goed, dat neemt niet weg dat er altijd verbetering mogelijk is. En die subcats horen daar ook zeker bij. FvS 11 feb 2006 01:15 (CET)
    • Deze bedoelde ik: "In mei 2005 werd na aanleiding van een stemming besloten om geen onderverdeling van beginnetjes te maken. Het is dan ook niet de bedoeling deze categorie Beginnetje Sport verder uit te breiden voordat de gemeenschap een nieuwe uitspraak heeft gedaan over de wenselijkheid van een onderverdeling." (op Categorie:Beginnetje Sport ) Hoe dat is afgelopen weet ik niet.--Maarten1963 11 feb 2006 01:31 (CET)
     • Okee, gevonden. Dat slaat op het onderverdelen van de categorie beginnetje/sport. Gaat niet over opnemen in deze lijst subcat's. Kun je m er nog bij krijgen? Het sjabloon-gebeuren gaat mij hier boven de pet. JK (overleg) 11 feb 2006 02:37 (CET)
   • @FvS: Stofzuigen was niet als kritiek bedoeld hoor. Het was om mijn motivatie aan te geven. JK (overleg) 11 feb 2006 14:26 (CET)
  • Gelukkig, ik dacht al dat je het niet zo bedoelde, vandaar ook mijn smiley. Het zou anders het vele werk van vooral Maarten1963 en Migdejong flink tekort doen. FvS 11 feb 2006 14:52 (CET)
 • Hallo stofzuigers ;-) Ik heb beginnetje er ook opgezet, onder de lijst met gewenste artikelen. Heya Verheijen!--Maarten1963 11 feb 2006 15:14 (CET)

Populairste sporten ter wereld[bewerken]

Puur uit nieuwsgierigheid: wat zijn de populairste sporten ter wereld? Bijdragen zijn ZEER WELKOM! Mig de Jong 19 feb 2006 19:48 (CET)

Hoe wilde je dat meten? In aantalen deelnemers (tai chi?), aantallen fans (voetbal?), geld dat er in omgaat (iets amerikaans?)? JK (overleg) 20 feb 2006 16:57 (CET)
Zie de desbetreffende overlegpagina. Mig de Jong 20 feb 2006 16:59 (CET)

WK voetbal 2006[bewerken]

Om alvast even flink op de zaken vooruit te lopen: zullen we een week of twee/drie na de winterspelen hetzelfde geintje uithalen met het wk? Een nieuwsoverzicht op dezelfde manier en een vermelding in in het portaal sport op dezelfde manier. Dat kan volgens mij net zo tof worden. (En minder werk ook nog). Mig de Jong 20 feb 2006 20:05 (CET)

Ik ben voor FvS 20 feb 2006 20:56 (CET)
We doen het gewoon! Mig de Jong 20 feb 2006 21:28 (CET)
Is dat niet een beetje aan de vroege kant mannen? Het WK is pas in juni!--Maarten1963 3 mrt 2006 22:31 (CET)
Een nieuwsoverzicht kan toch geen kwaad? Ach voorlopig kunnen we nog wel even wachten daarmee. FvS 4 mrt 2006 00:39 (CET)

Olympisch Nieuws[bewerken]

Het lijkt me dat bijna een maand na het laatste nieuwtje van de Olympische spelen het tijd wordt dit onderdeel van de Sport portaal te verwijderen. Ik heb het net al even geprobeerd maar ik zie niet hoe ik de pagina dan weer netjes uitgelijnd krijg. Kan hier iemand eens naar kijken. BvD. ErikvD 2 apr 2006 17:10 (CEST)

Ben ik met je eens, alleen ik zit met hetzelfde probleem. Degenen die er toentertijd vooral mee bezig waren (Migdejong en Maarten1963) zijn of vertrokken of hebben momenteel wat minder tijd. Wat we wel zouden kunnen doen is een soortgelijk iets in de plaats zetten alvast als voorbereiding op het WK voetbal. FvS | Overleg 2 apr 2006 20:27 (CEST)
hmm, ik heb nog eens gekeken, ik denk wel dat ik snap hoe het zou moeten maar dan is de vraag wat doen we er voor in de plaats? Gewenste artikelen stukje omhoog? Recente sterfgevallen? of inderdaad al iets over WK. Lukt het om daar een aantal keer per week nieuws aan toe te voegen? Zo niet dan ziet het er erg suf uit, in mijn ogen ten minste. ErikvD 2 apr 2006 20:52 (CEST)
Ik denk wel dat er nu al genoeg nieuws omtrent het WK naar buiten komt, dat daar zou kunnen worden opgenomen. Dus wat mij betreft kunnen we daar naartoe overschakelen. FvS | Overleg 2 apr 2006 21:49 (CEST)
Wat mij betreft, ga je gang :-) ErikvD 2 apr 2006 22:38 (CEST)
Ik ga is kijken wat ik er aan kan doen ;) FvS | Overleg 2 apr 2006 23:03 (CEST)
Inmiddels is de pagina In het nieuws - WK voetbal inclusief sjabloon op deze pagina al enkele dagen draaiende. FvS | Overleg 5 apr 2006 04:42 (CEST)


Uitgelicht[bewerken]

Wordt het niet eens tijd voor een vernieuwde 'uitgelicht' op dit portaal? Persoonlijk vind ik dat die van Marco van Basten er al te lang staat. Schelfie 3 jul 2006 11:10 (CEST)

Bovendien klopt die niet (meer). Dus graag vervanging inderdaad. Zijn er speciale mensen die dat doen, of zal ik iets anders aandragen? Sander Spek (overleg) 3 jul 2006 11:32 (CEST)
Het valt niet mee om een actueel onderwerp met een uitgebreid artikel en een goede foto te vinden. Ik heb er nu even Klinsmann van gemaakt. Als iemand een betere suggestie heeft, ga je gang. Sander Spek (overleg) 3 jul 2006 11:48 (CEST)
Een paar dagen geleden heb ik de Klins er maar afgehaald, want ik had wel even genoeg van voetbal ;-) Ook de heer Janssen zou wel eens van korte duur kunnen zijn, want er schijnt iets mis te wezen met de copyright van de foto, vraag me niet wat, ik kan er weinig touwen aan vastknopen. Maar ik heb hem gemaild en om een andere foto gevraagd, maar daar tot nu toe nog niks op teruggehoord.--Maarten1963 23 jul 2006 01:26 (CEST)
Nog steeds niets van Jan gehoord, en omdat een Uitgelicht zonder foto niks is heb ik er maar wat anders van gemaakt. --Maarten1963 3 aug 2006 14:37 (CEST)

Iets nieuws?[bewerken]

Wordt het niet weer eens tijd voor iets nieuws op de Portaal-pagina? Dat WK voetbal nieuws-sjabloon mag er van mij zo langzamerhand wel af. Wie heeft een leuk idee? --Maarten1963 27 aug 2006 17:44 (CEST)

Uitgelicht[bewerken]

Iemand een suggestie voor een nieuwe 'Uitgelicht'?? Thomas Vermaelen staat er al een tijdje volgens mij?? VincentBaas 29 nov 2006 15:02 (CET)

Ik zou graag 1 van de pagina's onder professioneel worstelen willen suggereren. Ik en meerdere andere wiki-users besteden veel tijd aan het updaten van deze pagina's, en bovendien ben ik er voor dat deze sport meer naamsbekendheid krijgt in Nederland. Dit zou een begin zijn. Edge_fan
Als je een artikel hebt met foto kan het denk ik wel. Uitgelicht zonder foto is niks. Op zich kan ik ook wel een shorttracker uitlichten, zie Shorttracker naar nationaliteit. VincentBaas (Overleg) 30 nov 2006 16:21 (CET)


Laat maar dan, nergens zitten foto's bij aangezien het lastig is met copyright. Edge_fan
Niet te snel opgeven mannen, kijk hier eens: [[3]] Er zijn zoveel sportfoto's op commons, daar zit vast wel wat tussen waar we wat aan hebben. --Maarten1963 13 dec 2006 16:27 (CET)
En voor de worstelliefhebbers, commons heeft heel veel foto's: [[4]] --Maarten1963 13 dec 2006 16:32 (CET)
Ik dacht dat die niet gebruik mochten worden omdat Nederland andere copyright regels heeft dan Amerika Edge_Fan
Dat hangt van de foto af. De eerste die ik aanklik (Image:Kurt Angle USS Enterprise.jpg) is bijvoorbeeld een foto van het Amerikaanse leger en foto's van de Amerikaanse overheid hebben ook bij ons geen copyright. Alleen als er op de pagina van de foto iets als "fair use" staat kunnen wij er beter vanaf blijven, want die mogen wel op de Engelse Wiki maar niet hier. --Maarten1963 14 dec 2006 18:29 (CET)
En ik zie dat er ook foto's tussen zitten die door Wikipedia gebruikers zelf gemaakt zijn, zoals Image:Benoit diving headbutt.jpg Die mogen wij ook gebruiken. Dus: kijk als je tijd hebt die pagina gewoon eens door, er zit vast wel iets tussen wat je kunt gebruiken. :-) --Maarten1963 14 dec 2006 18:31 (CET)
Dan draag ik bij deze Jeff Hardy voor, hij is momenteel houder van een van de titels in de WWE, komt nog bekend voor voor mensen die eind jaren '90 worstelfan waren en ik heb er een recent plaatje bij gevonden. Verder heb ik ff de pagina nog gecheckt op spelfouten, kort ge-update en wat zinnen omgebouwd. Bedankt voor de tips over die plaatjes, ik ga binnenkort bij de andere pagina's ook foto's toevoegen. Edge_fan 15 dec 2006 16:40 (CET)
Wat mij betreft is het goed, licht maar uit. Misschien een idee om een sjabloon Portaal: Sport/Uitgelicht december 2006 te maken zodat het maandelijks automatisch omgewisseld wordt, net als op de hoofdpagina?? VincentBaas (Overleg) 17 dec 2006 10:41 (CET)
Ziet iemand nog iets in dit voorstel?? VincentBaas (Overleg) 4 jan 2007 20:03 (CET)
Och, het kan natuurlijk wel, maar dan moeten mensen dit wel consequent bijhouden. Je ziet wel eens op een portaal een rode link staan waar het sjabloon uitgelicht voor die maand had moeten staan en dat is dan niet aangemaakt. Dan hou ik het liever zoals we het nu doen, als je het niet erg vindt.--Maarten1963 21 jan 2007 18:34 (CET)

Portaal:Sport/Gewenste artikelen sport[bewerken]

Is het misschien een idee om voortaan bij de gewenste sportartikelen 1 of 2 links naar andere wiki's op te nemen, zodat het wat duidelijker is welk onderwerp bedoeld is en er in elk geval betrouwbare basisinfo is?? Iets dergelijks wordt onder meer gedaan bij de Gewenste artikelen steden. VincentBaas (Overleg) 28 dec 2006 21:12 (CET)

 • Prima idee. Ik zie in ons sjabloon bijvoorbeeld dat nu Frans Peeters niet meer rood is, maar een beeldend kunstenaar of politicus zal degene die hem op het sjabloon gezet heeft wel niet bedoeld hebben... --Maarten1963 21 jan 2007 18:34 (CET)

Lijstjeswoede op het portaal??[bewerken]

Een portaal 'zou een overzicht moeten bieden van de stand van zaken op Wikipedia met betrekking tot een bepaald thema en zou de navigatiemogelijkheden naar de verschillende categorieën en artikelen binnen het thema moeten verbeteren.' (Wikiproject portalen. Maar als ik zo naar het sportportaal kijk komt dit vooral tot uiting in flink wat lijstjes (Sport naar Categorie, Lijsten, Gewenste artikelen, Recente artikelen (selectie), Lijst van sporten, Sportevenementen, Voetballijsten, Gewenste artikelen voetbal, Lijst van voetbalclubs).

De andere portalen bevatten misschien ook wel veel lijsten, maar sport is een van de meest dynamische onderwerpen op wikipedia, er is altijd wel iets toe te voegen. Mij lijkt het een goed idee om het portaal wat op te schonen en onder meer maandelijks te zorgen voor een nieuw uitgelicht artikel (voorstel en eventueel een uitgelichte sport. Zijn er sportliefhebbers die het met me eens zijn en misschien een voorstel kunnen maken voor een nieuwe layout?? VincentBaas (Overleg) 23 jan 2007 19:03 (CET)

 • Een erg late reactie, maar beter laat dan nooit: Een boel van die lijsten vind ik erg belangrijk, zoals de lijst van sporten en de categorieën etc. Er moet nu eenmaal een centraal punt zijn waar de lezer de weg kan vinden naar alles wat hier op sportgebied te vinden is, en dat is dus het portaal. Ik zou dus erg voorzichtig zijn met schrappen, want het gebeurt al heel vaak dat ik bij toeval tegen artikelen aanloop waarvan ik geen idee had dat we die hadden, en als de sportartikelen niet via zo'n centrale plaats te vinden zijn hoe moeten onze lezers er dan terechtkomen? Een uitgelichte sport per maand vind ik trouwens een prima idee! --Maarten1963 15 mrt 2007 23:23 (CET)

Actuele en langdurige sportevenementen[bewerken]

Op de pagina In het nieuws - Sport staat een mooi lijstje met de actuele en langdurige sportevenementen. Het lijkt me goed om deze lijst ook op het Portaal sport te hebben staan. Wat denken jullie? Groet, Miho 27 jun 2007 20:16 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:SPlogo.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:SPlogo.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070704. --E85Bot 5 jul 2007 04:22 (CEST)

Hulp gevraagd bij Nederlandse Olympische deelnemers[bewerken]

Het volgende bericht heb ik al in de Kroeg gezet, maar het loopt nog geen storm. Welke Olympische Spelen fan(s) kan/kunnen een handje helpen? Al is het maar een paar namen.

De volgende lijsten moeten nog verder ingevuld worden. Alle informatie is te vinden op sport.nl (link is te vinden onderaan de lijst):

Rudolphous 17 aug 2007 09:50 (CEST)

K-1 World MAX 2006 World Championship Final[bewerken]

Als ik op dit onderwerp google kom ik twee verschillende zaken tegen. Hier wordt gesproken over een toernooi met dezelfde titel maar met namen die afwijken van dit forum, terwijl laatstgenoemde volgens mij juist is maar dus niet dezelfde titel draagt. Zit ik nu verkeerd te zoeken? Hal9000.png  Maarten 7 okt 2007 14:15 (CEST)

Gevonden, ik zocht inderdaad verkeerd... Hal9000.png  Maarten 7 okt 2007 14:26 (CEST)

Profielsites[bewerken]

Dit sjabloon is zo opgebouwd dat het tot drie links naar profielsites kan bevatten. Dit lijkt me wel genoeg om meer overzichtelijke info over vechtsporters te vinden. Maar er zijn uiteraard meerdere websites die profielen bevatten en waar zo nu en dan ook nog naar gelinkt wordt. Welke (vuist)regel dient hier gehanteerd te worden? Kan het sjabloon uitgebreid worden zodat het tot misschien wel tien profielsites bevat? Slechts linken naar sites met een officieel karakter? Wat is de definitie van een officieel karakter? Hal9000.png  Maarten 17 okt 2007 00:45 (CEST)

Olympische sporters[bewerken]

Op de volgende pagina staan nog een aantal rode links: Overleg:Nederland op de Olympische Zomerspelen 2008. groeten, Rudolphous 9 aug 2008 21:48 (CEST)

Nog 7 stuks! Rudolphous 20 aug 2008 20:43 (CEST)

Olympisch ↔ olympisch[bewerken]

Hej,

zojuist werd mijn aandacht gevestigd op het feit dat volgens de Taalunie het bijv. naamwoord olympisch met een kleine letter geschreven hoort te worden, uitgezonderd in de combinatie Olympische Spelen (en, in het verlengde daarvan, de combinaties Olympische Zomerspelen en Olympische Winterspelen). Behalve in *tig artikelen komt dit ook in diverse (namen van) sjablonen terug. Zou hier een keer een bot tegenaangezet kunnen worden?

Richard 17 nov 2008 13:46 (CET)

Volleybal[bewerken]

Ik ben op zoek naar mensen die me willen helpen bij een soort van project. Ik ben niet van plan om er 'full-time' mee bezig te zijn, maar er wel flink wat aan te werken. Zoals ook hier op het Portaal staat, begin deze maand zijn de Nederlandse dames tweede geworden bij het Europese kampioenschap volleybal, een geweldige prestatie zou ik zeggen. Voor mij was het een reden om eens naar het volleybal op Wikipedia te gaan kijken en ik zie dat het ernstig onderbelicht is. Ik heb de afgelopen 2 weken wat gedaan om de teams van de A-League bij te werken voor het seizoen 2009/10 (navigaties bijgewerkt, selecties toegevoegd, naamswijzigingen, etc.). Ik zag dat er nauwelijks volleyballers beschreven zijn, die ook de mager gevulde categorie (Categorie:Nederlands_volleyballer). De "Gouden generatie" uit '96 is volledig beschreven, maar andere toppers van nu en wat hiervoor als Rob Bontje, Albert Cristina, Joost Kooistra en bij de dames Ingrid Visser, Alice Blom, Francien Huurman, Debby Stam, Caroline Wensink en Maret Grothues zijn nog niet beschreven. Daarnaast moet ook de B-League nog ge-update worden (spelers hoeven niet beschreven te worden) door bijvoorbeeld de selecties erbij te plaatsen en wellicht wat meer informatie erbij... Iemand geïnteresseerd? Groetjes, Sustructu 13 okt 2009 09:03 (CEST)

Boksen[bewerken]

Table tennis: Automatic update of world ranking[bewerken]

Hello, in german WP world rankings of table tennis players are updated automatically using a special info box. See for example de:Zhang Jike or de:Timo Boll. I think this could be very interesting for you too. See also this edit. --Tsor (overleg) 26 jan 2012 17:27 (CET)

Judo op de Paralympische Zomerspelen 2012[bewerken]

Goedemiddag, kan iemand het artikel Judo op de Paralympische Zomerspelen 2012 even nalopen? Ik kan de juiste vlagsjablonen niet vinden. gr, Wikiice Snowflake11 2.png 4 sep 2012 17:38 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Zie de Wikipedia:Lijst met sjablonen van landen. Wat je ook kunt doen is naar b.v. het artikel van het land, bijvoorbeeld Argentinië. In de infobox zie je dan halverwege het onderdeel Web | Code | Tel. en daar staan de tweelettercode (ar) en drielettercode (ARG). Het sjabloon werkt met hoofdletters dus wordt het {{AR}} voor Vlag van Argentinië Argentinië en {{ARG}} voor Vlag van Argentinië ARG. Miho (overleg) 4 sep 2012 20:38 (CEST)

Portaal toe aan vernieuwing?[bewerken]

Als je via de hoofdpagina de verschillende portalen bezoekt van Geschiedenis tot Taal valt het op dat de presentatie behoorlijk verouderd is. Ook is er geen éénheid en hier en daar een rommeltje. Is er al over nagedacht om bijvoorbeeld dezelfde stijl te hanteren als de hoofdpagina? Zoals de grijze kopjes, de kleur die bij de verschillende portalen staat, etc. Het Sport portaal is neutraal qua kleur. Dus geen roodbruin van de hoofdpagina. Misschien ook niet de beste kleur voor sport. De pictogrammen in de verschillende columns is wel handig. Ik zou zelf al aan een paar veranderingen kunnen beginnen, maar ik hoor ook graag hoe anderen hier over denken. Arnoud van Dillewijn (overleg) 1 mrt 2017 14:03 (CET)