Overleg sjabloon:Infobox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

waar woord dit sjabloon eigenlijk voor gebruikt? Crazyphunk 27 aug 2006 19:19 (CEST)

Zo te zien om een kadertje ergens omheen te zetten, zie bijvoorbeeld computer. Aleichem overleg 27 aug 2006 19:23 (CEST)
oh ok Crazyphunk 27 aug 2006 19:32 (CEST)

Breedte afbeeldingen in infobox[brontekst bewerken]

Ik zou graag willen weten wat jullie vinden van de breedte van afbeeldingen en kaarten in infoboxen. Tot voor kort was de maximaal mogelijke breedte binnen een 270px brede infobox (infobox breedte opgegeven in {{infobox/breedte}} ongeveer 250 of 255px indien het als een geheel vrij veld werd opgegeven in de vorm van

|afbeelding=[[afbeelding:naam.jpg|250px]] 

Dat heeft zo'n 2 jaar stand gehouden. Maar sinds enkele wijzigingen in {{infobox}} is de mogelijke interne breedte toegenomen naar circa 264px. Hierdoor zie ik bij veel infoboxen een lelijke loze ruimte links en rechts van een kaart of afbeelding. In de toekomst kan de breedte weer anders zijn, daarom wilde ik de breedte van de afbeeldingen zoals in dit voorbeeldje hierboven vervangen door een bijhorende interne-breedte-sjabloon {{infobox/afbeeldingbreedte}}px zodat niet elke keer een bot alle afbeeldingbreedtes eenmalig hoeft aan te passen maar alleen het breedtesjabloon.

(Een andere optie is de sjablonen direct aan te passen zodat de breedte niet hoeft te worden op gegeven maar door het onderliggende sjabloon wordt bepaald, maar gezien de omvang van het probleem is dat niet realistisch op de korte/middellange termijn). Michiel1972 11 aug 2009 21:43 (CEST)

Ik denk dat je door middel van {{#ifexpr: gekoppeld aan de infobox-breedte dit eenvoudig dynamisch kunt maken, maar een eventuele infobox-afb-breedte kan ook, of die #ifexpr zit daar juist in.(Dit was al zo zo te zien.) Ik weet niet of het de moeite waard is, maar als jij denkt van wel vjv&gjg wat mij betreft. Romaine (overleg) 12 aug 2009 01:52 (CEST)
PS: Maar gelijk met de andere sjablonen heb ik de px eruit gehaald, zodat de px op de plek van invoegen erbij moet worden gezet. Romaine (overleg) 12 aug 2009 02:39 (CEST)

Generieke infobox?[brontekst bewerken]

Kijkend in Afbeeling gewenst/persoon trof ik daar gelijk Albert van Pruisen (1837-1906), die echter – uiteraard – daar wel op een afbeelding was te zien. De oorzaak was dan ook, denk ik, dat er twee infobox worden gebruikt, eentje voor de dynastie en eentje voor zijn militaire functie, welke laatste geen afbeelding had. Dit bracht mij op het idee van een generieke infobox, een infobox waaraan naar wens parameters en subkopjes kunnen worden toegevoegd – is dit voor de toekomst wellicht een interessante suggestie? Groet, Jürgen Eissink (overleg) 19 mei 2019 17:34 (CEST).

ondercategorie persoon[brontekst bewerken]

Vanuit een zoektocht naar een geschikte infobox voor een persoon constateerde ik dat er op Categorie:Wikipedia:Sjablonen infobox hiervoor geen ondercategorie bestond. Op elke afzonderlijke infobox voor personen staat wel telkens een het Sjabloon:Navigatie infoboxen personen vermeld (netjes onderverdeeld per ondercategorie), maar die opsomming lijkt me niet volledig. In die zin heb ik zopas Categorie:Wikipedia:Sjablonen infobox persoon aangemaakt, maar merk dat deze nieuwe ondercategorie apart vermeld staat op de moederpagina voor infoboxen. Doe ik het goed? Ik pols liever eerst even alvorens alle infoboxen voor personen (eventueel met ondercategorie) toe te voegen. Met dank, Johannesgrillet (overleg) 17 okt 2020 08:11 (CEST)

Bedoel je met "apart vermeld" dat je nieuwe categorie onder de P stond en de rest niet? Dat is de gangbare manier, ik heb de rest conform aangepast. –bdijkstra (overleg) 17 okt 2020 12:21 (CEST)
super! Johannesgrillet (overleg) 17 okt 2020 14:45 (CEST)

Bij de creatie van een bijkomende ondercategorie ga ik de mist in. Zo staat de verzetsstrijder wel vermeld op Categorie:Wikipedia:Sjablonen infobox politiek persoon maar niet op Categorie:Wikipedia:Sjablonen infobox persoon. Wat doe ik fout? Met dank, Johannesgrillet (overleg) 18 okt 2020 07:44 (CEST)

Daar is niks mis mee, categorieën zijn hiërarchisch. Zo staat ook niet alles vermeld op Categorie:Alles. –bdijkstra (overleg) 18 okt 2020 10:23 (CEST)