Overleg sjabloon:Infobox kerkgenootschap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kan iemand me even helpen met dit sjabloon? Ik heb als voorbeeld de Nederlands Gereformeerde Kerken genomen.

Het sjablooon ziet er momenteel (14 okt 2005 15:04 (CEST)) als volgt uit:

{{{PAGENAME}}}
Indeling
Hoofdstroming Protestantisme
Richting Gereformeerd
Karakter De inhoud is orthodox-gereformeerd, de vorm varieert van traditioneel tot evangelisch
Ontstaan
Voortgekomen uit Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in 1967
Afsplitsingen {{{afsplits}}}

Mijn bezwaren zijn:

  • De titel van het kerkgenootschap, de indeling en het ontstaan zijn maar gedeeltelijk wit. Hoe krijg ik de rest van de balk ook wit?
  • De rechterhelft is erg lang, ik wil graag dat deze een standaard breedte heeft van ongeveer de helft van de breedte die de rechterhelft nu heeft.
  • Hoe krijg ik de titel van het kerkgenootschap in het midden van het hele sjabloon in plaats van in het midden van de eerste kolom?
  • Ik moet nu persé iets invullen bij "afsplitsingen", hoe zorg ik dat het hele woord "afsplitsingen" onzichtbaar is als ik niks invul?
  • Ik heb per ongeluk voor elkaar gekregen dat het sjabloon continu bovenin blijft. Aanvankelijk kwam het sjabloon echter voortdurend onderin de pagina te staan. Welk commando heeft hiervoor gezorgd?

Hopelijk kan iemand me helpen....

Groetjes, Sietske Reageren? 14 okt 2005 15:04 (CEST)

Hoi, een groot deel van je vragen is te beantwoorden door:

  1. Als je een tabel met twee kolommen maakt en je wilt dat een cel twee kolommen beslaat dan gebruik je colspan=2
  2. Het is een goed idee om bij wiki-tabellen slechts een cel per regel te hanteren, anders wil de wiki-code wel eens de kluts kwijtraken.

Verder:

  • Voor de breedte van een kolom width=... gebruiken, de grootste waarde van alle rijen voor die kolom wordt de definitieve kolombreedte.
  • Als je bij het invullen van het sjabloon (op een normale pagina) afsplits= (leeg dus) invult, wordt de markup onzichtbaar.
  • Ik heb geen idee waarom de sjabloon bovenin de pagina zou komen? Ik denk dat de float: right style niet doet wat je wilt bij een pagina met veel tekst?
{{{PAGENAME}}}
Indeling
Hoofdstroming Protestantisme
Richting Gereformeerd
Karakter De inhoud is orthodox-gereformeerd, de vorm varieert van traditioneel tot evangelisch
Ontstaan
Voortgekomen uit Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in 1967
Afsplitsingen {{{afsplits}}}

- gv 14 okt 2005 16:32 (CEST)


Ik heb float:right nog vervangen door align=right, omdat dit betere resultaten geeft dan een float. Verder heb ik nog valign=top toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de titeltjes aan de zijkant bovenaan staan. --Tuvic 14 okt 2005 18:04 (CEST)

Supergaaf! Ik heb de bovengenoemde wijzigingen verwerkt. Het enige dat nog ontbreekt is een manier om woorden weg te laten vallen wanneer je erachter niets invult. Hoe moet dat? Sietske Reageren? 14 okt 2005 20:06 (CEST)

Dat had ik al eens beantwoord, maar waarschijnlijk te cryptisch: als je bij het invullen van het sjabloon (op een normale pagina) afsplits= (leeg dus) invult, wordt de markup onzichtbaar. Dat betekent dat je als je een sjabloon aanroept, alle velden van de sjabloon moet definiëeren met veld=..., ook als ze leeg zijn. Ik neem gewoon het echte sjabloon als voorbeeld (zie bewerken):


Infobox kerkgenootschap
Indeling
Hoofdstroming en:Church of the SubGenius
Richting Chaos-religie
Voortgekomen uit Discordianisme
Aard
Locatie USA, Dallas, Texas
Karakter psychotisch
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Hmm, bij het nalezen daagt het mij dat ik jou verkeerd begrepen heb :) Ik zou niet weten hoe je in een tabel cellen kunt laten verdwijnen, ik denk niet dat dat kan? - gv 15 okt 2005 05:31 (CEST)

Nou... het lijkt erop dat dat bij het sjabloon:dier wél het geval is. In het Sjabloon:Taxobox (een bestandsdeel van "dier" bevindt zich bijvoorbeeld het commando "if defined call2", en ik vermoed dat het er iets mee te maken heeft, maar ik snap niet zo goed hoe je dat gebruikt. Sietske Reageren? 15 okt 2005 09:36 (CEST)

Ik heb de taxobox sjablonen eens bekenen, en het blijkt dat die uit vele kleine deelsjablonen bestaan: voor elke regel in de taxobox bestaat er een eigen sjabloon (Sjabloon:Rijk (tb) bv.) die mbv. een conditionele sjabloon (Sjabloon:If defined call1 bv.) en een formatteringssjabloon (Sjabloon:Template call1 bv.) aangeroepen wordt indien er een parameter gegeven is.

In het kort betekent dit dat je niet kunt volstaan met het maken van een enkele sjabloon indien je dit wilt, maar met een stuk of 8 (voor iedere mogelijke parameter in het sjabloon + het overkoepelende sjabloon zelf). Ik wil er evt. vannacht wel eens mee experimenteren, als je het de moeite waard vindt (ik kan geen garantie geven dat het gaat werken, het zit tamelijk complex in elkaar). - gv 15 okt 2005 13:21 (CEST)

Ik zou zeggen: alleen experimenteren als je het zelf ook heel graag wilt weten. In het andere geval: laat het lekker zitten. Zoals het nu is vind ik het ook wel okee. In elk geval bedankt voor al je moeite! Sietske Reageren? 15 okt 2005 20:37 (CEST)

Door omstandigheden kon het gisternacht niet doorgaan, ik heb de wijzigingen nu doorgevoerd, en het lijkt gelukt. Ik heb daarbij de parameter in=... verwijderd omdat ik niet goed wist wat ik daarmee aanmoest, deze kan echter zondermeer in oorsprong=... meegegeven worden:


Infobox kerkgenootschap
Indeling
Hoofdstroming en:Church of the SubGenius
Richting Chaos-religie
Voortgekomen uit Discordianisme in 1980
Aard
Locatie USA, Dallas, Texas
Karakter psychotisch
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Let op dat nog steeds alle parameters opgegeven moeten worden, ook al zijn ze leeg, anders krijg je vreemde sjabloonregels in je tekst (waarvan ik niet weet hoe ik ze weg zou moeten krijgen). - gv 16 okt 2005 17:32 (CEST)