Overleg sjabloon:Infobox restaurant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De gegevens over het gebouw waar het restaurant zich in bevindt, staan nu tussen de andere gegevens. Dit kan vreemde effecten geven. Zie bijvoorbeeld restaurant Hermitage. Er staat 'Monumentstatus: Beschermd' alsof het restaurant zelf beschermd was, niet het huis.

Het kan wel interessant zijn om te weten dat verschillende restaurants in een monument gevestigd zijn, dat draagt vaak ook bij aan de sfeer. Daarom stel ik niet voor om deze info te schrappen, maar wel om ze onder een apart kopje (bijv. 'Gebouw' of 'Locatie') in de infobox te zetten. Daar kan dan ook de architect staan. Bever (overleg) 27 jul 2017 00:37 (CEST)

Jaar van toekenning Michelinster[bewerken]

Naar ik aanneem, want dat is gebruik in de horecawereld, wordt hiermee bedoeld het jaar van de gids waarin de ster vermeld wordt. De Michelingidsen verschijnen namelijk voor sommige landen al in december van het jaar ervoor, voor andere landen, zoals Frankrijk, pas in het jaar van de gids zelf. Dus wanneer Inter Scaldes in de gids voor 2018 een derde Michelinster kreeg toegekend, geldt het jaar 2018, niet 2017 toen de gids verscheen. M.m. geldt hetzelfde voor de GaultMillagidsen. Paul Brussel (overleg) 12 feb 2018 14:36 (CET)

Ik heb hier ter verduidelijking een voetnoot voor toegevoegd. (Mocht er eventueel later toch besloten worden iets anders aan te houden, kan die noot altijd weer worden aangepast uiteraard.) Het is ook consistenter met Lijst van Nederlandse restaurants met een Michelinster om deze noteerwijze te hanteren. Encycloon (overleg) 9 okt 2019 10:44 (CEST)
Naar ik aanneem... maar dat is dus niet wat er staat en wat er daadwerkelijk wordt gevraagd. The Banner Overleg 9 okt 2019 11:12 (CEST)
Als het in de gezaghebbende bronnen gangbaar is om het jaar van de gids als 'jaar van toekenning' te nemen, volgen we die bronnen. Welk probleem zou er nu - na de verduidelijkende voetnoot - nog bestaan? Encycloon (overleg) 9 okt 2019 11:16 (CEST)
Je probeert het probleem nu gewoon te omzeilen, je lost het niet op. Veel bronnen zeggen alleen in welk jaar een ster gedragen werd. Er zijn prima bronnen te vinden die zeggen wanneer (i.e. in welk jaar) een ster werd toegekend. Daar verandert jouw toevoeging helemaal niets aan, sterker, het maakt er een arbitraire interpretatie van. Waarom niet gewoon de tekst veranderen in "jaar van eerste opname" of iets degelijks? The Banner Overleg 9 okt 2019 12:39 (CEST)
Ik sprak over Als het in de gezaghebbende bronnen gangbaar is om het jaar van de gids als 'jaar van toekenning' te nemen, volgen we die bronnen. Kun je mij - en anderen - aantonen dat het met die gangbaarheid blijkbaar wel meevalt? Encycloon (overleg) 9 okt 2019 15:02 (CEST)
Kom maar op met die gangbare bronnen. Noot: de Michelin Gids is een primaire bron. The Banner Overleg 9 okt 2019 15:14 (CEST)
Als compromis heb ik de oorspronkelijke tekst (en jouw referentie) vervangen door de tekst "Eerste vermelding". The Banner Overleg 9 okt 2019 15:49 (CEST)
Ikzelf zal hoogstwaarschijnlijk niet zo goed thuis zijn in de op dit gebied gezaghebbende bronnen als jij en Paul Brussel (vandaar ook het woordje *Als*), dus ga die niet geven. Maar met 'Jaar van vermelding' lijkt het me ook opgelost tenzij Paul Brussel de discussie over 'gangbaarheid' van die uitdrukking nog wil voortzetten. Encycloon (overleg) 9 okt 2019 19:21 (CEST)
Dank voor je inspanningen! Ik heb geen behoefte aan voortzetting van deze discussie: er is een m.i. duidelijke en goed gekozen oplossing. Paul Brussel (overleg) 9 okt 2019 19:33 (CEST)
In feite is het meer dat ik besef dat jullie nooit toe gaan geven dat jullie fout zaten, noch de fout op zouden gaan lossen. Deze oplossing kost mij de minste hoofdpijn. The Banner Overleg 9 okt 2019 21:14 (CEST)
Mwah, een positievere afsluiting was op zich leuk geweest. Encycloon (overleg) 9 okt 2019 23:23 (CEST)
Fijn dat het nu afdoende opgelost is. Encycloon (overleg) 9 okt 2019 23:23 (CEST)