Naar inhoud springen

Overleg sjabloon:Navigatie gemeenten Kosovo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Gertjan R. in het onderwerp Tweetalige namen

Tweetalige namen

[brontekst bewerken]

Is dat echt nodig in dit navigatiesjabloon? Gertjan R 30 mei 2011 16:04 (CEST)Reageren

Intussen afgehandeld:
Pristina: de enige gemeente die op de NTU-lijst staat. Voor de duidelijkheid heb ik zowel de Albanese als de Servische naam bijgevoegd, omdat het toevoegen van één vertaling in het licht van de rest van het sjabloon zou suggereren dat de artikeltitel de Albanese of Servische naam is (dat is dus niet het geval: het is de Nederlandse).
Gračanica, Klokot, Leposavić, Parteš, Štrpce, Zubin Potok en Zvečan: Servische meerderheid en dus Servische artikeltitel, Albanese naam ter verduidelijking bijgevoegd.
Mamuşa: Turkse meerderheid dus Turkse artikeltitel, Albanese naam ter verduidelijking bijgevoegd. (Men zou eventueel kunnen overwegen om ook de Servische naam toe te voegen, maar er wonen haast geen Serviërs en men zou ongewenst kunnen suggereren dat de gemeente ook op de NTU-lijst staat.)
Andere gemeenten: Albanese meerderheid dus Albanese artikeltitel, telkens vermelden van de naam in talen van minderheden lijkt me onnodig.
Gertjan R 2 jun 2011 14:53 (CEST)Reageren

Beste Gertjan, Ik kan mij vinden in de aanpassingen die je hebt doorgevoerd. Ik heb wel 1 wijziging aangebracht met name Kastriot terug naar Obiliq. De officiële naam van Obiliq is nog steeds Obliq en niet Kastriot; zie onder meer (en) Kosovaars Staatsblad, Law on Administrative Municipal Boundaries (Wet nr. 03/L-041), 20 februari 2008 en (sq) Gemeentestatuut van Obiliq, Gemeente Obliq, 2010. Kastriot wordt door de Albanezen wel courant gebruikt.--Krisgrotius (overleg) 6 jun 2011 16:48 (CEST)Reageren

Beste Kris,
Dank voor je wijziging, daarvan was ik niet op de hoogte! Ik heb me te veel laten leiden door de Albanese collega's en de Googleresultaten. Groet, Gertjan R 6 jun 2011 17:14 (CEST)Reageren