Overleg sjabloon:Navigatie treinstellen Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Treinstellen hebben meestel een jaartal (bijv. mat '24), een plan (bijv. Plan V) en een bijnaam (bijv. Hondekop. Wat kunnen we het beste in dit sjabloon vermelden? Het lijkt nu een beetje willekeurig per geval bekeken. T Houdijk 28 jan 2006 00:25 (CET)

Het lijkt me ook goed am alles naar echte artikelen te laten verwijzen en niet naar redirects. Mig de Jong 28 jan 2006 10:53 (CET)
Alles linkt nu direct naar het juiste artikel. Blijft het probleem van de naamgeving van de artikelen , die is gewoon zeer rommelig. T Houdijk 28 jan 2006 12:41 (CET)
Het lijkt inderdaad wel een trend om overal zoveel mogelijk bijnamen te vermelden. ;-)
Het "probleem" is echter de veranderde stromingen binnen NS. Tot en met El.Mat.'76 (ICM) heeft men de jaartalaanduiding gehanteerd, vanaf SGM (El.Mat.'74) begon men met de functionele naamgeving, wat in principe geen typeaanduiding is. Ook het El. of DE moet niet weggelaten worden.
De planaanduiding is feitelijk een aanduiding van het investeringsplan dat aan de minister ter goedkeuring werd voorgelegd en dus ook geen typeaanduiding. Zo bestaat Plan C zowel uit rijtuigen als uit (delen van) treinstellen.
Bij het dieselmaterieel (stroomlijnmat) hanteerde men DE 2, DH 2 enz., waarbij die laatste aanduiding sinds de verschijning van DM'90 niet langer eenduidig is.
Bijnamen lijken mij geen goed uitgangspunt voor een encyclopedie. avz


Iets anders: "Treinstellen van de Nederlandse Spoorwegen" is de titel van het sjabloon. Wat heeft het ZHES- en Syntusmaterieel er dan te zoeken? Het eerste mat. is weliswaar ooit door NS overgenomen, maar de LINT'jes niet. Om nu een versplintering te voorkomen, stel ik een naamswijziging naar "Nederlandse treinstellen" voor. avz

Dat viel mij ook al op, dat is inderdaad beter. T Houdijk 28 jan 2006 13:17 (CET)

Treinstam[bron bewerken]

Is het niet ook handig om een sjabloon te maken voor treinstammen zoals DD-AR en (V-)IRM? Nu staan die onder het kopje treinstellen, terwijl het geen treinstel is. PimTH (overleg) 1 mrt 2014 21:13 (CET)