P.H. van der Hoog

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Pieter Henricus van der Hoog (Den Haag, 17 augustus 1888 – aldaar, 16 april 1957) was een Nederlandse arts, wereldreiziger en schrijver.

In 1913 studeert hij af en zal als dermatoloog in verschillende gebieden werkzaam zijn, van Saoedi-Arabië tot Suriname en van Indonesië tot Curaçao. Overal waar hij komt bestudeert hij de inheemse geneesmethoden. Zo doet hij een kennis op van speciale kruiden, oliën en plantenextracten die overal waar hij komt door de bevolking worden gebruikt. Doordat zijn vrouw kampt met huidproblemen begint zich te richten op huidverzorgende middelen en schoonheidsmiddelen en in 1935 begint hij een eigen schoonheidsbedrijf dat tot vandaag toe bestaat.

Hij heeft verscheidene boeken geschreven over zijn geneeskundige kennis[1] en een over zijn pelgrimservaringen in Saoedi-Arabië. Hij was bekeerd tot de islam en heeft zodoende tijdens zijn verblijf in Saoedi-Arabië de Hadj verricht. Zijn ervaringen van zijn bedevaart in de Hidjazstreek heeft hij beschreven in het boek Pelgrims naar Mekka.

Titels[bewerken]

  • Pelgrims naar Mekka
  • De sexueele revolutie

Externe link[bewerken]