PAW Patrol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PAW Patrol
Genre Tekenfilm
Speelduur 23 minuten
Bedenker Keith Chapman
Hoofdrollen Elijha Hammill
Drew Davis
Devan Cohen
Max Calinescu
Samuel Faraci
Alex Thorne
Kallan Holley
Ron Pardo
Regie Jamie Whitney
Land van oorsprong Canada
Taal Engels/internationaal
Productie
Producent Patricia Burns
Uitzendingen
Start 12 augustus 2013–heden
Afleveringen 182 (lijst van afleveringen)
Seizoenen 9
Netwerk of omroep TVOKids
Nickelodeon
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

PAW Patrol is een Canadese kinderserie die voor het eerst op 12 augustus 2013 door Nickelodeon werd uitgezonden. Hoewel beschouwd als een Nick Jr.-serie, wordt de serie ook uitgezonden op Nickelodeon en TVOKids omdat de serie ook op wat oudere kinderen gericht is. De serie wordt geproduceerd door Spin Master Entertainment in samenwerking met TVOKids en Nickelodeon. In 2021 kreeg de serie een verfilming, getiteld PAW Patrol: The Movie.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

PAW Patrol is een avontuurlijke actieserie over een reddingsteam bestaande uit acht heldhaftige puppy's: Chase, Everest, Marshall, Rocky, Rubble, Tracker, Skye en Zuma. Zij worden aangestuurd door Ryder, een jongen.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Ryder
Een 10-jarige whizzkid die leiding geeft aan de PAW Patrol. Hij rijdt op een quad, die ook als hovercraft en sneeuwscooter gebruikt kan worden. Hij is ook stiekem verliefd op Katie.
Chase
Het tweede lid van de PAW Patrol. Een Duitse herder die de politietaken binnen de PAW Patrol uitvoert. Hij rijdt in een politiewagen of een spionauto met drone. Hij reageert soms allergisch op veren en katten wanneer hij zijn speurneus gebruikt.
Marshall
Het derde lid van de PAW Patrol. Een dalmatiër die de hulpdiensttaken uitvoert, vaak met succes ondanks zijn klungeligheid. Zijn wagen is een brandweerwagen of ziekenwagen.
Skye
Het vierde lid van de PAW Patrol. Een lieve mix van cocker spaniel en poedel die graag vliegt met haar vleugels of in haar helikopter.
Rocky
Het vijfde lid van de PAW Patrol. Een vrolijke puppy van gemengd ras die alles van recyclen weet en technisch is. Water is zijn grootste vijand maar zijn auto kan wel in een boot veranderen.
Rubble
Het zesde lid van de PAW Patrol. Een buldog die alle bouw- en graafwerkzaamheden voor zijn rekening neemt, hij is dol op snowboarden en eten en heeft een hekel aan spinnen.
Zuma
Het zevende lid van de PAW Patrol. Een bruine labrador die goed kan duiken. Zijn voertuig is een hovercraft die omgebouwd kan worden naar een onderzeeboot.
Kapitein Horatio Turbot
Een intelligente maar onhandige visser die het vaakst een beroep doet op het reddingsteam. Tijdens Sea Patrol missies is kapitein Turbot een sidekick van de PAW Patrol, door meer informatie te geven over de situaties die onder water gebeuren.
Burgemeester Goodway
De burgemeester van Avonturenbaai met haar handtaskippetje Chickaletta. Ze heeft hoogtevrees en is de achterkleindochter van de eerste burgemeester van Avonturenbaai.
Katie
Een meisje dat in haar dierenverblijf werkt, ze is ongeveer even oud als Ryder en is stiekem ook verliefd op hem. Ze heeft ook een huiskat genaamd Cali, met wie ze meestal wordt gezien.
Alex Porter
Een jonge jongen van vermoedelijk 8 jaar. In een paar afleveringen is Alex te zien als sidekick van de PAW Patrol, waar hij soms zelfs de enige is met een oplossing. Hij is de kleinzoon van Mr. Porter.
Danny
Een jongen die iets ouder is dan Ryder. Hij wordt het liefst Durfal Danny X genoemd en is dol op gevaarlijke stunts uithalen, maar dit loopt niet altijd van een leien dakje.
Carlos
Ryder's penvriendje, een Mexicaanse wildernisverkenner die in een jungle woont.
Jake
De beste snowboarder van Avonturenbaai, hij heeft zijn eigen skistation.
François Turbot
Een Franse acrobaat en fotograaf. Hij is de neef van Horatio Turbot.
Burgemeester Humdinger
Burgemeester van nabijgelegen stad Boerengat, grootste rivaal van de PAW Patrol. Met zijn zes katten zorgt hij regelmatig voor problemen in Avonturenbaai.
Everest
Een husky die vanaf de tweede jaargang meedoet en verzot is op lever. Ze woont in de bergen bij de sneeuwhut van Jake.
Tracker
Een mix van een Australische Kelpie en een chihuahua die vanaf de derde jaargang meedoet. Hij is een jeeprijdende pup met supergehoor die met Carlos in de jungle woont.
Tuck en Ella
Een golden retriever tweeling die vanaf de zesde jaargang meedoet, samen zijn zij de Mega Pups. Tuck kan krimpen en Ella kan groeien.
Vogelvrouw
Aartsvijand van Tuck en Ella. Dankzij haar superkrachten kan ze vliegen en snel andermans spullen stelen.
Rex
Een Berner sennenhond die vanaf de zevende jaargang meedoet. Hij zit in een rolstoel en kan met dino's praten. Hij helpt de PAW Patrol in de subserie Dino Rescues.
Liberty
Een langharige teckel komt uit Avonturenstad en haar voertuig is een motor.
Al
Een basset hound die verzot is op grote trucks, in de subserie Big Truck Pups helpt hij de PAW Patrol.

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]