PGTI Tour

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
25-04-2016

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: promo van een kleine organisatie en hun marketingbedrijf. Een hoop irrelevante informatie om het geheel nog iets body te geven. Bronloos.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

De PGTI Tour (voluit Aircel Professional Golf Tour of India) is een organisatie die nationale en internationale golftoernooien organiseert voor golfprofessionals in India. Het is veel kleiner maar wel vergelijkbaar met de Europese PGA Tour; de organisatie is geen lid van de Internationale Federatie van PGA Tours.

Golf in India[bewerken]

Golf werd door de Engelsen al in 1829 in India geïntroduceerd, toen de Royal Calcutta Golf Club als eerste golfclub buiten het Verenigd Koninkrijk werd opgericht. Er werd nog met gutta-ballen gespeeld, en er bestonden nog geen golfprofessionals. In 1842 werd de Royal Bombay Golf Club opgericht en in 1876 de Bangalore Golf Club. Aan het einde van de 19e eeuw waren er zeven golfclubs in India.

Het eerste Nationale kampioenschap voor heren werd in 1892 in Calcutta gespeeld en dit is na het Brits Open, dat in 1860 begon, het oudste golftoernooi ter wereld. Ook werd in Calcutta in 1906 het eerste Nationale kampioenschap voor dames gespeeld.

Inmiddels zijn we ruim een eeuw verder. Golfbanen zijn aangelegd door onder anderen Arnold Palmer, Greg Norman, Jack Nicklaus, Peter Thomson en Robert Trent Jones en India heeft nu ook eigen golfbaanarchitecten. De toeristenindustrie profiteert ervan en het land brengt internationaal spelende professionals voort zoals Arjun Atwal, Gaganjeet Bhullar, Shiv Chowrasia, Shiv Kapur, Jyoti Randhawa en Jeev Milkha Singh.

De PGTI[bewerken]

De Indiase PGA werd in 1988 opgericht en organiseerde onder andere sinds 1990 de Indian PGA Golf Tour. De organisatie van de toernooien werd in 1997 voor een periode van tien jaar overgenomen door Tiger Sports Marketing. In 2006 hebben enkele professionals, onder anderen Jyoti Randhawa en Gaurav Ghei, een nieuwe tour opgezet, en daarmee ontstond de Professional Golf Tour of India. Alleen de Indian Masters en het Indian Open tellen mee voor de wereldranglijst. De PGTI heeft bijna 250 leden. Hun Order of Merit heet de Rolex Ranking.

Order of Merit[bewerken]

Indian PGA Golf Tour[bewerken]

PGTI[bewerken]

Externe links[bewerken]