Pa Paardepoot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pa Paardepoot
Strippersonage
Stripreeks Donald Duck
Introductie 2007
Kenmerken Meer van woorden dan van daden, beleefd, bereid iemand een hak te zetten
Familie Karel Paardepoot
Portaal  Portaalicoon   Strip

Pa Paardepoot is een stripfiguur en de vader van Karel Paardepoot. Zijn voornaam is onbekend. Hij was voor het eerst te zien in drie achterkantstrips van de Donald Duck's van 2007 (nummers 6,9 en 46), die dat jaar Karel Paardepoot en Clarabella Koe als thema hadden. Sindsdien komt hij nog af en toe voor in de strips van Karel en Clara in de Donald Duck.

Uiterlijk[bewerken]

De bouw van Karel, maar dan met een sik. Als kleding een paardenjuk om de hals, hoedje op en grote bril. Hij draagt vaak een groen jack en heeft een klein rond brilletje op.

Karakter[bewerken]

Zijn karakter komt niet veel overeen met dat van Karel, zegt hij zelf. Hij is meer iemand van woorden dan van daden en, blijkt uit een verhaal, ook bereid iemand een hak te zetten. Hij is wel beleefd, blijkt uit de complimenten die hij Clarabella Koe soms geeft en het feit dat hij zijn buurman netjes zijn excuus aanbiedt wanneer die klaagt over de rommel in zijn tuin.

Vrienden[bewerken]

Hij is goed bevriend met zoon Karel, die waarschijnlijk vaak bij hem langs komt. Clarabella komt op zijn verjaardag en ontmoet hem als hij bij haar en Karel op bezoek is, maar schijnt hem een beetje vervelend te vinden. Moe Koe ontmoet hij waarschijnlijk weleens bij Karel en Clarabella, maar erg schijnen ze niet op elkaar gesteld te zijn. Over zijn verdere sociale contacten is niets bekend.

Hobby's[bewerken]

Hij schijnt een liefhebber van boksen te zijn.

Standaard-uitspraken (volgens eigen zeggen)[bewerken]

  • 'Doe het lekker zelf'
  • 'Waar bemoei jij je mee?'
  • 'Klets niet'
  • 'Beter een goede buur dan een blauw oog'

Overigens blijkt hij zelf de eerste drie uitspraken niet vaak te gebruiken, in ieder geval niet tegen een sterker iemand.

Voorbeeld van een verhaal[bewerken]

Karel is bij zijn vader op bezoek. Wanneer Karel klaagt over ruzie met Clarabella, zegt hij dat Karel dat meteen de kop moet indrukken. Hijzelf heeft daarvoor bovenstaande standaarduitspraken. Dan komt ineens de buurman over het hek kijken en klaagt over de rommel in Pa Paardepoots tuin. Pa biedt zijn excuus aan en begint de tuin op te ruimen. Als Karel zegt dat hij toch altijd een paar standaardzinnen paraat had, zegt hij: 'Beter een goede buur dan een blauw oog'.