Padwerk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
16-05-2017

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Past niet echt op Wikipedia, gewoon een groepje mensen met verder een eigen websiteje.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Padwerk is een holistische visie op de mens die een verbinding vormt tussen psychologie en meditatie. De essentie van Padwerk is dat de mens in alles zijn eigen keuzes maakt, bewust of onbewust. Hierin spelen oorzaak en gevolg (causaliteit) een belangrijke rol. Door de automatismen van negatief gedrag bewust te worden kan de mens zich ervan bevrijden. De geestelijke moeder van Padwerk is Eva Pierrakos, een Oostenrijks medium. Zij schreef het Padwerk neer als een levensvisie in 258 lezingen. "Het Pad" staat voor een scholingsweg die ieder mens aflegt en die door 'de Gids' wordt toegelicht.

Geschiedenis[bewerken]

Naar eigen zeggen ontving Eva Pierrakos (1915–1979) als medium veel bijzondere levenslessen van een zekere De Gids. Iedere veertien dagen gaf zij als medium een lezing te midden van een groep mensen, die de ideeën die er in naar voren kwamen, toepasten in hun dagelijkse leven. Zij was een helper voor veel mensen in deze kringen en leidde anderen op tot helperschap. Dat gebeurde in Phoenicia in de Amerikaanse staat New York van 1957 tot 1979.

In 1966 ontmoette Eva de bekende psychiater en bio-energeticus Dr. John Pierrakos (1921-2001). Deze ontmoeting leidde tot een huwelijk in 1972.

In Phoenicia is nog steeds een centrum gevestigd, evenals in Sevenoaks, Philadelphia en Vermont. Ook in andere delen van de wereld zijn centra actief: Australië, Canada, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Argentinië en Nederland. De belangstelling uit Oost-Europa neemt de laatste tijd toe.

In 1979 overleed Eva aan kanker.

Padwerk Nederland[bewerken]

In Nederland bestaat al meer dan 25 jaar een actieve groep, van waaruit een aantal Padhelpers actief zijn, die individueel en in groepen werken.

Boeken[bewerken]

Een thematische selectie uit de lezingen is als boek uitgegeven:

Daarnaast is er het praktijkverslag in boekvorm

Een leraar aan de opleiding van Padwerk Nederland schreef het boek:

Zie ook[bewerken]

Eva Pierrakos

Externe links[bewerken]