Paola & Chiara

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paola & Chiara

Paola & Chiara is een zangeressenduo uit Italië.

De zussen Paola Iezzi (Milaan, 30 maart 1974) en Chiara Iezzi (Milaan, 27 februari 1973) waren al op jonge leeftijd gepassioneerd door muziek. In 1994 verschijnen ze als figuranten in de videoclip Gente van Laura Pausini. Een jaar later leveren ze als achtergrondzangeressen een grote bijdrage aan het album La donna il sogno & il grande incubo van de populaire band 883.

De zussen gaan zich hierna richten op een eigen carrière. Met het nummer In viaggio weten ze de voorrondes voor het prestigieuze Festival van Sanremo door te komen. In februari 1997 winnen ze hiervan met Amici come prima de eerste prijs in de categorie jongeren (Nuove Proposte). Aansluitend verschijnt het debuutalbum Ci chiamano bambini. Een jaar later nemen ze wederom deel aan het festival, deze keer met Per te. Later in 1998 verschijnt het tweede, ruigere en minder succesvolle, album Giornata storica.

In de lente van 2000 keren de zussen terug met de swingende single Vamos a bailar, wat hun grootste hit tot op heden wordt. De single oogst ook succes in het buitenland, met name in Duitsland. Iets later verschijnt het album Television waarvan nog enkele andere hitsingles worden uitgebracht. In 2002 en 2004 verschijnen repectievelijk de albums Festival en Blu. In 2005 nemen de zussen voor de derde keer deel aan Sanremo. Het nummer A modo mio is hier weinig succesvol maar blijkt uiteindelijk een van de best verkochte singles in de lente van dat jaar te worden. Het nummer verschijnt tevens op het verzamelalbum Greatest Hits dat ook de zomerhit Fatalità bevat.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]