Paper Mario: The Origami King

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paper Mario: The Origami King
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Intelligent Systems
Uitgever Nintendo
Datum van uitgave 17 juli 2020
Genre rollenspel (RPG)
Spelmodus singleplayer
Platform Switch
Media spelcartridge, download
Navigatie
Spelserie Paper Mario-serie
Voorloper Paper Mario: Color Splash
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Paper Mario: The Origami King is een rollenspel (RPG), ontwikkeld door Intelligent Systems en uitgegeven door Nintendo voor de Switch. Het spel is wereldwijd op 17 juli 2020 uitgebracht.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Mario en zijn vrienden moeten op avontuur om de kwaadaardige koning Olly te stoppen, die prinses Peach in origami heeft veranderd. Het kasteel is afgesloten met magische linten en het rijk is overgenomen. Mario krijgt hulp van Olly's jongere zusje Olivia om voorgoed een einde te maken aan de kwaadaardige legers die de wereld in origami willen veranderen.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

In het spel bestuurt de speler een papieren versie van Mario dat zich afspeelt in een driedimensionale wereld met origami-figuren. Men moet munten en voorwerpen zien te verzamelen en de puzzels in het spel zien op te lossen. In de loop van het spel krijgt Mario nieuwe vrienden die zich aansluiten bij zijn groep en die meehelpen in de gevechten.

De gameplay van The Origami King volgt in de voetstappen van andere traditionele computerrollenspellen. De speler loopt rond in de wereld tot dat de speler een vijand tegenkomt. Als de speler een vijand aanraakt begint het gevecht. Nieuw in dit spel is het gevechtssysteem dat afwijkt van de vorige delen. Mario bevindt zich in een ring en de speler moet vijanden op een rij plaatsen om deze met een bepaalde aanval te verslaan, waarna de vijanden de beurt krijgen voor een aanval.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
Metacritic 80%
Publicist Score
Destructoid 8
Electronic Gaming Monthly 3/5
Famitsu 36/40
Game Informer 7,75
GameSpot 8
IGN 7

The Origami King kreeg positieve recensies en heeft op verzamelwebsite Metacritic een score van 80%.[1] Men prees het grafische ontwerp, muziek, nieuwe spelmechaniek en het verhaal. Kritiek was er op het gevechtssysteem en de rechtlijnige gameplay.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]