Papers, Please

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Papers, Please
(Cover op en.wikipedia.org)
Bedenker(s) Lucas Pope
Ontwikkelaar(s) Lucas Pope
Datum van uitgave 8 augustus 2013
Genre(s) Indie, puzzel, simulatie
Spelmodus singleplayer
Taal/talen Engels
Platform(s) Linux, Microsoft Windows, OS X
Media download
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Papers, Please is een indie puzzelspel ontwikkeld door Lucas Pope. Het spel kwam op 8 augustus 2013 uit voor Windows en OS X. De speler speelt in Papers, Please een immigratieofficier bij een grensovergang in het fictieve communistische Oostblokland Arstotzka.

Gameplay[bewerken]

Als een immigratieofficier dienen de identiteitsbewijzen en mogelijke ander verplicht document (zoals een werkvergunning) van buitenlanders geverifieerd te worden. Dit doet de speler door discrepanties als verlopen paspoorten of een niet kloppende lengte aan te wijzen, waarna de speler de toegang weigert of door een groene stempel op het identiteitsbewijs te zetten, waarna de persoon in kwestie het land mag betreden. Bij een correcte afhandeling verkrijgt de speler credits, de valuta in het spel. Als de speler een fout maakt door een legitiem verzoek af te wijzen of vice versa, krijgt de speler convocatie van de Ministry of Admission. Na een derde misstap in een dag krijgt de speler boetes opgelegd.

Aan het eind van elke dag krijgt de speler geld voor alle correct afgehandelde personen en geld van mogelijke omkopingen minus de boetes van het ministerie. Met dit geld moet de speler zijn familie onderhouden door het geld te besteden aan de huur, voedsel, warmte en andere levensbehoeften.

Ontvangst[bewerken]

Recensiescore
Publicist Score
Eurogamer 9/10[1]
Game Informer 8,5/10[2]
Gamer.nl 8,5/10[3]
GameSpot 8/10[4]
IGN 8,7/10[5]
PC Gamer (VS) 8,7/10[6]
Award(s)
Winnaar beste pc-exclusive van Destructoid.[7]
Winnaar beste verhaal van Destructoid.[8]
Game of the Year van Wired.[9]

Papers, Please is over het algemeen goed ontvangen en heeft meerdere prijzen ontvangen, waaronder Game of the Year van het tijdschrift Wired.[9] Meeste recensenten gaven het spel cijfers tussen de acht en de negen.