Parachute Jumper

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Parachute Jumper
Regie Alfred E. Green
Hoofdrollen Douglas Fairbanks jr.
Bette Davis
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 25 januari 1933
Genre Drama / Misdaad
Speelduur 65 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 206.000
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Parachute Jumper is een pre-Code film uit 1933 onder regie van Alfred E. Green. De film is gebaseerd op het verhaal Some Call It Love van Rian James.

Materiaal van de film werd gebruikt voor de film What Ever Happened to Baby Jane?, waarin Davis een voormalige actrice speelde. Het materiaal dat ze gebruikten was dus om te laten zien in welke films haar karakter "zou hebben gespeeld".

Bette Davis plaatste zichzelf graag op de voorgrond in films. Ze vervult hier slechts de rol van de "aantrekkelijke dame". Davis vertelde later dat ze een hekel had aan deze film.[1]

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Bill Keller zal zeer spoedig als piloot het leger in gaan, totdat hij neergeschoten wordt door drugscriminelen en dood wordt verklaard. Echter, wanneer zijn bazen lucht krijgen van zijn vakantie, ontslaan ze hem onmiddellijk. Terwijl er een romance opbloeit met een aantrekkelijke dame die zichzelf Alabama noemt, moet hij nu een nieuwe baan zoeken. Nadat hij een baantje krijgt als chauffeur voor een rijke huisvrouw, raakt hij ook opzettelijk betrokken bij illegale praktijken.

Rolverdeling[bewerken]

Referentie[bewerken]