Paramaribo Zoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De entree van Paramaribo Zoo anno 2016.

De Paramaribo Zoo is de enige dierentuin van Suriname. Hij is gevestigd in Paramaribo, ligt tegen de Cultuurtuin en werd in 1972 geopend. De dierentuin was een initiatief van premier Pengel. Op 28 mei 1966 richtte hij de Stichting Dierentuin op en tot de opening van de dierentuin liep de levende have jarenlang op zijn achtererf rond.

Tijdens de jaren tachtig ging een groot deel van de dieren verloren en vooral in de jaren negentig liep het aantal bezoekers sterk terug. Vanaf 2003 krijgt Paramaribo Zoo steun van de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp, en in 2004 organiseerden zowel Blijdorp als Artis een benefietavond.

Tijdens de viering van het veertigjarig bestaan op 28 mei 2006 legde de echtgenote van president Liesbeth Venetiaan de eerste steen voor de zogeheten jubileumrenovatie.

Dieren die de Paramaribo Zoo bevolken zijn onder meer verschillende Surinaamse apensoorten, de kaaiman, jaguar, slangen als de boa constrictor en de anaconda en vogelsoorten als de koningsgier en rode ibis.

Afbeeldingen[bewerken]

Zie ook[bewerken]