Park Tivoli (Berg en Dal)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Park Tivoli
Slagzin Het leukste park in de omgeving van Nijmegen
Locatie Berg en Dal, Nederland
Opening 1930
Seizoen maart-oktober
Attracties
Totaal 33
Achtbanen 1
Officiële website
Park Tivoli op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Park Tivoli of Amusementspark Tivoli is een attractiepark gelegen in Berg en Dal, nabij Nijmegen, Gelderland, Nederland. Het Park Tivoli richt zich vooral op families met jonge kinderen.

Het pretpark is in de jaren dertig ontstaan als speeltuin van een naastgelegen hotel. In de loop van de tijd zijn er meerdere eigenaren geweest en is het park diverse malen uitgebreid. Tegenover de entree van Park Tivoli start de wandelroute N70.

Attracties[bewerken]

De meer dan 30 attracties in Amusementspark Tivoli zijn gericht op basisschoolkinderen vanaf 2 jaar.

Zo is er voor de jongste kinderen Harm’s Kippenfarm, het mini-reuzenrad, de botsauto’s, zweefmolen, draaimolen, buggy’s, 't Vliegende Piraatje, de Regenboogreis en binnenspeeltuin Circus Fun City. Bij Harm’s Kippenfarm is ook een speelplek voor de allerkleinsten, ’t Dreumeshofje, met een babyschommel, veer schildpad, zandbak en speelhuisje met glijbaantje.

Voor de wat oudere kinderen is er een achtbaan, Bee Bee, spookhuis “Het Griezelbos”, botsauto’s, Skypie, de Race Pop-ups en een luchtkussen. Achter de binnenspeeltuin is een speelplek voor de wat oudere kinderen, het Spring- en speelparadijs. Hier vind je o.a. een grote Air trampoline, vierpersoonswip en een vogelnest schommel. Ook staan hier picknickbanken.

Binnenspeeltuin Circus Fun City heeft onder andere ballenbakken, glijbanen, touwbruggen en klimrekken. Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er een apart speelhoekje met lachspiegels en grote stapelblokken. Voor de wat oudere kinderen en volwassenen staan er playstations.

Midgetgolfbaan Kapitein Midget Onderdeel van het park is een 18-holesmidgetgolfbaan, "Kapitein Midget", volledig in piratenstijl.

Voorzieningen[bewerken]

Restaurant AnyTyme “De Wigwam” is een familierestaurant geheel in indianensfeer en is gelegen in Park Tivoli. Het is een afhaalrestaurant, de voornaamste gerechten zijn snacks, frites en menu's.

Naast het park is een parkeergelegenheid. Er is naast de gewone toiletten een invalidetoilet en het park en restaurant zijn toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

Mascottes[bewerken]

De hoofdmascottes van het park zijn de tweeling Tiffi en Toffi. Toffi is een blonde jongen met een rood T-shirt, spijkerbroek en rode pet. Tiffi is zijn zusje en heeft bruin haar en een geel met rood jurkje aan.