Passionate Magazine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Passionate Magazine
Frequentie Eens per twee maanden
Eerste editie Jrg. 1, nr. 1 (juni 1994)
Laatste editie jrg. 20, nr. 1 (jan./feb. 2013)
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Hoofdredacteur Giel van Strien en anderen
Uitgeverij(en) Rotterdam : LAVA
ISSN 1385-0113
Portaal  Portaalicoon   Media

Passionate Magazine: literair-filosofisch maandblad voor de rusteloze nihilist is een voormalig literair tijdschrift dat wordt uitgegeven door de Rotterdamse Stichting Passionate, die zichzelf presenteerde als een organisatie voor de 'nieuwe letteren'.

Ter ondersteuning van het tijdschrift was op 3 november 1995 een literaire organisatie Stichting Passionate, opgericht. De eerste hoofdredacteur van het tijdschrift was Giel van Strien, die later werd opgevolgd door achtereenvolgens Richard Dekker, Ernest van der Kwast, en ten slotte Iris van Erve. Gedurende vrijwel de gehele periode verzorgde Erik Brus de eindredactie.

Het tijdschrift richtte zich sinds niet alleen op ontwikkelingen in geschreven literatuur (proza), maar ook op poëzie en nieuwe media, met als doel jongeren te interesseren voor Nederlandstalige literatuur.

Het tijdschrift verscheen om de 2 maanden en heeft in de loop der tijd een platform geboden voor aanstormende, jonge schrijvers onder wie Thomas van Aalten, Alex Boogers en Abdelkader Benali.

Het tijdschrift heeft bestaan van 1994 tot 2013, en is daarna overgegaan in het passionateplatform.nl. Een deel van de jaargangen van Passionate staan online op de dbnl.org.[1]

Externe link[bewerken]