Pathé Arnhem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pathé Arnhem
Pathé Arnhem
Pathé Arnhem
Opening 20 oktober 2015
Adres Oude Stationsstraat 20
6811 KE Arnhem
Aantal zalen 9
Totale capaciteit 1683
Ontworpen door EUP Design
Website
Portaal  Portaalicoon   Film
De bioscoop bevat negen zalen verdeeld over zes etages
Het uitzicht op de oude binnenstad

Pathé Arnhem is een megabioscoop in Arnhem van bioscoopexploitant Pathé. De bioscoop bevindt zich aan de Oude Stationsstraat, grenzend aan het Stationsplein. Deze vestiging heeft het grootste IMAX-scherm van Nederland en beschikt over twee zalen met het Dolby Atmos systeem.

De bioscoop bevat 9 zalen verdeeld over 6 etages met een totale capaciteit van 1683 stoelen. De grootste zaal (1) heeft 308 stoelen en wordt gebruikt voor IMAX-voorstellingen; het scherm in deze zaal heeft een afmeting van 21 bij 12 meter. Kenmerkend aan de bioscoop is het uitzicht op het moderne station en de binnenstad. Pathé Arnhem heeft niet alleen het grootste IMAX-scherm, het is ook nog eens de hoogste bioscoop van het land. In totaal zijn er 12 roltrappen aanwezig in het gebouw.

Geschiedenis[bewerken]

Jarenlang was het Rembrandt Theater aan het Velperplein de bioscoop van Arnhem. In 2010 nam Pathé de exploitatie over van Minerva. Na de overname blijkt de bioscoop niet meer te voldoen aan de kwaliteitseisen. Voor de laatste jaren wordt er hier en daar nog wat opgelapt aan de bioscoop, maar alles staat dan al in het teken van de verhuizing naar een hypermodern onderkomen bij het Centraal Station. In oktober 2015 nam Pathé de multifunctionele bioscoop in gebruik. Op de plek van het gebouw, ontworpen door EUP Design, stond enkele jaren het tijdelijke entreegebouw van het Arnhemse spoorwegstation.

Bioscoop[bewerken]

Over het algemeen draaien er de zogenaamde "kaskrakers" (films die veel publiek trekken). In de kleinere zalen draaien zowel PAC-films (Pathé Alternative Cinema) als ook de gewone middle of the road-films.

Capaciteit per zaal[bewerken]

Zaal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Capaciteit 308 141 194 157 192 163 157 192 163

Events[bewerken]

Jaarlijks organiseert de bioscoop meerdere screen events (een filmevenement waarbij een live-voorstelling op het witte doek vertoond wordt) voor het grote publiek. Het gaat hier onder andere om ballet, toneel, opera, concerten en sportwedstrijden.

Overig gebruik zalen[bewerken]

De zalen van de bioscoop kunnen gebruikt worden voor de vertoning van films maar ook als presentatieruimte voor congressen.

Evenementen variëren van een klantendag, leveranciersdag, productpresentatie, bedrijfsfeest, seminar tot een congres.

Externe links[bewerken]