Patrick Nullens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Patrick Nullens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1964
Nationaliteit Belg
Beroep Theoloog
Overig
Religie Protestantisme

Patrick Nullens (Leuven, 1964) is een Belgisch theoloog. Hij werd in 1998 hoogleraar Systematische Theologie en Ethiek aan en in 2007 tevens rector van de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven, België.

Levensloop[bewerken]

Als kind bezocht Nullens af en toe de rooms-katholieke kerk. Toen hij achttien was raakte zijn moeder en zus betrokken bij een evangelische gemeente. Na een bekeringsperiode sloot Nullens zich daar ook bij aan.

Na de middelbare school ging de Belg studeren aan de Evangelische Theologische Faculteit. Hij studeerde af in 1986 en kreeg een benoeming als legerpredikant. Na twee jaar keerde hij terug naar de Faculteit om daar docent te worden. Tegelijkertijd kreeg hij een aanstelling tot predikant bij de Vrije Evangelische Gemeente. Na vijf jaar stopte hij met het werk als predikant.

Nullens was van 1996 tot 1998 eerst decaan en vervolgens van 1998 tot 2004 rector. In die tijd maakte het ETF de ontwikkeling door van Bijbelschool tot academische instelling. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Niet iedereen in evangelische kringen is overtuigd van de noodzaak op de Bijbel op een academische wijze te bestuderen. In 2007 werd hij weer benoemd tot rector.

Zijn doctoraat behaalde Nullens in 1995. Sinds 1998 is hij hoogleraar in de Systematische Theologie en Ethiek. Van zijn hand verscheen in 2006 het boek Verlangen naar het goede. Bouwstenen voor een christelijke ethiek. In 2011 schreef hij samen met Raymond Volgers het boek Tussen 2 werelden, een kennismaking met de christelijke theologie. Nullens is een veelgevraagd spreker in Nederland. Hij preekt in protestantse kerken, spreekt over ethiek en leiderschap en vervult een brugfunctie in het debat tussen evangelische en reformatorische theologen.