Paul McGuinness

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paul McGuinness
Paul McGuinness
Algemene informatie
Volledige naam Paul McGuinness
Geboren juni 1951, Rinteln West-Duitsland
Werk
Jaren actief 1979 - heden
Beroep Muziek manager
Act(s) U2, PJ Harvey, Art of Noise, Paddy Casey, The Rapture
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Paul McGuinness (Rinteln (Duitsland), 16 juni 1951) is eigenaar van Principle Management Limited, een bureau voor het management van artiesten. Het bedrijf is gehuisvest in de Ierse hoofdstad Dublin.

Enkele bekende artiesten die zich hebben aangesloten bij het bedrijf zijn: U2, PJ Harvey, Art of Noise, Paddy Casey en The Rapture.

McGuinnes werd geboren in een legerkamp, waar zijn vader gestationeerd was. In 1961 werd Paul naar een kostschool in Ierland gestuurd. Vervolgens ging hij naar het Trinity College in Dublin. Maar hij haalde zijn examens niet omdat hij veel lessen had gemist. Zijn ouders probeerden hem vervolgens op de Universiteit van Southampton te krijgen, maar dit was geen succes. Hij keerde terug naar het Trinity College om het derde jaar af te maken.

Al op jonge leeftijd kreeg McGuinness werk in de entertainment sector en bleef hij zijn hele leven daar werken.

Werken met U2: McGuinness ontmoette U2 voor het eerst op 25 mei 1978. Op 13 november 2013 stopte McGuinness met het management van U2, wat hij vanaf 1979 deed. Paul[1] droeg het management over aan Guy Oseary, de manager van Madonna.