Paul Meijer (politicus)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paul Meijer
Meijer in 2018
Meijer in 2018
Algemene informatie
Volledige naam Paul Cornelis Ino Meijer
Geboren 25 oktober 1967 in Dronten
Functie Partijleider Forza! Nederland
Partij Forza! Nederland (2003-heden)
LPF (2002-2003)
Partij voor Nederland (2006)
Politieke functies
2002-2003 Adviseur LPF Noord-Holland
2004-heden Partijleider Forza! Nederland
2006 Kandidaat Tweede Kamer
2019-heden Tweede vicevoorzitter gemeenteraad Haarlemmermeer
2010-heden Fractievoorzitter Forza! in de gemeenteraad van Haarlemmermeer
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Paul Meijer (Dronten, 25 oktober 1967) is een Nederlands politicus voor Forza!, en tevens oprichter en partijleider van de partij. Eerder was hij politiek actief voor de LPF.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Meijer werd geboren in Dronten en studeerde marketing en sales aan het Bell College in Maastricht. In 2002 werd hij politiek actief voor de LPF in Noord-Holland waar hij werkzaam was om de provinciale afdeling op te zetten. In de gemeente Haarlemmermeer richtte hij destijds in opdracht van de LPF de lokale afdeling op en functioneerde hierbij tevens als voorzitter. Meijer vertrok begin 2004 bij de LPF, tegelijk met Fleur Agema, na onenigheden met het bestuur van de partij en richtte vervolgens samen met Agema de nieuwe, Fortuynistische partij Forza! Nederland op. Agema bleef lid van de provinciale staten als Groep Agema.

Meijer treedt regelmatig op bij openbare evenementen als (gast-)spreker. Zo sprak hij tijdens de officiële herdenking voor Theo van Gogh na diens moord in 2004 en extreemrechtse demonstraties en bijeenkomsten voor o.a. Pegida en AZC-ALERT. Ook op televisie is hij vaak te gast in programma's als Rondom Tien en PowNews. In 2004 richtte hij samen met Michiel Smit het comité Abou Nee Nee op die zich vooral richtte tegen de komst van de Vlaamse moslimleider Abou Jahjah naar Nederland.[1]

In 2006 sloot Meijer zich aan als kandidaat Tweede Kamerlid bij de Partij voor Nederland van ex-LPF'er Hilbrand Nawijn. Sinds 2010 is Meijer zelf gekozen tot raadslid in de gemeente Haarlemmermeer namens Forza! In die rol is hij sinds 2019 ook tweede vicevoorzitter van de gemeenteraad en lid van het comité die over de benoeming van de burgemeester gaat.[2]. Ook lokaal weet Meijer zich veelal positief en negatief in de media te krijgen, vaak dankzij tweets die hij zelf via Twitter de wereld ingooit waarin hij mede-raadsleden beledigt.[3]

In 2005 werd Meijer verkozen tot Fortuynist van het jaar, maar de prijs en titel werden hem niet erkend door de commissie. Meijer behaalde de meeste stemmen, maar het comité besloot Meijer de prijs niet te overhandigen vanwege diens uitlatingen op fora en in het openbaar. Uiteindelijk is de prijs toch aan Meijer uitgereikt, weliswaar zonder ceremonie, na enige juridische druk vanuit Forza! Nederland.[4] In Haarlemmermeer werd Meijer in 2011 en 2012 gekozen tot politicus van het jaar. In 2016 en 2018 eindigde hij op de tweede plaats.