Pebble Beach Golf Links

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pebble Beach Golf Links
Plaats Pebble Beach, Californië.
Oprichting 1919
Architect Jack Neville
Douglas Grant
Informatie
Par 72
Heren (geel) 6,737 yards
CR 73,8
SR 142
Dames (rood) 5,198 yards
CR 71,9
SR 130
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

Pebble Beach Golf Links is een golfclub in het plaatsje Pebble Beach in de Amerikaanse staat Californië.

Pebble Beach ligt aan de kust van de Stille Oceaan, ongeveer 200 km ten zuiden van San Francisco. Het Pebble Beach Resort heeft onder andere vier golfbanen, waarvan Pebble Beach Golf Links de beroemdste is. De baan is in 1919 ontworpen door Dougles Grant en Jack Neville, toenmalig amateurkampioen van Californië.

De golfbaan ligt aan de beroemde 17-Mile Drive bij Pacific Grove, Monterey en Pebble Beach.

PGA Tour[bewerken]

Sinds jaren staat Pebble Beach op het programma van de Amerikaanse PGA Tour, jaarlijks wordt het AT&T Pebble Beach National Pro-Am georganiseerd en vier keer is het US Open er gespeeld. In 2010 heeft het 100ste US Open weer op Pebble Beach plaatsgevonden.

Winnaars US Open op Pebble Beach:

Beroemdste hole[bewerken]

Men zegt dat de par3 hole, waar men over de oceaan moet slaan naar een green die slechts 95,5 meter verwijderd ligt, één van de meest gefotografeerde holes ter wereld is, niet alleen vanwege het schitterende plaatje maar ook vanwege de drama's die zich op die hole afspelen. Omdat het er altijd waait, is het moeilijk de juiste club uit te zoeken. Tom Kite sloeg er tijdens het US Open in 1992 op vrijdag een wedge af, en op zondag een ijzer 6!