Pechhulpverleningsdienst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een pechhulpverleningsdienst, pechhulpdienst, pechbijstandsdienst, pechverhelpingsdienst, depannagedienst of pechdienst is een organisatie die pechhulp verleent als een motorvoertuig met pech komt te staan, niet kan starten of niet meer veilig verder kan rijden.

Aanbieders in Nederland[bewerken]

Jarenlang heeft de ANWB in Nederland een monopoliepositie genoten als pechhulpdienstverlener. Tot in 2004 Route Mobiel de strijd met hen aanging en sindsdien duiken er steeds nieuwe spelers op, waaronder Allianz Global Assistance en BOVAG.

Pechhulp is eveneens een service die sinds de jaren 1990 door steeds meer automerken zelf wordt aangeboden bij de aanschaf van een nieuw voertuig. Deze service is vaak de eerste jaren gratis, mits de auto volgens het onderhoudsboekje bij de dealer onderhouden wordt. Na een aantal jaar komt het recht op deze service te vervallen en moet men gaan betalen voor verlenging hiervan. Hiervoor zijn verschillende aanbieders op de markt.

De consumentenbond heeft in juli 2011 een vergelijking gepubliceerd tussen de belangrijkste Nederlandse aanbieders van pechhulp, in deze vergelijking stonden;

De aanbieders onderscheiden zich van elkaar in prijs en dienstverlening. Zo zijn er speciale diensten als woonplaatsservice, persoons- of voertuiggebonden service, recht op vervangend vervoer, hulp in binnen- en/of buitenland, aanhangwagen meeverzekerd etc.

Voorbeelden[bewerken]

Voorbeelden van een pechhulpverleningsdiensten zijn: