Peggy March

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peggy March

Peggy March, geboren als Margaret Annemarie Batavio (Lansdale, Pennsylvania, 8 maart 1948), is een Amerikaans schlagerzangeres die veel in Duitsland heeft gewerkt.

Carrière[bewerken]

Aanvankelijk werd ze bekend als Little Peggy March, met haar lengte van 1,45 m. Begin 1963 had ze als veertienjarige een wereldhit met I will follow him. In 1964 reisde ze naar Europa en trad ze op op het Festival van San Remo met Te ne vai. Ze nam een elpee op in het Italiaans die geproduceerd werd door Ennio Morricone.

Op 17-jarige leeftijd ging ze naar Duitsland en won ze de Schlagerfestspiele van Baden-Baden in 1965 met Mit 17 hat man noch Träume, dat een groot succes werd, ook in Nederland.[1]

Duitsland[bewerken]

Duitsland werd daarna haar tweede vaderland en ze had er nog meer hits, zoals Memories aus Heidelberg, Romeo und Julia en Einmal verliebt. In 1968 trouwde ze met haar producent Arnie Harris en ging ze in München wonen. In de jaren zeventig nam haar succes af. Ze trad af en toe nog op in een Duitse televisieprogramma. In 1974 werd haar dochter geboren. Toen in 1981 de platenmaatschappij haar contract niet meer verlengde, keerde Peggy March terug naar de Verenigde Staten. In de jaren 90 was er weer een opleving van haar succes. Voor de film Sister Act in 1992 kwam er een remake van I will follow him.

Recent succes[bewerken]

In maart 2010 nam Peggy March een nieuw album op met nieuw, origineel materiaal in het Engels. Het album Always and Forever werd uitgebracht op 13 oktober 2010. Het werd gevolgd door een speciale editie voor de Duitstalige landen in april 2012. Verder zong ze ook twee duetten met de Nederlandse zangeres José Hoebee, waaronder een cover van I Will Follow Him, waarmee Hoebee in 1982 in Nederland en België een nummer 1-hit had gescoord.

Tegenwoordig treedt Peggy March nog steeds op in de Verenigde Staten, zoals in Las Vegas.