Peizerhoeve

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-01-2021
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Onduidelijk stuk. Er is niet eens te lezen wat het is en in welk land het zich bevindt. Laat staan waar de informatie vandaan komt.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Peizerhoeve is een buurt in de Nederlandse stad Groningen. Het ligt op de westelijke hoek van de Hunsigolaan en de Peizerweg. Aan de zuidkant ligt de woonwijk Buitenhof, aan de noordkant liggen de vloeivelden van de suikerfabriek, en aan de oostzijde ligt de buurt Peizerhoven.

Op het erf van een voormalige boerderij is de buurt Peizerhoeve ontwikkeld. De buurt telt een 21 vrijstaande woningen.[1]

Deze voormalige boerderij is vlak na de Tweede Wereldoorlog geheel herbouwd; tijdens de Bevrijding van Groningen was de oorspronkelijke boerderij kapot geschoten.